Обява

Свий
Няма добавени обяви.

С каква боя да боядисам споилерите на мотора

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: С каква боя да боядисам споилерите на мотора

Здравей Георги искам малко да опсъдим по темата ида одговоря на някои въпроси. Надявам се да го разбереш като Колега не да се обидиш.Тъй като работа над 10 години в Италия искам да ти кажа тук как процедират защото има спициални тех.лица които ги изпrащат в Кароцерията да показват техники и последователност на операцията.Немисли че са зле точно обратното напред са 20 години във този занаят било за материали било за машини в този занаят. Първо искам дати одговоря на първия въпрос. Немисли че колкото са по дълбоки ригите толкова е по добре не така и АЗ си гомислех едно време така ама се оказа съвсем че греша.Защото така се наранява пласмасата и остават риги от шкурката при което трябва да повториш пак шприц пак търкане до като получиш хубавия резолтат но след време почва всичко да личат драскотините от едрата шкурка която си исползвал първият път.Пласмасата се подготвя по друг начин от ламарината и алуминий. Второ забравих да спомена по горе написането отонзи ден че шприца винаги трябва да е с катализатор. Трето за различни пласмаси се исползват различни техники подготовки както и различни Антистатични праимери и Пластификатори с катализатори.Товаса два различни продукта .Ако си обърнал внимание на пласмасови брони,пласмасови лаисни от вътрешната страна има кодиче на самата пласмаса по това кодиче има таблица които ти казва какъв тип епласмасата и какви рподукти да използваш.А за ситната шкурка не се претеснявай че боята ще хване слабо спазвай техническите правила и техническата таблица на продукта и нямаш проблем от нищо.Надявам се дасам бил полезен с тази информация.Неискам да давам акъл на никoй просто всеки има различен начин на работа но и да гледат никoй нови тънкости и новости където излизат всеки ден. Успех на Всички.

Коментар

Лелелелеле .... май няма да ги боядисвам ...
      че то е много сложно
      YAMAHA XTе 595 cm3 1991g.

Коментар

Първоначално публикуван от stefano 69 Преглед на мнение
        Здравей Георги искам малко да опсъдим по темата ида одговоря на някои въпроси. Надявам се да го разбереш като Колега не да се обидиш.Тъй като работа над 10 години в Италия искам да ти кажа тук как процедират защото има спициални тех.лица които ги изпrащат в Кароцерията да показват техники и последователност на операцията.Немисли че са зле точно обратното напред са 20 години във този занаят било за материали било за машини в този занаят. Първо искам дати одговоря на първия въпрос. Немисли че колкото са по дълбоки ригите толкова е по добре не така и АЗ си гомислех едно време така ама се оказа съвсем че греша.Защото така се наранява пласмасата и остават риги от шкурката при което трябва да повториш пак шприц пак търкане до като получиш хубавия резолтат но след време почва всичко да личат драскотините от едрата шкурка която си исползвал първият път.Пласмасата се подготвя по друг начин от ламарината и алуминий. Второ забравих да спомена по горе написането отонзи ден че шприца винаги трябва да е с катализатор. Трето за различни пласмаси се исползват различни техники подготовки както и различни Антистатични праимери и Пластификатори с катализатори.Товаса два различни продукта .Ако си обърнал внимание на пласмасови брони,пласмасови лаисни от вътрешната страна има кодиче на самата пласмаса по това кодиче има таблица които ти казва какъв тип епласмасата и какви рподукти да използваш.А за ситната шкурка не се претеснявай че боята ще хване слабо спазвай техническите правила и техническата таблица на продукта и нямаш проблем от нищо.Надявам се дасам бил полезен с тази информация.Неискам да давам акъл на никoй просто всеки има различен начин на работа но и да гледат никoй нови тънкости и новости където излизат всеки ден. Успех на Всички.
        Здрасти,Стефано радвам се за теб че си прочел доста материал за боядисването.
        1-немисля че колегата ще се справи и с по елементарното.И всичко това за което говориш,дали някой го спазва?
        878940653

Коментар

Първоначално публикуван от joreto666 Преглед на мнение
          Лелелелеле .... май няма да ги боядисвам ...
          че то е много сложно
          Вьобще не е сложно,донеси ми ги до Дупница и ще ти ги боядисам.

Коментар

Който иска да ги спазва които неиска да си ги направи по своему.Няма нищо лошо Човек трябва да проба някога ,да види резолтата и своя мерак.Mожепак да излезе нещо хубаво. Успех.

Коментар

Слага се основа, която е грунд за пластмаси. Преди това си почистил всичко с препарат за сваляне на бои и си го изчистил идеално. След грунда за пластмаси пръскаш основа (боята), шарките и отгоре лак. Препоръчвам ти Глазурит (папагал), примесен с пластификатор. Мислиш си, че всичко е 6. След това отиваш в гората и мотора става по одраскан от преди и се чудиш за какво ти е било да го боядисваш. Казваш си ,че ща го направиш пак същия , но си го караш така ...
              Живей за всеки дъх!

