Обява

Свий
Няма добавени обяви.

На какъв мотоциклет сте карали изпита...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• На какъв мотоциклет сте карали изпита...?

...и кога сте станали правоспособен водач на мотоциклет

аз карах изпита на ямаха ybr125 на 07.11.2008 г

споделете интересни спомени от изпита ви

аз например ден преди изпита- час карах без почивка
    и на кръстовището
    тръгнах към желона и за да не го блъсна извих кормилото наляво и се озовах на земята
    на мотора нищо му нямаше а аз - драскотина по лявата ръка,драскотина по лакъта и по коляното

До: на какъв мотоциклет сте карали изпита...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2009-YBR125-static-09_tcm66-271573.jpg
Прегледи:2
Размер:90.9 КБ
ID:5091120точно на този модел и същия цвят съм карал аз Натиснете снимката за да я уголемите

Име:125.jpg
Прегледи:2
Размер:90.9 КБ
ID:5091121

Коментар

късметлия на много модерен мотор си се обучавал , аз карах курса 2000 г. на култовия модел MZ TROFI антика отвсякаде , на капачката на резорвоара пишеше че с такъв мотор е печелено 4 или 5 пъти некво рали от сорта на париж-дакар

Коментар

През 1991-во лето.ЧZ250.
        "Винаги правя това, което не мога, за да мога да се науча да го правя. "о8894оЗ81З

Коментар

ETZ 251
          август 2007
          Далеч се стига не като се бърза, а като не се спира...

Коментар

1995 година на симсонка 1996 на мз 150 хубави времена бяха тогава
            vw passat B5 1.9tdi 1997 110 hp
            Suzuki GSR600 98 hp
            Nissan Pathfinder 174 hp
            0878222 три 3 шест

Коментар

През далечната 1999, тогава на 16 години, отидохме с баща ми при небезизвестния Мишо Михайлов. Той ме убеди, че мога да изкарам А категория, като ще ми я дадат за 18-тия РД, а до тогава- "М" Платих си като за "А", карах известно време един окаян Минск 125, и ден преди изпита инструктура ми каза, че не можело да се явя за "А", а за "М", тъй като нямам необходимите години. Естествено парите от разликата в цената за курса не ми върна, защото съм му бил амортизирал достатъчно Минск-а. Но ме качи на едно окаяно Симсонче и айде на изпит. Добре че поне си ноесх собствена каска, защото щатната беше адски мизерна и всеки си я слагаше на главата със страничка от вестник.

Дойде и 18-тия ми РД- спазарих се да не карам курс, а направо да се явя на изпита. Чак в Костинброд, февруари месец на една лачена МЗ-тка, 150 ! Катаджията беше благосклонен, защото наваля сняг и биши по-трудничко. Всичко мина като по вода де

По-интересен беше изпита на моята приятелка.
              Аз я учих доста време усилено, включително на полигон с нейния мотор. Уговорката с инструктура беше да си спестим мото часовете, полицая бил "наш човек" . Аз не разчитах много на това, и с право.
              На самия изпит се оказа, че полицая савсем не е "наш човек". Половин час преди изпита изкараха идно чопърче 125, и всеки трябваше да се упражнява. Не бяхме подготвени за това, на моята приятелка и трябваше време в което да свикне с мотора, пък и на места полигона не беше разчистен от пясък. От притеснение, на един завой тя даде повечко газ и падна, като изпочупи фара и таблото на моторетката и си скъса дънките.
              След 5 цигари време дойде полицая и изпита започна. Минахме последни и с 1 или две незначителни грешки. Голяма емоция беше
              2015 KTM EXC 450 six days Argentina
              Toyota Land Cruiser KDJ 125

Коментар

на някаква ямаха 125 сс карах, ходих да се упражнявам на полигон точно един път след което му казах да ме запише на изпита.
                изпита го минах без нито една грешка обаче ме върнаха защото не бях минал градското за Б категория (тъпи изцепки в закона..) след една седмица пак се явих пак го минах без грешка и вече ми дадоха документчето...
                като отидох с моя мотор на полигона 8-цата не можах да я мина обаче

Коментар

1988-Габрово,след три акта,за без категория,който ми направи един и същ полицай,тогава ''милиционер''.След последния акт,ми взема номера и талона на мотора,и ми каза че ще ми ги върне ,като му покажа книжката с категория ''А''.Както разбирате бях принуден да отида и да се запиша на курсове за редовен моторист.
                  Курса го изкарах на МЗ-150 от старите, с гърбавия резервоар.Отидох в КАТ,взех си талона и номера,и с полицая се сдобрихме завинаги.
                  Тогава излезе модела 151.За първи път на пазара мотор с дискова спирачка.Естественно аз бях горд собственник на точно такъв чисто нов в касата.
                  Последно редактирано от Петьо Джартов; 25-02-09, 10:43. Причина: Допълнение

