Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разходки около Кърджали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Разходки около Кърджали

С паркетник толкова.
    Сега с кофирейсъра може да мина и втората стена.
    Като се мине през първата стена има една хубава полянка с дръвчета. И точно по средата едно голямо паве 10/10м дето не може да се заобиколи с джип. С мотор може. Е точно тва паве много ми пречи. Ще взема да го взривя.

Коментар

Пламене, сакън н'дей пуска гърмове в тази страхотно красива природа ...

Големи скали или камъни се рушат от край време по много евтин и достъпен начин...(срещал съм го в нета, а дребни камъни и аз съм трошил с вода по този начин)

Пали се сериозен огън, подържа се 1-2-3 часа колкото повече толкова повече след това се маха жарта с нещо си и се полива с оцет или друга течност подобна... резултата е, че така се копаят канари и махат скали ако нямаш взрив и Коматцу...

Поздрави,
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Искаш да запаля огън и да топля три часа камък с диаметър десет метра.
        Ти в ред ли си.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
          Искаш да запаля огън и да топля три часа камък с диаметър десет метра.
          И да си закараш догоре една цистерна оцет ...

Е те тогава ще те призная за катерач. То с Jeep и баба знае. Ама я качи догоре цистерна ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Знам, че скалата ти пречи, но е необходима за други, които си ЖИВЕЯТ ТАМ! Така, че моля те не прави неща от които после ще се срамуваш! Не, нямам предвид хората, а дребните животни в околността... ако отидеш в топъл ден, тихо и без да бързаш лесно ще разбереш какво имам предвид!

Коментар

Първоначално публикуван от mr_n00n3 Преглед на мнение
              Знам, че скалата ти пречи, но е необходима за други, които си ЖИВЕЯТ ТАМ! Така, че моля те не прави неща от които после ще се срамуваш! Не, нямам предвид хората, а дребните животни в околността... ако отидеш в топъл ден, тихо и без да бързаш лесно ще разбереш какво имам предвид!
              Това за скалата беше шега.
              Мислил съм да я заобиколя с обезопасителни колани но не виждам голям смисъл. След нея има още 50м полянка после 100м кално нанагорнище и сме пред втората стена. А тя е почти отвесна и без лебетка май няма да стане.
              Горе на най-високото имаше радио заглушител. Едно стоманено въже свързваше двата бряга на язовира. Като го скъсаха одряза жп линията като с нож. Та мисля си тия железа и бетони горе с хеликоптер ли са ги качвали или на ръка. Щото ако е с МПС много лошо говори за нас.

Има някаква магия на този връх.
              Все ме влече на там.

Има още два за покоряване.
              Като идваш следващия път се обади.
              Че с джипките като се набутаме между шамарите и на пред стане невъзможно много трудно се обръща.
              Трябва си разузнаване.

Коментар

За установката горе май ползваха хеликоптер на военните... бях мнооого малък и спомените са ми много смътни... За заглушителя... нямам идея, но не вярвам нещо да може да се качи без да се махне скалата, а и после на каменистата част ще му е адски трудно... освен ако не АТВ или нещо такова!
                А за разузнаването - аз съм вашия човек... само да мога да си дойда, защото имам адски много задачи за в София...

Колкото до върха и магията... който успях да доведа, не успя да се откачи байкъри, туристи, приятели... Жалко, че последните няколко пъти заварих един тон боклук... Явно няма да се научат... Добре поне, че е наистина недостъпен, та ще им отнеме повече време на местните вандали!

Коментар

Вчера вечерта (17.45-19.30) изкарах Honda-та за тест рън след смяната на лагер на задната ос. Беше се смрачило и си беше тежко за каране. Мотора се държа много добре, единствения ми проблем в момента е задната гума (Mitas C16 – 18/100/110). Явно си е за крос, а и идва широка за MTX-a. Ако трябва да съм по-точен гумата явно е за движение по по-мек материал, а не за варовиковите скали по които карам. Износва се бързо, поднася и губи сцепление. А и аз самия не съм карал отдавна на фар... Бях доста рязък с съединителя и газта и това се отрази в няколко (4-5) сериозни занасяния, които спасих я с сритване на земята, я с противобаланс. Абе беше си тежко!

Днес сутринта (8.30-10.45) повторих теста, но разширих разходката. Е след, като не съм на фар и имам доста време за реакция ми беше доста по-добре. Все пак, особенно при спусканията си беше проблем – „Спорт-Тото” занасяне надясно или наляво? След първите метри се отказах напълно от задната спирачка – явно я бях презатегнал и блокираше гумата почти веднага. За да не е пълен валат си изпробвах мотора и на едни по-меки екстриймчета – 4-5 до 10 метра, полегатички, че не ми се рискуваше. Добре беше, само дето това не ми е обичайното упражнение... та най-вероятно ще се търси решение /пак артисаха предпазителите за ръце/.

