Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кофти акт- въпрос?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кофти акт- въпрос?!

Здравейте! Днеска бях на състезание по ендуро, но аварирах с проблем със съединителя. И се изнасям по най-краткия асвалтов път към гаража и о, чудо някой ми свирка отзад, гледам полицейско БМВ. Спирам, щото двигателя звучеше като дъскорезница. Нямам регистрация, следователно и застраховка и съм само с М кат и карам 125-ца на 17 съм, като нямам предишни нарушения. В мене нося италиянските документи и аз екипиран като робокоп разправям че мотора съм го взел преди 2 дена, бил съм на състезание, аварирал съм и затова съм направил грешката да мина през асвалта. Полицая вика- ееее момче, сори, няма начин ще пишем. При което почва едно едночасово писане при което дойдоха още 4-5 мотополицаи и 1 патрулка. Междудругото всички бяха много печени хора. Та после проверяваха по номер на рамата дали е краден мотора та тва, та онова мина сумати време. И нарушенията ми ги написаха на 2 акта. Полицая вика че най-тежката глоба щяла да бъде че няма гражданска и тн. Според вас за каква сума говорим? Един приятел, който също го бяха спряли с кроса каза че за гражданската било 600 лв! Та за какви суми говориме и друго: чета вашите теми за актове в раздела и чета че някой имал актове от 2, от 3 години им висят? Това какво ще рече? Че като отида в кат да вадя нова категория ще ми го сервират тогава (както разбрах по думите на куката) и ако и аз се бавя така трупат ли се лихви и проблеми? И са като имам неква категория у нас ли да чакам некво писмо, или да си ходя да питам в КАТ? Мерси.
    [img]http://images26.snimka.bg/005951842.jpg[/img]

До: Кофти акт- впрос?!

Виж до кога ти валиден акта и малко преди да изтече отиди в КАТ и провери за каква сума е!
    Иначе когато изкараш следващата категория,няма да можеш да си я вземеш докато не платиш акта!
    А и талона не можеш да си вземеш преди да платиш!
    Доста спорове има по въпроса с книжка или без(за в гората не трябвала),но без книжка винаги си в нарушение на закона!
    Доколкото за регистрацията и гражданската,според мен те са задължителни!!!
    Преди година ме спряха моторизирани полицаи(все още нямах "А") и се разминах само с почерпка точно поради причината,че мотора си е на мое име,има граждаска и преглед и аз бях с каска!
    Сам си прави извода
    NO PAIN NO GAME!
    Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
    gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

Нямах 100 лева за регистрация, са ще търся 1000 за акт.

Виж до кога ти валиден акта и малко преди да изтече отиди в КАТ и провери за каква сума е! - какво искаш да каже с това? Защо малко преди да изтече. Не мога да си го разчета единия.

Коментар

Мен ме спряха наскоро и не бях си платил вноската - все едно нямах гражданска. За лека кола става дума. И почнаха да ми редят приказките, че глобата била станала между 500 и 2000 лева. Някак се разминах. Не знам доколко е истина и доколко не ме засилваха, за да се черпим. Не знам и дали има някаква разлика за моторите. Ще трябва да провериш. Това мога да кажа. Дано се разминеш по-тънко.
        LZ1GYY
        0898 436 956

Коментар

Виж до кога ти валиден акта и малко преди да изтече отиди в КАТ и провери за каква сума е!

Защото има период за обработка на актовете.
          Обикновенно е един месец,но понякога ги бавят!
          NO PAIN NO GAME!
          Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
          gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

Аха. А някой случайно да има някакви връзки? Сега говорих с шефа и той каза че има един познат майор там с който играят футбол и в понеделник ще се опитаме да измислим нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от SIRIUS Преглед на мнение
              Аха. А някой случайно да има някакви връзки? Сега говорих с шефа и той каза че има един познат майор там с който играят футбол и в понеделник ще се опитаме да измислим нещо.
              направи си гражданска със стара дата бре пич, как не си се сетил да кажеш че си я забравил ?
              DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Ми щото ня мога да имам гражданска на нерегистриран мотор.

Коментар

Приятел,положението е много зле!!!
                  Най вече,че мотора не ти е регистриран.Има лишаване от право на управление на МПС и то за доста дълъг период за съжаление.
                  Аз имах същия случай не отдавна.Исе отървах много тарикатски
                  В 7 дневен срок от издаването на акта,имаш право на възражение.
                  В него пиши,че те е ухапала пчела,имаш алергия от ухапване от пчели и няма кой да ти окаже спешна помощ,затова си тръгнал по шосето,за да идеш на лекар.
                  Това издържа пред всеки съд,ако се наложи да обжалваш.
                  Желая ти успех
                  ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

До: Кофти акт- въпрос?!

