Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Снежното Каране

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Карания около в.Мургаш

Жалко че сме се разминали.Можеше да си поиграем заедно по поляните.
    Калин Митров-0887929490

Коментар

До Царичина и обратно...

Толкова мокрота, колкото днес имаше...не пожелавам на никого.
      Само който не е снимал, докато мотора се крепи сам между краката му на някое терсене място, подгизнал целия във вода, фотоапарата го вадиш от чантичката обвит допълнително в найлонов плик ... и бързаш да хванеш момента, който да споделиш...
      Както обикновено 3-мата от "дефилето ендуро тийм" се разходиха, само че този път (най-накрая) Чинела ни удостои с невероятното си (червено) присъствие...дали не е от ЦСКА.

КТМ-ите с нетърпение очакваха Ади(малкия) да ги свали на пътя...

А снега си трупаше ли трупаше...

От уважение към колегите, пожелали да споделят лошото време, ги позачакахме ...ама малко, щот Кикето вече се беше обадил на Кики...Много се надявахме Данко да се появи, но...Идеята за голям маршрут с оглед на времето я редуцирахме до Царичина и обратно, но само през Балкана. Според Чинела, днес сме минали към 60 км, щот с жигльор 162 на СРФ-а..повече от толкоз с цял резервоар не мож мина...

ДОкато Кики.т се върна да си смени каската, Ади позира за първите снимки...

Както и Чинела, разбира се

Беше неотразимо червен, с новия си екип, каска, очила...но със стари ботуши
      Още в началото на маршрута той реши да покори едно възвишенийце...но "162-ката" го хвърли от гърба си...

С "найлоновия" си протектор за вода, добре, че беше раницата му на гърба за да се задържи "по гръб" надолу по склона...

Разумните пък чакаха спокойно да се изнегли камиона за дърва от пътя...

Жета му е ..каската си е свалил даже...

В това време Кики се занимаваше с трака...

Тук се вижда "трака" на Чинела към висините...

Екипа е страшен, само дето пустия му сняг все се завира където не трябва...

Пиш пауза...Чинела не му пукаше, Кики пък реши от благоприличие да се скрие зад едно дърво...

Ади вика..."...ехеее...аз пък много по-бързо ГО намирам от вас..."

"...Я да им плюя...може пък да прогледна..."

Абе и сняг, и вятър и ...всичко си имаше. Добре, че водача ни е печен.

Макар, че и той кръв пусна тази събота...

Този "на каската" си прилича с този..."под каската" ...а??

Вече и аз си имам такава раница, ама оранжева...Чинела ми я подари....по какъв случай...ааа..имал съм бил имен ден....скоро.

Тук малко пообъркахме пътя, та малкия пак показва техники на обръщане..

Оттук дойдохме...

...на в тази посока трябва да продължим...

Малка почивка...

Благополучно пристигнахме в Царичина, за да разберем, че ралито е отложено заради снеговалеж....

Това не попречи Чинела да ни избере(то пък имахме един избор) място за обяд и възстановяване на енергийните сили(нали Царичината дупка беше на 25 м. от нас, та се надявахме ...)

Яя...какъв чистичък...като от Некерман

Тоз пък какво ли си(ни) мисли...

През това време мокрите ни екипи се разположиха около каминката...

Нали се вижда колко е "сух"...

Кики не беше гладен...докато не видя кИфтетата на Чинела в чинията...

"Свършиха бе тате...поръчвай още!"...

Печката ли е студена ...чорапите ли са "пожарникарски"...

Ръкавиците там(на кюнеца) се сушат най-бързо!

И не само те...

Квот яли...яли, обличане и пак на конете...
      А чинела тук ни замисли едно екстриймче...

Поехме след Чинела...

Ее....има и бутане...

Какво ли му е толкоз весело...

Една от поредните почивки, дакато ГПС-то "хване" пътя...

На таз поляна Чинела малко се развихри...направих му едно клипче, 16 МВ е (може да се свали от тук: https://htftp.offroad-bulgaria.com/m...Cari4ina/Klip/

Хубава снимка...

Бизнес делата не те оставят дори и в гората...

ТУк сме на едно от платата, откъдето се вижда дори МУргаш...

