Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Екстрийм Ендуро Петрич

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Екстрийм Ендуро Петрич

Поздрави Жоре.
    Аз няма да ти развивам теории и да ти разтягам локуми за неща и факти,които ти така или иначе знаеш.
    Просто ще ти пожелая успех в това ново за теб начинание.Не зависимо от това дали ще спечелиш или не просто се забавлявай.Току виж мотокроса ти харесал повече и се ориентираш в друга посока.Важното е да опиташ нещо,което до сега не си правил.
    Симеон Симеонов - 0878666200
    Suzuki Bandit N600 with K&N filter and Hurric exhaust
    Suzuki - A way of life

Коментар

Първоначално публикуван от vratzassfront Преглед на мнение
      Поздрави Жоре.
      Аз няма да ти развивам теории и да ти разтягам локуми за неща и факти,които ти така или иначе знаеш.
      Просто ще ти пожелая успех в това ново за теб начинание.Не зависимо от това дали ще спечелиш или не просто се забавлявай.Току виж мотокроса ти харесал повече и се ориентираш в друга посока.Важното е да опиташ нещо,което до сега не си правил.
      Благодаря ти ! Ами няма да ми хареса повече от ендурото. Ендурото за мен е N1 ! Мотокроса е ей така , за разпускане един вид , пък и в ендурото често се налага и да скачаш и да караш бързо, което са си приомчета от мотокроса. Трябва да се пробва от всичко , сега му е времето. Още не съм се решил твърдо , но везните клонят към участие.

Днес разбрах , че средно статистическия (така да го наречем) състезател по мотокрос от нашия край прави пълна обиколко на пистата за около 03-30мин. до 04-00 минути. Като оправя мотора ще отида до пистата и ще засечем някакво време за обиколка, ако се доближава до това време със сигурност ще участвам , ако съм над това време , цялото упражнение се обезмисля , май - май ! Ще видим , дано не вали в събота и да успея да оправя мотора и да покарам.

Обещавам веднага да постна инфо и видео за случващото се !!!
      Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 12-10-12, 01:39.
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Да ви кажа приятели , много мъка и труд падна тея дни по мотора, а по-лошото е , че от никъде , никой не ти помага !!!

Мотора трябваше да е готов още в събота , но по стечение на обстоятелствата се забавих с няколко дни.

На кратко: взех нова гарнитура, закарах да шлайфат главата (свалили са една десеттна от нещо си (милиметъра сигурно) , не знам) , таа прибрах се и сглобих мотора, поработи малко, но като останеше по-дълго без да го палиш се задавяше. Така се задави , че не можах да го отдавя. Свалях карба сигурно 5 -6 пъти и всичко уж е наред , ама мотора не ще да пали. С малко помощ от приятели (по телефона) се оказа , че свещта , въпреки ,че дава хубав ток (при проверка) , като се сложи в главата разсейва тока и няма палене. С нова свещ , и методата за палене на задавен мотор (с пуна газ) запали от раз.....

Тааа чак днес имах възможност да покарам.

Да ви каза честно ,нещо не се чувствам във форма за ендуро, нещо ми беше тегавко....

Идеята ми бе да ида до мотокрос пистата и да пробвам 1-2-3 обиколки да видя как и какво е положението, а междувременно по пътя ако си харесам нещо да се пробвам да го кача.

И така първото ,което изкачих е тази пътека , която води до едно микро язовирче. Пътеката е стръмничка, но не е кой знае какво. Въпреки това ми се опря леко и се наложи да правя 2ри опит за да я изкача.... - кофти работа.

Ето я и мъничката пътека.....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SDC13111.jpg
Прегледи:1
Размер:764.1 КБ
ID:5417045

Име:SDC13112.jpg
Размер:570.2 КБ
ID:5417046

След като се поизмъчих малко , се качих горе при язовирчето... А там гледката , макар и с мини язовирче, си заслуважа вниманието.

