Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нивото на ендурото в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нивото на ендурото в България

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
    Кокера? Ура за него! Ама един двама или трима???? Говоря за останалите "състезатели" или тези които мислят, че са такива!
    Колега, тия "състезатели", които визираш (не знам конкретен човек ли е, или просто определент тип хора) са си балканско явление във всичко - дори не само в спорта... Няма какво да се ядосваш. От това отърване няма. Ако с нещо може да се помогне - е това е поне аз (респективно ти) да не съм от тях. Преценил съм, че не ставам за състезател и за това не се състезавам. Дали мога или не мога да карам състезателно просто няма нищо общо - нямам желание да се нервирам с това. Винаги си карам за кеф. Пак казвам - много, много се впрягате за неща, които няма само нас да надживеят, а и деца и внуци също.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
      ..... И за да не бъда голословен, ще поканя Ванката да покара с нас в тяхната махала (в неделя), когато ще качваме една нова пътека между Кърнаре и Сопот ! Ако някой друг желае, също може да заповяда !
      Иначе от тук да говорим е най-лесно !
      Точно тая година няма да е! Сега когато го чета умирам от яд, че няма да ме има да я видя! Заминавам зад граница да печеля пари за да участвам догодина в шампионата!
      Мисля, че няма да имам време тези дни преди да замина да отида преди вас да я мина! Ако успея ще пиша!

А за останалото съм много съгласен....
      Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
        ......
        А за Чинела дето надявам се, че се е базикал с горния му пост: Немам излишни пари за червено болтче на пробката та затуй само пиша!
        Не, не съм се бъзикал. Напълно сериозен съм този път.
        А за тунинга ще ти кажа само едно: "Не става само с пари и акъл трябва".

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
          Не, не съм се бъзикал. Напълно сериозен съм този път.
          А за тунинга ще ти кажа само едно: "Не става само с пари и акъл трябва".
          Принципно си прав, буквално! Ако обаче влагаш в текста и подтекст, да ти кажа, че си с грешно впречатление!
          За парите незнам ама "акъл и м.....с не ти ли дойдат на време, не ги чакай"!
          Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

абе незнам за ендурото и кроса ама в троян на атв чалъндж на гърците им се взе здравето направо голям смях падна с тях

а колкото до ендурото я си спомнете миналата година в Самоков какво стана нещо нито румънците нито гърците бяха нещо за пример .........м-даааа
            Николай Гогов 0898676912

НЯМА ИДИОТО - УСТОЙЧИВИ НЕЩА. ПРОСТО ИДИОТИТЕ СА ТВЪРДЕ ИЗОБРЕТАТЕЛНИ!

Коментар

Първоначално публикуван от АНТИМ Преглед на мнение
              абе незнам за ендурото и кроса ама в троян на атв чалъндж на гърците им се взе здравето направо голям смях падна с тях

а колкото до ендурото я си спомнете миналата година в Самоков какво стана нещо нито румънците нито гърците бяха нещо за пример .........м-даааа
              В тоя ред на мисли, да не би пък Карл Катох тая година на "сЕкс дейс крейзи джоб" да беше за пример (говоря за х-трака) Пък и останалите чужденци (мисля главно австрийци бяха), според мен горе-долу бяха на нивото на нашите, може би някои оттях една идея по-добри. Обаче на навигацията ...., там нещата са други май
              Иначе за нивото на ендурото няма да коментирам, тъй като не съм компетентен чак толкова , но Жоро (Хаджиев) е прав, че трябва да се кара много, колкото повече, толкова по-добре Най-добре човек да е айляк (за парите няма да говорим) и да ходи на възможно най-много състезания.
              Абе Жоро, дай и на мене една лепенка на Крейзи Джоб да си лепна на колата , пък аз мислех, че клуба неимоверно се е увеличил с млади попълнения, пък то било заради школата
              Hristo Draganov
              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

Никак не ми се искаше да пиша повече по тази тема,но ми е на устата и ще го кажа.Според мен развитието слабо и причината е в тези шибани GPS-и. Първо много хора не карат поради това че нямат такива.Второ с тях се лансират яко състезатели който могат да работят с устроиствата.Например един състезател който не може
                да работи с GPS няма шанс да дава газ както може на писта.Какво помогна умението на Кокера с боравенето с GPS-а на Ерзберг.Пак май ще ме обвините но,който и да се състезава,и колкото да може да кара след като не може да се ориентира е нула.Никой състезател от световна или поне европиска класа не се учил да кара по GPS.Всеки се е учил да дава газ по път в който има маркери,белези или ленти.Тези GPS-и са глупост и са добре за организатори,координатори,съдии и т.н.
                От мене КРАЙ по темата.

