Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро или Супермото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ендуро или Супермото

Единственото което ми харесва от цялата работа е, че супермото, когато проучвах на по-малко от 4000 лева не намерих!

Коментар

Първоначално публикуван от kros Преглед на мнение
      Здравеите.Аз съм на 14г. и искам (ужасно много) да поема по стъпките към мотора.Чудя се кои стил да подхвана.За първи път ще карам мотор (преди няколко пъти съм карал скутери) и мисля че на асфалт ще ми е по лесно да се науча пък и няма с кои да карам офроуд.Друга причина е че живея в София,жк Разсадника (до сладкарница Атлантик където някои от вас се събират),а на село не ходя и няма къде да карам офроуд.Сега някои ще каже да почвам супермото.Да ама не.Нямам категория нито годините за нея и не мога да си регна мотора.Тва проблем ли ще е.Всмисъл полицаите ще ме закачат ли?Искам също нещо да Ви питам.Ще мога ли сам да се науча да карам мотор.Имам впредвид да сменям скорости и така наи общи неща.Има един моторист от Разсадника-не много висок с брада и е голям симпатяга.Ако пише в форума моля да ми отговори дали би ми дал някои и друг урок срещо заплащане разбира се.(ако някои друг иска да казва).
      В краина сметка искам да Ви задам следните въпроси.
      1-Ендуро или Супермото -кое е по добре като за напълно начинаещ моторис?
      2-Ако карам Супермото полицията ще ми прави ли проблеми ако реша да карам само в квартала,ами по надалеч.Ако например искам да отида до центъра ще ме закачат ли?
      3-Горе долу колко струва един сносен супермото мотор и за колко мога си купя екишировка?
      4-Ще мога ли сам да се науча да го карам?(ако не да търся учител)
      5-За ендуро е ясно мотора ще е 125сс,но за Супермото тва не са ли прекалено малко.

Като гледам тук един куп народ са ти давали акъл какво да правиш. Рекох и аз като по-дърт да се включа, че другите ти съветници ми се вижда, че са все такива новички на моторите.
      1-во и най важно - щом си на 14 години значи трябва да станеш на 18 за да си караш така както искаш на воля мотора. Или поне ако искаш да доживееш до 18+ де
      Според мен да се кара мотор по софийските улици е нещо като руска рулетка. Въпрос на време някой да не те види или нещо подобно.

1. За начинаеш моторист на твоите години е ВАЖНО да има до себе си един ЖИВ СТАР моторист (най-добре баща ти) който да ти дава акъл и да те дразни. Тренировките само на затворени трасета. Улиците са място за придвижване на хората а не за състезания

2. Това с карането по улиците просто го забрави.

Нататък няма какво да пиша.
      2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение
        Като гледам тук един куп народ са ти давали акъл какво да правиш. Рекох и аз като по-дърт да се включа, че другите ти съветници ми се вижда, че са все такива новички на моторите.
        1-во и най важно - щом си на 14 години значи трябва да станеш на 18 за да си караш така както искаш на воля мотора. Или поне ако искаш да доживееш до 18+ де
        Според мен да се кара мотор по софийските улици е нещо като руска рулетка. Въпрос на време някой да не те види или нещо подобно.

1. За начинаеш моторист на твоите години е ВАЖНО да има до себе си един ЖИВ СТАР моторист (най-добре баща ти) който да ти дава акъл и да те дразни. Тренировките само на затворени трасета. Улиците са място за придвижване на хората а не за състезания

Много добре казано!
        +1
        Lesidren.com

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър Преглед на мнение

+1, само дето старите мотористи нещо не ги продават в магазина

Коментар

Kros - тук има тема за колесарите. По почти същите причини и аз реших, че е по-разумно да се кара ендуро. По гората по-трудно ще те блъсне някой, само ти внимай да не блъснеш някой.

Коментар

Лелеее ква е тая младеж 178см 75кг на 14 години. Аз съм на 30 год и съм даже по лек тебе. Няма да ти е висок. Ще свикнеш. И аз от тва се притеснявах ама вече не му обръщам внимание.

Коментар

Лелеее ква е тая младеж 178см 75кг на 14 години. мама му е слагала тор в обувките за да порасне голям мъж
                878940653

Коментар

не помня да са ми слагали тор в обувките.ще търся някое леко ендуро или крос 125 сс.Колко струва такъв мотор нов няма значение от марката само да е японски или инталянски но не и китаиски(впрочем какво мислите за тях)

Коментар

Не ти трябва нова 125ца,защото бързо ще му свикнеш и с твойте ръст и кг. ще ти се прииска по голям)
                    Не че 125ците са за подценяване)
                    Но по добре си вземи някой втора ръка да се учиш на него и когато му свикнеш реши дали ти се кара такъв или по голям и тогава си купи нов)
                    NO PAIN NO GAME!
                    Kawasaki KMX125 / Jeep Cherokee Sport 2.5i
                    gsm:0887 52 67 55/0878 52 67 55

Коментар

Вземи си 125-ца! Аз съм 189см и съм 85 кг и си купих такъв... Не е добре да се прескачат класове! Това е работата. Не ми става приятно да сменям мотора, но като пробвах на скоро един 250 осъзнах, че е хубаво да се кара по ред!

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
                        Вземи си 125-ца! Аз съм 189см и съм 85 кг и си купих такъв... Не е добре да се прескачат класове! Това е работата. Не ми става приятно да сменям мотора, но като пробвах на скоро един 250 осъзнах, че е хубаво да се кара по ред!
                        Тук си много прав!
                        Аз от 125 скочих направо на 600 и още не мога да му свикна!
                        За това в гората все още си карам 125ицата и ми е по леко))
                        NO PAIN NO GAME!

Коментар

Хах, само аз ли от целия форум съм тръгнал с рогата напред ?
                          [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
                          [/FONT]________________________________________
                          [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
                          [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
                          [/CENTER]
                          [/CENTER]

Коментар

Поне двама сме. Преди 3 дена ми беше изпита КАТ. А преди да се кача на учебния Мз 150 най-мощния мотр който, бях карл беше минск а утре отивам да купувам клр 600 ... ( Бог да ми е на помощ)
                            Последно редактирано от iva_kx; 21-08-07, 13:40.

Коментар

Първоначално публикуван от ColdFusion Преглед на мнение
                              Поне двама сме. Преди 3 дена ми беше изпита КАТ. А преди да се кача на учебния Мз 150 най-мощния мотр който, бях карл беше минск а утре отивам да купувам клр 600 ... ( Бог да ми е на помощ)

Ами...готви се да черпиш

и дано нямаш много проблеми с него
                              [URL="http://slackpack.net/?q=node/388"]
                              [/URL]

Коментар

Първоначално публикуван от ColdFusion Преглед на мнение
                                Да ти е честито
                                И Безаварийно
                                NO PAIN NO GAME!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X