Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Наемен войник?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: Наемен войник?

    Такааа да си дам и аз мойте стинки.За толкова време работа в армията само моряк и пилот общо взето не съм бил.И казвам работа,а не служба защото отидох там с желание да работя точно това,а не само да чакам пенсията и да се редя на банкомата.Всичко е до това в какви точно войски ще попаднеш,защото "кадровак"е доста обширно понятие и дали ще са свестни колегите ти и началниците.Простащината и плиткоумието съчетани с мания за величие при началниците я има навсякъде-дали в армията или в цивилния живот простака си е простак и почивен ден няма.Като попаднеш на такъв колкото по-малко му обръщаш внимание по-добре -смей му се на акъла,гледай сейр и си прави каквото смяташ за добре.Така сега да разчепкаме видовете войска:Сухопътни сили-ако обичаш природата,живота на открито от време на време (е малко е мизерийка ама идеален живот няма) ,екшъна (стрелби,тактики разни),разните верижни и колесни машинарий (оффроуда е само тука да знаеш) това е мястото за тебе.Тук е и опцията "мисия в чужбина",противно на общото мнение на цивилните ще кажа че точно там е мястото на военните-в боя,а не да тръскат шкембета по плаца и да грачат.Обаче си има и слаби страни-тука началниците с мозъчни операций (в смисъл че им е изваден мозъка) са в пъти повече,простащината се лее на талази,ама като свикнеш почва да не ти прави въобще впечатление.Като всяко нещо си има и изключения,та в живота ми в сухопътни това са били Химически войски,все едно бях в рая-култура в общуването,всеки си гледа работата и т.н.,ако се уредиш там няма да съжаляваш повярвай ми. Така да минем на следващите: Военновъздушни войски-плюсове:културно отношение между войника и офицера (има и изключения ама са наистина много голяма рядкост),ако искаш да си специалист в нещо тук (примерно оператор на радар,самолетен или вертолетен техник и т.н.) си трябва много четене,ако ти е интересно обаче като дойде време за пенсия няма да ти се тръгва.Въобще културна работа.Да се уредиш оттук за мисия е почти невъзможно.Такааа то тука като се замисля май слаби страни няма ,е екшъна тука е по различен-самолети излитат,пинизи разни ама си е далечна работа малко.Малко дълго стана ама да е по светнато момчето,че лафа "живота на новобранеца не струва пукната пара" си е много верен.Ако наистина те влече тая работа отиди да учиш за офицер,ама не си мисли че там ги галят с пера да се смеят-същата кал е и там,само дето като му дойде времето ще носиш и отговорност за хората си,е пожелавам ти да станеш генерал тогава ще си простееш на воля. Хммм за наборната и професионалната армия няма да отговоря,че ще оспамим темата на момчето ама в много сте в грешка,и в двата случая ако битува репликата "боли ме к.... за службата" все е тая дали се плаща с пари или русенско варено.
    Последно редактирано от BulAf; 09-09-09, 23:01.

    Коментар


    • #32
      До: Наемен войник?

      Незнам какво да кажа! Много писано, много нещо!
      Ленин, колега не се впрягай да си губиш времето да пишеш по 2 страници. То се вижда, че всеки е с различно мнение, и няма как това да се промени. Всички тук, са служили по разлино време, на един му било добре, на друг не... Какво да се прави, живота е радост и тъга. Влече ме, вече го казах! Получих, информацията която ми трябваше!
      Пази душата си, не гумите!

      Коментар


      • #33
        До: Наемен войник?

        Дичка, скачай смело, ама в некви по-интезивни войски. Мотопехота, нещо такова. След 3 години цивилният живот ще ти се струва песен

        Коментар


        • #34
          До: Наемен войник?

          Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          ... Ти готов ли си просто за пари, да трепеш чуждите деца и майки. ......

