Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Травми..!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Травми..!!!

И аз два пъти си оставям кожата на половината тяло по асфалта,третият път останах само със една здрава кръстна връзка и до ден днешен кракът ми се клати ,вече осем години не карам мотор но отвътре ми ври и кипи ,усещам че няма да устискам много само малко да пусне тая криза и съм се метнал на нещо екипиран така че робокоп да ми завиди

Коментар

При всички полужения е доста гадно с тези травми но моя съвет към всички е да се погрижите за травмите си навреме и да не чакате с години за сведение моята дата за операция на кръстни връзки е 27.10.2009 ако някой се интересува да пита ще ви разясня каде и при кой се ходи колко се плаща мога и снимки да ви пратя.
      Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
      Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Евгени, успех! Стискам палци всичко да мине леко.
        Последно редактирано от Stas; 22-10-09, 01:10.
        ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
        СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
          При всички полужения е доста гадно с тези травми но моя съвет към всички е да се погрижите за травмите си навреме и да не чакате с години за сведение моята дата за операция на кръстни връзки е 27.10.2009 ако някой се интересува да пита ще ви разясня каде и при кой се ходи колко се плаща мога и снимки да ви пратя.
          Искрено ти желая успешна операция и бързо възстановяване.
          А аз колкото повече оздравявам, толкова по ми се докарва мотора, от това май няма отърване

Коментар

няма значение дали си със спортен мотоциклет, ендуро или атв - влезне ли адреналина в кръвта, и не можеш ли да прецениш реално обстановката и възможностите на мотор, както и собствените си умения .....

иначе определено ЗА шините за крака - лятото помагат при ендурото, зимата при ските - за мен са полезно нещо, но откакто ги нося усещам че повече се натоварва бедрената става, за сметката на коляното - кракът ми не е раздвижен на 100% след операция от счупване на бедрената кост.

но обичаш ли мотоспорта /а не ти е за пред кафето/ то никаква травма няма да те откаже от него, както каза горе Ясен, ще преосмислиш техниката и начина на каране, ще смениш мотора ....

и винаги умната и с екипировка, въпреки, че както бе при мен - понякога и тя е безсилна

Павел Викторов - 0 осем 7817878 три

Коментар

Брей, сериозно счупване на двете кости на подбедрицата...Ще да е бил голям удар
              Иначе при усукване на кракът, най-голям ъгъл на завъртане се пада на глезенната става, значително по-малък - на колянната и май никакъв на тазобедрената... Ботушът силно ограничава движението на глезена и усилието на усукване се поема от колянцето, май..Ако си с колени шини натоварването се предава до голяма степен на бедрената кост...съответно на тазобедрената става..
              @paksss - ти кога си взе шините?

Коментар

Първоначално публикуван от BajIliya Преглед на мнение
                Колеги, пускам тази тема, за да споделя за един неприятен момент от живота ми, причинен от офф роуда Предполагам, че много от вас, като мен са преживявали получаване, възстановяване и последствията от получените травми по време на разходка/преход/състезание...Предлагам всеки, който е минал по този път да споделя за това, което му се е случило и как му се е отразило в последствие, какви мерки е взел, за да не се повтори(естествено, никой не е застрахован, но все пак риска може да се минимизира)

Та значи преди 6 год, имах падане при, което десния ми крак се осука, при допира със земята и си разкъсах частично коленните връзки...Оттам всеки, който го е минал знае - 3 седмици обездвижен, 2 седмици процедури по раздвижване и после мина много време(повече от 6 мес.), докато си свия крака в коляното на 100%. Това се случи, защото нямах хубави гуми и карах бързо...
                Преди 1 седмица при излизане на кратка разходка паднах, не карах бързо(с не повече от 30 да е било), имах хубави гуми и екипировка...Още като чух познатото до БОЛКА изщракване в коляното на десния ми крак, докато падах вече знаех за какво става въпрос и ми се дорева...
                Сега мисля да продавам мотора и което е по-лошо, да се лиша от мотор завинаги(което много ми тежи, разбирате ме).Семеен съм с 2 деца...
                Моля ви, да споделите, ако сте имали подобни инциденти, как сте се справили със самите вас и кое би било най - правилното решение....Благодаря ви.
                Поздрави от ортезата с патериците
                не се притеснявай аз в момента съм с скъсана връзка изваден минискус друго да не изброявам.
                Та мисълта ми беше че връзките ги въстановяват операцията преди 5 години в дианабад струваше 700лв +разходите по престоя и раздвижване всичко се оправя само акъл не идва

Коментар

Ясен го каза в началото,да преосмислим начина си на каране.

имам луксации почти на всички стави, всеки път е било от простотия.падал съм с всеки мотор който съм имал и то още в самото начало.последното ми падане стана от задна с няма и 20км/ч.
                  паднах си на коленете а болката беше зверска,а почти нямах ожулено.
                  опитах се да стана крака ми бягаше в коляното.в болницата ми гипсираха здравия крак,тва в хирургиите в Пловдив.при което им обеснявах че болката и адска и ме боли левия крак/видимо подут,ама мн. подут/.
                  понеже съм от Карлово а тук специалисти почти няма,да некажа че няма такива хич. си стоя с гипсиран крак с спукана фибула. след 2 дни вкъщи и неспособноста ми да се справя с болката дойде лекар вкъщи/хвала му че го направи/.извади страшно много кръв и натрошен хрущял,гипсира ме и те така. ааа махна ми гипса на десния крак .и ми гипсира левия.

