Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Екстрийм Ендуро Петрич

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Оффроуд около Петрич

Не мога да не се похваля , просто . Проекът ми по Ямахата (тдр 125, 1993год) , най - накрая завърши !!!

Ето и няколко снимки

А това е снимка за финал !!! Преди (оригиналния вид на мотора) и какво му се случи след като попадна в мойте ръце !!!

Това е от мен за сега, утре ако е хубаво времето , ще има яко ръчкане в гората ! Поздрави на всички
    Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

Бравоо! Много труд и средства си вложил, но вече се получи доста по-приятен мотор за офроуд!
      Поздрави!
      Yamaha WR 200

Коментар

Ехеееееееее Жоре това заприлича вече на мотор браво на тебе сън не те хващаИ утре мога да ти пожелая много подвизи,без аварийУспех с новият мотор/с новата модификация/Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от speedrifter Преглед на мнение
          Бравоо! Много труд и средства си вложил, но вече се получи доста по-приятен мотор за офроуд!
          Поздрави!
          Наистина много колега !!! Тоз мАтор съм го правил с толкова много любов съм, че направоо..... . Като гледах снимките направо не можах да повярвам, че това е същия мотор ! Бях забравил как изглежда в оригинален вид. По-натам ако има парички ще му взема само , една предна маска , по-съвременна и това ще му е, повече няма на къде....

Първоначално публикуван от borkatasx Преглед на мнение
          Ехеееееееее Жоре това заприлича вече на мотор браво на тебе сън не те хващаИ утре мога да ти пожелая много подвизи,без аварийУспех с новият мотор/с новата модификация/Поздрави
          Благодарско Боре !! Вече го докарва на същински ендуро мотор, пък стана и по-лек !!! Мисля скоро да го закарам някъде да го измерят да видим какво ще покаже кантара .

П.п Лелеее Боре, сега с тая джанта /понеже на килограми е има няма на половина на оригиналната/, мотора направо откача. В завойте не дава да му се даде газ, веднага извърта задницата , ама пък кефа е много голям. Може би голяма роля играе и това , че гумата е по-тънка, не знам амаа още не мога и аз да осъзная какво се е случило !!! За сега съм ултра доволен !!!

П.п.п Утре по някое време , след карането /понеже ще съм сам, колегата имат събор и няма да присъства/ ще ти звънна да се чуем
          Знаеш името, а не историята ми ! Знаеш какво съм направил, но не и как съм го постигнал !!!

Коментар

браво жорка мотора е станал супер
            със здраве да си го ползваш

Коментар

Първоначално публикуван от sirene Преглед на мнение
              браво жорка мотора е станал супер
              със здраве да си го ползваш
              Благодаря ! Живи и здрави да сме само , поздрави на всички

Коментар

Здравейте приятели !! Днес отново е неделя, което ще рече , че отново е ден да яхна мАтора и да хвана гората .

Този път бях сам, защото колегата както споменах в предните постове имат събор и няма да може да присъства.

Затова пък аз , макар и все още болен и не в идеална кондиция, яхнах мАтора и тръгнах към гората за да си направя кефа , пък и да изпробвам новата джанта.

Първото нещо, което ми напави впечатление , е че вече мотора е балансиран от към височина , отпред и отзад, което го прави много по-удобен за каране, но за това и останалите ми впечатления малко по-надолу в темата

И тъка, събудих се в 08-00 , облякох се , изкарах мотора и 08-30 вече бях потеглил на път. Все още нямах на идея къде ще карам , а и половината маршрути в пл. Беласица , вече са забранени за каране , докато не си изкараш разрешително от поделението....

Тръгнах по пътя за х.Конгур , като нещо ми се въртеше в главата да пробвам пътеките , а и да си поиграя на някои деренца, ако си харесам.

Първата спирка е тук , пред тази пътека , която хванах. Много е готина , не е особено трудна , но има адски много листа, а под тях всичко е влагааааа , та знае ли се. Малко поузорих моторчето , но то ще ми прости , всичко е в името на общия ни кеф хаха.