Име:SDC13113.jpg
Размер:658.5 КБ
ID:5417048

Име:SDC13114.jpg
Размер:583.7 КБ
ID:5417049

Сами разбирате , че не става без малко фотосесия

Име:SDC13115.jpg
Размер:529.1 КБ
ID:5417050

Име:SDC13116.jpg
Размер:539.3 КБ
ID:5417051

Ама отдавна не съм си показвал мутрата тук, таа да наваксам малко ,та да не ме забравите

Име:SDC13117.jpg
Размер:538.4 КБ
ID:5417052

Видях , че днес няма да го бъде с ендурото (като междувременно си набелязах 1-2 пътеки около язовира) , та реших да го оставя за следващия път. От там газз и право на мото пистата.

Снимал съм една част от пистата, която изглежда така :

Име:SDC13119.jpg
Размер:424.3 КБ
ID:5417053

Име:SDC13120.jpg
Размер:388.9 КБ
ID:5417054

Име:SDC13121.jpg
Размер:595.6 КБ
ID:5417055

Име:SDC13122.jpg
Размер:547.5 КБ
ID:5417056

Име:SDC13123.jpg
Размер:330.3 КБ
ID:5417057

Име:SDC13124.jpg
Размер:385.7 КБ
ID:5417058

Имаше хора , които почистваха драките и храстите за да може зрителите да имат по-добра видимост...

Име:SDC13125.jpg
Размер:289.7 КБ
ID:5417059

Име:SDC13126.jpg
Размер:292.8 КБ
ID:5417060

Естествено и кучето ме подгони малко

Име:SDC13127.jpg
Размер:667.7 КБ
ID:5417061

Име:SDC13128.jpg
Размер:557.4 КБ
ID:5417062

А това спускане е доста дълго и стръмно, ако изпуснеш завоя - политаш в дерето...

Име:SDC13129.jpg
Размер:566.9 КБ
ID:5417063

Това пък е мясотото за почивка , тук се събират всички , които карат

Име:SDC13130.jpg
Размер:740.2 КБ
ID:5417064

Като цяло съм доволен , завъртях малко обиколки 1 бавна - опознавателна и 2-3 бързи обиколки. Като цяло успях да дам време 02:56 !

Имааа какво да се желае от карането ми, както сами , ще видите от клипа след малко. На 2-3 пъти се приземявах на предна гума , защото връщах газта доста преди да скоча, което ми изиграва лоша шега , но се усетих. Друго ,друго... на едно място щях да се изтърся за малко , маа няма как....

Другото важно нещо, което забелязах е конструктивна грешка , от страна на ''майстора'' , който ми слага перката + датчика за вентилатора.

Накратко , вместо да я сложи между радиатора и цилиндъра (там от където излиза топлия антифриз (понеже при мен водата циркулира обратно на часовниковата стрелка) ) , той я е сложил в студения край. Така винаги антифриза там е по-студен и няма достатачно температура за да пусне перката, а когато достигне температурата необходима на датчика за да задейства перката - може и да е вече късно !!!

Еми това е за сега, след малко иде и клипа . Спокойно може да си изразите мнението след като го изгледате (ако имате желание разбира се). Поздрави !!
        Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 16-10-12, 18:04.
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Ето го и видеото....

Коментар

жорка без майтап това трасе за мотокрос ли е или за ендуро крос защото повече прилича на второто
            с тези къси и ниски скокове спокойно можеш да участваш и с твоя мотор в състезението
            и ........ много връщаш газта точно преди скока
            трябва да правиш обратното - преди скока се движиш с равномерна газ и точно преди скока газ до дупка , за да можеш да отскочиш нависоко и на далече

Коментар

Ами да ти кажа не са толкова малки колкото си мислиш, така излизат на снимките. "Профитата" скачат , доста високо и много по-далече от мен на тая писта. Маа това е , че със снимки и видео не се добива представа.

За скоковете знам ! Аз по принцип теорията я знам , амаа нали не съм свикнал да скачам и ми затреперват крачетата преди скока , та затова връщам масура. Иначе на няколко пъти го направих правилно де с яка газ и всичко си идва на местото.

