Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Травми..!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Травми..!!!

Винаги е по-добре да се натоварва мускул, а не става.
    Виж, не е хубаво да се товари и тазобедрената.
    то реално погледнато нищо не е полезно или както се казва - това което ни е интересно/вкусно не е полезно за организма, а това което е полезно не ни е интересно. За това се търси някакъв компромис специфичен за всеки един по отделно. Най-полезно би било да не се кара изобщо, да ама не .... А при условие, че не съм трениран спортист, с развити и подготвени необходими мускулни групи на нужните за даден вид спорт места, а карам само събото-неделно, без общо взето развита и правилна техника .... то и предпочитам да предпазя най-застрашените места от тялото си с може би и противоречива, но доказано ефиктивна екипировка
    Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Първоначално публикуван от paksss Преглед на мнение
      то реално погледнато нищо не е полезно или както се казва - това което ни е интересно/вкусно не е полезно за организма, а това което е полезно не ни е интересно. За това се търси някакъв компромис специфичен за всеки един по отделно. Най-полезно би било да не се кара изобщо, да ама не .... А при условие, че не съм трениран спортист, с развити и подготвени необходими мускулни групи на нужните за даден вид спорт места, а карам само събото-неделно, без общо взето развита и правилна техника .... то и предпочитам да предпазя най-застрашените места от тялото си с може би и противоречива, но доказано ефиктивна екипировка
      Абсолютно съгласен Само да вметна, че дори и да си физически подготвен, с нужната техника, пак е задължително да си с доказано ефективна екипировка Защото после ще има да се питаш, мааму стара, как така стана... Да бях внимавал повече
      Също като мен

Коментар

За екипировката нямам против, разбира се.

Но за другото, че което е полезно не е приятно и обратнотно никак, ама никак не съм съгласен! Физическите натоварвания на мен лично ми доставят удоволствие и удовлетворение. Чувствам се по-здрав, лесно ми е да се движа, не се задъхвам - живота си става лесен, когато си във форма и нищо не те боли, нали така? Обратното, застоя предизвиква хиляди здравословни проблеми, които ти правят живота черен, без да се усетиш... Който се натоварва редовно, знае за какво говоря!
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Хайде и аз да напиша малко.На 28.06.2009 паднах с не повече от 10-20 км/ч,резултата, скъсани предна , задна и странична връзки+счупване ,но малко на ябълката на подбедрицата+ сериозна увреда на фибуларния нерв,абе............ След четири дни ,операция при д-рЧанков в клиника ВИТА , след това 70 дни с шина обездвижен и вече месец и нещо раздвижване. За сега съм на стадий,хвърлих патериците и съм с бастун,сгъвам коляното почти на 90 градуса и се надявам нерва да не е скъсан, а само наранен защото иначе пак операция и тн.
          П.П Абе аз продадох мотора,ама вече почва да ме хваща яд.КАРАЙТЕ РАЗУМНО И НАЙ-ВЕЧЕ С ЕКИПИРОВКА ,не че аз нямах ама такъв ми бил късмета.
          Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
            При всички полужения е доста гадно с тези травми но моя съвет към всички е да се погрижите за травмите си навреме и да не чакате с години за сведение моята дата за операция на кръстни връзки е 27.10.2009 ако някой се интересува да пита ще ви разясня каде и при кой се ходи колко се плаща мога и снимки да ви пратя.
            Готин,много бързо възтановяване и без да се отчайваш
            Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

Първоначално публикуван от iskrenhristov Преглед на мнение
              Готин,много бързо възтановяване и без да се отчайваш
              ЕЕЕЕ много мерси няма да се отчайвам мина тъпата операция доста гадно беше особенно първата нощ направо ми течаха сълзи от болка но вече е доста по добре полужението ето и историята за която ти казах на мен програмата ми е доста по различна.
              27/10/09 операция
              29/10/09 изписване от клиниката
              сгъване до 30градуса веднага след втория ден
              09/11/09 махане на конците и сгъване до 45 градуса
              15/11/09 сгъване до 60 градуса
              20/11/09 сгъване на 90 градуса
              25/11/09 контролен преглед махане на шината и започване на рехабилитацията незнам защо са ми пуснали толкова ускорена процедура но сигурно така трябва в моя случай много поздрави от мен и скорошно въстановяване на теб и като проходим може и да потичаме заедно някой ден.
              Прикачени файлове
              Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
              Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Абе, май не си чак толкова ускорен, особено ако само са ти градили предна връзка. Аз май още трябва да съм с шината, ама ми пречи и съм я махнал. Стоях на 0 градуса 5 седмици, дае. Другата седмица доктора сигурно ще ми пили на главата...

Коментар

Първоначално публикуван от Краси К Преглед на мнение
                  Абе, май не си чак толкова ускорен, особено ако само са ти градили предна връзка. Аз май още трябва да съм с шината, ама ми пречи и съм я махнал. Стоях на 0 градуса 5 седмици, дае. Другата седмица доктора сигурно ще ми пили на главата...
                  Предна връзка нова минискус май вътрешен зашит и още нещо ама не помня какво!
                  Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                  Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Нещо подобно беше и при мен: след 24-ия час на 30 градуса, след това на всеки 5 дни по 15 градуса. Така че не ти е чак толкова ускорена. За какво да чакаш? Колкото повече си обездвижен, толкова повече сраствания се получават, така че прави упражнения колкото можеш повече пъти, без да претоварваш.
                    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                      Чувствам се по-здрав, лесно ми е да се движа, не се задъхвам - живота си става лесен, когато си във форма и нищо не те боли, нали така? Обратното, застоя предизвиква хиляди здравословни проблеми, които ти правят живота черен, без да се усетиш... Който се натоварва редовно, знае за какво говоря!
                      Да колега-това е истината и дано го осъзнаят хората защото заседналия начин на живот е сигурен път към болестите.
                      Аз работя тежка работа по собственно желание и ми доставя удоволствие.
                      Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                      ЕЕЕЕ много мерси няма да се отчайвам мина тъпата операция доста гадно беше особенно първата нощ направо ми течаха сълзи от болка но вече е доста по добре полужението ето и историята за която ти казах на мен програмата ми е доста по различна.
                      О Евгени,как е бе братле,хайде оправяй се по скоро че хондичката ще ръждяса.
                      Търси от сега един" Астерикс" че да е по спокойна работата.