та понеже съм много умен си свалих гипса на 10-я ден. след още седмица почнах работа,трябва къща да храня.точно на 3-я ден качвах външно тяло на климатик,на второто стъпало на стълбата чух щтракане и докато ме заболи знаех какво е.коляното ми беше с неестествена форма. намести се само. несъм спирал да работя,но внимавам повече.след поредната контузия мислех да спирам с моторите,че всяка такава се отразява сериозно на бюджета на семейството.

но поне за сега няма да спирам.

просто ще се опитам да съм разумен.

поздрави

ей ма гипсиран
                  Прикачени файлове
                  crf450 supermoto

Коментар

Искам само да изкажа становището си по отношение на шините. То не е само мое становище, но и на лекарите, които са ме лекували.

Шините се използват през постоперативния период за укрепване и предпазване на ставата докато все още мускула на бедрото не се е възстановил напълно. Основната работа при физиотерапията и упражненията след операция на коляното е с цел да се раздвижи ставата и да се възстанови бедрения мускул. След като това стане факт, шините стават излишни и даже - вредни.
                    ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                    СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Първоначално публикуван от Stas Преглед на мнение
                      Искам само да изкажа становището си по отношение на шините. То не е само мое становище, но и на лекарите, които са ме лекували.

Шините се използват през постоперативния период за укрепване и предпазване на ставата докато все още мускула на бедрото не се е възстановил напълно. Основната работа при физиотерапията и упражненията след операция на коляното е с цел да се раздвижи ставата и да се възстанови бедрения мускул. След като това стане факт, шините стават излишни и даже - вредни.
                      Колега, въпросът ми беше за такъв тип шини

Коментар

И аз така адреналин, та адреналин обаче нямам пари за мотор (за момента) и карам колело (МТБ). Спусканията са страхотни и за момента все още ме изпълват с нужния адреналинец, но толко много падания много белези и много болки през зимата. 2008 година на трасето в град Сопот, имах такова падане, че си ударих реброто в некъв стърчащ пън оказа се, че не е счупено или спукано, но до ден днешен стане ли студено започва да ме боли.

Не ми се мисли, като събера пари и си купя мотор (или АТВ зависи от парите) не ми се мисли какви падания ще бъдат.
                        [B][I][U]Нашият въздух има едно предимство – виждаме какво дишаме![/U][/I] [/B]

Коментар

Имам скъсани предни кръстни връзки на лявото коляно, многобройни луксации на двата глезена, двете ми рамена съм ги вадил сигурно по 100 пъти /тъй ги бях разхалтавил, че ми се е случвало да се вадят докато спя - примерно при обръщане в леглото/, фрактура на L1-L2 прешлени на гръбнака - и всички травми са били от пренатягане, при недооценяване на ситуацията.

Лошото е, че и сега ми се случва отвреме навреме да ми нахлуе кръвта в главата и да правя простотии, а вече не съм на 20 години, тежък съм, а травмите бавно отшумяват. Последно си счупих един пръст на левия крак на 06.04.2009 год., а още е подут и боли.

Коментар

Първоначално публикуван от М.Николов Преглед на мнение
                            И аз така адреналин...

Не ми се мисли, като събера пари и си купя мотор (или АТВ зависи от парите) не ми се мисли какви падания ще бъдат.
                            Понеже и колело карам и мотор, да ти кажа... моето мнение, че с колелото се пада повече и в известен смисъл по-гадно. От мотора по-лесно се скача и си падаш сам, а колелото като паднеш в повечето случаи се търкаляш оплетен в това желязо... Не мога да кажа , че мотора е по-безопасен, защото е по-бърз и по-тежък, но като че ли по-рядко се пада, макар и по-качествено. АТВ само малко съм карал, но е близко до логиката, че се пада по-трудно от колкото с мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от iassen Преглед на мнение
                              но е близко до логиката, че се пада по-трудно от колкото с мотор.
                              Според мен е точно обратното,ако говорим за неподготвен човек,с мотор в завой - искаш или не се накланяш и вероятноста да "изпаднеш" от външната страна е много малък,докъто при АТВ-то..обръщанията стават много бързо и изненадващо..

Коментар

Първоначално публикуван от BajIliya Преглед на мнение
                                Колега, въпросът ми беше за такъв тип шини
                                За шини от този тип няма единно мнение. Няма и сериозни изследвания дали повече помагат или пречат.
                                Аз лично мисля да си купя ортопедични. Все си мисля, че ако бях с такива нямаше да си направя тази хипер екстезния. Парен каша духа. Може би пък ако бях с тях щях да направя друга глупост при друга случка, която ми се е разминала.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X