Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Екстрийм Ендуро Петрич

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Оффроуд около Петрич

Първоначално публикуван от Георги Гущеров - / Жокера / Преглед на мнение
    Благодаря Боре !! Много добре беше , много добре изкарах , пък и адски доволен и очуден останах от това , което направих !! Много съм доволен и от представянето на мотора, не съм го очаквал , но се справи мъжката.....

П.п Ти къде се подвизаваш , нещо се позагуби тея дни .... ??
    Скатавам се в къщи рожденни дни на детето вчераИ не остана време за каранеНо тази неделя мисля да се включа в спортаПоздрави

Коментар

Първоначално публикуван от borkatasx Преглед на мнение
      Скатавам се в къщи рожденни дни на детето вчераИ не остана време за каранеНо тази неделя мисля да се включа в спортаПоздрави
      Това са хубави поводи , Боре !! Жив и здрав да е и много да те слуша и радва
      Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Здравейте отново приятели .

Днес отново реших да изкарам мАтора и да покарам. Този път обаче нямаше да се скитам волно из деретата и горите, а имах точно определена цел !!! Излязох за да покоря една пътека , която си бях нагледал при предното каране.

Поради това, че пътеката е цялата в скали и е доста голямо предизвикателство, реших да я кръстя Орловата пътека !

Идеята ми бе, да се опитам да я покоря и да се прибера, нито повече , нито по-малко !

И тъка 08-40 вече бях пред пътеката. Началото е обещаващо....

След 30-40 метра, излезе и второто предизвикателство !! Ето тази скала !! Мислех си, че няма да мога да я преодолея и опита ми за покоряване на пътеката ще приключи още тук, но все пак реших да пробвам , не бях дошъл тук за да се отказвам !!

Навих масура и почти се изкачих без проблем , даже аз се сепнах като разбрах какво става и как съм се качил, лошото бе, че веригата се допря странично в скалите и падна, откачи се.

Излишно е да споменавам , че има и дере и ако стане сакатлък.... лошооооо. Оправих веригата буквално за 3-4 секунди и продължих нагоре, където ме очакваха нови предизвикателства, а какви са те ???? Ще разберете след малкооооооо....

Излязох през това место , до една малка полянка, на която си починах и се върнах да щракна 2-3 снимки на препядствията, през които преминах, понеже нямаше как да спра за снимки там...

Ето и препядствията..

Много скали , много нещо , всеедно се намирах на някоя орлова скала, от където и реших да кръстя пътеката - Орловата пътека !

Тук на тази скала имах малко проблем, драките отстрани ми ''хванаха'' крака и ми убиха засилката! Спрях и доста трудно потеглих, понеже скалата хлъзваше в посока към дерето!! С малко маневри обаче успях да я преодолея !

Продължаваме с още скали...

Всичко това / всички тези препядствия-скали/ , се намират в един участък от 100-тина метра !!!

Вижада се , че пътеката преминава направо и ляво. Направо тръгнах да атакъвам, но поради малката засилка или по-скоро невъзможността да се засиля , мотора щеше да се обърне по гръб. Затова предприех завой на ляво !! Там също не е лесно, но поне имах по-голяма възможност да контролирам мотора !!

Преодоляваш прага и вече е по-лесно..

Остана само този участък до горе / малката полянка/ .

А мАтора си ме чака кротко горе, докато аз щракам фотоси

Ето там отдолу се излиза...

След , което отидох малко напред , пеш, за да видя какво ме очаква !!

Ето какво следва напред... На бас , че не можете да познаете - още скали !!!

Този участък също е доста триков...

Имах идея да го премина право нагоре , между скалите , но самите скали имаха друг план за преминаването ми... , но затова в клиповете..

Изкачих и този участък и пътеката стана една мазничка и равничка .... , направо да ти е кеф да караш. Вече си мислех , че пътеката е свършила - да ама не !!! Само след една права и 2-3 завоя пред мен се изблещи това !!!

Корени и скали, страничен наклон, въобще простотия !!

Тук реших да не рискувам и слязох от мотора. Всяко по-рязко движение на дясната ръка / масура / , караше мотора да се хлъзва надолу към дерето !

Ето го и него / дерето / . В края на това малко участъче , мАтора хлъзна задницата към дерето , добре , че успях да го овладея. От това малко излизане от пътеката е и по-тъмната пясък в дерето!

Вече съм на другия ''бряг'' .

От там се отвори малка права, в края на която има ляв завой и стръмно изкачване нагоре !!!

Ето го и изкачването ! Това е всъщност и края на пътеката !

И пак, но снимано отгоре-надолу !

Ако ви кажа къде излиза пътеката, ще се скъсате от смях !!! Излиза право на един от е*алниците посока хижа Беласица

Това е калника след борбата с драките и 1-2 полягания !! Малко се понадра , но не може и без това !!!

