Обява

Свий
Няма добавени обяви.

нивото на ендурото в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нивото на ендурото в България

Само да кажа едно последно нещо и край.
    Преди месец че да не и два,ходих на мотокрос в Елена,и виждам Кадир всички го знаем.Поздравяваме се ,как си, що си,ала -бала и му викам.
    -Що не караш е ендурото.Той ми се изхили и вика .-Ти да не си луд бе,кво да правя в тези смешни състезания.Същото ми каза и Антон на Троян преди две седмици.
    За да се създаде състезател по някакъв спорт той трябва да започне от много малък.И да се учи от хора които занаят и могат,а в България няма такива в тази област.Кокера наистина е талант, но нали знаете приказката че ''От дърт циганин калайджия не става''.
    Погледнете в мотокроса Майкъл Иванов,Иванчо,Шевки тези деца са на моторите от 5 годишна възраст.

Коментар

Ендурото не е толкова профи спорт, Джарта. Възроди се последните години, не е като мотокроса. И там не се набляга повече на физическата подготовка, а е комплекс умения, които не са присъщи повече на младите индивиди, а по-скоро на опитните такива ...
      Сега имаме действащи състезатели, които са на моторите от 5-годишна възраст, и не са световни шампиони. Те са някъде там, където е и шампиона ни по ендуро...

А когато Антон и Кадир организират читаво и сериозно състезание, нека ни поканят. Ще покараме с удоволствие
      Интересно ми е спеицално двамата, защо карат в Б-лиценз в мотокроса? Не са ли за профи класа?
      Което по-скоро ми навява усещането, че карат по-скоро за купата или медала.
      DCRT®

Коментар

Аз не разбрах - това констатация ли е, или провокация?
        То може от дърт циганин калайджия ад не става, ама ако дъртия нищо не прави, то малкото цигане един ден остарява без да е научило нищо от предците си ... и тогава какво правим? Пускаме тема как за нищо не става...
        Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Тази тема не съм я пуснал аз.Някой модератор я премести и моят пост е първи.

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
            За да се създаде състезател по някакъв спорт той трябва да започне от много малък.И да се учи от хора които занаят и могат,а в България няма такива в тази област.Кокера наистина е талант, но нали знаете приказката че ''От дърт циганин калайджия не става''.
            Погледнете в мотокроса Майкъл Иванов,Иванчо,Шевки тези деца са на моторите от 5 годишна възраст.
            колега абсолютно те подкрепям в това което казваш , първо според мен този спорт започва да набира скорост у нас от скоро , въпрос на време е да стане доста популярен , надежда ми дава това че сина ми като види мотора и се разтреперва от радост и може цял ден да не слезе , от мен свестен състезател няма да стане , надеждата на този спорт както на всички останали е в децата , понякога ме хваща яд че хората от които зависи това да популяризират спорта не правят нищо, когато имаме празник на града , общината предпочита да даде 10 000 лева на някои фолк певица , да доиде на площада да изпее на плеибек 5 песни и да си отиде , далеч по добра идея според мен би било да се организира некво такова демонстративно състезание , и тези пари да се дадат за организация и символичен награден фонд , това е начина според мен някога да се наредим сред лидерите в този спорт !!! за съжаление никои от управниците не би му минало през ума да организира нещо подобно
            не знам с какво точно се занимава българската федерация но .........
            определено нищо не се прави за популяризиране на този спорт !!!

Коментар

Ще бъда съвсем кратък - без пари - само приказки. Дали ще са спонсори, дали ще са мама и тати, или сам трябва да ги изкараш няма значение. Колкото до годините - на "Кокера" шапки долу! На Пламен Кунев, също... Не смятам, че са нула и не виждам защо въобще се разисква темата... Дъвкали са я и преди, няма нужда от втори глас!
              Последно редактирано от господин никой; 29-10-08, 18:47. Причина: правопис...

Коментар

Като един виден НЕучастник в състезания ще изкажа мнение на такъв, без да защитавам теза.
                Според мен ендурото е на много добро ниво. Тази година ходих на 3 състезания като зяпач и много ми харесаха като организация. Също много ми харесаха и участниците. Много от тях бяха добре подготвени и караха доста добре. Не рзбирам защо си мислите, че една малка България, като няма големи успехи в този спорт на международно трасе, означава че сме слаби в този спорт. За мен това си е доста математика и малко късмет. (Голяма държава, много народ = по - голям избор/подбор на качествени състезатели)
                Като научих че Кокера е на 128-ма позиция на Ерзберг се почувствах горд че съм българин. Честно. Много се изкефих. На огромната маса народ дето си чакаха в редиците старта и наш човек да е на тази позиция от първо участие мисля че е голямо постижение.

А това за участията в състезанията - мизерийка си е - няма кво да спорим. Няма спонсори, не можем да караме по цял ден за да се готвим - това е положението. Но за сметка на това пък резултатите мисля са доста добри. Пак се сещам за Кокера - да не би той по цял ден да кара? Сигурен съм обаче, че от състезателите, които е изпреварил има такива, които са карали всеки ден за да се подготвят, че и някой им е дал пари да отидат там.

Така де- мисля че нещата си се движат в правилната посока и с всяка следваща година ще има повече участници, на по - атрактивни състезания. Единственото, което е неприятно и се случва и мисля ще продължава да се случва е това, дето ИВА КХ каза за на Баба Злата шурето...
                EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

До: Какво да си взема да е малко по-силно.

Първоначално публикуван от Гълъбин Колев Преглед на мнение
                  Е, ако съдиш по вашия клуб може и да е така!
                  Много си злобен и малко се уливаш, като говориш лоши неща за нашия клуб!!!!!!

