Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нивото на ендурото в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нивото на ендурото в България

Иве (или някой модератор), моля те копирай последните два поста в темата за помощ на Пацо.

Много хора (вкл. и аз допреди да прочета това по-горе) не знаят за какъв човек става въпрос и им се струва като поредната благотворителна акция за "кауза пер дута", а като влезнат в другата тема е хубаво да видят за кой помагат все пак
    Последно редактирано от Чичка; 31-10-08, 14:17.
    Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

До: Какво да си взема да е малко по-силно.

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
      Те би трябвало да живеят за спорта!? Би трябвало само и единствено с това да се занимават! Предполагам и издържат!
      Друга е тенденцията у нас в България! Просто тези които могат да си позволят екстрата да отидат на "състезание" през уикенда, отиват да се забавляват да се съберат с приятели и да пийнат и хапнат!
      Така ли се развива спорт?
      Това е едно добро начало. За мен спорт, който се крепи на ентусиазъм, понякога дори е за предпочитане в сравнение с професионалния спорт. Хората са си купили сами мотори, трошат ги и ги оправят сами, за тяхна сметка. Какво като не са на световно ниво? Шапка им свалям.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
        Такааа, а мога ли да питам какво точно наричата ендуро в България.

Ако се говори за сегашния формат на шампионата мисля че е на доста добро ниво, защото никой от другите държави не карат по гпс и ако дойдат да карат в нашия шампионат съм сигурен че ще са много назад, освен това трасетата ни са в голяма доза екстремни а не скоростни или тип мотокрос.

Ако говорим за формата на световното ендуро, тогава ние сме много назад, там се кара доста крос и трасетата са основно скоростни а не екстремни каквито май са в нашия шампионат, т.е. там пък ние сме гола вода защото трасетата ни изобщо нямат нищо общо а и с тези гпс-и нивото ни на този формат е направо плачевно.)
        Моето мнение напълно съвпада с написаното по горе на Краси.Аз мисля че той много точно и реалистично е представил това което наричаме "ендуро" и който кара в РЕШ.
        Последно редактирано от Краси; 31-10-08, 19:22.

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
          Може би затова на ВАШЕТО състезание имаше точно 5 маркера при условие че беше с най-сложната навигация досега
          Ти защо не дойде,да провериш трасето и да кажеш?
          Нали това ти е работата.Нали знаеш кое как се прави,да беше дошъл да ни научиш,нали вие ги сътворихте тези глупости с ГПС-ите.Навигацията е сложна за хора като мен-които не разбират от ГПС-и.

Коментар

Aбе какво ниво мерите Колкото - толкова Ще скачаме колкото е дълбоко Немога да разбера едно, какво дава БФМ за ендурото и обратното
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
              Я, много сте докачливи нещо!Майтапя се с Джартата, 'щот много плямпа!Явно във форума сте доста активни.

П.П.Събрахте ли някой лев за мотора на Пацо!От вашия клуб няма никакви постъпления (не че е задължително,ама "Човек до Човека опира")
              Поздрави!
              Ето отново става на вьпрос за клуба.Отново ли се майтапиш с Джартата? Не сме докачливи но в този клуб има и хора който допринасят за Ендурото по някакьв начин и без да идват по сьстезания.Ако имате някакви дразги не намесвайте клуб РИСК-Габрово.Относно помоща за Пацо си прав просто след крьгьт вГаброво и отцьствието на доста членове на клуба нямаше редовното за месеца сьбрание.Но лично ще се заема и ще поставя вьпроса мисля че до сега не сме се излагали и този пьт няма да го сторим.
              [SIGPIC][SIGPIC][SIGPIC]С Тачката е лесно:wink:[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от ИЛИЯН ТОТЕВ Преглед на мнение
                Aбе какво ниво мерите Колкото - толкова Ще скачаме колкото е дълбоко Немога да разбера едно, какво дава БФМ за ендурото и обратното
                мое скромно мнение е че БФМ Е ОПЕРИРАН ОТ ДАВАНЕ и само взема,за това няма да има развитие в ендурото и мотокроса.Мисля че сега всички средства се насочват към супермотото и пистата за което няма нищо лошо.Но е редно според мен да се помисли от тази федерация и за ендурото и за мотокроса.И там има не по малки таланти.Не подценявам постигнатото от нашите момчета в супермотото,даже им свалям шапка за постигнатото,но тази федерация трябва да мисли за развитието и за другите мотоциклетни спортове.Тази година се правиха трасета по мотокрос,супермото и т.н.а догодина дали ще има републикански състезания или само европеиски и световни ама нали там са парите.Извинявам се ако съм засегнал някого но това си е мое мнение а мисля че не само мое.
                [FONT=System][/FONT]

Коментар

Аз пък мисля че БФМ върви в правилната посока (но може би по неправилните причини).

