Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да правя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво да правя?

Първоначално публикуван от maistora88 Преглед на мнение
    ..... Талоните все още са на името на перничанина, явно когато тои си го е регистрирал още не е бил сменен двигателя.
    Вриант е да се намери "перничанина" и, ако оригиналният двигател е все още из вехторийте в гаража да се сложи за пред КАТ...Ангажимент и разправии са, но е някакъв изход в случай, че "документа от съда" не свърши работа.

Коментар

Aко ще се кара само в гора, не хаби нерви да го регистрираш.
      Мъжете не порастват само сменят ИГРАЧКИТЕ.
      HONDA VARADERO 1000

Коментар

Видях се с тоя искаше да го прехвърлим на момента, ама бързо го укротих даже трябваше до нотариус да ходим да му обясни, че от неговия договор не може да ми направи нов за мен. После видях съдебното решение за изтрития номер на двигателя, но то е за прекратяване на производсто срещу тоя бастун не че може да го регистрира. Ходихме до КАТ и от там казаха че трябва от прокуратурата да им пратят копие на това решение и те чак тогава да съберат комисия и да решат дали може да се регистрира мотора. Та дълга и широка даже май има шанс в КАТ комисията да кажат че не може да се регистрира и да ми го вземат.
        Също искам да попитам като сега талоните на мотора са на името на перничанина а тоя бастун има само нотариално заверен договор за покупко-продажба от 2008г и в него е само големия талон нищо друго може ли да го пусне за издирване или да ми направи някакъв номер да си имам проблем с полицията, че накрая нещо много кротък стана да не му е дошла някоя идея?
        Алкохолът и висшето образование не прощават на никого.

Коментар

абсолютно е възможно всичко да се направи. не искам да те отчайвам но ако бях на тебе бих си взел парите. мотори много или да ти ги върне част и като приключи сагата да му ги възтановиш ти. Значи продал го на колегата ти, после на други двама после на теб. Тоз мотор не се ли е въртял между много собственици без да се прехвърля. за мене има нещо тука.

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
            абсолютно е възможно всичко да се направи. не искам да те отчайвам но ако бях на тебе бих си взел парите. мотори много или да ти ги върне част и като приключи сагата да му ги възтановиш ти. Значи продал го на колегата ти, после на други двама после на теб. Тоз мотор не се ли е въртял между много собственици без да се прехвърля. за мене има нещо тука.
            Пари да даде няма да се съгласи, нито аз ще му дам мотора за 500-600лв и после да разчитам на любезността му да ми го върне, той регистрира ли си го на негово и мотора стой ли при него няма да ми го върне нали го виждам какъв боклук е.

Коментар

А случайно , ако чете форума и вижда как хубаво го хвалиш , пак хептен няма да ти го даде!

Коментар

В момента предполагам мотора има регистрационна табела (щом има талон)?
                Възможно решение е да вземете номера и всички прилежащи дикументи заедно с договора на "Бастуна" и отивате в КАТ където бракувате мотора с обяснението че е купен стчупен преди х години с цел да се ремонтира но в последствие това се оказва не възможно (в подкрепа на това е аргумента за сменения двигател) и след като е не възможно мотора ще бъде унищожен и изгубен безкрайно...
                Ако номера мине правите още един договор между вас че "Бастуна" ти продава рамка от мотор номер "ххх...." и прилежашите към нея седалка, капли и тн...
                Ако в бъдеще се наложи да доказваш собственост ще минеш с договора за рамка. Това не те спасява от глоба в КАТ но поне ще може да докажеш че не си откраднал мотора.
                Остава въпроса в висящите данаци за 3 години но те са си проблем на "Бастуна" - ако иска да си ги търси от някои това са предните двама собственика. Ти може да им платиш "солидарно" за 6 или там от колкото месеца имаш мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от mendi Преглед на мнение
                  В момента предполагам мотора има регистрационна табела (щом има талон)?
                  Възможно решение е да вземете номера и всички прилежащи дикументи заедно с договора на "Бастуна" и отивате в КАТ където бракувате мотора с обяснението че е купен стчупен преди х години с цел да се ремонтира но в последствие това се оказва не възможно (в подкрепа на това е аргумента за сменения двигател) и след като е не възможно мотора ще бъде унищожен и изгубен безкрайно...
                  Ако номера мине правите още един договор между вас че "Бастуна" ти продава рамка от мотор номер "ххх...." и прилежашите към нея седалка, капли и тн...
                  Ако в бъдеще се наложи да доказваш собственост ще минеш с договора за рамка. Това не те спасява от глоба в КАТ но поне ще може да докажеш че не си откраднал мотора.
                  Остава въпроса в висящите данаци за 3 години но те са си проблем на "Бастуна" - ако иска да си ги търси от някои това са предните двама собственика. Ти може да им платиш "солидарно" за 6 или там от колкото месеца имаш мотора.
                  За сега мислиме вариянт как да го узаконим на мое име, бракуването ще е ако комисията в КАТ заключи, че мотора не може да бъде регистриран с този двигател.

Коментар

езнам приятел. положението е малко сложно при теб. Успех ти желая

Коментар

Първоначално публикуван от maistora88 Преглед на мнение
                      За сега мислиме вариянт как да го узаконим на мое име, бракуването ще е ако комисията в КАТ заключи, че мотора не може да бъде регистриран с този двигател.
                      Това няма как да стане по законен начин. Единствено собственникът по талон (или негов пълномощник) може да ти го продаде, като преди това изтърпи процедурата, относно установяване на номера на двигателя. Това може да направи и първият собственик(купувач),който има договор с него и съответно го прехвърли на свое име...после на твое...
                      И двата варианта не ми се виждат нереални, при положение, че вече са си взели парите...

Коментар

Колега хвани за съвет едно ченге. Потърси чрез приятели, колеги. Най точния съвет идва от тези които зависи тая работа

Коментар

Виждам че сагата е много оплетена,та да си изкажа и аз мнението,значи щом мотора е прехвърлен веднъж от собственика по талон чрез нотариално заверен договор за покупко продажба се води собственост на човека който е купил мотора в договора,не зависимо че се води по талон на продавача.Купувачът е длъжен в рамките на 15 дни да преквърли мотора в КАТ с талон на негово име,продавачът с нотариално заверения договор прави декларация в данъчното че е продал мотора и законно му го отчисляват от пътен данък и излиза чист и без да го вълнува вече нататък какво ще стане,той няма абсолютно никаква намеса.Купувачът не е спазил 15 дневният срок подлежи единствено на глоба че не е сменил талона единствено ако иде в КАТ да го регистрира,на него няма как да се води пътен данък,защото той не го регистрирва на негово име и по този начин не може и да го зачисли в данъчното,от там насетне мотора е продаван незаконно от ръка на ръка само с пари и малкият талон,затова големият талон е останал във купувачът по договор защото е умен и той по закон е собственик.Сега следва най интересното за да стане пак законен този мотор трябва първо собственика по договора да го регистрира в КАТ на негово име и да плати глоба,след това да го зачисли в данъчното и да плати хем глоба хем данък за тази година за да може да вземе бележка за платен пътен данък,защото без нея нотариуса няма да направи договор за покупко продажба между сегашният купувач който вече ще бъде продавач и теб като купувач.Да не те плаша но има вероятност в този случай да загубиш мотора,следващият път просто си отваряй очите на четири,никой не ти е виновен просто хората преди теб са се усетили какво става и затова мотора е сменил толкова собственици,във България масово търговците се препитават със хитрост и измама и не си ли навътре в нещата да ги усещаш изгаряш,това е действителността.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X