Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз си закупих мотор най-накрая.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Да. Битака е правилното решение, защото асесоарите за мотор обикновено са два три пъти по-скъпи от нормалното. Презумпцията на търговците е, че щом имаш мотор, значи си много богат и цената е с пъти нагоре...
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
      Вече си имаме хубава според мен раница за мотор. От битака за 30 лв.
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:photo_2024-10-19_19-02-24.jpg Прегледи:0 Размер:340.9 КБ ID:6976825 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:photo_2024-10-19_19-02-33.jpg Прегледи:0 Размер:386.2 КБ ID:6976826
      Браво, оксфорд е фирма за мото-аксесоари, раницата ти също.
      Щом си я намерил на битака - супер.

И по принцип в мото-раницата няма нещо кой-знае колко специфично.
      Аз например никога не съм ползвал мото, или трекинг или най-често компютърна ползвам.
      Абе каквото имам под ръка.

Виж с ръкавици и останалата част от екипировката е добре да я търсиш за мотор.
      И втора употреба да е до пак за мотор.
      Враг усраине

Коментар

Имам дясна размер Л на Алпайнстарс летен модел,намерих я в Гибралтар ,V2 нещо си модела

TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Тръсим ръкавици без защита, утре инструктора ме вика да карам сутринта. Облечи се вика че е студено сутрин в 9. Ще карам с ръкавици за ски за сега

Коментар

• KingofROAD
            KingofROAD коментира
            Редактиране на коментар
            Ахам, а скиорски ръкавици не стават ли? Аз пробвах разни, каквито имам под ръка, накрая в декатлона набарах едни скиорски, дебело подплатени. И още едни от бай китаец си купИФ..

Такива поръчах но ще дойдат понеделник, а утре ще ида декатлон да видя какво има и там.

Коментар

• ВладиЧ
            ВладиЧ коментира
            Редактиране на коментар
            Скиорските ръкавици са по-добри от моторджийските ръкавици и са по-евтини, а също и ръкавиците за велосипеди. Щом е нещо за мотор, то е скъпо, нали вече ви писах...

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Това не е точно така.
            Условията за използване са напълно различни, протекцията, която би трябвало да осигуряват се базира на съвсем различни фактори.
            Та е нормално и в цената да има разлика.

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Кожени работни ръкавици са минимум за мотор според мен,скиорските са от мека и лека кожа с доста подплата та не са ми в моя списък за моторджийски.

Това горе е крос,колко да не си без нищо

Няма ли броня не го ща,даже и тия за крос не стават за пътя,че един плат и толкова,не е като да се сурнеш па да се подпреш на кокълчета.

Болниците евтини там,за това така,тук като ръкавиците са ти 2% от цената на ден болница и гледай какво става,аз само за ръкавици съм дал долу горе колко е половината мотор на снимката / може и целия да е ма да не натискам цената /.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            Не,какво е това?

Аз знам,учих и аз като новобранец едни истини на дърти години та гледам да спестя мъки и пари на младежта ма те наборите тук не ме слушат та там по интернет.

Те уроците се учат по 3 начина - с пари,с време или с мъки,пари няма как да спестя,другото и с четене става.

• the slow heart
            the slow heart коментира
            Редактиране на коментар
            Бургаски екип е моят екип

• Стоян Боюков-Sariones
            Стоян Боюков-Sariones коментира
            Редактиране на коментар
            ..."и без ръкавици става,по шорти и джапанки даже"... Само дето може потник, може без, нооо ЗАДЪЛЖИТЕЛНО карбонови джапанки!!

Те това е бургаски екип.