От там излязох на пътя и спрях до една пейка да глътна малко вода, въздух, а и да си почина !

Малко да си покажа и аз мутрата !!

Поиграх си малко и на черното пътче при е*алника, където излезе пътеката !! Малко задни гуми, остри завой , въртене на мотора на място и т.н. .... Това карането на задна гума ми е много трудно, въобще не го умея !! Мога да изправя мотора , но за много малко време и разстояние. Ето и една снимка , малко размацана , мааа е от клип изваждана !

От там газ към вкъщи доволен , че съм изпълнил целта си !!! .

Еми това е от мен приятели. Дано ви е харесал репортажа и пътеката !! Клиповете ще пусна по-късно , понеже още се качват !! Поздрави на всички
        Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 20-06-12, 12:22.
        Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Започвам с клиповете !!

Това е първия клип от началото на пътеката , където ми падна и веригата !!

Това пък е другия клип с част от кофти местата .... Тук регистрирах и първото си полягане..

Коментар

браво жорка , много готина пътека
            един въпрос , какъво е разстоянието при изправен на двете гуми матор мужду земята и началота на рамата тоест/клиренса/ при твоя мотор
            , защото при моя това разстояние е 26 см и поради това често си гледам в краката , за да не закача някоя скала

Коментар

Това е клип от поредната секция със скали по пътеката, тук регистрирах и още едно полягане. Драките ми заклещиха крака и не можах да се измъкна. Наложи се да спра, но мотора тръгна назад и ....

А това е последния клип с края на пътеката !

Това беше от мен за сега... Поздрави !!

Коментар

Първоначално публикуван от sirene Преглед на мнение
                браво жорка , много готина пътека
                един въпрос , какъво е разстоянието при изправен на двете гуми матор мужду земята и началота на рамата тоест/клиренса/ при твоя мотор
                , защото при моя това разстояние е 26 см и поради това често си гледам в краката , за да не закача някоя скала
                Благодаря ти . Не знам не съм го мерил, по-късно ще сляза в гаража и ще премеря !! Довечера ще ти кажа колко е .
                Пътеката е много готина иначе, само дето изискваше 110 % от възможностите ми. Преминах я за 1 час , а е към макс 1 километър, като си мисля , че е дори по-малко

Коментар

Браво Жоре хубави скалички си намерил И наклиповете се вижда, че не е лесноЗавиждам тина свободното времеПоздрави

Коментар

Браво Жоре хубави скалички си намерил И наклиповете се вижда, че не е лесноЗавиждам тина свободното времеПоздрави
                    Мерси Боре !!! Тая пътека ми разказа играта, хем ми е кеф , хем ме е шубе да не се напъхам в дерето заедно с мотора , че вадене от там няма !!

Време за сега има свободно , ма да видим до кога , в процес на търсене на работа съм, и да видим какво ще излезе.... Поздрави

Коментар

Привет от мен, отново * !!

Днес мислех да си направя едно хубаво каране, нооооооо......

*И така станах към 08-20 !! Помотах се малко насам натам и 09-00 вече бях потеглил.

Реших да покарам по една пътека , която си набелязах при вчерашната тренировка за крака, която правих в гората !!

Речено сторено. Напълних водичка и газ нагоре. Пътеката е близо до нас, но минах през малко по-обиколен път с цел да ''загрея'' малко !!

Ето това е началото на пътеката...

Там се прави завой на ляво и право нагоре между тея скали, като в горната точка се прави завой на дясно, вижда се и мАтора къде е горе !

Мъничко по-различен ъгъл...

*Пътеката си има и доволно наклокнче в тоя участък, трябва само газ нагоре , че иначе ... абе да кажем просто , че с мотор трудно се кара назад...

Ето до тази скала трябва да се направи завоя / на дясно/ . Местото напред е доста тясно и няма место да се качи цели мотор и да се вземе завоя. Затова , атакуваш прав, като наближиш скалата, подпираш десния крак върху нея и извърташ мотора !

*Ето го и моторчето ,чака мирно и кротко, само ако знаеше какво го чака, щеше да се върне самичко удома

Пътя продължава натам !!! Пътеката вие нагоре , като подсича хълма...

Натам повече снимки от пътеката нямам , понеже местото си беше доста засукано и не съм спирал за снимки. Имам клип обаче от там , който се качва в момента и ще пусна по-късно...

Пътеката ме изведе на един познат път, който пък от своя страна ме изведе на главния път към планината!

От там като му нажмулих газта.... да не ви разправям !!! Обаче какво се случва.... Карам си аз по черния път в търсене на някоя интересна пътека или деренце и както си карам /има много коловози,неравности, камъни и дупки по този черен път/ , та както си карам и изведнъж се чува стържещ взук....**

*Веднага спрях , буквално на секундата и какво да видя ..... Веригата се е откачила , и не само това, ами и дори едното от звената се е счупило, помитайки един от болтовете държащи зъбака...

