Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Купих мотор, тръгнах по болници...

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Купих мотор, тръгнах по болници...

Здравейте!
    Доста изчетох, но подобен казаус не открих, та реших да Ви попитам, може някой да знае, да ме посъветва.
    И така. Преди няколко години от едно село си купих мотор. Направихме си писмен договор за покупката( без нотариус) , качих возилото и се отбих в местния КАТ( в окръжния град) Оказа се, че документи по прехвърляне се оформят само до 12. 30 ч, а беше 15 следобед вече. Е, ще дойда другата седмицжа, казах, и отпраших. Беше петък, а понеделник влязох в болница. Лекувах се доста време. Още две години се възстановявах, а днес, а утре, минаха повече от 5 години. И сега - имам мотор със старите номера, талон и писмен договор без нотариус. И реших да подкарам този мотор, но един съсед ме изплаши:" Сега като идеш в КАТ, ще трябва да платиш хем глоба, хем и за тия 5 - 6 години назад данъците. Баси мамата!
    Реших да попитам тук - има ли някакъв начин да мина по-тънко, по - леко, да се отърва, изобщо, какво да направя?
    П.П. Потърсих въпросния човек (продавача), бил от няколко гопдиони в Германия, Испания или някъде там, майка му даже не знаеше. По въпроса за мотора, каза - "Ми не знам, май го отписа, ама като го няма да каже!"
    И така. Молбата ми е, помогнете, ако можете!
    Поздрави!

До: Купих мотор, тръгнах по болници...

Помагам веднага, ако може дасе нарече помощ де :
    Подписването на договор без нотариална заверка има стойността единствено на предварителен договор. Собствеността на автомобила не е прехвърлена. Така че ти собственост нямаш. Имаш обещание за продажба, платена сума и т.н., но незавършена процедура. В КАТ само ще ти се изсмеят, изобщо няма да те глобят, но и няма да ти регистрират мотора.
    Търси си собственика, да ти праща едно пълномощно и да си го прехвърлиш, както трябва. Тогава бегом в КАТ и т.н.
    Ако имаш технически (детайлни) въпроси относно пълномощното и как да минеш през нотариус, без платен данък (щото пишеш че мотора е отчислен) ще ти обясня допълнително.
    Успех
    Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Ако не си правил договор пред нотариус се води още на името на стария собственик,така,че данъците са на негово име,а за пред кат няма как да го пререгистрираш ако нямаш договор от нотариус.А за писменият договор между вас си е само за теб и не важи никаде.Поздрави.
      Аз съм българче.Обичам наще планини зелени.

Коментар

най-вероятно човека от когото си го купил вече или го е бракувал или спрял от движение или нещо подобно, защото е нелепо да плаща данък на нещо което е "продал" ...5 год. са доста време ... сега трябва да откриеш човека .Дано мотора си заслужава мъките които те чакат, Успех!
        "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
          най-вероятно човека от когото си го купил вече или го е бракувал или спрял от движение или нещо подобно, защото е нелепо да плаща данък на нещо което е "продал" ...5 год. са доста време ... сега трябва да откриеш човека .Дано мотора си заслужава мъките които те чакат, Успех!
          Към всички, които се отзовахте:
          оставям с убеждението, че не ми остава друг изход освен:
          - да търся да купя от някого талон за същия модел мотор
          - Или да опитам да го регистрирам като нов ( правем подобрен, нещо от сорта, не знам законодателството има ли такива опции)
          Мотора е ЧЗ, но е като нов, не е каран...
          - Или имам още някоя възможност?
          Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от kasarama Преглед на мнение
            - Или да опитам да го регистрирам като нов ( правем подобрен, нещо от сорта, не знам законодателството има ли такива опции)
            Благодаря!
            - Да купиш талон (регистрация) ще трябва да пренабиваш номера на рама - абсолютно подсъдно, а се хваща лесно.
            - да се опиташ да регистрираш като нов? . Нов внос? Направен от теб нов мотор? - няма да стане, документите са повече от колкото можеш да си представиш. Да не кажа невъзможно.
            Единствен вариант - човека да ти го продаде , както си трябва - това е. До тогава може да си го пазиш само у вас.
            Успех