Ей ме , на , и мене , болнав , но зареден с ентосиазъм

Някъде на там продължава пътеката..

А това тук е една пътека , която възнамерявах да пробвам като се прибирам , за да видя къде излиза, защото не мога да и намеря началото

След като издрапах през шумата , стигнах до това огромно дърво , на което направих и почивка за снимки, пък и да видя от къде да премина ,защото напред всичко бе в клони препречващи пътя..

Те , го , те , обновения мотор на батко , убавец,ама и малко срамежлив все още .....

Това е пътеката в посока назад...

Това е дерето , до пътеката...

Ей от тук издрапах , не че е кой знае какво като наклон , ма с тая шума си е направо... . Обаче тая тясна гума , направо прави черта ..

Както и да е, пробих си път през клоните и изкокнах на пътя за х.Конгур , а от там направо през следващата пътека. Това е малкото екстремче , на което правих въргал при един от предните репортажи , но този път си излезнах без проблем..

От там газзззззззззз и право към следващия екстрем , а именно дерето от предходните репортажи. Правих 3 опита , като успях да се кача от третия път. Ето тук обаче падна голямо оране, направо разорах гората. Дали аз не съм свикнал с по-тънка гума, или поради факта, че е по-тънка - по-лесно се окопава , не знам , но изпуснеш ли момента се почва едно риене , свят да ти се завие. Другото , което ми направи впечатление , е че поради по-малката обща маса на задната гума + джантата , а и увеличения цолаж, мотора стана много нервен хахаха . Постоянно търси да се изправи на задна гума...

След което , пресякох пътя БУКВАЛНО и се натъкнах на едно готино дере, тип улей. Да обаче цялото с листа , отдолу листата са мокри, всичко е покрито с клони, въобще идилия .
                Няколко пъти хвърлях мотора на този улей , докато го изкача,дори без малко да го закача на едно дърво . Лошото е , че не можех да го атакувам централно и право нагоре, а трябваше да правя маневри вляво и дясно на дерето , което ми убиваше от скоростта. Това се налага поради факта , че централно има дървета,които няма как да преместя , и да искам хахахах....

Това дере ми взе силичките направо, сигурно 20-30 минути се мъчих. Голямо оране падна и голямо хвърляне на мотора ...

А това ме очакваше нагоре...

Ето я и моята изтормозена физиономия. Целия бях вир вода, дори каската ми беше мокра....

Това вече са снимки от връщането , понеже нагоре нямах повече сили за да знимам .. . Самото улейче е към 100-200 метра , не повече.

Клони и листа за всички от сърце хахах

Тук се правят малко трикови завой, проследете изкопаното от мотора и ще разберете, има няма S-ка

Нямаше как да не снимам наклона и нагоре, мисля ,че се получи добра снимка визуализираща средата и наклона..

А това е надолу, пътят е на около 30-40 метра от мен. Минах вдясно на снимката, като изкачих хълмчето, после се спуснах пак в улея (с цел да заобиколя дърветата ) и яко газ нагоре...

Ето ме и мен още веднъж...

А това е началото на самия улей...

Ей на там се драпа някъде...

И малко по-близък план...

От там , се качих до х.Конгур починах малко, поговорихме си с няколко туриста и право вкъщи...

Това е и последната снимка от днешното приключение.

Като цяло съм доволен от мотора. Просто не съм му свикнал още, но ще го узъбтя в най-скоро време /следващото каране/ , в днешното каране просто не знаех какво да очаквам като поведение от негова страна , но останах доволен, справи се мъжки .

Това е от мен приятели , дано ви е било интересно . Довиждане и до нови срещи
                Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 03-06-12, 13:10.

Коментар

А видео?

Коментар

Първоначално публикуван от LightOfJah Преглед на мнение
                    А видео?
                    Няма видео от днешното каране колега, шибнах камерата в един клон в следствие, на което ми се е отворил капака и батериите на камерката са изпопадали някъде из листата.....