Е то всичко си е до опит Малине, аз не съм карал мотокрос и ми е трудничко, маа при едно добро желание (ако проявя такова в бъдеще) , мисля , че имам шанс да се науча хаха.

П.п Иначе на 5тата снимка от долу - нагоре , в лявата част на пистата , горе , има двоен скок. Миналата година едни момчета от Дупница прескачаха целия двоен скок и се приземяваха в средата на спускането... . Аз тея маневри ги не мога , още по-малко с моя мотор

Коментар

при мен пък е точно обратното
                аз съм карал преди това само мотокрос и ми е много елементарно да направя примерно скок 14-15 метра дълъг и 2-2.5 висок , докато при стръмни изкачвания в ендурото ми е гадно
                и все пак на доста трасета съм карал , но това наистина изглежда най-елементарно и с твърде малки скокове

Коментар

Може да си прав. Не споря , защото и идея си нямам. Това е единственото трасе на което съм стъпвал и карал . Гората си е друга бира Живи и здрави да сме . Ако се реша за участие ще пиша , че даже ще има и коментари и снимки... нооо е под въпрос всичко ! Поздрави

Коментар

Аз пък докато се престраша с тия скокове... хехех, ама накрая след изглеждане на много клипчета в Ютюб стигнах до извода, че освен равната газ преди скока и подаването на газ непосредствено рпеди скока трябва да скочи и сами я ездач /нещо като т.нар. preload/, но колко ще си подобриш времето с по-големи скокове не знам. Най-много време ще спести в завоите според мен, там има какво да се желае. Хайде дано да се решиш на участие

Коментар

Първоначално публикуван от LightOfJah Преглед на мнение
                      Аз пък докато се престраша с тия скокове... хехех, ама накрая след изглеждане на много клипчета в Ютюб стигнах до извода, че освен равната газ преди скока и подаването на газ непосредствено рпеди скока трябва да скочи и сами я ездач /нещо като т.нар. preload/, но колко ще си подобриш времето с по-големи скокове не знам. Най-много време ще спести в завоите според мен, там има какво да се желае. Хайде дано да се решиш на участие
                      Е да , да и аз го знам това за газта , ама нали ти казвам , че преди скока ми затреперват крачетата нещо ии я връщам инстиктивно. На няколко момента в клипа скачам с газ и скоковете се получават , амаа иначе трудно. То и всичко си идва с опита де , пък аз съм си гола вода .
                      Иначе за скоковете си прав. Големите , високи и дълги скокове губят време. То затова и профитата правят тея ''чупки'' при скок, за да летят по-ниско и по-бързо. Иначе да , време се печели от завойте. На правата всеки може газ да дава, майсторлъкът идва в завоя.
                      Аз като любител смятам , че съм г-д добре. Теорията в завойте също я знам. Чел съм и съм гледал безброй клипове от ендурото , мотокроса и ендурокроса, ноо гледането е едно , практиката друго...

Иначе пистата ще претърпи още малко промени. Има една дълга права където се кара до 4-5 скорост до прекъсвач. Там казаха , че ще има 1-2 скока, както и нов скок на едно от спусканията.

Май , май обаче няма да се пускам ,защото задната ми гума е заминала , а нямам пари за нова в момента, другото , което е , е че след като отзад сложих гума 18" вместо оригиналната 17" , при по-висок скок задницата ми удря в подкалника(от там е и тоя звук на клипа при скоковете), тааа така . Ще видим какво-що , ще е. Тая седмица ще има ендуро и то хард , в това съм сигурен !! Поздрави !

Коментар

Днес се получи много яко каране , макар , че можеше и още , но аз аз спуках гума и ми се наложи да се прибирам аварийно по хАсФалт !! Този път не бях сам , а цели 6 човека , снимки няма много (3-4 снимки дали има ) понеже не сме спирали , защото момчетата бързаха, но какво и що ... ще научите по-късно

Коментар

И така...

