Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bъпрос относно Акт ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Bъпрос относно Акт ?

Първоначално публикуван от nickbochev
    Не одобрявам подстрекаване към явно извършване на нарушения, както и към начини за противозаконно избягване на административна отговорност.

Ето, точно този начин на мислене и поведение е една от основните ни спирачки при стремежа ни България да бъде едно поне малко по-добро място за живеене.

Добре де, прочетохте ли първо цялата тема? Не е от 20-30 страници.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...86&postcount=8
    прочетох я но никаде не виждам да пише чл. 150
    Последно редактирано от Goblin; 29-03-09, 17:11.

Коментар

Първоначално публикуван от coolmanx Преглед на мнение
      прочетох я но никаде не виждам да пише чл. 150
      Както всеки материален закон, така и Законът за движение по пътищата, има норми, в които са посочени правилата и раздел "Административно-наказателни разпоредби", където са посочени административните наказания за нарушенията на описаните правила.

Ето:
      Чл. 150. Всяко пътно превозно средство, което участва в движението по пътищата, отворени за обществено ползване, трябва да се управлява от правоспособен водач.
      Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
      1. който управлява моторно превозно средство, след като е лишен от това право по съдебен или административен ред;
      2. който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление или то е отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4;
      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

За без номер около 200 - 250лв.
        За без ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА гражданска отгорност 500лв. не ти мърдат.
        За без книжка ако ти е първи акт мисля, че може и да е ти около 150лв.
        CRF - Contingency Reaction Force

Коментар

Първоначално публикуван от lud__Zaek Преглед на мнение
          Здравейте колеги.
          За голямо мое нещастие днес точно в деня на рокерите ми съставиха акт.
          Вапросът ми е, колко ще ми е глобата за следните провинения.

1. Не представих свидетелство за правоуправление (книжка)
          2. Без номер
          3. Без застраховка.

Благодаря ви предварително.
          Здравей, само искам да уточня, че не се чувствам твой колега, защото това което си направил, не е по случайност, принуда или непредпазливост, а направо с ясно съзнание и без да мислиш!!!

На мен това НЕ МОЖЕ, да ми се случи и за това НЕ СЪМ ти КОЛЕГА!!!

Така че колкото и да те санкицонират все ти е малко! Пожелавам ти да е доста драстично, та дано подейства малко възпитателно!

Защото аз карам по същият път, по който и ти, и остави ме мен, но по същият този път возя сина си, а това вече би било фатално!
          TLC 90 1KZ-TE 2000г.
          "Социализмът приключва тогава, когато чуждите пари свършат!" - Маргарет Тачър

Коментар

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
            Както всеки материален закон, така и Законът за движение по пътищата, има норми, в които са посочени правилата и раздел "Административно-наказателни разпоредби", където са посочени административните наказания за нарушенията на описаните правила.

Ето:
            Чл. 150. Всяко пътно превозно средство, което участва в движението по пътищата, отворени за обществено ползване, трябва да се управлява от правоспособен водач.
            Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
            1. който управлява моторно превозно средство, след като е лишен от това право по съдебен или административен ред;
            2. който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление или то е отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4;
            Благодаря за точния и ясен отговор .
            tony553 не винаги книжката кара защо всеки възрастен си мисли че който няма книжка не можи да кара и е потенциален убиец

Коментар

tony553 не винаги книжката кара защо всеки възрастен си мисли че който няма книжка не можи да кара и е потенциален убиец
              Защото в 99% от случаите е така...а де юре този, който няма книжка НЕ може да кара. Какво се върти в главата на каращия е съвсем друг въпрос!
              Per aspera ad astra.

Коментар

Защото книжката не е свидетелство удостоверяващо че можеш да караш мотоциклет, а е свидетелство удостоверяващо че можеш да си равноправен и безопасен участник в движението. Между двете неща има голяма разлика. Има деца под десет години които правят чудеса в мотокроса и карат неимоверно по-добре от мен, но това не означава че могат да карат в движението с други превозни средства около тях.
                Последно редактирано от Goblin; 30-03-09, 18:21.
                Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                  Защото книжката не е свидетелство удостоверяващо че можеш да караш мотоциклет, а е свидетелство удостоверяващо че можеш да си равноправен и безопасен участник в движението. Между двете неща има голяма разлика. Има деца под десет години които правят чудеса в мотокроса и карат неимоверно по-добре от мен, но това не означава че могат да карат в движението с други превозни средства около тях.
                  разбирам но на възраст 15 16 години се пак ще има изградена култура на каране неказвам че всеки я има .
                  Последно редактирано от Goblin; 30-03-09, 18:22.

