Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз си закупих мотор най-накрая.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз си закупих мотор най-накрая.

Доста импулсивно си закупих първият за мен мотоциклет. Кавазаки Версус /версис/ незнам точно как се казва. 650 кубика. Хареса ми на външен вид, хареса ми как работи. 2 цилиндъра около 70 конски сили - доволно за мен. На размер ми е супер. И днес го регистрирах в КАТ. Искам на първо време гардове за ръцете и джаджа за GPS и да си снимам докато карам, нещата за технческо обслужване. Не разбирам от мотори много даже хич. Ето и 2-3 снимки и да кажете много ли съм се прецакал
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo_2024-10-16_16-24-34.jpg
Прегледи:397
Размер:483.2 КБ
ID:6976521 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo_2024-10-16_16-24-47.jpg
Прегледи:384
Размер:376.8 КБ
ID:6976522 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo_2024-10-16_16-24-44.jpg
Прегледи:386
Размер:466.9 КБ
ID:6976523

Зашитото на седалката го е скъсал еконта с коланите си. Вече е поправено. Гумите са дот 2021 или там някъде не по стари.

Честито! Мотор, като слънце. Това е чист турист. Със здраве да си го караш. Виж му маслото, акумулатора. Смазвай веригата през 200-300 км. Сипвай му бензин и карай... Какво друго. Гумите не ги мисли за сега. Някакви багажни системи му измисли. Куфар отзад най-малко, че няма едно шише с вода, къде да си сложиш.
    Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
    Златомир Попов - Forry

Коментар

Честито!
      edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

• viperr
        viperr коментира
        Редактиране на коментар
        Благодаря.

Масло като е прав има почти до горната резка на прозорчето. Акомулатора е чисто нов варта някаква. Има изкарано до километража букса за 12 волта, там може ли да се сложи навигация някава си.

Коментар

Прецакал си се дотам, че си имаш ортак на джоба
        Честито, безаварийно съжителство и само положителни емоции!
        Ако буксата е тип "запалка" не е подходяща на нищо освен за запалка.
        Ако навигацията е за мотор ще си идва с кабели и те няма да са за такава букса, което не е случайно.

Владича не го слушай, вода е последното дето трябва да си носиш с него апа с тоя номер е направо престъпление
        Враг усраине

Коментар

• viperr
          viperr коментира
          Редактиране на коментар
          Под седалката има комплектче с оригинални ключове и инструменти. И за документите няма място почти. Голямо а няма никъде долап да си слагаш неща. И тежи много.

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Аз не съм в час с модела.
          Дори на марката не съм познавач.
          Но с мотори дето нямат място да завреш един истински гаЯчен ключ (от 24 нагоре) - имам опит.
          Раничка е решението.

• KingofROAD
          KingofROAD коментира
          Редактиране на коментар
          Раничката тежи на гърбината ве братчед, еле па ако я натъпчеш с ключове от 24 нагоре (не нанотехнологии)... Нещо не ме кефи да карам 200-300км. на ден с 20 кила раница на грърбината...

Честито, и да се слушате
        За много приятни и безаварийни км,
        и да почерпиш
        Настане вечер — месец изгрее,
        звезди обсипят сводът небесен;
        гора зашуми, вятър повее, —
        Балканът пее хайдушка песен!

Коментар

Идеален и за първи мотор,ЧЕСТИТО

Аз за 100 лева си взех едни дисаги по 9 литра май бяха,идеални за водица,якенце,дъждобрана и резервните ръкавици,Риноуалк по нашенски
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Идеален и за първи мотор,ЧЕСТИТО

Аз за 100 лева си взех едни дисаги по 9 литра май бяха,идеални за водица,якенце,дъждобрана и резервните ръкавици,Риноуалк по нашенски
            Аз накупих от китайците набързо някакви шитни..
            edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

• edoors
              edoors коментира
              Редактиране на коментар
              Ще потърся

• edoors
              edoors коментира
              Редактиране на коментар
              I just found this on AliExpress:
              BGN208.45 | Motorcycle Accessories Waterproof Racing Race Helmet Travel Bags Suitcase Saddlebags Luggage Rear Seat Side Bag With Raincoat
              https://a.aliexpress.com/_EHZRxt7

• viperr
              viperr коментира
              Редактиране на коментар
              Доста добре изглеждат.