П.п Това не ми се случва за пръв път, но от следващото каране ще залепя лепенка на капата за да не мърдат .
                    П.п.п Следващия път мисля да заснема и изкачването на вр. Радомир , може пък някой от вас да се заинтригува и да ми дойде на гости

Коментар

Е, все някога ще ти дойдем на гости /да се надяваме скоро/, както вече съм споменавал мойто село е град Бобошево, ей го де е. Колко му е от там до Петрич.

Коментар

Браво Жорка много добре си покарал по пътечките,а новото моторче се справя добрежалко,че няма видео,но какво да се прави Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от borkatasx Преглед на мнение
                          Браво Жорка много добре си покарал по пътечките,а новото моторче се справя добрежалко,че няма видео,но какво да се прави Поздрави
                          Благодаря ти Боре ! Добре е , добре е моторчето за сега , не мога да се оплача все още , да се надяваме и занапред да е така . За клиповете ... жалко ,че не можах да снимам наистина , но пък ако знаете и колко зор бешееее , сигурно щяхте да се скъсате от смях докато гледате .
                          Следващия път ще си взема бележка и няма да има такива гафове с камерата.

П.п За съжаление ще пропусна неделното каране, понеже ще пътувам за няколко дни в посока Велики Преслав - за сватба на братовчедка ми (първа) , но като се върна ще си наваксам пропуснатото , и с карането , и с материалаа / снимки и видео / . Поздрави на всички

Коментар

Здравейте приятели !!!

Понеже изпуснах неделното каране, днес 14.06.2012 , реших да раздвижа малко из гората и да си изпълня обещанието , което съм дал към вас, а именно да заснема изкачването към вр. Радомир / най-високият връх в пл. Беласица/ .

И така .... мислех да стана към 07-00 и да изляза да карам по-рано, към 07-30 ,но като се събудих в 07-00 едва успях да си отворя очите , съня надделя и си легнах отново.... . Станах в 08-00 , ходих с тубата до бензиностанцията , заредих , подготвих мАтора и 08-30 вече бях потеглил. Хубавото бе , че по прогнозата за времето даваха днес да подухва вятър, което беше добре за мен, облечен в целия ендуро екип.

И така това са снимки от старта пред нас , предния калник си има нови придобивки от вчера

Стана истински Убавец

От там без много , много да се бавя , раздадох една мръсна газ през всички пътеки , които знам за върха и след около един час може би, се озовах между вр. Малък Конгур и вр. Голям Конгур.
                            По пътя както споменах преминах през всички познати ми пътеки и деренца, като мога да заявя смело, че това е най-скоростното ми преминаване през тези места от както карам мотор !!!!
                            Освен това изпробвах и нова ''джаджа'' - направих си перката на радиатора да се включва сама !!! Но какво се случи.... , ще разберете по-късно !!!

Та, тук съм между вр. Малък и Голям Конгур !!!

И да си покажа и аз кривата глава хахах

Това пък е гледка в посока вр. Радомир , но на снимката не е самият връх. Това е някакъв друг връх, на който не му знам името...

А това е гледка в противоположната посока...

Следва да продължа по тази пътечка, която води към вр. Конгур , но досега не бях преминавал по нея и не знаех какво да очаквам. Оказа се лесничка пътека , само в началото е малко по тегаво, но се справих...

Ето и клипче от изкачването през пътечката за вр. Конгур. Имах притеснение да не ударя някой скрит камък и да падна наляво, защото паднех ли....... ставаше много лошо и за мен и за мотора .... дерето надолу е ужасно дълго и струмно !!!

След като се изкачих до върха нямаше как да не щракна няколко снимки, пък и времето го позволяваше !

Това е Бутковски гьол в Гърция

Мотора позира гордо до останките от наблюдателницата !!

А това е пл. Огражден..

Тук долу в ниското е гр. Петрич...

Отново малко снимки на моторчето, което за сега се представяше мъжки и джаджата работеше...

