Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търся си работа

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся си работа

Аз също си търся работа спешно.На 16 години съм и мога да върша всякаква работа,от тежко не ме е страх.Търся работа за около 2 месеца.От София съм,моля ако има хора,които могат да помогнат нека пишат.
    http://pics.deepseek.net/bitbucket/QKO.gif

Коментар

Как си с категориите /шофьорските/ ако имаш С може да подсигуриме следващите 2 месеца. Условия за спане-фургон лукс с телевизия в покрайнините на СОФИЯ. Ако разбираш малко от строителство /подмазване, зидане, изолация/ може и да се позадържиш ако си наясно поне малко от монтьорска работа си екстра. Харесва ми че звучиш като "безсмъртен" такива хора ми допадат. Във вашия район има дастатъчно хора с който сме добри приятели и всеки от тях мисла че ще гарантира за моето коректно отношение ако ти отговориш с такова. мисли че лятото лети

Коментар

Колега момчетата нямат 16 години ти искаш книжка и то категория C
        0-

Коментар

Много е трудно сега в такъв момент да си намериме работа,особенно като сме без книжки..

Коментар

Вече забравям кое кога го раздаваха. Не е фатално, ако някой младеж се чувства близо до изискванията да звъни. "С" катег. ми е приоритет. Другите неща са екстра към това. "Балерини" не са ми интересни.

Коментар

Надявам се на колегата Di4kata да не му преча с това че търся работа в тази тема,за да не пълним форума с едни и същи обяви . .

Коментар

Първоначално публикуван от Lidka Преглед на мнение
                ....(не знам на кой се е метнала такава твърдоглава )......
                Е как на кой?! На комшията!

Майтапя се ей, да не се засегнеш!
                Пич, предложението на Вальо е повече от перфектно. За това време, ако не се вкарваш в разходи, тия пари са ти почти чиста печалба. Сигурен съм, че няма да те остави да мизерстваш и да мреш от глад. В София (а и по морето) я намерил, я не... И почти всичко ще ти отиде в разходи. И предложението на UPI си го бива, но ти си прецени дали би издържал 2 месеца на тишина и спокойствие. Аз, ако нямах семейни ангажименти, с удоволствие бих се скрил от "цивилизацията"...

Първоначално публикуван от krum aleksiev Преглед на мнение
                Вече забравям кое кога го раздаваха. Не е фатално, ако някой младеж се чувства близо до изискванията да звъни. "С" катег. ми е приоритет. Другите неща са екстра към това. "Балерини" не са ми интересни.
                Колега, ми пусни обява в общите раздели. Сигурно има някой, който поне се доближава до изискванията защото е ясно, че няма как да е младеж, да има "Ц" и да разбира от строителство и монтьорство.....
                Последно редактирано от cveti; 13-07-09, 21:36.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

За съжаление си търся работа,която да е в София или Стара Загора..тъй като родителите ми са от Cтара 3агора а аз живея в София с роднини...дълга и широка.

Коментар

Di4kata с Вальо на една маса е добре като ходим на офф... е добре,то
                    човек като си е пекан и да работиш с него пак е добре

Коментар

Ми те предлагат и квартира, напълно безплатна... Абе вие наистина сте странни птици-хем търсите работа без никаква квалификация (да не кажа и, че сте "нередовни"), хем имате претенции.... Да ви кажа честно, вероятността да ви наемат някъде с договор е почти 0 (нула), а вероятността да ви наемат без и да не ви платят е доста по-голяма. Уважавани съфорумци ви дават предложение открито, а вие се цупите... Странни хора... Май търсите това, което го няма...
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Jika7a, не се претиснявай. Търси тук, ако нещо ти допада от предложенията които сме получили, давай! Аз работа си намерих! Писах на Вальо, обяснил съм му, мисля, че няма смисъл повече да говорим по този въпрос! Благодарен съм му много, както и на всики които се включиха в темата! Ако темата е полезна, нека да остане отворена, ако пък решат модераторите нека я заключат.
                        Пази душата си, не гумите!

Коментар

Айде и аз да се включа към търсенето. От Стара Загора съм на 16 години, разбирам от компютри(повече наблягам на хардуер), горе-долу от жичкаджийска работа, имам и някакви познания относно двигатели.

Коментар

Моля, всички млади колеги, които така смело "се хвърлят" с голямо желание да работят нещо, да имат предвид, че действително законовите ограничения са строги. По тази причина и е трудно да си намерят работа на възраст под 18 години.
                            Ето, за какво става дума. (взето като текст от тук: ODIT.info)

Какво е необходимо за да може законосъобразно да се наеме по трудов договор лице до 18 г.?

Съгласно българското законодателство право на труд имат лицата, които са навършили 16 години.
                            Предвидени са три изключения по отношение на установената в Кодекса на труда минимална възраст за наемане на работа по трудово правоотношение:
                            Първото изключение касае деца е между 15 и 16 години. По изключение за леки работи може да се наемат по трудово правоотношение деца на възраст между 15 и 16 години, ако това не пречи на образованието им.
                            Второто изключение е предвидено за наемане на момичета, навършили 14 години и момчета, навършили 13 години на ученически длъжности във цирковете.
                            Третото изключение се отнася за наемане на деца за участие във филмови постановки, театрални представления и т.н.

