Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Травми..!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Травми..!!!

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
    Тая схема с ваденето на рамо съм я гледал и аз.Отнеси се малко по-сериозно.След изваждане на рамо следва обездвижване на ръката за 22-25 дни, след това още 1 месец поне рехабилитация и 2 години пазене от определени движения.В противен случай получаваш хабитуелна (май така се казваше) локсация и рамото ти излиза за добър ден.Оправя се с операция за скъсяване на връзките.
    Сподели как го намести след първото изваждане на Бухово, че и аз, и Жоро Хаджиев брахме ебати мъките докато ни ги наместят докторите.
    Да споделя и аз моят опит с рамото. Преди години си извадих за пръв път рамото при падане със сноуборд. Падането беше много лошо - след скок паднах от около 3-4м височина на лед директно на рамото си. Мислех, че съм счупил ключица, но се оказа само рамото без нищо счупено. Спомням си, че си наместих рамото сам: изправих се, наведох се, така че ръцете ми да увиснат надолу отпуснати, и след това с леко издърпване рамото само си влезе в ставата.
    Сега вече след близо 10г рамото ми се вади сравнително лесно (горе долу веднъж годишно ), при падане или специфично извиване на ръката назад. Последният път беше преди 2-3 месеца, когато паднах с мотора на един заледен път. Хубавото е, че ставаш, и продължаваш без проблем, все едно имаш мускулна треска. За разлика от първият път, когато болката беше голяма.

Коментар

От: Травми..!!!

Хайде и аз да покажа какво успях да направя след неуспешен опит за кантар (chuckle). Там където паднах беше една права и целия път беше бетонен и пълен със сипей и камъчета. Доста се попързалях, но добре бях сложил нагръдника, та така се разминах само със задните части. Една седмица не съм сядал на стол Това да ми е за урок, вече немисля, че ще правя такива щуротии.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:270658_235933116424380_100000230797745_899524_243099_n.jpg
Прегледи:1
Размер:73.9 КБ
ID:5290490
      Kawasaki KX250 2006 - TwoStroke ;]

Коментар

Сега да не вземе да го банне някой за еротика? :-)
        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Е.. то и това Остава Не съм си искал да падам така, пък снимката е подходяща за темата. Ако съм Сгрешил с качването съжалявам.
          Последно редактирано от viki terzieva; 13-07-11, 08:41. Причина: Не си сгрешил с качването, само с правописа :)
          Kawasaki KX250 2006 - TwoStroke ;]

Коментар

Да споделя и аз малко от моя скромен опит....тая зима излязох да покарам малко на пресния сняг. Идеята ми беше да се науча да владея поднасянето на мотора наляво-надясно, независимо от условията, един вид като дрифт в снега. Излязох, всичко точно отначало ме беше страх, стоях схванат на мотора, не смеех да се отпусна , минутите минаваха и започнах да усвоявам това, за което бях отишъл. Някъде 20-30 мин се хлъзгах наляво-надясно без проблем и точно когато си помислих,че вече всичко е точно...адреналинът нахлу в главата ми, направих грешката да подам гаЗ там, където не трябваше и резултатът беше на лице. Предната гума изпусна и се пльоснах на земята като най-големия идиот. Кофтито беше,че кракът ми остана под мотора,защипан, като глезена ми сочеше назад,а коляното напред(не знам дали може да си го представите). Тъй като нямаше кой да ми помогне,а не можех да помръдна,защото адски ме болеше, поседях малко и не знам от къде намерих сили и сам преместих мотора от себе си. Резултата 1 седмица кУцукане и адска болка, но всичко премина и не усещам никаква болка в крака (коляното в частност и самия глезен). Хареса ми мнението на един от колегите относно тренировката на краката. Доста време се занимавах сериозно с фитнес, преди това 4-5 години бях футболистче, отделно спортувах всичко останало колела карате,баскетбол всичко..и си мисля,че ако не спортувах толкова много и не ми бяха добре развити мускулите на краката (нямам впредвид,че са огромни просто са здрави и свикнали на тежест, като ходех на фитнес при лично тегло 64кг правех клекове с щанга с 130кг 6та серия, ма тва е др тема), та ако не бяха тренировките не ми се мислеше какво щеше да се случи с крачето ми от това балъшко падене....

п.с В заключение ще си позволя да кажа, че самата физическа подготовка е много важна при моторите (в частност ендурото , шосе не карам лично аз). Не става само с каране, трябва си и тренировка и подготовка на тялото... Така според мен ще има по-голяма готовност да реагира по-адекватно на екстремни натоварвания като падания и прочие... И да, никой не е застрахован, затова винаги с 1 на ум. Както казваше един приятел моторист , в управлението на мотора трябва да си като в игата на шах, и да мислиш няколко хода напред!!!
            Последно редактирано от viki terzieva; 13-07-11, 08:48. Причина: Правопис и пунктуация!
            Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Колега, истина е това, което казваш, само че малко трудно се разбира на места. Ако се постараеш и с правописа както с физическите упражнения - всички ще разберат, за какво става дума.

Успех и дано не те спохождат по-тежки контузии, че човек никога не знае. Пази се!
              ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
              СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X