Коментар

Е не може да си дал 5-10 хиляди лева за мотор читав за състезание и да не можеш да отделиш 400-500 лева за ГПС....не е сериозно твърдение. Та разходите за един участник на състезание май е близо до сумата за един ГПС...

Браво на хората от Комисия Ендуро, на всички хора, които се занимават с този прохождащ в България спорт! Утрешен ден ще са доволни от себе си, че са положили основите, а хората ще са им благодарни за всичко, което са направили за ендурото в България! Достойни сте за уважение, не за укор. Нивото на състезателите/състезанията ще върви само нагоре, неизбежно е! Просто за всичко се иска време...

Коментар

Ще си позволя и аз да взема думата.Не всички участници карат мотори за по 6-7-8 хиляди лева и нагоре.Лично аз се радвам, че има все повече частни състезания и макар до сега да съм участвал само в едно такова, то имам желание да участвам и в други.Мисля си, че там е бъдещето.Така ще се развие спорта.Нека си има състезания по ГПС, НО нека има и такива по маркери, ленти и т.н.
                    Иван Маринов
                    Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
                    ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

До: Какво да си взема да е малко по-силно.

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                      Е, ако съдиш по вашия клуб може и да е така!
                      Г-н Г.Колев моля ви да сдьржате грубия тон по адрес на клуб Риск-Габрово.Мисля вече почти всички в този фором а и не само в него разбраха отношението ви кьм нашия клуб.Освен всичко сме и хора а "Човек до Човека упира"Благодаря за разбирането.
                      Последно редактирано от iva_kx; 31-10-08, 08:33.
                      [SIGPIC][SIGPIC][SIGPIC]С Тачката е лесно:wink:[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Вижте не се сърдете на никой ,просто проблема е в това че не сме страна с такава традиция.Мотокрос да , но ендуро не ,не искайте нещо което хората градат с 30 40 години ,тук имаш до скоро пилоти на ендуро които са карали през 60 те години .Искам да попитам каво ендуро е имало през тези години у нас.И нека хората да не се впрягат толкова кои колко кара какво кара и пр.Лично аз го видях в Севлиево и там 80 процента са същите гъзари дето ходеха и да карат писта и др. самоче този спорт иска и много други неща освен пари,това са традиции и талант които го има но е много малко у нас за съжаление.Не гледайте световното ендуро това е много голям залък за нашата уста,задоволяваите се с това което имате и му се радваите.Говорите за Ерзберг че било голяма работа и пр. кажетеми кои в БГ ще учи хората на триал та да могат да го практикуват и съчетават с ендурото .Това са неща свързани едно за друго и не може за 5 6 години да искате ниво на каране като за световно.Разберете че не може да се кара с мотори на по 10 години ,с мотори за мотокрос ,без никва идея половината от хората какво е ендуро и да си мислат че са голема работа.То трябва и малко история да знаеш че да ти е ясно кое как е и какво кога се прави .Относно годините на хората за каране никога не е късно и Хуан Рома И Фабрицио Меони покоиник вече са започнали много късно с този спорт , авижте какви постижения имат.Като за финал според мен хората първо трябва да почнат да разбират този спорт и после да се впуснат в него.
                        Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                        0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                          Никак не ми се искаше да пиша повече по тази тема,но ми е на устата и ще го кажа.Според мен развитието слабо и причината е в тези шибани GPS-и. Първо много хора не карат поради това че нямат такива.Второ с тях се лансират яко състезатели който могат да работят с устроиствата.Например един състезател който не може
                          да работи с GPS няма шанс да дава газ както може на писта.Какво помогна умението на Кокера с боравенето с GPS-а на Ерзберг.Пак май ще ме обвините но,който и да се състезава,и колкото да може да кара след като не може да се ориентира е нула.Никой състезател от световна или поне европиска класа не се учил да кара по GPS.Всеки се е учил да дава газ по път в който има маркери,белези или ленти.Тези GPS-и са глупост и са добре за организатори,координатори,съдии и т.н.
                          От мене КРАЙ по темата.
                          Може би затова на ВАШЕТО състезание имаше точно 5 маркера при условие че беше с най-сложната навигация досега
                          offroad фен
                          1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                          TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