Ето какво се случи с веригата !!

Ами сега ?!?!? Какво да правя !?!?!?

*Бръкнах в препаската за да изкарам някакъв инструмент ! Разполагах само с два ключа с различни големини /нещо като универсален ключ, едно време ги продаваха заедно с колелетата/ , една клеща и един шестограм.

Легнах мотора на една страна и се почна...

*С помощта на единия ключ,който има и права отверка от едната страна , разкачих свързващото звено на веригата, за да мога да я извядя, понеже се беше заклещила и нямаше мърдане , нито напред , нито назад !!!

Опитах се да направя полеви ремонт на веригата, да премахна счупеното звено , но без център и чукче , или специален за целта инструмент, нямах шанс.*

Прибрах веригата в джоба и започнах да се спускам по инерция надолу !! Дорбе ,че съм излизал през пътеките от нашата махала и знам , коя пътека да търся , иначе трябваше доста да си побутам...

Хванах една пътека / отразил съм я на 11 страница от темата, тази стръмната с клиповете 256ти пост и надолу/ , та по тази пътека , надолу , надолу и право вкъщи. Побутах само 20-30 метра !

*Ота там се захванах да ремонтирам веригата, тъкмо си намерих център, разнитовах веригата и като поглеждам.... , ама тя усукана !!!
                      Разтърсих се в гаража и намерих нова верига , сложих я и нещата приключиха , но вече нямах желание да карам...

*Ето го и уморения ''майстор'' , демек Аз* / цигарите не са мои само да уточня хахахаха/

И мотора вече готов...

*Еми това е от мен за сега , като се качи клипа след 20тина минути , ще го пусна и него , с материала от пътеката....

Поздрави на всички !!!*
                      Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 24-06-12, 14:03.

Коментар

А ето и обещаното клипче....

Коментар

Хубаво си покарал Жорка,жалко за веригата,но има и такива моментиВажното е да не се отказваш от спортаПоздрави

Коментар

Хубаво си покарал Жорка,жалко за веригата,но има и такива моментиВажното е да не се отказваш от спортаПоздрави
                            Щеше да е още по-добро карането , ама... такова е ! Никакво отказване Боре, аз още като се прибрах оправих машинката, но не ми се връщаше пак 20-30 км за да стигна до там , където закъсах. Ще го оставя за следващия път

П.п на мен ли така ми се струва или нещо форума е доста позамрял последните няколко дни....**

Поздрави *

Коментар

Здравейте колеги, днес отново покарах малко, но за съжаление , този път материала е адски оскъден ..... , за което се извинявам !!!

На 29.06 и 30.06.2012 в Петрич се провете Белла Рок Фест, и днес ставането ми беше изключително трудно.....

Станах към 10-00 , докато се разсъня, да се облека и то стана 10-40, а слънцето печеше неумолимо....

Нямах идея къде да карам , много се чудех, не ми се ходеше към хижата и върха Конгур, понеже много често отивам там и не ми е толкова интересно вече, в посока пл. Огражден също беше късно да ходя , защото там планината е на припек и почти няма дървета и щеше да е ад...

Поседях малко и реших да сляза до една пистичка за мотокрос, която си направиха няколко познати и е близко до реката...

Речено - сторено !! Газ надолу и след 15тина минути бях там....

Това е снимка с изглед към единия от трапците. Като цяло май са изоставили пистичката, понеже е доста обрасла и май скоро никой не е карал там...

А това е изглед от пистата към планина Беласица и нашия град, който почти не се вижда де ...

Завъртях една - две обиколки и си тръгнах , понеже някакъв човек си пасеше козите в единия край на пистата и нямаше как да карам за да не стане някоя авария. От там газ нагоре по черния път, който е много неравен и има много дупки , скокчета, камъни.... , обаче се получи страхотно каране по него, на едно от местата карах на 6та скорост с пУна газ , което ще рече около 100-110 км/ч . Това окачване не е виждало такъв тормоз до сега , но се справи мъжката !!!

От там отидох до едно екстремче в пл. Беласица , снимки няма понеже много лесно съм започнал да го преминавам, за разлика от миналата година , когато бедствах много, таа след екстремчето, реших да потренирам малко каране на задна гума, понеже съм кръгла нула в това отношение .. Бях гледал едно клипче в нета и реших да го приложа. Изненадата ми бе, че наистина работи и за 10тина минути проби , минавах по 10тина метра на задна гума , бавно и контролирано !!!!

Слънцето обаче печеше много силно и след още 20тина минути вече бях вир вода и реших да се прибирам !!

Измих мотора и с това приключи днешното ми каране . Поздрави на всички
                              Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 01-07-12, 17:14.

Коментар

жорка прати на линк клипчето за задната гума , защото и аз имам мерек да се уча

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X