Вчера надвечер ми звъннаха по телефона да ми кажат , че група то 5 мотористи от Благоевград начело с колегата Станимир Лазаров , са дошли да покарат малко из нашия балкан. Чухме се по телефона и се разбрахме на другия ден в 09-00 да бъда на х. Конгур .

И така , станах аз в 07-30 и слязох веднага в гаража да приготвя мотора. Оправих каквото трябваше , отидох да заредя бензин и 08-30 вече бях потеглил от Петрич в посока х. Конгур.

09-00 бях на хижата , където сварих колегите да закусват. Пихме по чай и се заприготвяхме. С колегата Станимир се разговорихме за пътеките в района и решиме , докато другите се оправят ние да отскочим набързо да му я покажа и да я пробваме.

Колегите бяха с мотори Ктм 525 ЕХЦ , Хонда ЦРФ (мисля 450) - 2 броя , Ямаха ВР (за кубиците не знам колко са ) и Сузуки Рмз 350 + моя милост с въшката Ямаха ТДР 125 . (Предварително се извинявам , ако съм объркал моторите на някой, нека колегите ме поправят).

Таа както казах със Станимир отидохме да пробваме пътеките. Естествено бяха превзети без проблем

От там се върнахме и тръгнахме за Петрич по всички пътеки , които познавам. Мисля , че колегите останаха доволни от тях , но и те нека си кажат мнението.

От там газ на бензиностанцията да заредят конете

Име:SDC13132.jpg
Размер:498.0 КБ
ID:5418899

Име:SDC13133.jpg
Размер:414.7 КБ
ID:5418900

От там газ в посока селата Ръждак, Дрангово , след което се спуснахме по брега на река Струма и към село Марикостиново.
                          От там поехме в посока Mелник , ноооо.....
                          Първо на мен ми се разви свеща и се наложи да доливам и вода , защото мотора нещо спря да върви като хората....
                          На едно разклонение ,Станимир изтърва мотора , заради спиране на мотора пред него , ии счупи гарда на кормилото на Хондата. За щастие на него му нямаше нищо...

Починахме малко за по снимка и лек ремонт на това - онова !

Име:SDC13134.jpg
Размер:538.5 КБ
ID:5418901

Ето я цялата група - 6 човека, за имената ще ме извините ( и вие колеги също) , но не мога да помня много имена )

Име:SDC13135.jpg
Размер:715.7 КБ
ID:5418902

Продължихме напред , но се оказа , че съм спукал гума и за да не бавя момчетата им пожелах лек и приятен път към вкъщи (Благоевград).

На мен пък ми се наложи да се прибирам със спукана гума от Марикостиново до Петрич, по асфалт (15тина километра някъде). Добре , че гумата е с твърд страничен борд и не излезе докато се прибера...

Име:SDC13137.jpg
Размер:563.2 КБ
ID:5418903

Име:SDC13138.jpg
Размер:137.9 КБ
ID:5418904

Еми това е, надявам се колегите да са доволни от времето , в което покарахме заедно. Другия път ще ги чакам за цял ден каране из пл. Беласицата. Имам и още няколко клипа , но те като се качат - по-късно.

Ще очакваме впечатления и още снимки от колегите в тяхната тема Поздрави !!
                          Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 21-10-12, 16:53.

Коментар

Хайде и още едно видео, това е от спускането към брега на р. Струма и пътят ни в посока с. Марикостиново...

Коментар

Това видео пък е от пътя ни до с.Дрангово , където се наложи да спрем за да оправя моята въшка !! На пътя копаеха някакъв канал , за шахта, ли за тръби ли , не знам . Нямаше как да преминем , но Багериста се оказа човек и ни хвърли две лопати пръст за да преминем с моторите

Коментар

И това е последното видео с мое участие. Нещата се развиват над с. Марикостиново в посока Мелник.

Малко след края на клипа стана и падането на Станимир , а малко след него разбрах , че съм спукал гума и се наложи да се прибирам....

Това е всичко от мен и това готино приключение , надявам се скоро време колегите да дойдат да покараме повече време Поздрави !!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X