Коментар

Та... след като ми мина малко яда.
                    Миналата седмица покарах доста, а и в Понеделник също. Предимно крос - на една поляна някой беше направил две завойчета във форма на нула (0) с по-ниска и по-висока част в завоите и скокче след по-високия завой. Много готина "нуличка"... никога не съм се кефил да карам крос - нещо е прекалено агресивен тип каране за местата по които карам, пък и не искам да остават "дири" след мен... Но... това си беше доста забавно - като цяло MTX-а е точно "entry level" мотор - добър двигател - не мога да се оплача от липса на мощност, но слабичко окачване - направо ме беше страх да скачам. Коловете си потъваха доста /kiki.t го е пуснал по-меко та да е удобно/, а по едно време така се разскърца задния амортисьор, че се притесних да не му е дошло в повече. Не, не му беше в повече, но "страх лозе пази"! Пък и пак си беше fun да карам. Не ми се занимава в момента със снимки - още ми пуши от преди малко... ако ми остане време - утре или вдругиден...

Коментар

Пак ме мързи да поствам снимките... но като цяло най-запомнящата се част е "горичката" от салкъми (ниски акациеви храсти, тип аморфа) в която се натресох... Ей богу поне десет тръна извадих само от дънките си, изподрах си ръцете и извадих два три тръна от предмишниците! Някой незаконно беше сякъл борове - почти сигурен съм, че не са лесничей - бяха сечени най-крайните дръвчета, а това води до ерозия на почвата и до появата на салкъмите и други по-увивни разстения - не е нещо, което би трябвало да става... Както и да е - пак се отплеснах - та наврях се яко в акациите... стигнах до един хребед - 45-55 метра спускане... ама спускане само с БТР, щото акациите и наклона друго няма да пуснат (айде от мен да мине - колегите от 4х4 форума също ще минат ама на зор!) . И се почна една борба - да се завърти мотора "около монета", както казват, че и при 15-20 градусов наклон... абе по метода на един пич от форума - "вълшебните думички"... Всички възможни женски роднини на тия дето са изсекли борчетата бяха добре ощастливени! До една! Ако съм пропуснал някоя - да ме прощава - пак ще се чуем, като ги знам местните! Както и да е - излязох на 1ва с яко газ и полусъединител през акциите Мале каква гледка съм бил сигурно - мотора вие на високи, а аз псувам като хамалин след тежък запой! След това се помотках паралелно на един черен път до местната открита кариера за бентонит (поне аз за това си мисля че е) По въртях по кариерата, че имаше доста удобни места да си тествам гумите... ама ядец - на варовик много кофти за каране! На 3-4 пъти за малко да си потроша краката и се поотказах... после отбих към т.нар. "кравеферма" - които са от Кърджали я знаят... но нещо много се отклоних и се оказах от другата страна - до парк "Простор"... Точно до старите строежи преди началото на града от тази страна (на кой може да му хрумне да прави офиси и банка там? особенно в средата на 80-те години?) И попаднах на една гледка, която снимах за да си я имам като ме домързи... Цялата борова гора я бяха превърнали в сметище... Ма*ицата им! Всякакви боклуци, каквито можеш да си помислиш... Побяснях мълчаливо наоколо, но без камион няма събиране... накрая яхнах Honda-та и по инерция и на врътнат ключ (все пак това си е парк!) се прибрах удома.
                      Последно редактирано от господин никой; 09-03-08, 02:59. Причина: typo...

Коментар

Поредния up в темата... този път постничко - освен, че се накалях като прасе и се омокрих, като мокра кокошка друго май нямаше . Е не - всъщност имаше - минах по една много коварна пътечка, която ме тормозеше с колело, а сега в дъжда с мотора... е какво да кажа - редовната доза "бране на цветя" + кал и разни други забави. Тоя път нарочно не взех апарата. Валеше си добре, а и подозирах, че ще има полягвания и реших, че е по-добре поне Sony-то да не купувам на ново. Общо взето се спуснах в една от просеките, която от дъжда беше като поток - в комбинация с малкото време на мотор и многото време в сървърното... просто нямаше как да се изненадам от момента с полягването. Първото го направих още на разгрявката на баира до "каменната сватба". Беше толкова нелепо, че се изсмях с глас на самия себе си. В най-горна точка на виража - прекалено много газ и подминах виража, все пак набих спирачки и не излязох съвсем, но пък застанах в една интересна поза с десния крак във въздуха... последва наклон надясно и мотора вдигна ръц... ааа колела от мен! После още едно на пътеката и две в просеката. До сега не съм имал толкова падания. Заради калта се пада лесно, но пък поне няма наранявания! Изстъргах калта от конзолите и дръжките и мотора си е добре! Обаче последните излизания от дерето вече ми натежаха...
                        Последно редактирано от господин никой; 07-04-08, 15:34. Причина: добавка...

