Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не карайте на 23 и 24 май.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Не карайте на 23 и 24 май.

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
    аз имах предвид цялостното отношение на туристите към различните
    Гледай сега: Това е тема която е разнищвана много пъти и която е само с един край- заключване на темата поради развилняли се спорове.
    Отправих предупреждение и молба към колегите. Тази молба в никакъв случай не е заповед.
    Твоя работа . Като искаш карай.
    Аз лично също съм против забраните и нестандартното държание на някой туристи спрямо нас, но както е писано и на много други места, всяко стадо си има мърша ,както при туристи така и при мотористи ( и всички останали). Също така съм карал и ще продължавам да карам по забранените места ( признавам си, за разлика от други ), но точно тези два дена ще ги пропусна от колегиалност.

Коментар

Значи да не караме на 23-ти и 24-ти, защото можем да отнесем актове... а през останалите дни може... Актове доколкото знам се правят за нещо, което е незаконно. Но в нашта "мила татковина" незаконно май нищо не значи.

Колегата, на който му пречат туристите: Хайде да се пробваш в някоя цивилизована държава да влезеш с мотора, атв-то или джипа си в природен парк (за резерват да не говорим). Ще разбереш колко гората е твоя или моя, и кой ще ти казва къде може да караш.
      Ама тука щото всичко се кара през просото и някои хора си помислиха, че всичко им е позволено.

Не туристите са нередното нещо в гората - точно тия с двигател са! И къв е тоя мотор, дето върви на каучук, та само той да замърсява? Или ти само го буташ. А и той сигурно е безшумен и се плъзга по въздуха, без да разорава всичко?

Всички тия, за които говориш, че разхвърляли боклуци и не знам си какво - те са толкова туристи, колкото си и ти. Мен примерно в гората и на 10 метра от мен да минеш, може да не ме забележиш. Както и мястото, на което съм лагерувал. Вас обаче ви чувам от километри и после с месеци мога да позная откъде сте минавали.

С радост чакам денят, в който някой от някъде ще ни задължи да си спазваме законите (щото сами никога няма да го направим) и хора от вашия тип ще се разкарат трайно от парковете.

Нямаше да реагирам толкова крайно, но когато някои хора, вместо да си траят, претендират, че вършенето на нередности е тяхно исконно право - 'ше ме извиня'аш...
      [URL="http://xns.blogsite.org"][IMG]http://xns.blogsite.org/images/banner.png[/IMG][/URL]
      ...[I][B]I love not man the less, but Nature more[/B][/I]...

Коментар

Благодаря на Vitliemof за темата и за това че се опитва да съчетае удоволствието от карането с опазването на околната среда

Коментар

Първоначално публикуван от xns Преглед на мнение
          Значи да не караме на 23-ти и 24-ти, защото можем да отнесем актове... а през останалите дни може... Актове доколкото знам се правят за нещо, което е незаконно. Но в нашта "мила татковина" незаконно май нищо не значи.

Колегата, на който му пречат туристите: Хайде да се пробваш в някоя цивилизована държава да влезеш с мотора, атв-то или джипа си в природен парк (за резерват да не говорим). Ще разбереш колко гората е твоя или моя, и кой ще ти казва къде може да караш.
          Ама тука щото всичко се кара през просото и някои хора си помислиха, че всичко им е позволено.

Не туристите са нередното нещо в гората - точно тия с двигател са! И къв е тоя мотор, дето върви на каучук, та само той да замърсява? Или ти само го буташ. А и той сигурно е безшумен и се плъзга по въздуха, без да разорава всичко?

Всички тия, за които говориш, че разхвърляли боклуци и не знам си какво - те са толкова туристи, колкото си и ти. Мен примерно в гората и на 10 метра от мен да минеш, може да не ме забележиш. Както и мястото, на което съм лагерувал. Вас обаче ви чувам от километри и после с месеци мога да позная откъде сте минавали.

С радост чакам денят, в който някой от някъде ще ни задължи да си спазваме законите (щото сами никога няма да го направим) и хора от вашия тип ще се разкарат трайно от парковете.

