Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Финансовата криза и как тя се отразява на мотоциклетния пазар

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Финансовата криза и как тя се отразява на мотоциклетния пазар

А ако знаете в германия какво е положението, говорят се страшни неща, продажби на нови коли практически няма, и много заводи просто не работят, работниците са си по къщите доколкото чувам.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
      А ако знаете в германия какво е положението, говорят се страшни неща, продажби на нови коли практически няма, и много заводи просто не работят, работниците са си по къщите доколкото чувам.
      Да така е особенно в GM-хиляди хора са без работа вече
      [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
      ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

До: CRF mania (само за пристрастени)

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
        Кризата не я е решил никой

Може да се поспори

Аз също не виждам логика да не се понижат цените, въпросът е обаче всеки един клиент какво ще може да си позволи, защото цената намалява донякъде и пропорционално на покупателната сила на дадената валута. Прост пример - това, че нафтата е 2.00лв/л, а не 2.50лв/л, както преди 2 месеца, какво те топли ако преди 2 месеца си имал 250лв, а сега имаш примерно 200лв.
        Реално усещане от намаление на цени и свиване на потреблението ще има само за хората, които не са пострадали пряко от финансовата криза.
        А такива има все по-малко.

А по отношение на автомобилния сектор, почти всички големи производители са спрели производството дали в 1,2 или 3 завода(Мерцедес, Шкода, БМВ, Рено, Опел и т.н.) или в повече, като производството е замразено за различни срокове.
        Наскоро четох някъде в нета, че при покупка на Доддж Чалинджър в Англия получаваш 1 безплатно
        Последно редактирано от Тануцо; 12-11-08, 12:51. Причина: добавка за автомобили.
        Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Tanuco Преглед на мнение
          Може да се поспори

Аз също не виждам логика да не се понижат цените, въпросът е обаче всеки един клиент какво ще може да си позволи, защото цената намалява донякъде и пропорционално на покупателната сила на дадената валута. Прост пример - това, че нафтата е 2.00лв/л, а не 2.50лв/л, както преди 2 месеца, какво те топли ако преди 2 месеца си имал 250лв, а сега имаш примерно 200лв.
          Реално усещане от намаление на цени и свиване на потреблението ще има само за хората, които не са пострадали пряко от финансовата криза.
          А такива има все по-малко.

А по отношение на автомобилния сектор, почти всички големи производители са спрели производството дали в 1,2 или 3 завода(Мерцедес, Шкода, БМВ, Рено, Опел и т.н.) или в повече, като производството е замразено за различни срокове.
          Наскоро четох някъде в нета, че при покупка на Доддж Чалинджър в Англия получаваш 1 безплатно
          Мерцедес си работят,не са замразявали нищо.А това за Доджа е мит.

Коментар

Първоначално публикуван от Jori Преглед на мнение
            Мерцедес си работят,не са замразявали нищо.А това за Доджа е мит.
            Така си мислиш ти... Спряли са производството в 3-4 завода по света.
            Каза ми го мой приятел който работи в централата в Щутгарт.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
              Така си мислиш ти... Спряли са производството в 3-4 завода по света.
              Каза ми го мой приятел който работи в централата в Щутгарт.
              Поръчай си един Спринтер да видиш че за 2,5 месеца ще е при теб.

Коментар

Поръчай си един Спринтер да видиш че за 2,5 месеца ще е при теб.
                Супер идея, знаеш ли колко мотора събира...
                Сега ми кажи откъде да взема $$$ и ще си кръстя първото дете на теб.
                Последно редактирано от Chinela; 12-11-08, 13:33.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                  Нещо не се разбрахме - какъв е шанса да се скапе радиатора, който "Honda" предлагат оригинално? А какъв е шанса да се скапе някой от китайските? Защото аз съм виждал доста некъдърни изпълнения от тези хора (занимавам се с IT и всеки ден им гледам простотиите).
                  а какъв е шанса да ти се спука вече заварения радиатор който някой заварчик ти е ремонтирал въпреки че му е било предварително ясно че този радиатор не подлежи на ремонт или поне не качествен при всички случай по голям то е ясно че оригиналното е в пъти по качествено но това все пак е радиатор а и повечето автърмаркет части и аксесоари се произвеждат именно там само с лого на някоя известна фирма ако завода е с нова поточна линия е исно че има шанс и да държи и да не е чак такъв боклук но искам да имаш на предвид че радиаторите за 450х в бултрако са по 618лв. всеки немислиш ли че си заслужава експериманта?
                  Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                  Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

не ми вярвате че кризата е сериозна? скоро скоро като си купиш ботуши и каса ще ти дават и нов мотор маи забравихте преди години ХОНДА претопи над 50000 броя civic пак по подобни прични бяха изгнили по простанищата?
                    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Супер идея, знаеш ли колко мотора събира...
                      Сега ми кажи откъде да взема $$$ и ще си кръстя първото дете на теб.
                      Звиси каква база ще е но аз сега звъннах и направих запитване,наистина е така,в момента не се произвежда мерцедес но интересното е че с нашия Crafter се правят в един завод а са спрели Мерцедес само.
                      А за $$$ знам че ги имаш просто бръкни по дълбоко.

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                        не ми вярвате че кризата е сериозна? скоро скоро като си купиш ботуши и каса ще ти дават и нов мотор маи забравихте преди години ХОНДА претопи над 50000 броя civic пак по подобни прични бяха изгнили по простанищата?
                        Ти представяш ли си как 50000 CRF-а се топят,щото аз някак си немога

Коментар

Звиси каква база ще е, но аз сега звъннах и направих запитване, наистина е така, в момента не се произвежда мерцедес но интересното е че с нашия Crafter се правят в един завод а са спрели Мерцедес само......
                          Видя ли сега... от мен едно да запомниш.
                          Каквото чуеш от Чинела и радио Ереван не се съмнявай, винаги е 100% истина.

Коментар

И аз така знам и вeчe ще вярвам.
                            Последно редактирано от Jori; 12-11-08, 14:18.

Коментар

Аааааа! На Чинела може повече да се вярва.
                              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                              Джон Кенеди

Коментар

Ехеее...Господа....чакайте, чакайте малко все пак

Всички сравнявате мотоциклетния пазар с големите автомобилни фирми...и то не целия пазар на мотори, ми чак даже ендуро частта до 450 сс и вадите изводи, че щом Мерцедес спира поточната линия на ML модела и BMW няма да произвеждат CS Concept то да очакваме и цените на моторите да паднат...

Да, обаче досега в София не съм видял задръстване от ендуро мотори някъде, а само от автомобили - стока далеч по-продаваема от нашите машини и с далеч по-голям вторичен пазар от тях.

Наскоро четох, че един от основните икономически индикатори в световен мащаб са плановете за продажба на автомобилните концерни, но това се дължи на факта, че те използват минимум 3000 компонента от най-разнороден вид за направата на малък автомобил...а колко компонента има едно ендуро и колко вида метал и пластмаса има в него сравнение с една кола

Някой беше постнал наскоро, че дори и да намалеят стойностите на основните материали (желязо, алуминии, кабели, пластмаса), то производителите ще се опитат да поддържат настоящите цени, поради по-високата печалба
                                Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X