Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повече няма да правя така!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Повече няма да правя така!

Така изглежда мотора възтановен

Сори ама снимката явно не влиза!
    Последно редактирано от ЕМО; 25-07-08, 16:30. Причина: проблем
    Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
    Джон Кенеди

Коментар

Целта на поста ми беше да акцентирам върху това ,защо трябва да се кара с екипировка . Нека всеки сам да преценява къде и как да кара , мога да опиша поне още 4 катастрофи с мотор които аз лично съм преживал на шосето и нито една нее по моя вина . Просто тази ми е последната и наи тежката .

Коментар

Чувала съм, че при падане с висока скорост, се остъргва голям процент от кожата по асвалта, ако няма екипировка ... и доста "гадженца" качени орзад на мотора са останали обезобразени от возене по къси гащи и без каска ...
        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

Това ми причини пиян шофиор на микробус мястото на инцидента е на 23 км. от Ботевград в посока Зверино месноста се казва Плачковци , изкачвах тесен и стръмен планински път с много завои а пияндура летеше от горе на долу право срещу мен . Моя спирачен път преди катастрофата беше на две педи от десния банкет неговия също на единственото колело което му държи предно ляво , слава богу карах бавно и щети имаше само по мотора ми аз се разминах само с уплаха и скъсани ръкавици . Това се случи в завои с малка видимост . Дано не кажете че пак аз съм виновен . Ще приложа и снимки на мотора ми след катастрофата ,веднага след нея още същата вечер продадох мотора . С този мотор имам и още една катастрофа която ми беше парвата с него , самоче на морето . Село Капитан Андреево , карам си аз с 50км. и нещеш ли настигам трактор с ремарке тои си кара с прибризително с 15 км. аз предприемам изпреварване подавам мигач и газ , подминал съм вече задната броня на ремаркето и съм ускорил достатъчно , в този момент виждам тракториста как почва да прави ляв завои и ми отрязва пътя без да даде мигач ,които го няма без да погледне в огледалото което също го няма без да погледне на зад дори не направи усилие да махне с ръка и да предупреди за маневрата ,ще добавя само че зави в черен път , на мен ми остана само да натисна задна спирачка и да завъртя мотора си така че да се удари с гумите в голямото колело на трактара така че да не се завра между трактора и ремаркето . Последва удар -слава богу точно както го бях изчислил ударих голямото колело на трактора с моите гуми на мотора , щетите пак само по мотора криво курмило и счупен мигач . На мен синка на лявото коляно. При този случаи както и при другите които съм описал вината ми е че бях на пътя с мотор . А щастиено да съм жив и здрав дължа на късмета си и на това че карам с екип !!!!
          Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
            Това ми причини пиян шофиор на микробус мястото на инцидента е на 23 км. от Ботевград в посока Зверино месноста се казва Плачковци , изкачвах тесен и стръмен планински път с много завои а пияндура летеше от горе на долу право срещу мен . Моя спирачен път преди катастрофата беше на две педи от десния банкет неговия също на единственото колело което му държи предно ляво , слава богу карах бавно и щети имаше само по мотора ми аз се разминах само с уплаха и скъсани ръкавици . Това се случи в завои с малка видимост . Дано не кажете че пак аз съм виновен . Ще приложа и снимки на мотора ми след катастрофата ,веднага след нея още същата вечер продадох мотора . С този мотор имам и още една катастрофа която ми беше парвата с него , самоче на морето . Село Капитан Андреево , карам си аз с 50км. и нещеш ли настигам трактор с ремарке тои си кара с прибризително с 15 км. аз предприемам изпреварване подавам мигач и газ , подминал съм вече задната броня на ремаркето и съм ускорил достатъчно , в този момент виждам тракториста как почва да прави ляв завои и ми отрязва пътя без да даде мигач ,които го няма без да погледне в огледалото което също го няма без да погледне на зад дори не направи усилие да махне с ръка и да предупреди за маневрата ,ще добавя само че зави в черен път , на мен ми остана само да натисна задна спирачка и да завъртя мотора си така че да се удари с гумите в голямото колело на трактара така че да не се завра между трактора и ремаркето . Последва удар -слава богу точно както го бях изчислил ударих голямото колело на трактора с моите гуми на мотора , щетите пак само по мотора криво курмило и счупен мигач . На мен синка на лявото коляно. При този случаи както и при другите които съм описал вината ми е че бях на пътя с мотор . А щастиено да съм жив и здрав дължа на късмета си и на това че карам с екип !!!!
            Колега далече съм от мисълта че няма малоумни шофьори,и много често са за трепане.Точно затова трябва да се внимава много и да се избягват високите скорости,за да имаш шанс да се отървеш от сериозни травми
            878940653

Коментар

Ето как една истински грижовна майка храни своето чедо....
              Прикачени файлове
              Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
              Mercedes w212 E350 4matic
              Ducati Monster 600
              O888795575

Коментар

Първоначално публикуван от torozoff Преглед на мнение
                Лошооооо

Коментар

направо ми настръхва косата като чета и гледам снимките
                  оставам със затвърдено впечатление, че 90% от проблемите са по асвалтираните пътища.

затова и не смятам да карам по тях

най - много съм падал в един ден - 5 пъти
                  но да чукна на дърво досега нямам сериозни травми
                  EnduroX Alba-Damascena 2019

Коментар

Чадо... , ама добре си се ушил. Като футболна топка си в главата. Досега си мислех, че збитака държи шампионската летва по овъргалване на зелката, ама явно е далеч от твоето постижение.

