Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да правя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какво да правя?

Значи, колеги, случаят е следния:
    Колега купува мотор 2008г. от един перничанин с нотариално заверен договор за покупко-продажба. Отива да го пререгистрира в КАТ, но се оказва че моторът е с изтъркан номер на двигателя и му го запорират. След няколко месеца си вади разрешение от съда, че може да го регистрира с тоя двигател, но междувременно нашият човек продал мотора. След това моторът минава през още 2-ма собственици и есента на 2010г. го купих аз. И сега въпросният човек, дето е купил мотора от перничанина и има договор за покупко-продажба се свърза с мен и иска да ми го прехвърли, възможно ли е това и ако да, как трябва да стане. Той не го е регистрирал ни в община, ни в кат, а ми вика, че се води на негово име. И с тоя изтрит номер на ДВГ и тия данъци, дето не са плащани през това време не знам какво да правя, много ми е съмнителна работата. Дайте съвет, че утре ще се срещам с него да се разправяме?
    Последно редактирано от viki terzieva; 06-04-11, 20:36.
    Алкохолът и висшето образование не прощават на никого.

От: Какво да правя?

Хващаш го за ръка, да го регистрира на негово име, да си плати глобата и данъците в общината. След това го прехвърля на твое име пак с договор, отдели два дни и плътно с него, но е желателно документите да са в теб. И го дръж изкъсо, за да не реши, че мотора е негов и да иска да му го плащаш. И му пили на главата, каквото и да е ( е да е свързано с мотора, не с климата де), за да не разсъждава много, много. Успех. И си дай вид на човек под пара, но не ушашкан. Аз така бих постъпил.
    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Ако не си го платил, бягай от мотора или както казва колегата. Трябва да го стреснеш.
      Последно редактирано от viki terzieva; 06-04-11, 20:37.

Коментар

А не трябва ли преди да направим нов договор с него, той да го регне и в КАТ и да плати глобата дето е чакал толкова години да не го регистрира, после да го регне и в общината да му оправи задълженията от 2008 до сега и там да плати глоба, че е дремал 2 години?

Коментар

На мен ми изглежда като краден мотор с изтрит номер

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
            на мен ми изглежда като краден мотор с изтрит номер
            Вика, че не е, че са му дали съдебно решение че не е краден и може да го регистрира с тоя двигател.

Коментар

Може и така. Да го мине в кат, после данъчното, покупко-продажба към теб и така. НО ако има проблем в КАТ /кражба или нещо подобно/, а ти ще дадеш парите за мотора после ........
              Последно редактирано от viki terzieva; 06-04-11, 20:38.

Коментар

Първоначално публикуван от lubomv Преглед на мнение
                може и така. да го мине в кат, после данъчното, покупко продажба към теб и така. НО ако има проблем в КАТ /кражба или нещо подобно/, а ти ще дадеш парите за мотора после ........
                Мотора вече съм го платил още есента от поредния му притежател, мисля 3-ти след този дето са ми прави номера и лошото е че големия талон е в него и ми разправя, че ще го пусне за издирване ако не ми го прехвърли още тая седмица мн бърза нещо тоя.

Коментар

Мотора е минал няколко покупко - продажби, без документи. Сега трябва да се продаде от последният собственик със документи на настоящия такъв. Доколкото разбрах, а удостоверението което доказва, че мотора не е краден става част от талона един вид.

А писали сме заедно!

Коментар

Ако е краден - ще е изтрита рамата. Вероятно някой е сменявал двигател. Ако го купиш от собственика с нотариален договор и всичко е редовно - не носиш отговорност за нищо неплащано преди покупката. Ако някой изгърми за данъци и глоби това няма да си ти. Теб ще те гонят от датата на покупката. С две думи - прехвърлиш ли го на твое име - дреме ти кой какво не е плащал. Другия плюс ако всичко е наред е, че ще се води "без номер (нестандартен)" на двигател. Можеш да слагаш и махаш колкото искаш двигатели. Всичко това е свързано с риск до момента на излизането на мотора с номер и талон от КАТ все пак. Лично аз избягвам такъв род неуредени отношения, но в тая държава какво ли е уредено всъщност....