До: Какво да си взема да е малко по-силно.

Първоначално публикуван от ta4kata risk-gabrovo Преглед на мнение
                            Г-н Г.Колев моля Ви да сдържате грубия тон по адрес на клуб Риск-Габрово.Мисля че вече почти всички в този форум а и не само в него разбраха отношението ви към нашия клуб.Освен всичко сме и хора а "Човек до Човека опира"Благодаря за разбирането.
                            Я, много сте докачливи нещо!Майтапя се с Джартата, 'щот много плямпа!Явно във форума сте доста активни.

П.П.Събрахте ли някой лев за мотора на Пацо!От вашия клуб няма никакви постъпления (не че е задължително,ама "Човек до Човека опира")
                            Поздрави!
                            offroad фен
                            1983 XL500R ->1996 XR600R ->2004 WR450F ->2008 KLX450R ->2009 BETA 450RR Factory ->2009 KTM 990 Adventure + 2013 Husaberg FE450
                            TOYOTA Hilux 3.0 D-4D

Коментар

Аз лично съм си разходкаджия и не искам да изказвам мнение за ендурото като спорт.
                              Но искам да направя дълбок поклон пред един човек, мой приятел, който всички вие познавате. Пламен Кунев - Пацо.
                              Той е същия Пацо - майстора на мотобума във Варна, който работи в сервиза от понеделник до събота и в неделя отделя време на семейството си, защото има жена и деца. Същия този човек тренира от състезание на състезание, а сами знаете какви резултати постига. И всички средства за да участва са лично негови - няма нито един спонсор. Това са същите пари, с които храни семейство и които събираше, за да си купи КТМ-а, който откраднаха в Румъния.
                              Не знам какво е нивото на ендурото като спорт в България, но при тези условия да имаме такъв състезател и да дава такива резултати... Ендурото е такова, каквото го правят организаторите, а състезателите карат при условията които имат.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
                                Аз лично съм си разходкаджия и не искам да изказвам мнение за ендурото като спорт.
                                Но искам да направя дълбок поклон пред един човек, мой приятел, който всички вие познавате. Пламен Кунев - Пацо.
                                Той е същия Пацо - майстора на мотобума във Варна, който работи в сервиза от понеделник до събота и в неделя отделя време на семейството си, защото има жена и деца. Същия този човек тренира от състезание на състезание, а сами знаете какви резултати постига. И всички средства за да участва са лично негови - няма нито един спонсор. Това са същите пари, с които храни семейство и които събираше, за да си купи КТМ-а, който откраднаха в Румъния.
                                Не знам какво е нивото на ендурото като спорт в България, но при тези условия да имаме такъв състезател и да дава такива резултати... Ендурото е такова, каквото го правят организаторите, а състезателите карат при условията които имат.
                                Пропусна да кажеш, че нито един път не каза колко е онеправдан, колко му е тежко и какво е ниско нивото, как не му харесват GPS-ите, трака, времето, дърветата, камъните...! Бе как така един път нещо не се оплака тоя човек?! Просто идва, кара и жъне успехи. Това е.

Заради тези си качества Пламен се ползва с най-голямото уважение от всичките си колеги и се надявам все пак в знак на загриженост към НИВОТО на българското ендуро, за което ревеме че е ниско, да съберем средства за мотор за този наш талантлив състезател, за да може да продължи с участията си!
                                DCRT®

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X