Коментар

Първоначално публикуван от stefano 69 Преглед на мнение
                Здравейте колеги.Говоря от професионална гледна точка защото това ми е работата Автобояджия Първо пласмасата се затърква леко с шкурка 240 без да се натиска много за дане осват дълбоки риги слет това се забърсва хубаво с тук го казват ( Антистатик) Товае вид праимер които премахва електизирането на пласмасата и за поздраво прилепване на материал които ще нанесете от горе. Слет това се праска една лека фуматина (Наречения Праимер Еластик ) Втората операция се изчаква малко да дръпне този (ЕЛАСТИК) и се на нася една ръка или две зависимост от гъстотата на шприца изчаквасе да дръпне хубаво. Третата опррация е за търкване на шприца с шкурка 320 или 400 до заглаждане на повърхноста ( Зависимо какъва боя ще се исползва Метализе или така наречената Пастелна боя ) Ако се исползва първата слет за търкването на 400 леко слет това се затърква на водна 1000. След като си подготвил часта преди да я боидисваш се изчиства с Анти силикон забърсвасе хубаво подсушавасе и боидисване. Тук така процедират. Успех
                Здравей.Аз също съм в Италия и съм решил сам да си бойдисам мотора(цялостно),но не съм сигурен какво точно ще ми трябва,защото в магазина ми казаха че за опашката и резервоара ще ми трябва друго,а не това с което ще бойдисвам карените,а и там ми казаха че няма нужда от еластика защото те били от ветрорезина.Ти какво ще кажеш,има ли нещо вярно в това последното, и какво да използвам за селата и резервоара.Благодаря предварително.

Коментар

С каква боя да боядисам споилерите на мотора

Здравеите колеги въпроса ми е дали може да се пребоядисват пласмасите от ендуратата ни или е пълен абсурд,ако някои е пробвал нека да качи снимки преди и след , да видя какви са резолтатите .

Коментар

До: Нова боя за нашите мотори ?

Разбира се ,че е възможно като начинаещ бояджия мога да кажа,че има специални шприцове,които покриват пластмасата също толкова добре колкото и металните им четириколести братовчеди(колите),върху шприца си се нанася боята по традиционния начин и готово ефекта е не по-лош от този в автозаводите.

Поздрави,Виктор.
                    Hyundai Terracan 2.9CRDI 163p.s. LSD 2004
                    Hyundai Coupe 2.7 V6 2003
                    Vw Passat 2.8 V6 4Motion (Torsen) 2000
                    Gilera RX 125 Arizona

Коментар

Първоначално публикуван от rafiky
                      Разбира се ,че е възможно като начинаещ бояджия мога да кажа,че има специални шприцове,които покриват пластмасата също толкова добре колкото и металните им четириколести братовчеди(колите),върху шприца си се нанася боята по традиционния начин и готово ефекта е не по-лош от този в автозаводите.

Поздрави,Виктор.
                      Ако можеш би ли обяснил по подробно за този шприц и най вече ефекта върху пластмаса как е ... Качеството на нанесения слой какво е и дали при парвото огъване всичко ще почне да се люпи..

Благодаря предварително
                      SHUT UP AND RIDE...nobody lives forever!!!

Коментар

Съвета ми към всеки е да се замисли,не е ли по добре да си закупи нови пласмаси за мотора отколкото да даде почти същите пари за пребоядисване.Както и да се подготви няма да е същото.Ако е било така в завода производител нямаше да измислят цветна пластмаса ,а щяха да ги боядисват.Смяната с нови,струва околу200 лв.Не е задължително да са оригинални за даденият модел.Всичко се преправя,да не говорим,че мотора си променя коренно външният вид.

Коментар

Със спрей по-добре недей!Защото от 1-падане недай боже и се люпи.Най добре с боя.
                          [I]Радослав Димчовски[/I]

Коментар

Първоначално публикуван от Tedo_STI Преглед на мнение
                            Здравеите колеги въпроса ми е дали може да се пребоядисват пласмасите от ендуратата ни или е пълен абсурд,ако някои е пробвал нека да качи снимки преди и след , да видя какви са резолтатите .

Снимки имам но трябва да ги потърся

RМХ-а който карах близо година го взех с боядисани пластмаси на радиаторите и освен, че леко се матира повърхността където се трият колената в нея и при едно падане отдясно стана черта, други признаци на износване няма.
                            Незнам обаче къде е боядисван мотора. Май е правено в Япония
                            Последно редактирано от Димитър; 01-10-08, 07:15.
                            2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от vitliemof Преглед на мнение
                              Съвета ми към всеки е да се замисли,не е ли по добре да си закупи нови пласмаси за мотора отколкото да даде почти същите пари за пребоядисване.Както и да се подготви няма да е същото.Ако е било така в завода производител нямаше да измислят цветна пластмаса ,а щяха да ги боядисват.Смяната с нови,струва околу200 лв.Не е задължително да са оригинални за даденият модел.Всичко се преправя,да не говорим,че мотора си променя коренно външният вид.
                              Аз пластмаси ще си взема не е проблем но резервоара какво да го правя като мисля да сменя цвета а един резервоар за моя мотор струва около 260 $ в Америка без доставка..
                              SHUT UP AND RIDE...nobody lives forever!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Makaveli Преглед на мнение
                                Аз пластмаси ще си взема не е проблем но резервоара какво да го правя като мисля да сменя цвета а един резервоар за моя мотор струва около 260 $ в Америка без доставка..
                                Вземи си мотор на който не му се вижда резервоара дето ще се мъчиш с бои, лакове и т.н.
                                2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X