Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Травми..!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Травми..!!!

    Колеги, пускам тази тема, за да споделя за един неприятен момент от живота ми, причинен от офф роуда Предполагам, че много от вас, като мен са преживявали получаване, възстановяване и последствията от получените травми по време на разходка/преход/състезание...Предлагам всеки, който е минал по този път да споделя за това, което му се е случило и как му се е отразило в последствие, какви мерки е взел, за да не се повтори(естествено, никой не е застрахован, но все пак риска може да се минимизира)

    Та значи преди 6 год, имах падане при, което десния ми крак се осука, при допира със земята и си разкъсах частично коленните връзки...Оттам всеки, който го е минал знае - 3 седмици обездвижен, 2 седмици процедури по раздвижване и после мина много време(повече от 6 мес.), докато си свия крака в коляното на 100%. Това се случи, защото нямах хубави гуми и карах бързо...
    Преди 1 седмица при излизане на кратка разходка паднах, не карах бързо(с не повече от 30 да е било), имах хубави гуми и екипировка...Още като чух познатото до БОЛКА изщракване в коляното на десния ми крак, докато падах вече знаех за какво става въпрос и ми се дорева...
    Сега мисля да продавам мотора и което е по-лошо, да се лиша от мотор завинаги(което много ми тежи, разбирате ме).Семеен съм с 2 деца...
    Моля ви, да споделите, ако сте имали подобни инциденти, как сте се справили със самите вас и кое би било най - правилното решение....Благодаря ви.
    Поздрави от ортезата с патериците

  • #2
    До: травми

    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=68885
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

    Коментар


    • #3
      До: Травми..!!!

      Хубаво си ми дал линк към другата тема, колега, ама аз винаги гледам да съм с пълна екипировка с каквато и бях повреме на злополучната разходка...Искам ако някой си е сукал краката да сподели, как, защо, с ботуши ли е бил, с обикновени наколенки, коленните шини пазят ли...Такива работи...Според мен ботуша отежнява много коляното, защото практически ти "гипсира" глезена, а той най-много се извива странично от целия крак?!

      Коментар


      • #4
        До: Травми..!!!

        Нема се пуашиш! И аз съм с две деца. Днес стават точно 6 седмици от луксацията на дясното ми коляно. Ставата се беше извадила. Почти веднага се намести обратно сама, но болката беше доста нечовешка.

        10 дни след това беше операцията - реконструкция на предна, зашиване на медиална и изрязване на част от латералния менискус. Задната и латералната са скъсани частично, та по този случай вече повече от 4 седмици съм с обездвижен крак, за да зарастнат сами. В четвъртък съм на контролен и сигурно ще разбера колко още ще съм така и дали задната се възстановява или и там ще трябва операция.

        Не бързай с крайните решения. Аз засега нищо не се заричам. Ако се заровиш в Thumper Talk или Ktm Talk ще прочетеш за всякакви тежки травми, вкл. сложени изкуствени колена. И пак си карат хората. Във форумите за скиори, футболисти, фитнес (!) също бъка от примери. А скъсани връзки си е направо нормално, особено при професионалните спортисти. Тва Рики Кармайкъл, Джеймс Стюард, Майкъл Оуен (сега е в Ман Юнайтед) и др. Всичките са кърпени и са почивали по 6 месеца. Аз лично смятам да инвестирам в истински наколенки, въпреки раздвояването на мненията относно ползата и вредите от тях. И мисля да мина на разходки. Джандемите и сипеите смятам да ги гледам от далече

        И накрая задължителния въпрос: кой и къде ще те реже? Какво ще използват за нова ПКВ?

        Коментар


        • #5
          До: Травми..!!!

          Аз се отървам от операция, поради частичното скъсване, като предния път, ама не ми се куцука вече, брат. Затова ще го махам ктм-то...
          Обаче ти си изпатил бая...Скоро да ги мааш патериците ти пожелавам

          Коментар


          • #6
            До: Травми..!!!

            От както карам..от 10-тина години съм падал 4 пъти по-сериозно. Като се плесна и така ме хваща яд на мене и на мотора, че ми идва да го пусна в мобилето от телефона направо. Един път го направих, продадох го и издържах безмоторен една година. Вълкът кожата си мени... С пистарките също така. Продадох си супербайка, заради двете ми дечица и си взех спорт турист 600, ама така го тунинговах, че стана същата работа

            Последното ми офроуд падане беше миналата година- като теб с гадни гуми през едно блато и се разбих на отсрещния бряг. Не можех да си движа рамото. Бях в Горна баня. Доктора много добре разбра какво ми е станало- скъсано захващане на мускула. Мазах и сега е добре,но още си ме боли докато спя на него.

            Последното ми кросово падане беше преди 2 месеца. Нок даун за главата и усукване на крака. Винаги си карам с шините. Кракът все още ме наболява точно под шината. Усещам че напрежението е било почти като за счупване. Един приятел се е метнал по същия начин от същия скок и е със счупен глезен сега.

            Вече не си правя илюзии, че ще се откажа отведнъж. По-скоро преусмислям стила си на каране, инвестирам в екипировка и лека по лека гледам да намалям риска най-вече за всяко решение, което взимам на трасето. Пък и всяко чудо за три дни. Моторите са си спорт- наркотичен, ама спорт. Цяло лято карах при всяка възможност, а сега не ми се кара толкова много... важното е, че всичко е готово и чака да ми се докара. Повече в ситуацията да умирам да покарам, а да съм си продал всичко не искам да оставам.