Гласувам силно ЗА предпазителите за ръцете (лопатки). Има всякакви хубости на цена от 60 - 70 лева на горе...
            За допълнителни приспосбонления за багаж - мисля че за сега са ти излишни. Щом си начинаещ моторист едва ли ще правиш много дълги преходи с по 8 - 10 часа каране... Така че една раница колкото за шише вода и дъждобран е ОК.
            За обслужване - на първо време едно масло с филтър и преглед на въздушния са стандартно нещо, разбира се и общо техническо състояние, но ако няма разни течове, странни шумове и видимо не редни неща - сипваш и караш

Коментар

• ВладиЧ
              ВладиЧ коментира
              Редактиране на коментар
              Гардовете за ръцете по-добре да не са от чиста пластмаса, а да има метална лента в тях. Защото при падане, ако са само с пластмаса хендсгардовете се свиват и тогава се чупят ръчките на съединителя, или на спирачката, зависи на коя страна е паднал мотора. А когато има метална шина в хендсгардовете мотора опира в тях и най-много някоя драскотина да има по шината на хендсгарда.

• Esper
              Esper коментира
              Редактиране на коментар
              Предпазителите са основно за комфорт особено сега в студено време.
              Ако има каквото и да е пред ръкавиците отклоняващо директният студен въздух е различно.
              Те помагат на ездача.
              Шините са да пазят мотора и нямат почти никакво значение за човека.
              На първо време каквото и да сложи ще е добре от нищо.

• BENZBOSS
              BENZBOSS коментира
              Редактиране на коментар
              Мен на първо време ми трябваха,първия ден го съборих 3 пъти с никаква скорост

Аз баш като новобранец съм се кефел на мотора с по 6-8-10 часа каране и то сам та аз съм ЗА дисагите и малко резерви в тях
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Сега си избирам ръкавици и раница

Коментар

• BENZBOSS
                BENZBOSS коментира
                Редактиране на коментар
                Аз имам 2 раници и карам без раница на дълго,а много пъти съм с малки леки дисаги и на късо за да не ползвам раница.

Току що си свалих ръкавиците,че ги мазах с олио,малко са нови и ми трябва да омекнат. Мога да дам идеи за ръкавици ма няма да ти харесат.

Имам за зима и студ дълги с броня,имам леки за под ръкавицата,2 чифра за нормално време с броня и 2 чифта за лято - за да избегнеш тоя номер си вземи възможно най-добрата ръкавица,да не купуваш по 2 пъти.

Иначе с всичко става ма мен всичко не ми харесва

Най-вероятно ще си взема най-неподходящите като за начало. Не искам да са катоя тия с протекторите, това не може да си свиваш ръцете с тях. Обикновенни с пръсти да са само гумени или как се казва, и пак такива без пръсти за топлото. Ще ви ги снимам само да дойдат и раницата и нея и каската.

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Дори работни ръкавици са за предпочитане от никакви в този сезон.
                Ако все пак трябва да има поне базова защита срещу асфалт купи барем кожени.
                Кожата е известна с резистентността си към асфалта - запазва твоята отдолу.
                По принцип, не само за ръкавици се отнася.

Те добрите стоят свити.

Взимай,с всичко става,разликата е колко са ти удобни и колко те пазят като ти потрябват,от там и цената
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Чесрито и много години напред, на две колела желая! От дисаги и сандъци, винаги има нужда!
                П.С. Само една забележка...защо "закупих" бе колега? Неуместна употребата на тази дума в случая. "Купих" е достатъчно. Закупчици, имаше навремето в държавните предприятия, те извършваха опреации по закупуване, което в смисъла си не е точно "купуване"... Можеш и да не обръщаш внимание на тези редове, всеки е свободен да се изразява, както намери за добре.
                Поздрави още веднъж за мотора!
                Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

• viperr
                  viperr коментира
                  Редактиране на коментар
                  Благодаря за забележката. Ще го взема в предвид.Критиката винаги е хубаво нещо.

Вече си имаме хубава според мен раница за мотор. От битака за 30 лв.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo_2024-10-19_19-02-19.jpg
Прегледи:190
Размер:411.3 КБ
ID:6976823 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo_2024-10-19_19-02-30.jpg
Прегледи:176
Размер:222.9 КБ
ID:6976824 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo_2024-10-19_19-02-24.jpg
Прегледи:322
Размер:340.9 КБ
ID:6976825 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo_2024-10-19_19-02-33.jpg
Прегледи:328
Размер:386.2 КБ
ID:6976826 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo_2024-10-19_19-02-28.jpg
Прегледи:183
Размер:270.6 КБ
ID:6976827

Коментар

• piron45
                  piron45 коментира
                  Редактиране на коментар
                  Направи я така, че като седнеш на седалката, раницата да стъпва на седалката зад теб. Така няма да ти опъва раменете постоянно, дори и повечко да е натоварена.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X