Коментар

Ха, интересна тема

20.08.1999 г. - тогава бях студент в Габрово, иначе си живеех в Арпилци, пък курса го карахме в Ловеч.
                    Карах на едно MZ ETZ 150 (или 151 беше, абе като на Джартов ), червено беше дори. Докато карах курса за В, това МЗ стоя в гаража на баща ми известно време, защото имаше проблем със скоростите (забравих да спомена, че инструктора е родом от Априлци, но иначе живееше в Ловеч) Та като го направи баща ми, още тогава го пробвах, няколко пъти А аз по това време имах доста сериозен стаж на мотор, така че не ми беше проблем (карам от 4-5 клас). После малко преди изпита, карахме градско в Ловеч за В, но инструктора знаеше, че ще се явявам и на А (която ми беше всъщност и по-важна по това време), и един път вика "я докато другите въртят из града, тебе да те оставим на полигончето да направиш едно кръгче да видиш кое откъде се минава, иначе аз те знам че можеш да караш" И така, остави ме, врътнах точно едно-две кръгчета, колкото да видя елеменетите кой след кой се минават и откъде и туй-то. Май след седмица чак ходих на самия изпит, там нищо особено, мина без проблем. Той изпитващия закъсня, почти всички се изнервиха, включително и аз, тъй като бързах да се прибирам. Имаше един чичко, абе сигурно скоро щеше да се пенсионира, и той решил да хване последния влак (последния, защото след това май щяха да увеличават броя на въпросите в листовките и ейтакива "гадости" ). Та тоз чичко дойде така пиян на изпита, че се наложи през цялото време да стои подпрян на предния капак на една кола Всички се извъртяхме, дойде и неговия ред, той обаче не ще да се качва на мотора. Изпитващия вика "аре бе, няма само тебе да чакаме тука!", инструктора пък го защитава - "абе чакай, трябва му малко кураж на тоз, такъв плашлив курсист не съм имал от мнооого време" Както и да е, инструктора го съпроводи до мотора, оня някак си се качи на мотора и като по чудо взе, че мина полигона с не много грешки Надявам се и занапред да не се качва пиян на каквото и да е возило
                    (само да вметна, за В категория изпитващ ми беше ЛЕНИН - един чичко, почти точно копие на Ленин, само че по-малък, т.е. по нисък и по-дебел, но много много строг. Тогава всички ми говореха преди изпита колко бил страшен тоя Ленин, и как трудно се минавало при него и т.н., и аз и кола карах доста от преди това де, но само като седнах, така се бях вцепенил само от мисълта за тоя строгия до мене, че ... за малко да забравя да си сложа колана Но после пък като потеглих и се успокоих и всичко мина нормално. Строг строг, но пък като се представиш добре всичко е точно )

П.П. Тогава (на изпита за А) за пореден път установих, че е голяма скука да караш на асфалт Преди това съм карал малко по асфалт, тъй като се стараех да бъда възможно най-изряден и понеже нямах книжка карах само по черно.
                    Hristo Draganov
                    http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

ех, каква тема - носталгична
                      през зимата на 1979 година си навъртях чинно часовете за категория А на балканче, при 40 см сняг - копаехме снега по 1 метър ширина и си носехме по един пакет сол на кормуването
                      след едночасово каране инструктора идваше и ни сваляше от мотора, като изхлузваше ръцете от кормилото, щото не можех да си ги отворя...

пусти мерак

ама и аз си ходех с шлема, щото с ония каски - белите, човек можеше да се разболее от всички кожни болести, взети заедно...

и 1981 - тогава за категория А вече, имаше едно чудо на руската техника ИЖ - Планета - не спорт , само планета

като ритнеше, и ме хвърляше на фара...
                      помня, помня..
                      Последно редактирано от Veni1; 25-02-09, 13:24.

Коментар

Аз изкарах книжка лятото на 2008г., като преди това не бях подкарвал мотор, ама пусти мерак. Изкарах книжката на Suzuki GN 125cc2, май такова беше, истински дзвер
                        Per aspera ad astra.

Коментар

ЧЗ 250кб. 1987г.
                          Интересното беше , че карах курсовете през зимата (януари-февруари) и на леда мотора веднъж се подхлъзна, въобще не можах да го удържа и се замислих какво ли ще стане ако това се повтори с 80-100 км/ч??? Едвам се навих след това да се явя на изпита, но взех книжка

Коментар

2004 г. при Мишо на мотописта с СВ125-чопърче.
                            Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Аз изкарах изпита с моя си мотор.
                              Учебният беше Восход 175,но на първото ми посещение си го отбутахме-ту инструктора бута,ту аз бутам и пак не успяхме да го запалим. Имах "В" кат, но нямах кола и въпреки, че беше в разрез със закона, този ден аз отидох с мотора.
                              Тогава инструкторът каза, че щом карам отдавна и смятам, че курсовете мога да ги пропусна на моя отговорност, да се явя направо на изпита.
                              Да чакам телефонно обаждане, за да ми съобщят за датата на изпита.
                              Чаках сигурно 1 месец, даже почнах да се притиснявам дали изобщо ще имам такова обаждане.
                              Една съботна утрин към 8.30ч телефонът ми звънна и ми съобщиха, че изпита ми е от 10.30 в кв.Хладилника. До тук добре, само дето бях в гората на 100км от посоченото място.
                              Запалих и директно отидох там в 12.00ч кален до уши. На полигона бяха останали само инструктора и изпитващия. Пушеха нервно цигари- мислех си, че това ще е-"скъсаха ме". Обаче противно на всяка логика ДАИ-аджията се оказа много свестен.
                              Извиниха ми се, че са се обадили в последния момент, били ми загубили номера.
                              Поговорихме си малко повозих се формално пак с моя мотор и ми дадоха листчето.
                              Това беше 2005г. от тогава до ден днешен полиция не ме е спирала с мотора.
                              Преди това на няколко пъти са ме "глобявали"
                              "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
                              А+
                              LZ1DRZ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X