- Целта на дадена федерация не е да налива пари в моторните спортове. Това е скъпо занимание, и е работа на отборите да си търсят спонсори. Целта и е да популяризира и рекламира съответния спорт.

- Това рекламиране може да стане по два начина - или да се гонят местните медии и телевизии и да се предизвика по някакъв начин интересът им, или да се стреля на международно ниво, и от там да се привлече интерес и от местните медии. Зер, направихме световно, Youthstream ни хвали, кой ли не ни хвали, барем нашите големи телевизии си размърдат задниците. Май първото не е успяло да стане, в момента май се набляга на второто.

- Все се предполага че по някое време този международен интерес и признание могат да причинят интерес и от страна на родните височайши медии (прекалено заети в момента да предават мачове на които зомбита спят прави). В момента в който това се случи, ще се появи и спонсорски интерес и съответно вече развитие на тези спортове на местно ниво.

В общи линии това е. Не казвам че се действа правилно, нито че се харчат пари правилно, нито че това е била първоначалната цел на федерацията. Но просто това според мен ще бъде крайният ефект.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от ta4kata risk-gabrovo Преглед на мнение
                    Ето отново става на вьпрос за клуба.Отново ли се майтапиш с Джартата? Не сме докачливи но в този клуб има и хора който допринасят за Ендурото по някакьв начин и без да идват по сьстезания.Ако имате някакви дразги не намесвайте клуб РИСК-Габрово.Относно помоща за Пацо си прав просто след крьгьт вГаброво и отцьствието на доста членове на клуба нямаше редовното за месеца сьбрание.Но лично ще се заема и ще поставя вьпроса мисля че до сега не сме се излагали и този пьт няма да го сторим.
                    Тачка,всичко това ви го казвам най-приятелски,по скоро като препоръка ако отново организирате кръг.Просто малко ми е странно че Джартов лае по ГПС-а, а не се хвана да маркира по-добре иначе отличното трасе,защото правилника не го забранява,а напротив -препоръчително е.Странно ми е и че маркировка имаше достатъчно на всички останали състезания досега.Кой мислиш че се хвана да я върши тая неблагодарна работа.Аз,Жоро и Краси Грудев-все застъпници за ГПС навигацията.Ааааа........и бат Жас помогна на Севлиево.
                    Относно Пацо-действайте бързо че няма време!
                    и доста разводнихме темата, ако имаш да ми казваш нещо дай на ЛС!
                    offroad фен
                    1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                    TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                      Аз пък мисля че БФМ върви в правилната посока (но може би по неправилните причини).

- Все се предполага че по някое време този международен интерес и признание могат да причинят интерес и от страна на родните височайши медии (прекалено заети в момента да предават мачове на които зомбита спят прави). В момента в който това се случи, ще се появи и спонсорски интерес и съответно вече развитие на тези спортове на местно ниво.
                      10х Навсякъде кото се почне с този футбол...
                      Aprilia RX 125=>KTM EXC 200=>VW Golf Mk3 TDI...
                      Gas Gas EC 200

Коментар

Е те наще медии им е кеф да излъчват селянията Коя агитка с коя се биела, кой изкъртил повече седалки от националния стадион и такива работи.
                        Виж ако в ендуро шампионата почнехме да се мелим поклубово, и състезателите меткаха моторите в публиката, веднага щеше да им привлече вниманието.

Добре, че поне няколко предаваня обръщат внимание и на този спорт без да има селски прояви.
                        KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

..бях написал едно мнение ..стана голямо като енциклопедия..но нещо се затри при пращането..и може би по добре стана..
                          ..ако сравнявате нивото на мотокроса у нас с ендурото..няма база за сравнение защото кроса има много стари традиции..ето в бобошево състезанието по мотокрос се организира от над 40 години примерно -всяка година дори в харманли е имало мотокрос състезания още 60-70те години..в карлово сопотско пък почти няма село в което да няма мотокрос трасе..преди години имахме професионални състезатели по мотокрос които..получаваха заплати /и то не малки/ -нови мотори със самолети от япония /-гуми с тировете бензин и масло с цистерните..крос шампионата имаше толкова участници че имаше и квалификации ..имаше състезатели които участваха и побеждаваха по световни и европейски състезания..и това всъщтност не е било чак много отдавна -тези хора са си живи и здрави -ето сега един от тях вече почти на 50 години..с няколко тренировки и взе да става 2 ри в Б групата ни крос ..

