Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих мотор, тръгнах по болници...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Купих мотор, тръгнах по болници...

Първоначално публикуван от вовчик Преглед на мнение
    Oбаче на гишето в КАТ искат личните карти на продавача и куповача
    Не може да бъде. Достатъчен е договора.

kasarama, защо направо не отидеш с този договор, който имаш и не попиташ. Няма да те изядат А това, което сте написали си е договор, нищо че не е нотариално заверен, има подписите и на двамата..
    Успех!
    Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
    Mercedes w212 E350 4matic
    Ducati Monster 600
    O888795575

Коментар

Това тяхното,не е никакъв договор.На гишето в КАТ дават готов напечатан(формуляр) договор,само трябва да се попълнят данните на мотора и на двамата(продавача и куповача)и подписи естествено.Връщаме се на гишето.Даваме вече така наречения ДОГОВОР на"добрата,усложлива,културна и усмихната"служител/ка на КАТ,тя/той иска за сверка личните карти на ДВАМАТА и документите на мотора(в случая,служителя на КАТ играе роля на нотариус,до 350сс)Проверява,подписва,подпечатва дава един екземпляр на продавача,един на куповача един остава за КАТ в техните архиви.С този ДОГОВОР,продавача отива в данъчното,отписва мотора от своето име.Куповача с ДОГОВОРА и всички други документи,продължава сам по мъкитеНе пледирам,че разбирам или съм спец по тия въпроси,но наскоро прехвърлях мотор!Надявам се съм бил полезен на колегата!!!ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ ОТ ШУМЕН
      Последно редактирано от вовчик; 30-04-10, 20:18.
      [SIZE=1]Ако съм пропуснал препинателни знаци, тук има резевни:.......,,,,,,,,,---????!!!![/SIZE] :wink:

Коментар

Щом по-скоро от мен си участвал в такова прехвърляне, значи може и да е така, не споря. Само държа да отбележа, че това тяхното е договор (Жената е по-наясно и от двама ни) и все пак, нека колегата иде на място и да провери какво искат кат...
        Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
        Mercedes w212 E350 4matic
        Ducati Monster 600
        O888795575

Коментар

Колеги в закона пише ;че МПС под 350куб. и ремаркета под 10 тона се прехвърлят без нотариус.Лично аз съм прехвърлал скутер по този начин ,със саморъчно написан договор на лист от тетрадка,и в КАТ никой не ме е питал каде е продавача.И по същия начин го продадох без проблем.
          0887632135-Краси

Коментар

В КАт Благоевград, искат присъствието и съответно личните карти и на двамата. Това е. По другите поделения на КАТ не знам как е. Би трябвало да е еднакво. С лист от тетрадка и сам ми звучи малко . . . . но може и така да е. Служители всякакви.
            Трябва да си се провери на място.
            Пак успех
            Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Друг вариянт който аз съм правил-отиваш в КАТ и си регистрираш мотора без да се притесняваш че не е нутариално заверен договора,ако ти кажат нещо че са минали 5 год.,казваш че когато си го купил не е бил в изправност и по тази причина не си го регистрирал тогава,и проблема ти е никакъв.А това,че трябва и продавача да е там или Л.К са пълни глупости.Ако искаш направо иди в КАТ и попитай точно как стоят нещата,никой няма да те върне или изгони,но задължително им кажи че причината за забавянето е технически проблеми.
              Успех.
              [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
              ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Jori Преглед на мнение
                Друг вариант, който аз съм правил-отиваш в КАТ и си регистрираш мотора, без да се притесняваш, че не е нотариално заверен договора,ако ти кажат нещо, че са минали 5 год.,казваш че когато си го купил не е бил в изправност и по тази причина не си го регистрирал тогава,и проблема ти е никакъв. А това,че трябва и продавача да е там или Л.К са пълни глупости.Ако искаш направо иди в КАТ и попитай точно как стоят нещата,никой няма да те върне или изгони,но задължително им кажи, че причината за забавянето е технически проблеми.
                Успех.
                Колега, това за пълните глупости, мен лично малко ме обижда. Ела в Благоевград, ще те запозная с който искаш от отдел Регистрация и му кажи лично, че прави глупости при извършване на работата си. В КАТ си имат си вътрешна наредба, според която личното явяване на продавач и купувач е задължително. За личните карти не е написано нищо, но се подразбира. Ще ти пратя номера на наредбата в понеделник, за да си я видиш сам.
                Относно другото: Неизправно МПС се спира от движение, а не се "казва", за 5-те години със сигурност ще го санкционират.
                Имаше тука колега от КАТ, нещо като Сарионес му беше ника, мисля че той ще каже най - компетентното мнение, защото и без това разводнихме достатъчно темата.
                Успех в правописа.