Здравейте! Днеска бях на състезание по ендуро, но аварирах с проблем със съединителя. И се изнасям по най-краткия асвалтов път към гаража и о, чудо някой ми свирка отзад, гледам полицейско БМВ. Спирам, щото двигателя звучеше като дъскорезница. Нямам регистрация, следователно и застраховка и съм само с М кат и карам 125-ца на 17 съм, като нямам предишни нарушения. В мене нося италиянските документи и аз екипиран като робокоп разправям че мотора съм го взел преди 2 дена, бил съм на състезание, аварирал съм и затова съм направил грешката да мина през асвалта. Полицая вика- ееее момче, сори, няма начин ще пишем. При което почва едно едночасово писане при което дойдоха още 4-5 мотополицаи и 1 патрулка. Междудругото всички бяха много печени хора. Та после проверяваха по номер на рамата дали е краден мотора та тва, та онова мина сумати време. И нарушенията ми ги написаха на 2 акта. Полицая вика че най-тежката глоба щяла да бъде че няма гражданска и тн. Според вас за каква сума говорим? Един приятел, който също го бяха спряли с кроса каза че за гражданската било 600 лв! Та за какви суми говориме и друго: чета вашите теми за актове в раздела и чета че някой имал актове от 2, от 3 години им висят? Това какво ще рече? Че като отида в кат да вадя нова категория ще ми го сервират тогава (както разбрах по думите на куката) и ако и аз се бавя така трупат ли се лихви и проблеми? И са като имам неква категория у нас ли да чакам некво писмо, или да си ходя да питам в КАТ? Мерси.
                    Така.
                    Това, че са ти написали 2 акта е защото единият е за нарушенията по Закона за движение по пътищата, а другият - по Кодекса за застраховането за несключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност". Затова ще бъдат издадени и 2 наказателни постанолвения.
                    По въпроса са размера на глобите. Ето разпоредбите:

ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

Чл. 175. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
                    1. управлява моторно превозно средство, което не е регистрирано по надлежния ред или което е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер или табелите с регистрационния номер не са поставени на определените за това места;
                    Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Наказва се с глоба от 100 до 300 лв.:
                    1. който управлява моторно превозно средство, след като е лишен от това право по съдебен или административен ред;
                    2. който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответното свидетелство за управление или то е отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4;

КОДЕКС ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО

Чл. 317. (1) Лице, което не изпълнило задължението си да сключи задължителна застраховка “Гражданска отговорност” по чл. 260, т. 1 или “Злополука” по чл. 260, т. 2, се наказва:
                    - с глоба от 100 до 500 лв. за физическо лице;
                    - с имуществена санкция от 500 лв. до 5000 лв. за юридическо лице.
                    (2) При повторно нарушение наказанието по ал. 1, т. 1 е от 200 до 1 000 лв., а по ал. 1, т. 2 – от 1 000 до 10 000 лв.

Ако, обаче си действително на 17 г., имаш един голям плюс:

Закон за административните нарушения и наказания

Чл. 13. За административни нарушения могат да се предвиждат и налагат следните административни наказания:
                    а) обществено порицание;
                    б) глоба;
                    в) временно лишаване от право да се упражнява определена професия или дейност.

Чл. 14. Общественото порицание за извършеното нарушение се изразява в публично порицание на нарушителя пред трудовия колектив, където работи, или пред организацията, в която членува.

Чл. 15. (1) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 1992 г., бр. 102 от 1995 г.) Глобата е наказание, което се изразява в заплащане на определена парична сума.
                    (2) По отношение на непълнолетните административното наказание глоба се заменя с обществено порицание.

Дано да съм бил полезен.
                    И да спазваш от тук нататък законите в държавата, ей.
                    Нали трябва да се държим по европейски.
                    Не бъди толкова нетърпелив, изкарай изпитите, вземи книжка за категория "А", регистрирай мотора и карай спокойно и на воля по пътищата и извън тях.
                    Поздрави.

ПП. И наблягай на правилното писане на български език (виж първо заглавието на темата, коригирал съм го вече ), ще ти е необходимо.
                    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                      Приятел,положението е много зле!!!
                      Най вече,че мотора не ти е регистриран.Има лишаване от право на управление на МПС и то за доста дълъг период за съжаление.
                      Аз имах същия случай не отдавна.Исе отървах много тарикатски
                      В 7 дневен срок от издаването на акта,имаш право на възражение.
                      В него пиши,че те е ухапала пчела,имаш алергия от ухапване от пчели и няма кой да ти окаже спешна помощ,затова си тръгнал по шосето,за да идеш на лекар.
                      Това издържа пред всеки съд,ако се наложи да обжалваш.
                      Желая ти успех
                      Не го карайте човека да лъже още от сега.
                      С постоянните опити да се заобикаля закона обществото ни ще става все "по-хайдушко". Законите са за това - да се спазват, нали? Колкото повече ги нарушаваме и се правим на тарикати (във всички обществени сфери), толкова по-бавно ще станем държава с европейски порядки. А нали повечето от нас това искат - да бъдем като "белите" държави.
                      Поздрави.
                      proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
                      NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
                      Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

не клинчи! бъди мъж (макар и на 17) и си посрещни последиците!

ще ти е обица за цял живот........

Коментар

nickbochev - МЕРСИ, перфектен отговор!!!

Също така до колкото знам имат значение и други фактори- дали ти е първо провинение, имаш ли някаква категория и това в какво настроение е взимащия решението. Както глобата я пише примерно от 50 до 200 лева от тея неща зависи дали ще ме друсат 200 или 50 и да кажем че ще ми вземат нещо средно.

Като се има в предвид абсолютното ми нарушение на повечето закони нещо не ми се вярва да се размина с "обществено порицание".

Колкото и да ми е кофти настроението в момента като прочетох какво се подразбира под "обществено порицание" направо много лощо ме изби на смях!

Коментар

колега,споко ще разминеш с обществено порицание!!!От опит го знам

Коментар

Да и други хора, колеги мотористи така ми казаха и дано да не направят някакво изключение за мен!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X