..ендурото..е друга бира ..провеждат се състезания от едва няколко години..професионални състезатели или някой който да изкарва някакви пари от този спорт..няма и никога не е имало ,никой наш състезател не е участвал нито на световно нито на европейско..па дори не е и ходел да гледа такова състезание ..реално състезание по международните правила ..до сега у нас е нямало ...дори последното източноевропейско което се проведе въпреки че бе доста близо и като за първи път бе добро но все пак по мнението на наблюдателите е много далеч от това което трябва да е-няма традиции и за това е трудно..БФМ..тепърва се запознават че има такъв спорт също..
                          ..иначе ендурото в световен мащаб е с ..около 90 години история и традиции
                          Последно редактирано от mitkov; 04-11-08, 15:21.

Коментар

Митак миналата година в Бобошево честваха 50 годишнина от първото състезание...
                            Така, че си много прав.

Коментар

Aбе аз не съм бил на състезание от РШЕ през 2005г. ама като гледам снимки и коментари, разбирам колко много се е развил този спорт през 3-те години. За тези 3-ри години нещата са се променили доста според мен в положителна посока и това се дължи изцияло на КЕ и състезателите в шампионата които в последно време са 3-4 пъти повече от създаването на РШЕ. Също мисля че през тези години има изградени и доста тренирани състезатели които участват на всяко състезание и се борят с хъс за победа. Наистина това са еденици случай които се подготвят и стараят подобаващо за състезание. Мисля че през 2007 г. се показа още едно положително нещо като еденици хора взеха участие в международни състезания с ATV и мотори на които си свериха часовника и натрупаха опит и немисля че успехите им не са добри. За 2009г има още повече желаещи за външни участия, които развиват доста един състезател. Много от състезаващите в РШЕ не търсят класиране и го правят за емоциите и атмосферата в състезанието.
                              БФМ не спонсорира състезатели или участия на същите, те само правят условия за развиването на спорта(писти, съоражения и т.н.) РШЕ е част от БФМ през 2008г за първи път, няма как за първа година федерацията да отпуска и подпомага ендурото. Надявам се през следващите години даи боже 2009 да помогне с изграждането на трасета тип ИЕШ. Мисля че БФМ направи доста за кроса и супермотото всички знаем какво!
                              Не мисля че е нормално да се караме помежду си, но и неказвам че всички трябва да са на едно мнение, в спора се ражда истината.
                              Мисля че всички искаме да се развива спорта (ендурото)!

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
                                Aбе аз не съм бил на състезание от РШЕ през 2005г. ама като гледам снимки и коментари, разбирам колко много се е развил този спорт през 3-те години. За тези 3-ри години нещата са се променили доста според мен в положителна посока и това се дължи изцияло на КЕ и състезателите в шампионата които в последно време са 3-4 пъти повече от създаването на РШЕ. Също мисля че през тези години има изградени и доста тренирани състезатели които участват на всяко състезание и се борят с хъс за победа. Наистина това са еденици случай които се подготвят и стараят подобаващо за състезание. Мисля че през 2007 г. се показа още едно положително нещо като еденици хора взеха участие в международни състезания с ATV и мотори на които си свериха часовника и натрупаха опит и немисля че успехите им не са добри. За 2009г има още повече желаещи за външни участия, които развиват доста един състезател. Много от състезаващите в РШЕ не търсят класиране и го правят за емоциите и атмосферата в състезанието.
                                БФМ не спонсорира състезатели или участия на същите, те само правят условия за развиването на спорта(писти, съоражения и т.н.) РШЕ е част от БФМ през 2008г за първи път, няма как за първа година федерацията да отпуска и подпомага ендурото. Надявам се през следващите години даи боже 2009 да помогне с изграждането на трасета тип ИЕШ. Мисля че БФМ направи доста за кроса и супермотото всички знаем какво!
                                Не мисля че е нормално да се караме помежду си, но и неказвам че всички трябва да са на едно мнение, в спора се ражда истината.
                                Мисля че всички искаме да се развива спорта (ендурото)!
                                Радвам се че някой все пак гледа реално на нещата!
                                offroad фен
                                1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                                TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X