Нямаше да реагирам толкова крайно, но когато някои хора, вместо да си траят, претендират, че вършенето на нередности е тяхно исконно право - 'ше ме извиня'аш...
          Колега,явно четеш през ред! Евгени съвсем ясно е казал , че неговото мнение не се отнася за парковете(и аз съм абсолютно съгласен с него),а от територията на България парковете са една съвсем малка част,но това не пречи на туристите да гледат на всяко място на което е покарало дърво като на тяхна изконна и лична собственост!!! Само , че и ние сме хора като тях,а също така сме и българи и имаме същите права върху Родината си като тях.
          А за боклуците имаш много здраве! Освен постоянната група с коята карам съм карал и с доста хора от форума и винаги ми е правило впечатление ,че си събират дори и фасовете...
          Що се отнася до вредата за природата,съм го казвал и пак ще го кажа-една виетнамка на дърварите нанася поражения сто пъти по-големи от един мотор(изобщо не съм съгласен с това че моторите ровят почвата невъзстановимо).Същото се отнася и за машините които зареждат хижите...А и много рядко караме по трасета по които не е минавал никой преди нас.
          Иначе съм съгласен с инициативата.Браво на Витилиемов за подсещането.
          Последно редактирано от ЕМО; 15-05-09, 16:50. Причина: корекция
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Колега ли си или не , не ме интересува , но не я карай с рогата.
            Аз ли правя с мотора тези пътеки и коловози , в които мажеш да влезеш до кръста , аз ли бракониерствам и убивам животни а ?
            Аз ли си оставям торбичките от храната и те се ветреят с години в короните на дърветата .
            Караи конкретно. Нашите мотори имат номери , било те регистрационни или от състезания и като видиш някои моля пиши тук за назидание на другите!!!
            Луд умора няма , само се поти !

Коментар

Tова са думи на предубеден човек!!!

Коментар

ХЕ ХЕЕЕ а бе само да задам един въпрос за замърсяването. Ти като отидеш на преходче в гората и като седнеш на заслончето нещо огън палиш лиии, или си топлиш яденето с поглед.
                Ти с 1ят час огън изхвърляш повече вредни емисии от един КТМ 200 2т с евро стандарт за емисии за цял ден каране.
                Всичко е до отношение, ако се разминаваме както си трябва и сме коректни един към друг всичко ще е в ред.
                Защото някой ДЕДКА следващия път като си сложи щеката пред гумата ми, при положение, че минавам с 5км/ч няма да спирам ами ще му строша ръката и готовоо. Да видиме тогава на кой са му по-големи рогата.
                Такива лайна обаче са рядкост, повечето туристи са си съвсем нормални хора и си се разбираме и поздравяваме.
                KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Мисля, че на всеки в думите има нещо вярно,но немислите ли както колегата Жоро.. даде идеята да се направи един жест към планинарите,и хората които обичат планината било добре.Те на нас никога не са пречили,както и ние на тях но в околкостите на по малките градове,кадето хората са по...(незнам как да се изразя),(там те ни дори спират обменя се по някоя дума,някой лаф и продалжаваме),не толкова нервни и неим пречи всичко.Хората които се дразнят на мотористи обикнове са хора които са излезли от големия град,търсят тишина и малко спокойствие и немогат да го намерят и просто......
                  Това е мое мнение и надявам се поне част от вас да се сагласят с мен,и нека бъдем по толерантни и когато някои турист не напсува не да го,правим целия в пръст а да му кажем Довиждане....
                  Човешкото тяло е с перфектна механика, ама от калпав материал. Пазете го!! :wink::wink:

Коментар

И къв е тоя мотор, дето върви на каучук, та само той да замърсява? Или ти само го буташ. А и той сигурно е безшумен и се плъзга по въздуха, без да разорава всичко?

и хора от вашия тип ще се разкарат трайно от парковете.

Нямаше да реагирам толкова крайно, но 'ше ме извиня'аш...
                    Извинен си мотора единственото с което замърява е каучука от гумите ако в тия гуми изобщо има каучук бензина не го брой защото ако не изгоря 8лт с мотора то ще изгоря 28 с колата както прави всеки от нас в свободния си ден едва ли на това време някой би си стоял в къщи пред телевизора или ти си толкова чист,че и рейсче не ползваш да стигнеш до гората? От групата с която карам никой не си позволява да кара извън патеките и черните пътища защото и по пътищата си намираме разни вещи така случайно загубени от туристи я въже е опънал някой някаде я хубава арматурна тел е изпускал така на често я дъска с пирони му е изпаднала от раницата я призми е напускал тук там или разни други подобни пирони кабърчета и какво ли не още сме намирали и то по пътеки тясни дето камиони не минават да кажеш,че телта е от тях и то в момента ти говоря за пътеки не в националните паркове ами тук в горите около София дето уж не е забранено карането и ужким всеки е излизал на почивка.На почивка ама и антураж си е взел такъв дето го е сътворявал цяла седмица да може така някой гаден моторист хубаво да падне и дано си стчупи тупата глава. Схвана ли за какво говоря или да ти го нарисувам? Аз по тези ви постъпки познавам от каде сте минали туристите е това ви е боклука дето го оставяте и ние го чистим постоянно.
                    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Така. Молбата ми е да спрете да се дракате. Познавам много моторджии, които не ги бърка къде ще си изхвърлят боклука. Пак ви казвам има свестни и от двете страни, както и гнили ябълки също от двете страни.
                      Айде да уважим свестните, поне не празника им.

