Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Bъпрос относно Акт ?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Bъпрос относно Акт ?

Здравейте колеги.
    За голямо мое нещастие днес точно в деня на рокерите ми съставиха акт.
    Вапросът ми е, колко ще ми е глобата за следните провинения.

1. Не представих свидетелство за правоуправление (книжка)
    2. Без номер
    3. Без застраховка.

Благодаря ви предварително.
    жена,кола и мотор колкото повече ги ръчкаш толкова по хубаво им става :wink:

До: Bъпрос относно Акт ?

До колкото знам паричните глоби са от еди колко си лв.до еди колко си лв. а само отнемането на точки е твърдо установено,така че за парите зависи от настроението на шефа на КАТ.
    [IMG]http://store.picbg.net/pubpic/B2/4C/dd3f0e843d6fb24c.gif[/IMG]

Коментар

Колега, само 2 промила алкохол ти е липсвал за да направиш нещата на 100%...

Очаквай книжка на трупчета за следващите няколко месеца....

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
        ...Очаквай книжка на трупчета за следващите няколко месеца....
        Тук виждам предположение че вече има книжка
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да бе, верно. Гоблин прав си братче, но нали все пак колегата твъди, че просто не я е предоставил....

Коментар

Използвай 7-дневния срок за обжалване и се обърни към адвокат и на мен ми се случи подобно нещо и съда отмени решението.

Коментар

Без номер и без застраховка какво означава? Моторът е с регистрация и застраховка, но не си им ги показал или нямаш регистрация и застраховка? Ако е второто - наказанието е 6(шест) месеца без книжка....
              Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от lud__Zaek Преглед на мнение
                Здравейте колеги.
                За голямо мое нещастие днес точно в деня на рокерите ми съставиха акт.
                Вапросът ми е, колко ще ми е глобата за следните провинения.

1. Не представих свидетелство за правоуправление (книжка)
                2. Без номер
                3. Без застраховка.

Благодаря ви предварително.
                Ето, какво може да се очаква, при така поставените въпроси:

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
                1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места;
                Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
                1. който управлява моторно превозно средство, след като е лишен от това право по съдебен или административен ред;
                2. който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление или то е отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4;

----------------------------

Чл. 183. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба 10 лв. водач, който: 1. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи определените документи - свидетелство за управление, контролен талон и свидетелство за регистрация на управляваното моторно превозно средство;
                2. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) не носи документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, ако водачът е изпълнил задължението си по чл. 100, ал. 3 и поставеният от него стикер е валиден към датата на установяване на нарушението;

------------------------------

КОДЕКС ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО

Чл. 317. (1) Лице, което не изпълнило задължението си да сключи задължителна застраховка “Гражданска отговорност” по чл. 260, т. 1 или “Злополука” по чл. 260, т. 2, се наказва:
                - с глоба от 100 до 500 лв. за физическо лице;
                - с имуществена санкция от 500 лв. до 5000 лв. за юридическо лице.
                (2) При повторно нарушение наказанието по ал. 1, т. 1 е от 200 до 1 000 лв., а по ал. 1, т. 2 – от 1 000 до 10 000 лв.

Както съм споменавал и на друго място - ако си непълнолетен, "ползваш намалението" и минаваш с наказание обществено порицание, вместо с глоба.
                Ако си пълнолетен, обаче (доколкото видях от профила), предстои издаване на наказателни постановления по ЗДвП и КЗ, които няма да са никак хубави. Освен това, може да очакваш и лишаване от правоуправление за определен срок.

Надявам се, да съм бил полезен.
                Дано занапред да не ти се случва да имаш поводи за такива въпроси.

ПП. Колеги, моля, спазвайте законите, независимо колко не ви харесват. По това си личат манталитетът и културата ни.
                proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Нито едно от 3-те неща които съм изброил немам

Коментар

В акта пише че съм нарушил чл.140 ал.1 , чл.150 и чл.100

Коментар

Първоначално публикуван от lud__Zaek
                      Нямаше как блокираха ми пътя с патрулката и другият полицаи скочи и ми извади ключа . Колко горе долу мисли6 че ще е акта ?
                      Мой познат по същия начин го сгащиха,наказанието му е в продължение на 3 години да ходи всеки ден да се разписва незнам къде си,глоба 1000лв или 200 часа общо полезен труд,той избра последното/вярно,че беше и пиян,пък се опитал да избяга,ама блъснал точно патрулката/.Зависи от общината.Търси връзки,само това мога да те посъветвам.

Коментар

За подобно нещо е редно да има и затвор.
                        Eдин такъв малоумник, без книжка и т.н. влезе под джипа ми със скутер и е чудо че е цял.
                        Или е много гот да ти блъснат колата и да нямат гражданска. Ако нямаш каско пиеш студена вода.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

и мене ме интересъва колко е глобата по чл 150 без свидетелство за управление на мпс

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                            За подобно нещо е редно да има и затвор.
                            +1!!
                            Не е съвсем в темата, но вчера един от вашите "рокери" нямайки време да изчака 2 минути на светофара ми отнесе дясното странично огледало!!
                            Колеги мотористи, моля ви не се провирайте между колите, особенно виждайки, че няма място да минете без да пострадате вие или автомобила!!
                            יעבור
                            «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от coolmanx Преглед на мнение
                              и мене ме интересъва колко е глобата по чл 150 без свидетелство за управление на мпс
                              Има един лав.Който има брада,трябва да има и гребенче да си я реши.Глобата в различните градове и общини е различна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X