Коментар

аве момчета млади на вас не ви ли се живей ??? днес ще намериш връзки утре ще платиш ама вдруги ден от дървото няма кой да те отлепи
                    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от tony553 Преглед на мнение
                      Здравей, само искам да уточня, че не се чувствам твой колега, защото това което си направил, не е по случайност, принуда или непредпазливост, а направо с ясно съзнание и без да мислиш!!!

На мен това НЕ МОЖЕ, да ми се случи и за това НЕ СЪМ ти КОЛЕГА!!!

Така че колкото и да те санкицонират все ти е малко! Пожелавам ти да е доста драстично, та дано подейства малко възпитателно!

Защото аз карам по същият път, по който и ти, и остави ме мен, но по същият този път возя сина си, а това вече би било фатално!
                      Е даи сега да го утрепем с камъни........ами младо момче бе колега.....ти на младини без да знам сега на колко си де .....идеален ли беше.....

.....бедна ти е фантазията колко много неща могат да ти се случат .Викаи Пази Боже.....

Не се говори така принципно ама ти си знаеш.....поне не на човек които не познаваш......иначе на сина ти разправяи колко си велик .....нали родителите са за пример.
                      Последно редактирано от spl77; 30-03-09, 18:47.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
                        ти на младини идеален ли беше.....

.....
                        Днес прочетох на една учебна кола, надпис който ме изкефи максимално. На бронята отзад с големи букви пишеше: И ти си бил същият!!!!!!!!!.
                        Относно А категория, в Плевен изпитите са прекратени, защото чакат някъкви нови закони за нея. Все още незнам какви са.

Коментар

Абе ние да си се поскараме, пък колко ще ни слушат е друг въпрос
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Е, какво го нападнахте човека!? Аз познавам поне 10 човека, а и сигурно из форума поне 1/3 карат кросови мотори, които не подлежат на регистрация, нямат застраховки и т.н. Остава въпросът - как се придвижват до гората от дома си? Все пак не всички имат колесари
                            Би било интересно да се пусне една анонимна анкета (защото иначе никой няма да си признае) - какво правите в такива случаи - бягате, или давате рушвет?

Коментар

разбирам но на възраст 15 16 години се пак ще има изградена култура на каране неказвам че всеки я има .
                              И кога ще си я е изградил тази "култура" на каране?! Между 12та и 14тата година или между 9-та и 15та?
                              За какво говорим въобще, при положение, че като индивид още не знае какво е, момче ли е, дете ли е, ти за култура на каране говориш

@ ACCELERATOR: Моето ендуро не подлежи на регистрация и все още го карам на самоход до мястото за каране, имам книжка за мотор+всички документи на мотора. Знам, че съм в нарушение, но като съм из София съм по-тих от водата, защото съм с ясното съзнание, че какъвто и инцидент да ми се случи на пътната мрежа, виновен ще съм аз.Досега полицаи не са ме спирали, може би е защото съм внимателен, може би защото имам късмет.
                              Но не съм тръгнал да обяснявам, че е правилно, че имам опит, че не знам си какво....
                              Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от ACCELERATOR Преглед на мнение
                                бягате, или давате рушвет?
                                Ако мога бягам,ако ли не давам рушвети............Еи презнавам си .

Мразя всички недомислени Закони и правила на тази Държава......щото както и другаде съм казвал дори Търговците от Борса Жълтите Павета ги ползават само за забогатяване......а не за изпълняване.

И точки си купувам даже.....щот тука на Полицията винаги съм бил Не мил -Не драг........даже и пет шева на главата имам от полицеиска палка .......ама Пусти Млади Години к'о да правиш,когато ти ври кръвта.........

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X