Коментар

Здравейте , нещо няма логика в това , значи ако купя мотор от Бургас
                  и трябва да го регистрирам в Пазарджик трябва да водя смен и продавача в кат малко не реално .
                  По добре късно от колкото никога .
                  Нула89781нула019

Коментар

Първоначално публикуван от aptt Преглед на мнение
                    и трябва да го регистрирам в Пазарджик трябва да водя смен и продавача в кат малко не реално .
                    Напълно реално си е. Ако сте от един и същи град например е улеснение. В твоя случай е възможно и от Бургас да дойде човека за регистрация в КАТ, но тогава това не е улеснение, а затруднение. Именно затова пък са измислени нотариусите.
                    Облекчението е за ремаркета (до определен тонаж) и мотоциклети (до определена кубатура) да се избягват нотариалните такси. Но това е пожелателно облекчение - не е задължително. "Минаването" през нотариус си е възможно винаги и в някои случаи по сигурно. Просто ако не искаш, за определни МПС-та и ремаркета е позволена, опростена процедура. Това от своя страна е в малко противоречие на някои закони, но това е друга тема. . .
                    Надявам се да съм бил полезен.

Коментар

Първоначално публикуван от aptt Преглед на мнение
                      Няма защо да го водиш в кат след като си сключил договор за покупко-продажба в Бургас или кадето и дае.
                      Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

Имаше врътка да го представиш за нов внос и с да речем 'италиянски' документи го регистрираш на чисто, но не препоръчвам да се забъркваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Godman Преглед на мнение
                          Имаше врътка да го представиш за нов внос и с да речем 'италиянски' документи го регистрираш на чисто, но не препоръчвам да се забъркваш.
                          В този случай трябва да смени номера на рамата и дигателя иначе ще излязат веднага че е имал регистрация този мотор,а варианта да смени номерата никак неее добър.
                          Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

От: До: Купих мотор, тръгнах по болници...

До 350 кубикови мотоциклети не се изисква нотариална форма на договора за проджаба, нито пък се изисква да присъства и продавача при регистрацията. Дори чисто житейски това е нелогично. Пример - собственик е възрастен човек, който е тежко болен, собственика е заминал в чужбина, или е в неизвестност, или е в затвора, или просто не иска да съдейства. А, ако не иска да съдейства за нещо , за което е длъжен трябва да има предвидена санкция за това му бездействие. Има си "НАРЕДБА № I-45 от 24.03.2000 г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и
                            спирането от движение на моторните превозни средства и на ремаркетата, теглени от
                            тях" на МВР. Няма такъв филм КАТ - Благоевград да си издава наредби, е може пък и да си има местен министър на вътрешните работи на Благоевград... Освен това не може подзаконов нормативен акт да противиречи на друг нормативен акт от по горна степен, т.е. веригата е следната: 1. Закон => 2. Наредба => 3. "вътрешна наредба" /макар, че такова нещо "вътрешна наредба" няма, по-скоро вътрешен правилник, но той касае организацията на работния процес, а не нещо друго/. При всички случаи не може началникът на КАТ - Блгд да отменя, изменя или допълва акт на министъра/. Ако в Благоевград има такова изискване на КАТ, то 100% е незаконно. Като те накарат да дойде продавача поискай им да я напишат тази глупост писменно и да се подпишат. /без да им казваш, че е глупост / Т.е. отказват ти услуга, която са длъжни да предоставят поради еди-си-ква-си причина. Взимаш тази бележка или удостоверение, че ти отказват да регистрират мотора и отиваш в административния съд и обжалваш отказа, също така може да се обърнеш към "Господари на ефира" . Съдът ще ги задължи да ти регистрират МПС-то. Е, ако в подобна ситуация попадне неграмотен човек по-добре да си наеме адвокат.
                            Иначе за подобни случаи, в които е минало много време от подписването на договора до представянето му в КАТ за пререгистрация е възможно, но при всички случаи незаконно /чл. 309 НК/, да си напишеш нов договр с по-скорошна дата и да се подпишеш вместо продавача. Но може и да си създадеш проблеми. Ако някой няма възможност да си изпълни задълженията за регистрация в КАТ и в данъчната служба по-добре да даде пълномощно на някой друг да му свърши тази работа.

Коментар

От: Купих мотор, тръгнах по болници...

Минавал съм по този път в КАТ София за едно скутерче.
                              Бях само с договор написан на ръка на лист от тетрадка.
                              Съответно на гишето лелката ми отказа да направи каквото и да е. Прати ме към началника. Той взе да ми се оправдава с това и продавача да дойде. При по-настоятелно желание от моя страна да ми посочи къде точно в закона го пише това, взе да се оправдава с някакви глупости и накрая ми написа на документите нещо от сорта "Разрешавам да се обработи" с подписа си. После колкото да не си признае, че не е прав, взе да говори как всъщност аз не съм прав и ми правел услуга...
                              Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                              Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X