            Коментар


            • #7
              До: Травми..!!!

              Първоначално публикуван от BajIliya Преглед на мнение
              Аз се отървам от операция, поради частичното скъсване, като предния път, ама не ми се куцука вече, брат. Затова ще го махам ктм-то...
              Обаче ти си изпатил бая...Скоро да ги мааш патериците ти пожелавам
              О, па ти си направо здрав! Кво хленчиш? Макар че частично скъсана предна кръстна връзка...?! И то два пъти? Не съм сигурен дали има такова животно, ама пък не съм и лекар. Как го установиха? ЯМР имаше ли?

              Аз патерици не нося от 3-ия ден след операцията. Докторът каза, че така съвсем атрофира крака и после рехабилитацията е още по-тежка.

              Коментар


              • #8
                До: Травми..!!!

                Teмата е добра,ама не смятате ли че по този начин с приказките за отказване влошавате нещата.Травмите са си травми,и няма да спрат.Адреналина е нещо което не може да се излекува така със заплахи.
                Още малко и темата ше се прекръсти-Не карайте мотори защото са много опасни за здравето.
                Е какво сега да почваме да се хвалим кой е стоял повече време в ортопедията.

                Коментар


                • #9
                  До: Травми..!!!

                  Че той само авторът мисли да се отказва!

                  Аз с удоволствие чета за хора с по-тежки от моята травми, дето продължават да се занимават с "глупости".

                  Коментар


                  • #10
                    До: Травми..!!!

                    Колега, късал съм четири пъти връзки на двете колена (по равно). Единият път ме оперираха. Имам две счупвания + операция, локсация на рамото и още безброй контузии, които са ме обездвижвали за по месец-два ...
                    Последното ми падане беше поради невнимание със 100 км/ч. Помислих отначало, че съм умрял и не смеех да стана, за да не се видя отгоре.
                    Хич не ми пука и ще карам, докато ми е кеф, а това ми е едно от основните занимания, така че... не се плаши, всяка контузия е предпоследна !
                    Ендурото и сексът не са шега работа !
                    -------------
                    Животът се измерва с броят на издишванията !

                    http://sixdayscrazyjob.com
                    http://crazy-job.com

                    Коментар


                    • #11
                      До: Травми..!!!

                      Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                      Teмата е добра,ама не смятате ли че по този начин с приказките за отказване влошавате нещата.Травмите са си травми,и няма да спрат.Адреналина е нещо което не може да се излекува така със заплахи.
                      Още малко и темата ше се прекръсти-Не карайте мотори защото са много опасни за здравето.
                      Е какво сега да почваме да се хвалим кой е стоял повече време в ортопедията.
                      Точно така.Който иска да не има падания да ходи да рита топка Не че там няма да има де, ама
                      Моторите са спорт който няма откаване.Ще продадеш мотора, ама щети писне и пак ще подкараш.
                      И аз съм виждал как се сече мотор с брадва заради счупен крак, ама и сега човека си има црф 450
                      Така че, Падаш-Ставаш.
                      [LEFT][URL="http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/"][COLOR=#0000ff]http://ftp.domainbg.com/FreestyleR/[/COLOR][/URL] :arrow:[/LEFT]
                      [LEFT][URL]http://forum.mobile.bg/member/FreestyleR/[/URL] :arrow:[/LEFT]

                      Коментар


                      • #12
                        До: Травми..!!!

                        Преди 2 години ми правиха реконструкция на скъсана предна кръстна връзка във ВМА при д-р Тони Георгиев. Бях много отчаян преди операцията - мислех си, че вече никога няма да съм в същата форма. Успокояваше ме само, че съм попаднал при най-добрия... Наистина, изключителен професионализъм! Без проблеми, без болки, без съмнение в успеха и ... всичко останало си зависи от мен самия.

                        Наистина, възстановяването е сложно - изисква много тренировки и време, но в това няма нищо лошо. В момента спортувам по 5 пъти седмично и се чувствам по-здрав от когато и да било. Излишно е да казвам, че забравих отдавна, че съм имал проблем с коляното.

                        Мисля, че човек трябва да се грижи за здравето си и спорта е част от тази грижа. Не спирайте при контузия, а се връщайте още по-мотивирани след това!
                        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

                        Коментар


                        • #13
                          До: Травми..!!!

                          който мисли че карането на мотор е опасно да отиде на театър там е по безопасно имам смачкан гръбначен прешлен постоянно боли но не му обръщам внимание и ще карам докато дишам а след това ще му мисля

                          Коментар


                          • #14
                            До: Травми..!!!

                            Сорри за спама ,но като чета направо настръхвам!Млад съм още,но съм много заинтересован от ендуро спорта и не знам какво ме чака

                            Коментар


                            • #15
                              До: Травми..!!!

                              Mдаааа, знам си аз, че отърване няма, последната година бях без мотор и само като чуя някое ендуро със спортен ауспух да изреве и ми се поревваше...Едвам издържах да събера пари и да взема сегашния Знаете как е. Трудно ще ми е да се откажа, мисля си за някакво "работно" атв, да не е спортно, че уж по-спокойни машини, ама знам ли. Всеки си преценява сам за себе си, но съм сигурен в едно, който не кара, той не пада...Не знам на тоз етап кво ще правя, благодаря на всички, споделили травмите и проблемите си.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X