Ръкавиците за ски и особено пък тези за сноуборд имат предостатъчно протектори за ръцете при падане. Да не си мисли някой, че със ски, или със сноуборд се пада по-леко, от колкото с мотор? Аз от години карам със сноубордиски ръкавици в по-студено време. За лятото стават и тези ръкавици, които са за колоездене. Но всеки да си прави избора за себе си.
          Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
          Златомир Попов - Forry

Коментар

• BENZBOSS
            BENZBOSS коментира
            Редактиране на коментар
            АЗ точно това мисля - на ски се пада много по-леко от колкото с мотор,едните ръкавици имат съвсем друга задача от другите,тия за мотор ги смятат колко секунди за колко време издържат на триене по асфалта,при ските тоя номер го няма или поне АЗ не карам по асфалта. Има си формула,има си спецификации,има си покрити норми и нива……при моторджийските.

Хестра са ми скиорските, Клим/ Алпинестарс са ми моторджийските, ми ръкавици са и до там,прилики други няма,5 пръста,това е.

То с всичко става докато не изтървеш съединителя или не се сурнеш по асфалта,и без ръкавици става,по шорти и джапанки даже

https://ultimatemotorcycling.com/202...handy-to-know/

На английски е,но номерата на стандартите ги има,на който му се търси тая информация на Български
            Последно редактирано от BENZBOSS; 20-10-24, 16:55.

Днес карах на полигон от 9 до 12, във Враца беше около 1 градус сутринта. Със ръкавиците за ски беше топло, но ужасно. Ще изпусна ръчките не ми е удобно и ги махнах. Ще видим с кросовите и в деклатон какво има...

Коментар

Първоначално публикуван от viperr Преглед на мнение
          Днес карах на полигон от 9 до 12, във Враца беше около 1 градус сутринта. Със ръкавиците за ски беше топло, но ужасно.
          А сега си представи че караш с 90км/ч при 1 градус
          Определено няма да ти е топло, както на полигона.

ПП честит ти мотор!!! Много да те радва!
          Панайот Бърдарски
          0887 60 77 22

Коментар

• viperr
            viperr коментира
            Редактиране на коментар
            Не мисля че това ще стане. Просто ще ме свалят от мотора като статуя.

Някъде тема за Оборудване и облекло има ли - каски,ръкавици,панталони,якета,ботуши,шини на колената ……….че попрегледах ма не намирам?
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

• viperr
            viperr коментира
            Редактиране на коментар
            Ми и аз не намерих.

• Стоян Боюков-Sariones
            Стоян Боюков-Sariones коментира
            Редактиране на коментар
            Па то във всичките мотоциклетни раздели има "екипировка" бре!

Това към пепелянката: Отдавна съм спрял да давам акъл, но скромният ми почти половин век стаж на две колела казват, че готвиш ли са за падане-ще паднеш! И никакви дрънкулки, с каквито са пълни магазините няма да ти помогнат(да не се разбира, че ги отричам). Използвай времето да се научиш да караш и...зимата, поне при нас никак не е подходящо време за каране. Мисля, че един моторист трябва да завърти два пъти всички сезони и после да започне да се отпуска. Поздрави!

Коментар

• viperr
            viperr коментира
            Редактиране на коментар
            Не се отпускам ама хич, даже избягвам в градско да минавам 30 км в час. Извън може 60-70. Гледам на всички страни ако има как да сложа камера отзад ще сложа. Вече не ме видя кола и се опита да отвори врата пред мен, добре че бибитка силно.

На мен ми отне около 20 000 километра за да почна да го усещам и това след няколко къси сезона крос в пустинята. Първата година е най-опасна,първите 5-6000 километра
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Дойдоха ръкавиците от снимката горе. Екстра са ми. Удобни, харесват ми. Даже може да се активира екрана на телефона с тях. Сега едни кожени зимни да дойдат и тв да видим разликите.

Коментар

След 300-400 км вече, все още ми не е дошъл ред да ида пред КАТ за категория, но много ми липсва да си слагам телефона на някаква стойка, много искам някаква джаджа с gps и ако може видеорегистратор за мотор, и на последно място как да премахна вибрациите от слюдата, някакви гумички сигурно трявба да има между нея и стойката. И сутрин много студено бе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X