Здравейте! Днеска бях на състезание по ендуро, но аварирах с проблем със съединителя. И се изнасям по най-краткия асвалтов път към гаража и о, чудо някой ми свирка отзад, гледам полицейско БМВ. Спирам, щото двигателя звучеше като дъскорезница. Нямам регистрация, следователно и застраховка и съм само с М кат и карам 125-ца на 17 съм, като нямам предишни нарушения. В мене нося италиянските документи и аз екипиран като робокоп разправям че мотора съм го взел преди 2 дена, бил съм на състезание, аварирал съм и затова съм направил грешката да мина през асвалта. Полицая вика- ееее момче, сори, няма начин ще пишем. При което почва едно едночасово писане при което дойдоха още 4-5 мотополицаи и 1 патрулка. Междудругото всички бяха много печени хора. Та после проверяваха по номер на рамата дали е краден мотора та тва, та онова мина сумати време. И нарушенията ми ги написаха на 2 акта. Полицая вика че най-тежката глоба щяла да бъде че няма гражданска и тн. Според вас за каква сума говорим? Един приятел, който също го бяха спряли с кроса каза че за гражданската било 600 лв!
Та за какви суми говориме и друго: чета вашите теми за актове в раздела и чета че някой имал актове от 2, от 3 години им висят? Това какво ще рече? Че като отида в кат да вадя нова категория ще ми го сервират тогава (както разбрах по думите на куката) и ако и аз се бавя така трупат ли се лихви и проблеми? И са като имам неква категория у нас ли да чакам некво писмо, или да си ходя да питам в КАТ? Мерси.

Коментар