Както се казва " Повече няма да правя така !! "
                    и се допълва с въздишка :
                    Нито пък , по - малко !
                    Последно редактирано от Nik Nikolov; 26-07-08, 14:28.
                    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ей братленце играл е конеца по тебе. Нищо - ние пък сме си подарили кефа да оцелееш. Един см шев-едно кюлче злато.

Коментар

Какви са причините за инцидента?
                        Мария Стоева 0889 82 51 и 87.

Коментар

[quote=todos;433570]направо ми настръхва косата като чета и гледам снимките
                          оставам със затвърдено впечатление, че 90% от проблемите са по асвалтираните пътища.

затова и не смятам да карам по тях

Здравейте колеги, аз нямам сериозни падания, само леки.... дай боже да е така и за напред.... и то в мека кал в гората заради неподходящи гуми...
                          Но бих искал да кажа че според мен проблемите са 99 % на асфалтирания път.... където и да е .... и колкото и голям или малък трафик да има....
                          Преди време се смях със сълзи на думите на колега който каза цитирам по памет... " на околовръсното пернишките карачи на голфове си мислят че печелят точки като прегазят моторист" ...
                          Снощи се прибирах от морето със сина ми, бяхме с колата и минахме към Ст. Загора през Елхово и Тополовград.... заради задръстванията и "бесните колеги-шофьори" (май без кавички ще е по-правилно)...слънчасали от препичане в последния ден от уикенда или почивката и вдигнали градуса за последно с ментичка със спрайт или кебапчета с бира....
                          На отиване минах по същия път и си мечтаех как ще карам и мотора по него, много е красиво с почти не лош асфалт и хубави завои...
                          След Елхово на едно заведение тръгнаха колеги с мотори... мисля че бяха от Хасково... дадох им път и започнах да карам след тях.... на около километър след това ни застигна Шевролет Каптива с бургаска регистрация..... изпревари ме със сечене и псувни от моя страна... след това така зверски няколко пъти притискаше и засичаше моторите че всеки момент се молих да не се случи белята... макар че колегите му правиха път той в най-опасните участъци преди завой ги изпреварваше НАРОЧНО С УМИСЪЛ ЗА ТОВА ЧЕ Е ПО-ГОЛЯМ И СИЛЕН и ги засичаше..... зная че си го представяте.... скорост около 90 ляв завой... намаляш и в същия момет кола те изпреварва и те засича в мантинелата.....
                          Синът ми ме потита после защо аз им правя път като им давам десен мигач и те после защо ми бибиткат да не би да се познаваме... а този с "джипа" така иска да ги премаже....
                          Това е..... карах с тях до Тополовград някъде като се стремих да ги "покривам" отзад.... давах им дистанция ако някой ни застигнеше....
                          Но това съм аз-колега моторист или ендурист или рокер с личният си автомобил който знае какво е.... Вие колеги съм сигурен че правите същото на пътя...... но другите.....
                          И аз ще продължавам да го правя...
                          П.П.Моля модераторите ако намерят нещо което е неподходящо за темата да я преместят....

Коментар

Първоначално публикуван от ivo_KLR Преглед на мнение
                            Лошооооо
                            Да, наистина!
                            Случката е преди 3 години ( 2 дни преди абитуриентския ми бал ). Реших да покарам аз Бандита 400. току-що му бях сменил свещите и реших да го врътна на 200м. Искам да отбележа, че за 1ви път карах без каска. С ниска скорост на завой се поднесох, но спомен няма ... кола ли ми сече пътя... незнам. Споменът идва в болницата, как всички са до мен и чакат да се събудя...
                            Последствия - два мозъчни кръвоизлива, натрошен 1/2 череп и ключица.
                            Късмет.Колеги, наистина умната! Никому не пожелавам това!!!
                            Toyota Hilux '07 120 hp Double Cab
                            Mercedes w212 E350 4matic
                            Ducati Monster 600
                            O888795575

Коментар

Кое може да причини падане с мотор? Ще кажете липса на концентрация, подценяване на ситуацията, надценяване на възможностите и т.н... Последното ми падане беше заради нещо адски тъпо. Извади ми се гумичката на ръчката за газ. Изтървах предницата и мотора буквално ме хвърли напред. Добре, че каската беше здрава. Сега отивам да ми видят рамото, ребрата, мускули и нерви... Винаги лепете и стягайте гумените или силиконови ръкохватки, за да не ви се случвата подобни неща. Обикновено те превъртат, след като се намокрят в някоя локва или от дъжда. Добра работа въши парче тънка тел, с което да се стегнат ръкохватките.
                              Последно редактирано от roumen5; 29-07-08, 12:20.
                              Живей за всеки дъх!

Коментар

Предлагам вече поумнели и порастнали да кажем:НЕ! на откаченото каране на мотори, побоищата, псуването , грабежите, упоиващите вещества и да станем едни млади, отговорни хора,пример за останалия свят. Нека дружно да запеем следната песен и днес си я танъникаме през целия ден.:

Случва се да сбъркаш ти,
                                с наркотици, алкохол и секс с други жени.
                                Но когато прекалиш
                                ставаш пристрастен п....р
                                и трябва да решиш.
                                Ти можеш, само реши,хей?
                                В ръце се хвани и живота промени ти,ок?
                                Не се продавай на хероина ти
                                бездомничко, не д.хай за пари.
                                следвай моя план и кажи :ХеИ?
                                Че то било лесно,ок
                                Вместо"г.з" ще казваш "дупе"
                                "целуни ми дупето' и "ти си дупе'
                                Вместо "л.йно" ще казваш "ако" ти
                                "акана работа" и "акано",нали?
                                Също не казвай "к' в "ку.ка"
                                така ще звучи повече като "уча"
                                И най не казвай думата "е.а",
                                защото няма по-лоша дума от това.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X