А , добър съм - дръжки , ама ината ми е по-голям Ванка !!
П.п да си призня честно след такава голяма почивка се чувствам извън форма... , надявам се с малко по-редовно каране през следващите седмици малко от малко да вляза в час, че положението ще отиде от лошо към трагично хахаха
Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!
Здравейте , от днес има доста материал..... към 100тина снимки и 15-6 клипа , но да видим кога ще остане врме да ги постна !!
Днес карането мина под наслов , опознай деретата за да ги обикнеш !!!
П.п Със сигурност съединителя ми нещо не е в ред и ниските не са точно, това , което трябва да са.... но утре ще видя какво може да се направи по въпроса, ако ли не ще си взема нов + пружини !!
За сега толкова , като е готов мат'ряла ще го кача !!! Поздрави !!
Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!
С малко закъснение, но успях да се справя със снимките и най-вече клиповете..../дано не съм объркал нещо/
Събота карането мина под наслов опознай деретата за да ги обикнеш !!! Именно защото пътеките вече съм ги карал и са до болка познати....
, а и нали е ловен сезон и с ловджийте трудно се разбираме , затова реших , че ще карам само по дерета и ще си правя кефа, въпреки много шума, която от влагата е направо като ледена пързалка
И така... Карането не беше от най-ранните , че си е доста студено сутрин, затова към 11-00 вече бях в бойна готовност за излитане
Дори бащата ме изпрати с интерес ...
И потеглям на път. За да стигна до редетата реших да карам по-възможно най-малко ХасФалт !!
Няма и километър от нас и се почна....
За най-пряко , минавам през пътеката над нас до ц.Св.Илия . Тъкмо тръгнах да катеря , но видях един човек , който слизаше.. и реших да го изчакам за да не му пълня главата с камъни
По едно време , човекът ме погледна и ми вика:
-Ти къде тука ??
- Ами от тука и право към хижата.. - казах му аз
- Аааааааа от тука няма да излезеш...
- Ххехе не е вярно, излизам без проблем - явно не знаеше с кой говори
- Не , не от тука с мотора няма да излезеш момче..
- Ще изляза , минавам от тук всеки път и не ми е за първи път..
- Няма да можеш момче , съмнява ме много
- Ок , дръпни се някъде встрани да не ти напълня главата с камИнИ и гледай!!!
Дръпна се човека , запалих мотора и газ нагоре... минаха се 2-3 завоя /те на малко разстояние/ обръщам се да видя дали ме гледат с интерес, а той човека се сконфузил и си върви надолу
Ето тук се разигра разговора
Вече в края на пътеката където излизам на алеята и се почва с раздаването на една мръсна газ в продължение на няколко минутки
А ето и едно видео , което можете да гледате и в HD формат вече
Следва......
След раздаването на малко газ, излязох на хасфалта ,от където хванах следващата пътека!
Тя също е много приятна за каране с изключение на едни гадни стъпаловидни корени, но като цяло е супер , а и спестява много хасфалт...
От тук преди не се минаваше! Енергото бяха разчиствали дърветата около електропроводите уж, и не бяха си изчистили порациите! Пътеката беше блокирана и нямаше от къде да заобиколиш дори пеш! Добре ,че някой се е сетил да поразчисти.
П.п Ех тея два трупа от бор каква работа ще ми свършат , но в края на темата ще споделя защо и за какво
Коренчета...
Ей тук са въпросните стъпаловидни корени, но не ми се слизаше до долу за да снимам, а и малко подцених ситуацията и се окопах преди края
И край и на тази пътека ... ! Време е за малка почивка за мен/че не съм карал от доста време сериозно и в темпо/ , пък и да направим една малка фотосесия , нали си ме занете
Време е за фотосесия
Убавец - така е , като няма кой да ме хвали , сам трябва да я върша тая работа....
Стига толкова снимки... трябва пак да потеглям....
Следва....
Свърши фотосесията и пак трябва да потеглям към следващата пътека . Самата тя , в един момент се разделя на 2.. едната хоби маршрут, а другата е за по-напреднали
Края на пътеката е точно преди х.Беласица. По принцип една от екстремните части е нещо като улей, но сега е покрит от много листа , а отдолу има камъни и клони. Аз реших ,че е магистрала , намуах газта, ама като почна да ме подхвърля наляво - надясно като парцал , нещата не се получиха както ги бях планирал
Следва нова фотосесия над улея , който подцених този път... Тея фотосесии не са за друго , ами за да се подсетите,че и аз съществувам , че последно време се позагубих
Както казах по-рано , тази пътека ме отведе право на х.Беласица. Починах и там малко и потеглих нагоре по следващата пътека към дестинацията ми , а именно деретата....
Следва...
Потеглих от хижата по следващата пътека. Много приятна за каране , на на моменти много стръмна. В комбинация с падналите листа обаче, въобще не е за подценяване..
Катерейки нагоре, в един момент реших да цепя право нагоре през дерето... Е да ама съединителя нещо ми прави мизерии и изгубих оборот,а от там последва и провал. Това обаче не ме спря, върнах се и на правих втори опит , който беше успешен.
Този провал от своя страна ми даде възможност да щракна 2-3 снимки на деренцето , в което бях
Мисля ,че този път си личи за какъв наклон става въпрос..
Това вече е в края на пътеката. То всъщност след тая пътека се пресича асфалта и пак се хваща пътека, но аз си ги броя като една цяла
Партизан в крачка
Тази пътека ме отведе до целта ми. А именно деретата. Намирам се някъде на около 2-3 км от х.Конгур. Тук започнах и да се заигравам
Намерих си един праг , който доста се чудех дали да пробвам или не. В крайна сметка, авантюризма в мен надделя и се реших.
Праговете с моя мотор са доста сериозно начинание да ви кажа честно, особено когато засилката е кът
В действие
Този клип е от края на пътеката и съответно прагчето в края на клипа
Следва....
След като си поиграх малко на прагчето , навлязох в същината на днешното ми каране...
Влязох в едно дере и останах много доволен
Такава ''площадка'' за игра съм си търсил винаги и този път си я намерих
Чудесно двустранно дере. Отсрещния ''бряг'' е много стръмен. За пръв път от много време насам, от както карам мотор, направо ми изтръпнаха краката . Чудех се дали ще мога да го кача или не. Засилката не е голяма. спускаш стръмно по единия брях , 2-3 метра равнички и почти отвесно изкачване...
Чудих се , чудих се пък тръгнах...
Първия опит беше на 1ва - последва падане , не можах да изляза ,защото нямах скорост. Обаче поне притръпнах
Втори опит пак на 1ва - и пак неуспех...
Чак тогава ми просветна... Абе защо да не пробвам на 2ра?!?! Бях скептично настроен и не мислех ,че ще изляза , но......
За моя най-голяма изненада излязох като на шега, чак ми стана кеф , как се изстреля мотора нагоре по склона
Толкова много ми хареса , че го качвах сигурно 10-15 пъти...
От там продължих надолу в дерето , без да знам дали ще мога да се върна или да изляза въобще .
И като се почна едно лутане между дърветата....
Следва...
Върти ми се в главата да си направя едно мини ендурокрос трасе ! Намерил съм подходящо место, само остава да видя каква форма и какви препядствия ще има. Искам да има и повечко завои , за да могат да се тренират и те , а не само да се раздава пуна газ !!
Тааа така в общи линии... ще видим какво и кога ще излезе
Коментар