От там слязох бързо, бързо от вр. Конгур и се запътих към следващата си цел, а именно вр. Радомир !!!

Покарах малко по пътя, който подсича билото на планината / и е покрит целия с камъни/ и се озовах под заветния връх.

Включих камерата , казах си молитвата /за да не взема да падна и да се изложа пред всички вас/ и потеглих нагоре...
                            Не знам до колко си личи наклона и самата пътека, но пътеката е със страничен наклон, навсякъде има корени и камъни... с други думи , не е толкова лесно колкото изглежда. Преди време водих един колега там, видя му се лесно и реши сам да си изкара мотора , но не успя , падна / за късмет не лошо / и се наложи да му изкарам мотора до горе!!

Ето и клипа...

Естествено горе на върха е ред за снимки, панорами и позиране разбира се !!!

Виждате ли на снимката малки черни петна??? Това не са петна ,а гигански летящи мравки, мухи и оси !!! Бяха навсякъде ... Едва успях да си направя фотосесията

Отново Бутковски гьол, но гледано от вр. Радомир.

Поглед и назад. Някуде в далечината се намира и вр. Конгур..

Ето я и моята крива глава отново

Рамо до рамо с верният ми другар !!!

И няколко снимки, които си направих за аватар

Айде и аз да се щракна на тоя Бутковски гьол...

Тръгнах да слизам от върха и ми се отвори тази гледка , която реших да си щракна за спомен...

Това отново е гр. Петрич...

Поглед към вр. Конгур отново

Слязох от вр. Радомир и се запътих към х.Конгур, където мислех да си почина малко и после да си поиграя по деренцата... . Тръгнах аз по пътя , раздавах си доволно газчица, обачер перката не иска и не иска да се пусне !! Стигнах до х. Конгур и реших да видя какво става... . Пипам аз радиатора от едната страна горещ, а от другата НЕ !!! Рекох си : " Брях мааа му , тук има нещо гнило, не може да е така тъз работа " . Отворих капачката на радиатора , запалих мотора и му подадох газ за да видя дали водата в радиатора циркулира. Гледам аз и ооо ужас . Върти се някакъв антифриз , но едва едва , а и количеството беше малко !!!

Ето снимка от х.Конгур.

Взех решение , че ще се прибирам за да не стане някоя беля. Бутнах мотора и по инерция надолу стигнах до града !! Запалих мотора колкото да се прибера до нас и седнах да нищя проблема.... Долях антифриз в радиатора - напълни се , и седнах да гледам и умувам къде , какво , що може да е проблема !!
                            Първо си помислих , че може водната помпа да е сдала багажа и както се бях засилил да разглобявам ми просветна да проверя нивото на антифриза в разширителното казанче !!!

Отварям аз - и там няма никой !!!! . Чак след това си спомних , че като монтирахме датчика , който да пуска перката за радиатора автоматично, бях забравил да долея антифриз в разширителното казанче / понеже при монтажа на датчика се наложи и смяна на маркучите , а от там източване на антифриза/ . Долях антифриз навсякъде, запалих мотора и циркулацията си бе точно такава , каквато е била винаги. Всичко се размина благополучно, но вече беше обяд и много топло и не ми се връщаше в гората.

Това беше от мен и моето приключение. Дано ви е било интересно и приятно да гледате и четете поредния репортаж от Оффроуд около Петрич !!!

П.п Имам и едно 15 мин. клипче от прибирането ми от вр. Конгур до х.Конгур по пътя подсичащ билото и покрит с камъни, но още не се е качил, ще го пусна по-късно !!!
                            Последно редактирано от Георги Гущеров - / HannibaL /; 14-06-12, 21:19.

Коментар

И това е последното клипче от днешното каране ! То представлява патя от вр.Конгур до х.Конгур !!!

Коментар

Браво Жоре хубави гледки си снимал от вчерашното каране в жегатаЖалко за деретата,че не си успял да ги покориш,но в другият репортажПоздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X