Във всички случаи за да може да бъде наето по трудово правоотношение лице до 18 г. трябва да бъде дадено предварително разрешение за наемането му от Инспекцията по труда.

Необходими документи за получаване на разрешение за работа на лица, ненавършили 18 години.
                            Издаването на разрешение за работа на лица, ненавършили 18 години става след представяне в Д”ОИТ” по месторабота на лицето до 18 г. на молба /искане/ от работодателя за получаване на разрешение за постъпване на работа на лица, ненавършили 18 години (чл. 16, ал. 1 от Наредба № 6 / 2006 г.).
                            В молбата /искане/ се посочва наименованието на предприятието, БУЛСТАТ, работодател, трите имена на лицето, което ще бъде назначено на работа, ЕГН, длъжността, на която лицето ще бъде назначено, и точното работно място /цех,обект/ на което лицето ще бъде назначено. Към молбата се прилагат следните документи:
                            1. Описание на вида работа, която ще извършва лицето, ненавършило 18 години
                            Описанието на вида работа, която ще извършва лицето, ненавършило 18 години, се съдържа в длъжностната характеристика, екземпляр от която се връчва на лицето при сключване на трудовия договор, съгласно чл. 127, ал. 1, т.4 от Кодекса на труда.
                            2. Резултатите от оценката на риска, на който може да бъде изложено лицето, ненавършило 18 години
                            Във връзка с резултатите от оценката на риска, на който може да бъде изложено лицето работодателят представя следните документи:
                            2.1. Резултатите от оценката на риска, на който може да бъде изложено лицето, ненавършило 18 години;
                            2.2. Протоколите от извършени контролни измервания на факторите на работната среда за работното място на непълнолетното. При условие, че в протокола за измерване на съответния фактор на работната среда, измерените показатели обхващат и други работни места, се изисква в протокола да са маркирани измерените стойности, които се отнасят за работното място, на което ще бъде назначено непълнолетното лице или
                            2.3. Списък на идентифицираните опасности и рискове, касаещи трудовата дейност на непълнолетното лице.
                            3. Осигурените мерки за защита здравето и безопасността на лицето, ненавършило 18 години
                            Във връзка с мерките за защита здравето и безопасността на лицето, ненавършило 18 години следва да се представят:
                            3.1. Списък на утвърдените от работодателя мерки за предотвратяване, намаляване, ограничаване и контрол на риска, на който може да бъде изложено лицето, ненавършило 18 години
                            3.2. Списък с осигурените, при необходимост, лични предпазни средства на лицето, ненавършило 18 години;
                            4. Карта за преминат предварителен медицински преглед
                            5. Медицинско заключение по чл. 12, ал. 2 от Наредба № 6 / 2006 г., издадено от служба по трудова медицина
                            6. Разпределение на работното време за лица от 15 до 16 години (чл. 16, ал. 1, т. 5 от Наредба № 6 / 2006 г.).
                            Работодателят представя разпределение на работното време, което трябва да съответства на чл. 305, ал. 3 от Кодекса на труда (не повече от 35 часа седмично и 7 часа дневно, при петдневна работна седмица).
                            7. Копие от акт за раждане/лична карта на лицето, което ще бъде наето.
                            Инспекцията по труда се произнася по направеното искане за даване на разрешение на наемане на лице до 18 г. в 15 дневен срок от датата на постъпване на искането.
                            Тя може да откаже за даде разрешение в случаите, когато условията на труд не са благоприятни за лицето, ненавършило 18 г., както и да отнеме даденото разрешение в случаите, ако на наетото лице до 18 г. не са осигурени здравословни и безопасни условия на труд или условията на труд не отговарят на посоченото в документите, подадени с искането за даване на разрешение.
                            Кодексът на труда предвижда и допълнителна закрила на труда на лицата до 18 години. Тя се изразява в следното:
                            7 часов работен ден (за деца под 15 години – 4 часа);
                            26 дни платен годишен отпуск;
                            Забрана за определени видове работа и определени дейности, посочени в Списък – Приложение към Наредба №6/24.07.2006 г. за условията и реда за даване на разрешения за работа на лица, ненавършили 18 г.
                            Абсолютна забрана за полагане на извънреден и нощен труд*

*за децата нощен е трудът, положен между 20,00 ч. и 6,00 ч.
                            Забел: Образците на Искането и списъкът с нужните док. ги има в самите ИТ, свободен достъп
                            Така че, внимавайте как и с какво се захващате.
                            Подобен е съветът ми към тези, които биха желали "да помогнат" с предложения за работа - имайте предвид наличието на "доброжелатели", които ще уведомят компетентните органи, които могат да ви накарат да съжалявате, че сте искали да помогнете на някой младеж.
                            Дано, в някой случай на работа без необходимите документи, на работещия младеж да не му се случи някоя неприятна случка (както казват старите хора - пу, пу, да не се случва), защото тогава възникват сериозни проблеми и за двете страни.
                            proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                            NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                            Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Здравейте , и аз съм кандидат да си намеря работа .. на 15 години от град Калрово ...

Коментар

Първоначално публикуван от zqpk0v Преглед на мнение
                                Здравейте , и аз съм кандидат да си намеря работа .. на 15 години от град Калрово ...

Ако беше казал една седмица по рано можеше да се намери в едно село на 6км от Карлово.
                                Some call it a hobby, we call it a way of life!
                                Това че срещу теб са най-добрите, не означава, че трябва да се отказваш!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X