Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регистрация на мотор от внос?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Регистрация ?

Първоначално публикуван от rtasev Преглед на мнение
    Колеги, според Вас този убавец може ли да се регистрира?
    Този по никакъв начин, но можеш да го спукаш от каране в гората!
    Няма фар, мигачи, огледала, сертификат и т.н.
    КЕФА ЦЕНА НЯМА! Борис Кърчев

Коментар

До: Регистрация на мотор от внос?

Човека по телефона ми каза, че ако го взема и искам да го регистрирам ще ми даде фар, мигачи и други неща необходими за регистрацията. Аз малко се съмнявах, че може да се регистрира, ама май не е проблем щом има светлините и документацията. Благодаря за отговорите!
      Последно редактирано от Chinela; 08-03-09, 10:27.

Коментар

Първоначално публикуван от rtasev Преглед на мнение
        Човека по телефона ми каза, че ако го взема и искам да го регистрирам ще ми даде фар, мигачи и други неща необходими за регистрацията. Аз малко се съмнявах, че може да се регистрира, ама май не е проблем щом има светлините и документацията. Благодаря за отговорите!
        Виж откъде е внесен мотора и какво пише на оригиналния талон, защото може и да може, въпросът е на каква цена....
        Per aspera ad astra.

Коментар

Абе добре сте си вие , имате си марка модел и VIN номер , а кво да кажем ние с гайдите /триколките/?

Положението с регистрациите наистина става прекалено грозно вече. Чак се чудя дали не започва да идва време за някакви организирани действия?

Май....та му. По цял свят на това му се вика РЕГИСТРАЦИЯ. А разликата от регистрационен до разрешителен режим в една администрация са изяснени. Е да ама не. Тук никой вече не е в състояние да ти каже , като какви изисквания аджеба следва да покриеш , та да можеш да си ползваш конституционно гарантираната свобода на придвижване. А иначе точно това е смисъла на регистрационните режими. Покриваш ясни критерии и регистрация не може да ти бъде отказана.

Аз лично за себе си съм взел решение и , ако се наложи ще съдя шибаната държава пред европейски съд..... естествено след като премина по етапен ред по всички останали ми инстанции- Министър на транспорта и Министерски съвет.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Купувайте мотори от Япония и от САЩ, защото в най скоро време ще затегнат нещата, ще почнат проверки и тогава мама си е е*ало ще стане. Случаи като в България има в цяла Европа, а в момента при нас просто има като гратисен период и никой не обръща внимание!

Затова като вземате мотор гледайте документите дали са изрядни, а след това го купувайте

Поздрави,

Стефан

Коментар

Абе и сега си е супер стегнато като гледам, сума народ реве че неможе да си рег моторите.
              И се чудя какъв и е проблема на ши.аната държава да ти рег. мотора при положение че това си е заводски мотор произведен от далеч по технически напредналите от нас японци, плюс това се е движил и по техните пътища, тогава какъв е проблема да се движи и по нашите.
              Имам чувство че искат да ти е гадно в тази държава постоянно и за всичко.
              Последно редактирано от Станислав_; 12-03-09, 16:49.
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Вече е факт!Регистрация ма мотор внос от Япония или USA-мисията невъзможна!Преди месец-два посланника ни в Япония е изпратил нота до КАТ BG с некви нови изисквания,които включват доста документи които трябва да се представят към мотора,че ви е бедна фантазията.Преди седмица ходих в КАТ Ловеч за рег. но един такъв мотор,и направо ме застреляха.Чесно ви казвам рег. на мотор внос от Япония е вече една МЕЧТА.А който не вярва да отиде да провери.

Коментар

И няма кво да се чудиме , ценовата политика на големите производители както е видно е коренно различна за ЕС. Тука ги копуваме по-скъпички и това си е. Те на свой ред създават административни бариери за да не им скапваме усилията да постигнат високи цени. Хак да ни е мерака /не моя/ за влизането в така наречения общ пазар с Германци Французи и секви други мангизлии.
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

До: Регистрация на мотор - екотакса???

На мен ми искаха да има поставка за номера и нещо да го осветява, нищо друго.
                    Това беше в казанлък, там поне е така. Моя нямаше такава и ме върнаха да си сложа.
                    Естествено стопа и фара трябва да си работят.
                    Последно редактирано от Chinela; 14-03-09, 22:07. Причина: Правопис.

Коментар

Аз регистрирах мотора си преди две седмици.Имах доста проблеми, но в крайна сметка любовтта ми към моторите, надделя над бюрокрацията и прочие!Проблема при мен беше, че мотора ми беше нов внос от Германия, но го нямаше в базата данни на КАТ!Става въпрос за КТМ LC4 600!Ходих на експертиза в София-108 лв+транспорт и на всичкото от горе професионалистите от Технотест ми объркаха два пъти документите!А след това и в КАТ му ударих едно чакане, но в крайна сметка успях!В КАТ ми излезе 39 лв+45 лв гражданска!Ако още не си регистрирал машинката си, ти желая късмет!
                      SUZUKI DRZ SuperMoto

Никога няма втори шанс да направиш първо впечатление ...

Коментар

Честито на всички на които им предстои да си закупят мотор внос от държава извън Европейския съюз?Търсете роднина-шеф на КАТ или просто ще карате като мен-----Н Е Л Е Г А Л Н О-----. Майтап ви се струва?Е за жалост на моя милост и на всички вас НЕ Е
                        Последно редактирано от van_rei; 29-03-09, 00:35. Причина: недооглеждане

Коментар

извинете ме ако повтарям въпроса:предстои ми регистрация в КАТ ВРАЦА,мотора ми е 400 кубика и е внос от Англия,има рег.номер в Англия,малкия и големия талон на името на момчето,от който го взех и договор за продажба между него и мен.младежа си е българин.Договора ми не е заверен нотариално,можело и така,но един познат ми тварди,че над 350 кубика трябва договора да има нотариална заверка.има ли нещо такова.мотора е с фар и стоп,оригинално,но без мигачи,няма и изводи за тях.благодаря ви колеги,предварително
                          HUSGVARNA 630 SMR
                          PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Мигачите не са задължителни.За да не си късаш нервите с "умниците" в КАТ с сложи някакви за фаца(има ментенца по 5лв/бр).Наистина за над 350кубика трябва нотариялна заверка.Успех!
                            П.П.-Като знам какво безумие цари в КАТ аз не бих се заел с регистрация но ти си знаеш.

Коментар

благодаря ти колега VESO4AR,за съвета,найстина в КАТ са уникални простотий,но в тая наша татковина.....няма как да бъде друго,а й в нашия врачански КАТ......немам думиимам намерения да си сложа БГ номер,но само като помисла каква е процедурата.....УСПЕХ и на теб,колега,в нещата
                              HUSGVARNA 630 SMR
                              PEUGEOT PARTNER 2,0 HDI

Коментар

Първоначално публикуван от van_rei Преглед на мнение
                                Честито на всички на които им предстои да си закупят мотор внос от държава извън Европейския съюз?Търсете роднина-шеф на КАТ или просто ще карате като мен-----Н Е Л Е Г А Л Н О-----. Майтап ви се струва?Е за жалост на моя милост и на всички вас НЕ Е
                                Чул съм, че мотор внос извън европейският съюз, като например от САЩ, а да не говорим Япония е "мисията невъзможна 2". И аз въоще не се обаждам на колеги, предлагащи машини внос от тези държави.. А дали не съм в грешка, колеги...?
                                Поздрави: Николай Георгиев
                                KTM 400 EXC

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X