Коментар

"Молбата ми е да спрете да се дракате."
                        Аз също нямам никакво желание да се "дракам". Просто отвърнах със същия тон, с който някои участници приканваха към "масов бой", чупене на крайници и "хващане на к*ра" по отношение на "гадните" туристи. (Последното някоя от "забравилите да умрат" бабички-туристи може да приемат и с ентусиазъм но...).
                        Странно, че към "показването на рогата" от тези хора никой не се възпротиви, а към моето изказване реплики имаха толкова много от участниците (очаквах го с нетърпение де ). Туристите са били много преди, и ще бъдат много след моторджиите в гората. Те я направиха такава, каквато е - пътеките, заслоните, хижите. Виж за боклука и разрухата допринесоха (и продължават да допринасят) други.

"...територията на България парковете са една съвсем малка част..."
                        Именно!!! Значи местата, където може да се кара са много повече от тия, в които е забранено "по принцип". Това обаче да е спряло някой да кара там? Има ли някой в този форум, който да не е карал никога в природен парк? Всъщност има - аз! Има места, в които е най-добре да се оставят единствено стъпки...

"Колега ли си или не , не ме интересува , но не я карай с рогата."
                        Не съм колега, освен по форум. Всъщност не съм нито турист (не и конвенционален), нито офроуд маниак (офроуд значи "извън пътя", така че може и да съм де, но пеш). Аз съм от една порода, която се надявам по-често да се среща из горите. След мен дори и клечка за зъби не остава, камо ли торбички и фасове.

"Tова са думи на предубеден човек!!!"
                        Не. Предубеден човек е този, който слуша другите и подхожда към реалността с вече изградено мнение. Аз изградих мнението си от реалността.

"Ти като отидеш на преходче в гората и като седнеш на заслончето нещо огън палиш лиии, или си топлиш яденето с поглед. Ти с 1ят час огън изхвърляш повече вредни емисии от един КТМ 200 2т с евро стандарт за емисии за цял ден каране."
                        Ми незнам. Как се равняват 5-10 литра изгорени от двигател с вътрешно горене петролни продукти, с изгорените 2 кг дърва? И то ако не ползвам примус, където разхода е минимален? Не са ми чак такива техническите познания и стандартите за изхвърлени емисии.

"или ти си толкова чист,че и рейсче не ползваш да стигнеш до гората?"
                        Всъщност да - ходя пеш до, и във гората, щото не ме мързи. Ако ме мързеше, можеше да си купя мотор. Ако обичаш природата и се интересуваш истински от нея, най-добре ще й се насладиш, ако си пеш. Мисля, че някои хора ги интересува повече мотора и карането му, отколкото Природата.

"Схвана ли за какво говоря или да ти го нарисувам? Аз по тези ви постъпки познавам от каде сте минали туристите е това ви е боклука дето го оставяте и ние го чистим постоянно."
                        Ами бих се зарадвал, ако го нарисуваш, но ако е като правописа ти... (шегувам се )
                        Тези постъпки (пирони, тел, призми, кабари...) чак ме изненадваш, че някой може да е такъв идиот, та да ги върши! Никога не ми е минавало през акъла да направя такова нещо. Всъщност винаги когато съм в природен парк (в такъв съм най-често), винаги поздравявам подминаващите ме "офроудаджии". Въпреки това обаче, не смятам, че трябва да ги срещам там. На всяко останало място нямам ни най-малка забележка, че не трябва да бъдат.

Съжалявам, ако съм засегнал някого. Наясно съм, че и от двете страни има свестни, има и мърша. Надявам се първите да са повече!
                        Повече реплики по темата няма да имам. Смятам, че имах право на последна обаче.
                        [URL="http://xns.blogsite.org"][IMG]http://xns.blogsite.org/images/banner.png[/IMG][/URL]
                        ...[I][B]I love not man the less, but Nature more[/B][/I]...

