Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На какъв мотоциклет сте карали изпита...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: на какъв мотоциклет сте карали изпита...

Аз карах курсовете миналото лято, на Honda CB 400 SF:

Интересното е, че дотогава на две колела бях карал само колело... Общо навъртях около 2ч, преди да се явя на изпита. Взех го без грешка. ДАИ-аджията обаче не забеляза това, защото през цялото време си лафеше с инструктора, без да поглежда изобщо какво става на полигона. Отвреме на време отбелязваше по една грешка на случаен принцип, но пусна всички. Аз бях от „късметлиите“ с 1 грешка.
    След 1-2 дена вече имах мотор - ТТ-то, което сега продавам. Още първия ден го качих в планината. Сам . Покарах малко по асфалта, и реших да пробвам едно офроуд изкачване между два обратни завоя. Беше дълго около 30м и доста стръмно. Дори сега да го качвам, си е малко триково, защото има едно-две гадни места. Заседнах някъде по средата, като качих мотора на един голям заоблен камък. Ни напред, ни назад. Някъде около половин час се мъчих да обърна мотора, за да се спусна надолу . Когато накрая успях, бях се вече изморил доволно, и се прибрах вкъщи щастлив

Коментар

Далечната 1991г на MZ 150 , готина моторетка за времето си

Коментар

До: На какъв мотоциклет сте карали изпита...?

Мишо е минал на Хонда CB ???
        Изумително
        Аз при него я взех на Минск 125 на незнайни години, и беше скоро между другото. След 2000 беше. Иначе дотогава в чужбина си карах с М категорията 15 години. Няма полицай който да не се е впечатлил от вида на българските книжки. Тогава френските все още бяха хартиени.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Курса за А- категория го изкарах веднага след този за лек автомобил през 87-а на миналия век.Не че не съм карал и без книжка ама не вървеше едно време да се набиваш на очи щото като ти вземат мерника няма хлабаво.Тогава не бяха полицаи ами милиционери и корупция нямаше имаше само наш човек ама аз не бях от тях.Та на изпита практическия ме скъсаха, изпитващия милиционер вика, не погледна светофара затова другия месец пак заповядай.Абе човек нали спрях тръгнах на зелено как така а той така другия път.И аз като припалих мотора само го лъскам несмея да го изкарам изкарах си мотора скрих си книжката карах само с талона като ме спират казвам че сменям категория и така за разлика от Джартата проблеми нямах.На следващия изпит оня същия явно ме е запомнил и вика я ти върви да пускаш светофара та даже и мотора не карах то бе пародия на мотор рамка на CZ с двигател от MZ-150.

Коментар

Аз имам "А" от 2005, но изкарах курсовете година по-рано и после все нямах време да отида до Благоевград за изпит. И един щастлив ден, когато бях свободен на датата отидох на изпит и за моя голяма изненада имаше елементи, на които нашия мил инструктор изобщо не беше ни учил... Добре, че тамошния инструктор дойде час по-рано с още 5 човека негови курсисти, които си бяха добре научили урока, а аз неподготвен. Та един от тия пичове набързо ме прекара през всички елементи и ми ги обясни. Направих 5-6 кръгчета на полигона и айде с книжка... С една грешка. Не бях вдигнал ръка като спирам. Културно попитах за какво е стопа на мотора?!?! Пак културно ми беше отговорено, че не е моя работа . Изпитващия ми беше градски, а се държа като пълен пед @ л . Още не съм го забравил тоя... Мотора беше ЕТЗ 150, червен, който е от Благоевград 100% го знае.

Коментар

А1, лятото 2008г, Honda Innova 125 - скутер със скорости и автоматичен съединител
              [FONT=Arial Black][SIZE=4][COLOR=Red]ЕНДУРО ВАРНА[/COLOR][/SIZE][/FONT]

Коментар

аз изкарах А някъде през есента на 2008 ама не помна точно кога ,все пак беше отдавна ,карах на мз151 във Враца ,явих се с моята каска ,че от тук ми казаха да си я взема за мое успокоение минах без грешка ,нищо че изпитващия дори не ме погледна докато карах

Коментар

Първоначално публикуван от kol1o0 Преглед на мнение
                  ...нищо че изпитващия дори не ме погледна докато карах
                  Явно е бил същият, който ме изпитва и мен
                  И аз във Враца карах.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo hondata Преглед на мнение
                    1995 година на симсонка 1996 на мз 150 хубави времена бяха тогава
                    И аз на МЗ 150 при Четов.Мзето старо като света, бая раздрънкано нооо издържа без проблеми годината ако не се лъжа беше 96 или 97.Четов е фен Ендурист, ама е кинта и 50, на ендурото се качва в движение със скок, точно както индианците се качват на конете си Голям пич, много съм доволен
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

аз карах на мз150 докато дойде изпитващия до полигона го покарахме малко и скъсах жилото на газта оправиха го и доиде изпитващия дойде аз пак се качих и какво стана този път жилото се откачи от дросела !!!!мак го мъчиха !!!през това време изпитващия влезе в кафето на полигона и като го оправиха пак жилото и да излезе врата заяде и не може да се отвори Човека видя зор и ни пусна всички нямаше скасани !!!!
                      Опел Корса В 1,4 82 коня
                      Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                      Ямаха ХТ 600Е
                      Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Аз изкарах моята (А) категория 2007г.Септември месец на MZ 250 но за какво ми е като карам YZF и то само в гората или на писта
                        [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Аз моята я карах на Минск в СБА Горубляне но в далечната 2000 г.

Забравих М категория я карах на Симсонка но през 1995 тогава бях на 16 и карах Suzuki GSX 750 и Полицайте правеха доста по-малко проблеми ако все пак имаш някаква книжка.
                          Последно редактирано от Chinela; 26-02-09, 13:26.
                          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Миналата 2008 година си взех за пръв мотор с регистрация и реших, че ще ми трябва и А категория.
                            Курсовете и изпита ги карах на нов Quingqi или нещо подобно. Честно казано с моя мотор щеше да ми е по-трудно да мина елементите защото е по-дълъг, а на този оборотите му нагласено да са по-високи, двигателя 4Т и само трябва да държиш кормилото и леко със спирачката да се работи.
                            Иначе имам шофьорска книжка Б и М категории от 1989г. а мотор карам отдавна. Даже имам статуетка за 6-то място крайно класиране Е1 в ендурошампионата за 2005г.
                            2010 CRF 250 R

Коментар

Eх момчатии малки,и тук там по големи,четох четох но никаде не видях някои да споменава история като моята а тя е следната:През 1981г бях воиник във Враца в току що образуваното ново подразделение воиска Гражданска отбрана.Повреме на службата ми разрешиха да искарам курса за кат А азимах С и само кормувах.Имах късмета инструктор да ми бъде може би единствената в България жена инструктор.Казвашесе Спаска бивша състезателка по мотокрос карала е с Киевка бая народ е слагала в малкия си джоб,Карахме ЧЗ 250 .Дано е жива и здрава шапка и свалям!!!!По това време си купих пЪрвият по сериозен мотор преобразен до неузнаваемост от пионера на тунинга Будьони Босолов ако някои от вас го познава поздрави от Чичко ФЪР.....
                              Най-добре е да имаш богати приятели!!!
                              Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

еххх на етз251, страшна оса оттогава ми харесаха
                                Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X