Не е толкоз красиво, по-скоро малко е "сиво"...

На един кръстопът, където завихме наляво...и се наложи пак да се върнем и...завием на дясно(моля да не се брои за полит-пропаганда...макар, че изборите вече минаха)...

МАлко снимки от кръстопътя...

Левия завой..ни доведе до това дере и сечище, откъдето излизане нема...

Пак обръщаме на "педя" място...

Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
      KTM 350 SX 2011

Коментар

До Царичина и обратно...

Както и да е - сменихме посоката и след някой и друг ляв завой...Ади(малкия) се озова ето тук!Просто в завоя му поднесе, застанал напреко и в този момент подал газ и...се качил там...

Добре, че е баща му да го сваля от ..."клоните".
        ТУк, по-долу пак объркахме пътя и кат се започна едно връщане...

Бре...тоз мотор...предната гума върви на една страна, задната на друга..тц...тц...

Тук на Чинела му свърши бензина и мина на резерва...

След което реши да качи тоз баир...но бил с много и големи камъни...под снега

Кики мина благоразумно...хоризонтално. А камъните се виждат на снимката...

ТУк вече сме на 4-5 км от крайната ни точка и направих няколко интересни снимки...с елемент на залез в тях

А....ето го и залеза...

Тримата от ...запаса, щях да кажа...

Ееее...най-накрая залеза

"Натам...е верния път" - Кики.

А Чинела ...му се спии...

Главния "виновник"...

Пак залеза...

Последното спускане...

Тук Кики показва якето си и търси последствията от минаването през една трънка...

Хондата е готова за обратния път...

Защо ли се крие зад каската на Кики...

Вижте слънцето огряло върха...

Достойни за уважение

Свеж..като че ли не е карал...

Днешното каране завърши в тази "задушена" обстановка, но не заради прекрасния истински плодов чай на Вида, а ...заради изпотяването на фотоапарата ми!

КАто никога днешната разходка премина само по светло! За което да благодарим на Чинела, който изрично предупреди Кики в началото на деня!
        Толкоз от "дефилето ендуро..." за днес.

KTM XC 450 RW 2009
        KTM 350 SX 2011

Коментар

Ей, ама вие верно сте най-сериозната група!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

До: До Царичина и обратно...

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение

"...Я да им плюя...може пък да прогледна..."

Толкова си го бях харесал този модел очила, мислейки че няма да се запотяват и тъкмо щях да си ги поръчвам........ но гледайки тази процедура се уверявам те също са "летен" модел. Незнам защо са направени така,като спреш и няма обдухване и.... пълана мъгла Може би трябва да караме зимно време със ски очила защото те са със специално покритие отвътре и насила дори не можеш да ги запотиш.
            Стефан Дянков

Коментар

Първоначално публикуван от diskusa Преглед на мнение
              Толкова си го бях харесал този модел очила, мислейки че няма да се запотяват и тъкмо щях да си ги поръчвам........ но гледайки тази процедура се уверявам те също са "летен" модел. Незнам защо са направени така,като спреш и няма обдухване и.... пълана мъгла Може би трябва да караме зимно време със ски очила защото те са със специално покритие отвътре и насила дори не можеш да ги запотиш.
              Колега не са летен модел А модел "БОКЛУК" и се запотяват дори и при обдухване с висока скорост а иначе в описанието когато ги поръчвах пишеше, че "дори и слепец ще вижда с тях" ПЪЛЕН БОКЛУК за много пари.
              Знам, че тук не е продуктови тестове но предупреждавам колегите ТЕЗИ ОЧИЛА СА, виж по горе.