          ..... Ако застреляш отдалече някого, който се е опитал да изнасили сестра ти, ще забравиш за случая след половин час. Ако е опитал да убие баща ти, пък ти си го заклал с ножа, ще помниш тая работа бая по-дълго. А ако човекът не ти е направил нищо, само се е опитал в собствения си дом да опази децата си от твоя приклад, а ти си го затрил, вече никога няма да се върнеш нито при себе си, нито при хората. Някак ще живееш. Но ще мечтаеш това да свърши по-скоро. А преди да си намериш някъде белята, ще направиш още много бели, понеже вече няма къде да се денеш, и не можеш да спреш.
          Армия, която се занимава с друго, освен със защитата на страната си, е извращение и престъпление от висш порядък, от коя да е гледна точка.
          Браво Стефане!
          Това е Важният въпрос, Що ще дириш в чужда страна с пушка в ръка??? По-добре ходи с фотоапарата на екскурзия

          Коментар


          • #35
            До: Наемен войник?

            Не съм допрочел правилата за линкове и моля за извинение ако нарушавам някое правило, но от тук http://www.airgroup2000.com/forum/
            ще можеш да прочетеш мнения на военнослужещи от различни родове войски по различни въпроси. Обаче си трябва ровене....
            Аз понякога чета този раздел.... http://www.airgroup2000.com/forum/index.php?f=341
            Успех с четенето.
            ПП. По принцип Стефан е прав (както винаги), но аз съм му фен, така, че мнението ми не е меродавно....

            Коментар


            • #36
              От: Наемен войник?

              Командите не са глупави, те са за дисциплина. То и аз искам да съм войник, почти цялото ми семейство са военни, така че ми е в кръвта.

              Коментар


              • #37
                От: Наемен войник?

                Същите премъдрости слушах преди 20 години, когато заминавах за Камбоджа. За тия неща съвет не трябва. Или ти идва отвътре или не. Ако го искаш значи е правилно. Какво ще стане никой не знае. Най-малко пък тия наврени из топлите си дупки, смятащи пресичането на пешеходна пътека за екстремен спорт.
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

                Коментар


                • #38
                  От: Наемен войник?

                  Ако можеш да понасяш незгоди за пари, по-добре помисли за дърводобив в Канада или за нефтените платформи в Северно море напр., а там парите са х10 и нагоре от войнишката заплата тука. Ако ще ходиш на мисии - прецени още сега дали си способен да убиеш при самоотбрана, иначе ще си труп... Стефан ти е казал всичко друго. А ако останеш на служба тука, като те пенсионират, ще има да ходиш по обектите и да питаш за работа нощен пазач...
                  ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

                  Коментар


                  • #39
                    От: Наемен войник?

                    Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                    А ако останеш на служба тука, като те пенсионират, ще има да ходиш по обектите и да питаш за работа нощен пазач...
                    Ако се пенсионираш не като военен какво точно ти предлагат след пенсия, ако въобще стигнеш до пенсия ?
                    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

                    Коментар


                    • #40
                      От: Наемен войник?

                      Въпреки че са минали 4 години от както е побликувана темата случайно я намерих.
                      Пич, надявам се сега след като си завършил да си намерил призванието си.
                      Относно темата...ей хора вие както и всеки останал българин в нашата прекраса родина е забравил: Какво е това България? Какво е това Нация? Какво е българският народ? и Какво е това да се бориш за всичко горепосочено!!!!!! Ей не отивате в нашата макар и забравена от бога армия за да изкарвате пари, не отивате за слава, замислете се, всички ние се борим за нещо по добро и под всички ние имам предвид (с цитат на английски) "Our Foreign Comrades and we" всеки един който е на фронтовата линия, не си мислете че малцината заминали за пари правят общество. Заради такива хората забравяте нашата история както и много други дори и (без да провокирам и пропагандирам) нашето правителство. Вскички сме забравили какво сме чели за не чак толкова далечната 1878 година. Някой от вас помни ли какво е станало през 1885 година и следващите няколко години. България е един непревзет народ, един не сломим дух!!! Ако сте забравили датите гледайте това клипче www.youtube.com/watch?v=Z9Mc0VFk8so#at=138 Припомнете си кои сте, припомнете си какво е България, какво е да си войник на тази страна и народ, какво е да се бориш за нея и своите близки.
                      Спомнете си от изпокъсаните ни учебници по исторя КОИ СМЕ!!!!!!!!!!! /ако по някакъв начин съм нарушил правилата на форума моля за извинение/

                      Коментар

                      Активност за темата

                      Свий

                      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                      Зареждам...
                      X