Коментар

ОФФФФ писна ми от разбирачи
                    Пак си намерихте тема в която да се изказвате неподготвени(те си знаят за кои говоря)

Нивото на спорта е такова каквото е и точка

Който не е дошъл,видял, пробвал или не познава хора които са пробвали да не се обажда

Всички-ама всички в българският едуро шампоинат са любители(това им е хобито)както и на всички ВАС

А сега да си доидем на темата
                    нивото на ендурото в България е таквоз защото състезанията са ни таквизВизирам специялно ШАМПИОНАТА
                    А я вище какви хубави 'частни' състезания се появяват вече-ето на това му викам аз едно добро начало(в това число и за мотори и за АТВ-та а дори и за Джипки)

пп.Така сега да направя една забелешчица на всички които не спират да повтарят че това е спорт за баровци

Я ходете да пасете трева в балканащото не сте си направили труда да се поинтересувате малко за учасниците и машините в шампионата

пп.пп. и не си и помисляите да ми отговаряте по въпроса с пасенето на трева ЩОТО........ примери ще давам(АЗ СЪМ ПЪРВИ В СПИСЪКА С ПРИМЕРИ)а и бат Нено еи този дето поста му е преди моя също е добър пример!
                    Последно редактирано от ДАНКО; 29-10-08, 19:42.
                    В ГОРАТА Е ИГРАТА

Коментар

Първоначално публикуван от ДАНКО Преглед на мнение

Който не е дошъл,видял, пробвал или не познава хора които са пробвали да не се обажда

....
                      Иийй бе Данко много си ЛОШ... ти и това ако им отнемеш краи с онлайнендуроспорта за някои "колеги"....

Коментар

Хора... абе да е лято да кажа, че ви е напекло слънцето? Ама не - то си е направо зима - много се изнервяте, какво ви става? Я по-спокойно - каквото и да си говорим от мерене на... мотори смисъл няма. Освен, ако някой няма възможност да плати шампионата и школата в България изведнъж да станат на световно ниво, не виждам смисъл от толкова пяна. Ако пък се намери някой да изкара парите - евала!

Коментар

Такааа, а мога ли да питам какво точно наричата ендуро в България.
                          Ако мнението ви е толкова общо колкото и мнението за ендуро мотоциклет обединяващ хонда мтх125 и ямаха супер тенере 750 доникъде няма да стигне спора.

Ако се говори за сегашния формат на шампионата мисля че е на доста добро ниво, защото никой от другите държави не карат по гпс и ако дойдат да карат в нашия шампионат съм сигурен че ще са много назад, освен това трасетата ни са в голяма доза екстремни а не скоростни или тип мотокрос.

Ако говорим за формата на световното ендуро, тогава ние сме много назад, там се кара доста крос и трасетата са основно скоростни а не екстремни каквито май са в нашия шампионат, т.е. там пък ние сме гола вода защото трасетата ни изобщо нямат нищо общо а и с тези гпс-и нивото ни на този формат е направо плачевно.

Ако се говори за ендуро тип рали нямаме никакви изявени състезатели карали няколко дневни ралита така че и там сме зле.

ха сега кажете за какво спорим ???
                          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Кокера? Ура за него! Ама един двама или трима???? Говоря за останалите "състезатели" или тези които мислят, че са такива!
                            Колегата от по-горните постове е прав, че за сега този спорт у нас си е чиста проба хоби!!!
                            За Краси специално ще се опитам да организирам състезание с което да проверим участниците колко са в час и колко им е било трудно до сега?
                            А за Чинела дето надявам се, че се е базикал с горния му пост: Немам излишни пари за червено болтче на пробката та затуй само пиша!
                            Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
                              ....За Краси специално ще се опитам да организирам състезание с което да проверим участниците колко са в час и колко им е било трудно до сега?
                              Направи го, но нека е с международно участие за да направим сравненията
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Иване (Минков), много пъти съм го казвал и пак щв го кажа ! Как да ти повярваме за всичко, което казваш, когато само се каниш от стола пред компа ?!
                                Всички в България са аматьори в ендурото и това, че някои се състезават не ги прави профи състезатели, а хора които много обичат ендурото и затова го правят ! Правят го за да се популяризира още този спорт в страната ни и специално в нашия град ефект има. Всяко второ дете си е залепило на велосипеда емблемата на "Crazy job" и много от тях чакат с нетърпение обещаната от нас школа по ендуро, за да започнат да се учат. Да, това е бъдещето за ендурото в България и такива "дърти цигани" като Кокера имат голям принос за всичко това, а нито ти, нито Джартата сте направили нещо за ендурото, което може да се хване и на малкия му пръст !
                                Относно състезанията, винаги съм казвал, че колкото повече, толкова по-добре и няма значение те дали ще са частни, държавни или организирани от някой публичен дом. Важното е да се кара повече !
                                Краси много добре е анализирал раличните видове състезания по ендуро, така че във формата с GPS не сме никак назад, а напротив, много сме напред и жалко, че в Румъния откраднаха мотора на Пламен, защото бях сигурен, че той щеше да докаже думите ми на практика, както го направи през 2007-ма, когато победи не кого да е, а третият от Ерзберг - Ерик Брандауер !
                                И за да не бъда голословен, ще поканя Ванката да покара с нас в тяхната махала (в неделя), когато ще качваме една нова пътека между Кърнаре и Сопот ! Ако някой друг желае, също може да заповяда !
                                Иначе от тук да говорим е най-лесно !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X