Коментар

Това е пътеката, която си харесвам най-много в Кърджали. Не е дълъга (14-16 км), красива е и има достатъчно тръпка да те държи на мотора!

За съжеление нямам подходящ софтуер за да го постна като трак, а и е по спомени, така че не е съвсем точен - може би около 80-85% точност мога да докарам така.

KMZ фаила с подробностите...

KMZ е формата на google earth, за експорт и импорт на информация!
                          Google earth можете да свалите от ТУК.
                          Ако по някаква причина линка не заработи - презаредете страницата (F5 на повечето броузери!)

Последно редактирано от господин никой; 09-04-08, 13:06. Причина: Добавки...

Коментар

UP
                            Ей понакарах се малко! Изхарчих два резервоара бензин, изтърках Mitas-а, овъргалях се като прасе в тикви и всички други благинки. Чисто разходкаджийската - само за удоволствие! Сигурно поне 4-5 разходки над "Каменната сватба" и "Перперикон" - само по черно, като се изключат няколко случая в които съм пресичал пътя или докато съм излизал от или съм се прибирал към Кърджали. Ей няма такъв кеф! Караш си - навсякъде зелено, зелено... като ти писне да навиваш масура - почивка под някоя шарена сянка - абе наистина разпуснах след няколкото месеца на "топа на устата". Нещо съм отпуснал повече веригата след последната смяна на гума щото се разтрака, а и вибрациите са повече, но като цяло само това са проблемите. Не съм снимал щото ми се караше та "две не виждах". Единствените по-проблемни неща бяха, че най-нахално са прокарали асвалтов път почти до "Моняк" и че за малко не прегазих една костенурка. Костенурката е добре, но аз как се овъргалях в тревата не е истина! Добре, че ми работи късмета! Поредните синини, зеленини и всякакви други цветове - като от дъгата . Вече последния ден се юрнах да карам по-спортно... и установих, че спусканията са ми сериозен проблем... Като стана въпрос за проблеми и спортно каране - най-накрая си вдигнах кормилото и вече ми е доста по-лесно да карам по-агресивно. Доста леко минах почти три километра без да сядам на седалката, а терена не беше лек! Понеже имах повече време поджитках по горичките и си намерих няколко много готини за тренировка - даже намерих няколко паднали дървета различен калибър, но ме замързя да ги минавам - нещо не мога да си вдигна мотора на задна (иначе чуждите ги вдигам ама нещо много се изнервям заради Mitas-ката и за сега не смея много-много да рискувам). В общи линии тая отпуска само отпусках

Коментар

То бива почивка бива разпускане, ма ти и една снимка ли не направи. Я веднага ако има снимки ги качвай, стига се крил от обектива
                              KAWASAKI Let the good times roll

Коментар

Отдавна не съм писал по темата... То като няма, как да се кача на мотора, как да пиша? Пък и темата съвсем се облоги - т.е. заприлича на блог. Какво ново? Най-накрая намерх време да огледам както си трябва Honda-та - веригата си е отрегулирана и мотора си има предишния ряз, а вибрациите си намаляха. За съжеление по време на втората разходка за да не мина през една кустенурка (Какво им става на тия животни? Да не раздават безплатни кебапчета ако минеш през проклетата пътека точно когато си тествам мотора? Две от две разходки, миналия път се хвърлих направо като Джон Уейн от коня!) минах през едно паднало дърво - резултата? 1 на 0 за дървото срещу гостите опс - исках да кажа предната гума... Време е за нова предна външна и вътрешна... Това май трябва да е в "Да се оплача", но съм толкова щастлив, че успях да покарам, че направо ми е все тая, че ще ми се наложи да изкарам поне 120 лева следващия път!

@GSXR - колега карам си сам и няма кой да ме снима - не че има какво да се снима, а и толкова ми се кара, че не ми се спира за снимки! След едномесечна пауза, не можеш да ме накараш да седя на едно място и да снимам - знам, че е егоизъм - има доста за снимане, но просто нямам време да се накрам и затова не спирам докато не се прибера - което е когато ми свърши свободното време...
                                Последно редактирано от господин никой; 29-06-08, 23:28. Причина: typo...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X