Коментар

Брей Милко , много хубава раница бе , да уточня , подарака е общ , от мене и чинела , щот после ше кажеш че нищо не съм ти подарил за именния ден , ама кюфтетата ги изядох
                0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                Суперскан България www.decbg.com
                Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                  Колега не са летен модел А модел "БОКЛУК" и се запотяват дори и при обдухване с висока скорост а иначе в описанието когато ги поръчвах пишеше, че "дори и слепец ще вижда с тях" ПЪЛЕН БОКЛУК за много пари.
                  Знам, че тук не е продуктови тестове но предупреждавам колегите ТЕЗИ ОЧИЛА СА, виж по горе.
                  Чалъма да не се изпотяват очилата е , уплътнението към лицето и по-точно в долната част около носа да ляга много добре.Иначе при издишване се запотяват

Коментар

Милко добре си ме обрисувал на баирчето дето паднах и на това с камъните под снега бяха много хлъзгави нямаше никакво сцепление ама дума не си обелил за първия баир там дето Кики е викал през цялото време ей сега падна, ей сега падна А??? Я кажи и недей ЛЪЖИ
                    А за бензина и аз се изненадах но нали си смених ауспуха и с него имаше жигльор 165 и аз го сложих и махнах фабричния 142. Мотора стана чиста кросарка няма удържане ама един резервоар за 60км и краи А иначе си изкарахме супер, на сняг се кара много по лесно отколкото без всичко изглежда равно и МЕКО не те е страх от падане и само газ а на завоите е като луна парк страхотен кеф особено когато спря да вали

П.П. Забравих да добавя, че тия двамата дъртаци и дума не обелват щото ги е срам ама АДИ "малкия" е по добър и от трима ни щото обяснявам!!
                    Я се опитайте вие когато ви поднесе мотора а на сняг поднася та опитайте се да не се подпирате с крак и да ви видя. Ами АДИ и да иска не може да се подпира щото бетата му е висока и пак караше ако аз не се подпирах на всеки завой леле не знам извода е ваш.
                    ЕВАЛА колега.

Коментар

Чинела , евала за тва баирче , аз не посмях
                      Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                        Чалъма да не се изпотяват очилата е , уплътнението към лицето и по-точно в долната част около носа да ляга много добре.Иначе при издишване се запотяват
                        Мдаа...добър повод да повторим карането в същите условия и да проверим дали това е така ...
                        Макар, че май на края на карането и аз им хванах чалъма - отдолу плътно, а отгоре даже леко ги "пооткрехвам"...
                        ТАка както сме я подкарали, ще вземат да се включат Митков и Хаджиев, и цяла тема ще се получи...
                        По-скоро "незнаещите" ще вземе да се ограмотят на "а" и "б"-то на ендурото, а именно - "как се слагат очила срещу изпотяване". НЕ се шегувам - сменил съм 3 вида очила вече и все си мисля че всички са почти еднакви...или пък може би не съм уцелил истинските.

П.С. Към Кики - де са твоите снимки...че от моите все едно, че сте карали само ти , Ади и Чинела.

KTM XC 450 RW 2009
                        KTM 350 SX 2011

Коментар

Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнение
                          Мдаа...добър повод да повторим карането в същите условия и да проверим дали това е така ...
                          Макар, че май на края на карането и аз им хванах чалъма - отдолу плътно, а отгоре даже леко ги "пооткрехвам"...
                          ТАка както сме я подкарали, ще вземат да се включат Митков и Хаджиев, и цяла тема ще се получи...
                          По-скоро "незнаещите" ще вземе да се ограмотят на "а" и "б"-то на ендурото, а именно - "как се слагат очила срещу изпотяване". НЕ се шегувам - сменил съм 3 вида очила вече и все си мисля че всички са почти еднакви...или пък може би не съм уцелил истинските.

П.С. Към Кики - де са твоите снимки...че от моите все едно, че сте карали само ти , Ади и Чинела.
                          Малко търпение за снимките , кво да права , мързел

Коментар

Чудя се дали да не направим една тема"Дефиле ендуро клуб"-карания.
                            Че то ние не караме само около Мургаш.Кака Ивка кат се върне от странство ще я помоля последните ни репортажи да ги отдели в тая нова тема и да я залепи , нали е мой човек

Коментар

Маллййй, Вие сте АЛТАВИ

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                                Маллййй, Вие сте АЛТАВИ
                                Така е Венци...С вятър в главите всеки може да се оправдае...виж с болка в ребрата май само ти.
                                Майтап бе Венци!...Но все пак - имай го впредвид при следващата покана какво ще измислиш за да откажеш!

KTM XC 450 RW 2009
                                KTM 350 SX 2011

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X