Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Травми..!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Травми..!!!

Не купувайте шини, а тренирайте мускулатурата на бедрото!
    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Когато паднах беше с не повече от 30км/ч, просто задната гума повлече по един малък коловоз, който вината е моя, че не го забелязах и моторът просто се излу странично изпод мен. Не е кой знае какво падане, обаче - ФАКТ...до момента на контузията си ходех 3 пъти седмично на фитнес от 2 год, без прекъсвания, всяка седмица тренирах мускулите на краката си...Не е кой знае какво, но все пак не мога да кажа, че са ми били слаби квадрицепсите. Но явно са ми слабо място въпросните връзки, които както в началото съм писал, бяха пак частично разкъсани...
      Затова стигам до убеждението, че след втората тавма, ако продължа да карам мотор, ще се наложи да отделя пари и да си купя такива наколенки - коленни шини. Изчетох темата, отделена за тях и все повече се убеждавам, че така е редно, за хора с вече травмирани колена
      Затова и питам колегата, с такива ли е и кога си ги е купил...

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
        Колега, късал съм четири пъти връзки на двете колена (по равно). Единият път ме оперираха. Имам две счупвания + операция, локсация на рамото и още безброй контузии, които са ме обездвижвали за по месец-два ...
        Последното ми падане беше поради невнимание със 100 км/ч. Помислих отначало, че съм умрял и не смеех да стана, за да не се видя отгоре.
        Хич не ми пука и ще карам, докато ми е кеф, а това ми е едно от основните занимания, така че... не се плаши, всяка контузия е предпоследна !
        Я кажи нещо за скъсани раменни връзки. от 15 дни съм така ужас.

Коментар

Вчера в късният следобед се прибирахме от каране и давахме газ по един чакълест път покрай река Струма.
          Бързахме за да не ни хване тъмното, плюс фактора, че бяхме уморени до смърт ...
          Караше се на 5-та с доста добро темпо, не знам с колко километра съм бил, но май може да се види на ГПС-а..
          Та изведнъж на един завой в който май наклоних мотора в повече и предната гума си взе един чим трева и мотора се плъзна по чакъла като взе и мен.
          Десният ми крака остана между мотора и пътя около 10 метра /реални/ и после мотора се извъртя и аз не разбрах кое е небе, кое земя..

Та пиша това мнение за да ви кажа, че карам с такива шини и не ми се мисли ако не бях с тях какво щеше да стане с коляното ми което въпреки шините ме боли и сега.
          Най-малкото понесоха страничното натоварване от 100килограма на мотора върху коляното ми.

Ето и предната гума с чима трева.

Коментар

Аз слязох от мотора като се излюпиха децата и мисля да се кача пак чак като станат на 16. Половината ми приятели са с трайни последствия от мотори (включително и аз) въпреки винаги пълната екипировка. За зор заман съм си оставил едно балканче на вилата (хем да знам, че има някаква играчка, хем колкото и да съм мераклия да не мога да се изкефя, че почен ли се наново - като наркотиците е). За луди глави съвети от рода "карай по-полека" не вършат работа, затова съм го решил дефинитивно.
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
              Я кажи нещо за скъсани раменни връзки. от 15 дни съм така ужас.
              Трябва да се изкажат специалисти, колко са скъсани и къде. Ако са само нишки, ще отмине след около 2 месеца, а след година окончателно. Може да са само контузени (разтегнати)...
              Ако има нещо сериозно - операция. Иначе оправяне няма.

Аз пък вчера си паданах на ку ... (щях да пиша "кухата глава")
              ... на ръката с голяма скорост точно върху един остър, голям камък.
              Ударът беше точно в двата пръста незащитено пространство между лакътната кора на протектора и кората на предмишницата. Резултатът е 5 шева. Мислех, че са 4, но днес ги преброих по-подробно.
              Човек като е късметлия, никой не може да му попречи да е такъв.
              Ще се оправя. Важно е на човек да не му пука !
              Колкото до болките от отшумели контузии на стари години ... мен нищо не ме боли.

Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

Коментар

Жоро недей така че ще ме откажеш от ЕДУРОТО с тези снимки!!
                ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

Коментар

Цензура за тия снимки - синът ми не спира да ме пита "защо се смее тоя чичко, като си е откъснал ръката" ...
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                    ......................................................
                    "защо се смее тоя чичко, като си е откъснал ръката" ...
                    Упи ... кажи му на детето: "Щото му е толкоз акъла" ....

P.S.
                    Жоре ... оправяй се бързо, .... чакат те много нови предизвикателства, и .... каки ...
                    Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Едно питане към патилите.

Днес ми беше 11-тата физиотерапия (ходя всеки ден). Всеки път има едно упражнение, при което аз лежа по корем, а физиотерапевтката сгъва коляното до където може и издържам на болката. Днес обаче на второто или третото повторение нещо като че ли прещрака в коляното (не съм 100% сигурен дали наистина прещрака). Резултатът обаче беше, че болката изведнъж рязко намаля! Няма някаква радикална промяна в сгъването, но определено болката при движение е по-малко и е на други места покрай коляното. До днес беше предимно под капачката или някъде там.

По принцип знам, че звучи смешно да се притеснявам, че не ме боли, ама нали много хубаво, не е на хубаво. Другата седмица съм на профилактичен при доктора.

Коментар

Ами при операция и последващо обездвижване се получават сраствания.
                        Физиотерапията има за цел да раздвижи крайника чрез елиминиране на срастванията и възстановяване на мускулатурата. При теб явно се е отблокирало някое срастване. Няма страшно, стига физиотерапевта да знае какво прави.

(Това упражнение го помня и аз !)
                        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Така е! Не се притеснявай и моето коляно щрака понякога и после ми става по-лесно да го сгъвам...За 2 дни откакто махнах шините имам около 45 градуса сгъване, което е по-добре от миналия път
                          @ Чинела, със сигурност ще си купя едни астерикси ако продължа с карането!!! Благодаря за споделеното, накланя везните все повече

Коментар

"Затова и питам колегата, с такива ли е и кога си ги е купил..."

- с коленни шини карам от около година и нещо /предимно събота-неделя/, мотор и сноуборд, отскоро вместо мотор - атв. Както писах при мен се натоварва много повече бедрото сега, отколкото коляното / не знам кое е по-добре/. Но при здраво каране с мотор, с подпиране на крак на трудни места, падания и доста влачене - редовно ми се надуваше едното коляно от претоварване - с шините този проблем отпадна, коляното поне не се надува, но за сметка на това чувствам доста по-голямо натоварване в тазобедрената става. Имам пирон в бедрото и под ставата е фиксацията му. Сега след сериозно каране, особенно в сегашно променливо и влажно време боли там - но поне аз предпочитам да тренирам заздравяване на бедрени мускули и да си карам с шините. А и хирургът ми въпреки наистина нееднозначни мнения, относно шарнирни шини, препоръчва да си пазя колената с тях.
                            Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Абе, и аз стигнах до логичното обяснение, че е някаква сраснала мека тъкан, но усещането много наподобяваше това, което изпитах когато коляното се извади и после се намести.

Коментар

Винаги е по-добре да се натоварва мускул, а не става.
                                Виж, не е хубаво да се товари и тазобедрената.
                                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X