Коментар

И аз си продадох мотора - факт!!! Ще видим докога ще издържа, може би едно бавно атв за разходки из балкана ще е подходящ компромис
                        Живи и здрави бъдете, на болните - скорошно оздравяване. Аз съм на подобрение.

Коментар

И аз да се включа малко в тази тема. Несъм имал много сериозни падания неискам и да имам, въпреки че незнаеш какво те чака. Един път сам пукал дясното рамо, същото рамо имаше мощен зблъсак със земята но за щастие нищо му нямаше и последо сега в Бухово си извадих лявото рамо. За сега това е най-лошата работа която ми се е случвала защото след като на Бухово по време на ГПС карането в гората то се извади 2 пъти и като се прибрах в къщи след около 4-5 дена се извади отново от затваряне на врата. Цялата работа стана от мърлявата рабора на доктора. Отидох при доктора и тои зе да ми се кара що сам си превъзал ръката към тялото за да я обездвижа. Аз взех да обеснявам че сам си извадил рамото ,а той просто каза .. - Абе що неземеш да седнеш на моя стол да доискараш работния ден вместо мен. Не ми погледна раката. Прати ме да си направя снимка. Погледна я и каза.. - Нищо ти няма махай тия превръзки и се мажи с лиотон нам си къв гел и това е чао. Та искам да ви кажа че живеем в АБСУРДИСТАН (както казва Фънки) и никои не му дреме за теб.Гледа как да ти вземе парите и да те прати да се опраяш. Затова по малко падания и контузии пожелавам на всички
                          [I] Георги Недев
                          Motocross Lifestyle !! :twisted:
                          [/I]

Коментар

Първоначално публикуван от Gosho_MX Преглед на мнение
                            И аз да се включа малко в тази тема. Несъм имал много сериозни падания неискам и да имам, въпреки че незнаеш какво те чака. Един път сам пукал дясното рамо, същото рамо имаше мощен зблъсак със земята но за щастие нищо му нямаше и последо сега в Бухово си извадих лявото рамо. За сега това е най-лошата работа която ми се е случвала защото след като на Бухово по време на ГПС карането в гората то се извади 2 пъти и като се прибрах в къщи след около 4-5 дена се извади отново от затваряне на врата. Цялата работа стана от мърлявата рабора на доктора. Отидох при доктора и тои зе да ми се кара що сам си превъзал ръката към тялото за да я обездвижа. Аз взех да обеснявам че сам си извадил рамото ,а той просто каза .. - Абе що неземеш да седнеш на моя стол да доискараш работния ден вместо мен. Не ми погледна раката. Прати ме да си направя снимка. Погледна я и каза.. - Нищо ти няма махай тия превръзки и се мажи с лиотон нам си къв гел и това е чао. Та искам да ви кажа че живеем в АБСУРДИСТАН (както казва Фънки) и никои не му дреме за теб.Гледа как да ти вземе парите и да те прати да се опраяш. Затова по малко падания и контузии пожелавам на всички
                            Тая схема с ваденето на рамо съм я гледал и аз.Отнеси се малко по-сериозно.След изваждане на рамо следва обездвижване на ръката за 22-25 дни, след това още 1 месец поне рехабилитация и 2 години пазене от определени движения.В противен случай получаваш хабитуелна (май така се казваше) локсация и рамото ти излиза за добър ден.Оправя се с операция за скъсяване на връзките.
                            Сподели как го намести след първото изваждане на Бухово, че и аз, и Жоро Хаджиев брахме ебати мъките докато ни ги наместят докторите.
                            offroad фен
                            1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Аз паднах преди 6 месеца на една писта не можах да зема баража и в една стена се удрих с екип бях имах малко мозачно сатресение и все още ми пукат краката много
                              КАРАКУША МОТО

Коментар

Здравейте колеги,
                                като видях тази тема и не можах да се въздържа да споделя пресния си опит с травмите. Имам др 650 от около година но реално започнах да го карам от септември месец което значи опит няма защото мотор съм карал 50 кубика преди 20 години но желание много и то за офф роуд. Екипировка си взех и карам само с нея маркова и без изключения. Но понеже съм бързак и имам проблем с адреналина на всяко каране падам по десет пъти от атрактивно по атрактивно дори веднъж успях да кацна на един бор а мотора падна под мен, и то все без драскотина.
                                И всичко това без драскотина до преди три седмици когато излязох да покарам и на връщане реших да изпробвам как се държи мотора на треволясал скат когато се кара по диагонал (голяма глупост) така и не разбрах какво стана карах с 15 - 20 км/ч не повече задната гума ми поднесе и веднага бях на земята без време за реакция викайки като хималаиска мечка . От там ортопед счупена вследствие на усукване на голямата кост на подбедрицата ( слава богу без глезени и колена) 45 дена гипс,
                                1 ден колебание да продам мотора, 2 ри ден да сменя мотора с друг вид и 3ти ден поръчах си 18цолова джанта за тоя и много яд защото ще си почакам докато я изпробвам.

ПП Някой ако е имал подобна травма да сподели колко време е възтановяването след като се свали гипса

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X