п.с. бърза, защото затегнаха режима - скоро няма да може да го прехвърли без сериозна инвестиция в такси, глоби и данъци - и аз се опитвам да оправя максимално бързо всичко, което е било на мое име и също заплашвам едни "хора", защото се моткат с прехвърлянето и скоро и аз ще имам трудности заради мързел...
                    Honda XR600
                    Kawasaki KLX650
                    Honda XL600V Transalp
                    +359 888 6З5 9З4

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                      Мотора е минал няколко покупко - продажби, без документи. Сега трябва да се продаде от последният собственик със документи на настоящия такъв. Доколкото разбрах, а удостоверението което доказва, че мотора не е краден става част от талона един вид.

А писали сме заедно!
                      А трябва ли да го регистрира в КАТ и данъчното и да си понесе глобите преди да ми го продаде на мен с договор?

Коментар

Допитай се до адвокат,но ако удостоверението не е " Мотор с ном. на рама 23928192 и ном на дв. " не се чете", а "Мотор с ном. на дв. " не се чете" на Аврам Ракиджийски" мисля да, ако е обратно, направи както казва колегата. И ако удостоверението е на име, попитай адвоката как да го актуализираш на твое име.

Коментар

Случайно попаднах на темата, но понеже и аз преди години минах по подобен сценариий реших да се включа...
                          -Ако мотора е под 350 куб.см. не е задължително да се прави нотариална заверка на договора. Колко кубика е?
                          -Странно е как се купува и продава МПС без голям талон! Трябва дя се чете и пита преди да се дадат парите...
                          -Какво пише в малкия талон на мястото "номер на двигател"?
                          -Няма как документа да е издаден от съда! При съмнение за интервенция по номера на рамата или двигателя МПС-то не се регистриа, а се назначава ескпертиза от експерти на МВР. След резултата от експертизата се регистрира или изземва. Това го пиша в подкрепа на твърдението ми, че няма как документа да е от съда.
                          -Съвета ми е с всички налични документи, включително и въпросното разрешение да се консултираш в КАТ дали ще има проблеми при прехвърлянето на машината и тогава да подписваш каквото и да е.
                          -В краен случай го прехвърли на твое име и го бракувай и разпродай на части. Все ще избиеш част от парите...ще трябва да си проверпиш и как става бракуването, ако нещата опрат до там...
                          Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Преглед на мнение
                            Случайно попаднах на темата, но понеже и аз преди години минах по подобен сценариий реших да се включа...
                            -Ако мотора е под 350 куб.см. не е задължително да се прави нотариална заверка на договора. Колко кубика е?
                            -Странно е как се купува и продава МПС без голям талон! Трябва дя се чете и пита преди да се дадат парите...
                            -Какво пише в малкия талон на мястото "номер на двигател"?
                            -Няма как документа да е издаден от съда! При съмнение за интервенция по номера на рамата или двигателя МПС-то не се регистриа, а се назначава ескпертиза от експерти на МВР. След резултата от експертизата се регистрира или изземва. Това го пиша в подкрепа на твърдението ми, че няма как документа да е от съда.
                            -Съвета ми е с всички налични документи, включително и въпросното разрешение да се консултираш в КАТ дали ще има проблеми при прехвърлянето на машината и тогава да подписваш каквото и да е.
                            -В краен случай го прехвърли на твое име и го бракувай и разпродай на части. Все ще избиеш част от парите...ще трябва да си проверпиш и как става бракуването, ако нещата опрат до там...
                            Успех!
                            Мотора е 600 кубика, в малкия талон който е при мене пише само номера на рамата, а в големият талон който е при ония дето иска да ми го прехвърли пише и номер на двигателя, които явно е бил сменен. Талоните все още са на името на перничанина, явно когато тои си го е регистрирал още не е бил сменен двигателя.

Коментар

Първоначално публикуван от maistora88 Преглед на мнение
                              А трябва ли да го регистрира в КАТ и данъчното и да си понесе глобите преди да ми го продаде на мен с договор?
                              Да. Трябва. Документа за собственост на МПС-то е големия талон. Ако в него не е вписано името на човека, които ти го продава, дори и да има нот.заверен договор между вас двамата (въпреки, че едва ли ще се намер нотариус да го завери, ако твоя човек не фигурира като собственик в талона), КАТ ще откаже пререгистрацията направо на твое име.
                              BMW R1200GS LC EXCLUSIVE, Triumph Tiger 800 XRx, Honda Transalp 600
                              LAND ROVER Discovery II V 8 - 4.0, BMW 530 xDrive
                              Не е достатъчно да си знаеш цената, трябва да се отчита и търсенето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X