Коментар

Ами колега, аз си регистрирах така мотора, без нотариално заверен договор. До 350 кубика може. Ама договора важи седмица, две и няма проблем. Обаче 5 години... са много врме. Ако мотора е бракуван, а сигурно е , не знам. Ако стария собственик още има някакви документи за него - отиваш и правите един договор и би трябвало да стане, обаче данаци трябва да платиш и за назд периода, когато не са плащани. Като отидеш в кат искат да има документ, че е минал преглед и платена гражданска - абе голяма сватба си става, и за номер пари... ти си прецени заслужава ли си.
              Последно редактирано от ivodianov1992; 30-04-10, 08:05.
              Ако е машина, нека бъде немска!
              XJR 1200
              ETZ 150
              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от kasarama Преглед на мнение
                Благодаря!
                Според ЗДП, мотоциклети под 350 см3 не е нужно да се прехвърлят през нотариус...
                Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Да така е но двете страни (продавач и купувач) трябва да се явят лично пред служител на отдел Регистрации и да се подпишат пред него.
                  Човека е писал, че продавача е в чужбина.

Коментар

какъв е тоя мотор та "данъци" - доколкото си спомням, преди 4-5 години данъка беше под 10лв/година... Пък и логично да ги плати някой, ако мотора не е бил бракуван...
                    Ако е бракуван, трябва да се мине през Технотест, а той не е 10лв
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Айде и от мен един мурафет понеже до 350цц може да се прехвърля без нотариялна заверка написваш си на компютър нов договор с дата преди 2 дни примерно от стария договор взимаш данните на собственика отиваш в кат и си го прехвърляш без проблем трябва да имаш само ГО може и за 3 месеца да не плащаш цялата.
                      От опит го споделям, само че при мен срока беше 1 година от закупуването му.
                      Дори и в данъчното си го регистрирах и плащам по 10лв годишно данък.
                      Чуквам първа, чуквам втора, а на трета палиме мотора: http://bit.ly/1Y4WCAk

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
                        - Да купиш талон (регистрация) ще трябва да пренабиваш номера на рама - абсолютно подсъдно, а се хваща лесно.
                        - да се опиташ да регистрираш като нов? . Нов внос? Направен от теб нов мотор? - няма да стане, документите са повече от колкото можеш да си представиш. Да не кажа невъзможно.
                        Единствен вариант - човека да ти го продаде , както си трябва - това е. До тогава може да си го пазиш само у вас.
                        Успех
                        Това не е удачен варянт.Веднага казвам защо , хващат те с мотора аи мотора в раьонното и докато не докажеш , че е твои става общинска собственост или нещо от сорта. А и другото което е има скенер който засича пренабивания дали има засича ги от вътрешната страна на кола. Не го правят често но на един фр . понеже се заяде с куките и го приложиха този трик и ся е без пистарка. А мотора си беше негов законен 1000 цц да плаща по малак данак му набиха номера от същия 600 цц
                        Христо Нешев:) Скайп - itskata_926050

Коментар

До колкото помна от по горни постове каза , че става въпрос за ЧЗ .Аз лично не мога да кажа за тях добра дума (мое лично мнение) , купи си друго ЧЗ с регистрация и сложи твоя двигател и си 6. Или както казва колегата правиш си сам договор и го регистрираш.Аз ако съм на теб бих хванал нягои ,че въпросния човек ми предостъпва мотора и да карам така (става вапрос за кара ) .
                          Христо Нешев:) Скайп - itskata_926050

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
                            Да така е но двете страни (продавач и купувач) трябва да се явят лично пред служител на отдел Регистрации и да се подпишат пред него.
                            Човека е писал, че продавача е в чужбина.
                            Няма такова нещо.
                            Никъде в закона не пише, че договора трябва да се подпише пред някого от КАТ!

Говоря на база личен опит с КАТ София. Така прехвърлих преди време скутер с договор написан на ръка на лист от тетрадка.
                            Seat Leon FR 2017 1.8 TSI
                            Seat Leon 2007 1.9 TDI

Коментар

Oбаче на гишето в КАТ искат личните карти на продавача и куповача
                              [SIZE=1]Ако съм пропуснал препинателни знаци, тук има резевни:.......,,,,,,,,,---????!!!![/SIZE] :wink:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X