Коментар

Аз също нямам никакво желание да се "дракам". Просто отвърнах със същия тон, с който някои участници приканваха към "масов бой", чупене на крайници и "хващане на к*ра" по отношение на "гадните" туристи. (Последното някоя от "забравилите да умрат" бабички-туристи може да приемат и с ентусиазъм но...).
                          Странно, че към "показването на рогата" от тези хора никой не се възпротиви, а към моето изказване реплики имаха толкова много от участниците (очаквах го с нетърпение де ). Туристите са били много преди, и ще бъдат много след моторджиите в гората. Те я направиха такава, каквато е - пътеките, заслоните, хижите. Виж за боклука и разрухата допринесоха (и продължават да допринасят) други.

Именно!!! Значи местата, където може да се кара са много повече от тия, в които е забранено "по принцип". Това обаче да е спряло някой да кара там? Има ли някой в този форум, който да не е карал никога в природен парк? Всъщност има - аз! Има места, в които е най-добре да се оставят единствено стъпки...

Не съм колега, освен по форум. Всъщност не съм нито турист (не и конвенционален), нито офроуд маниак (офроуд значи "извън пътя", така че може и да съм де, но пеш). Аз съм от една порода, която се надявам по-често да се среща из горите. След мен дори и клечка за зъби не остава, камо ли торбички и фасове.

Не. Предубеден човек е този, който слуша другите и подхожда към реалността с вече изградено мнение. Аз изградих мнението си от реалността.

Ми незнам. Как се равняват 5-10 литра изгорени от двигател с вътрешно горене петролни продукти, с изгорените 2 кг дърва? И то ако не ползвам примус, където разхода е минимален? Не са ми чак такива техническите познания и стандартите за изхвърлени емисии.

Всъщност да - ходя пеш до, и във гората, щото не ме мързи. Ако ме мързеше, можеше да си купя мотор. Ако обичаш природата и се интересуваш истински от нея, най-добре ще й се насладиш, ако си пеш. Мисля, че някои хора ги интересува повече мотора и карането му, отколкото Природата.

Ами бих се зарадвал, ако го нарисуваш, но ако е като правописа ти... (шегувам се )
                          Тези постъпки (пирони, тел, призми, кабари...) чак ме изненадваш, че някой може да е такъв идиот, та да ги върши! Никога не ми е минавало през акъла да направя такова нещо. Всъщност винаги когато съм в природен парк (в такъв съм най-често), винаги поздравявам подминаващите ме "офроудаджии". Въпреки това обаче, не смятам, че трябва да ги срещам там. На всяко останало място нямам ни най-малка забележка, че не трябва да бъдат.

Съжалявам, ако съм засегнал някого. Наясно съм, че и от двете страни има свестни, има и мърша. Надявам се първите да са повече!
                          Повече реплики по темата няма да имам. Смятам, че имах право на последна обаче.
                          Свалям ти шапка ако наистина си това което си описал...винаги съм мислил и твърдял че България ще стане една напреднала държава когато се оправи културата на хората и започнат да се спазват законите от всички без изключения.
                          Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Ма напоследък туристите в гората пушат повече от ктм-200 ама трева за съжаление, недейте да злоупотребявате с тези паркове известно е на всички, че става въпрос за пари, не за природа откакто се появиха т.нар. туристи природата заприлича на комуна за дроганти и смотаняци които пазят природата ама човека го нямат за част от нея и не смятат за нужно дори и да го поздравят в балкана камоли да си разделят парче хляб с него.
                            Последно редактирано от Chinela; 17-05-09, 06:08.

Коментар

Има ли някой в този форум, който да не е карал никога в природен парк? Всъщност има - аз!
                              Има. Аз не съм карал никога в природен парк, веднъж само щях да го направя без да искам, бяха ме поканили да караме на Витоша, но след като прочетох тук във форума, че не трябва да се кара там, отказах.
                              За казаното от теб за туристите съм напълно съгласен, аз също съм турист. На всеки моторджия предполагам, понякога му писва от тежкото облекло на рицар и практикува ходене пеш.Всяко от двете неща си има хубавите страни, на кой каквото му е кеф, стига да пази максимално природата...

Коментар

Тази тема прераства в конфликт,който е дъвкан отдавна.
                                Дайте да спираме и край.Няма какво да се говори повече.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X