Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво да избера Европейско или Японско, 2Т или 4Т

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Какво да избера Европеиско или Японско, 2Т или 4Т

Първоначално публикуван от hristo jivota Преглед на мнение
    Не мога да разбера защо все сравнявате ендурото в България със състезания от рода на Ерцберг,във нашият шампионат картинката е съвсем различна,не казвам че двутактовите са лоши,просто при нас не са за предпочитане от икономическа гледна точка.Също на последното ендуро състезание в Енина,имах честта да го наблюдавам от близо,и установих че 4тактовите се представят в пъти по добре по екстримите.
    Ицо всичко е донякъде в рамките на шегата, не го приемай толкова сериозно за Ерцберг
    Всеки мотор си има + и - , ама най-важно е задкормилното у-во, който си го може си го може дали с 2 или 4Т. Видях снимки от това състезание в Енина, Кокера как излита със скок на ектрийма с едно ЕХС300, така че надали е проблем мотора.
    А пък и честно да ти кажа на мен не ми е кеф да изляза някъде с някакво ниско моторче тип траялка и да бутам с крака вместо да съм на стъпенките, или пък с някакво мазно двигателче което само те изкарва някъде. Къде остава кефа от карането на мотор като едва ли не ходя заедно с него.
    Примерно 2Т ендуро, при добре настроено окачване става и за хард ендуро, става и за мотокрос трасе. Айде върви карай траялски тип мотор на трасе или пък 130кг 4Т ендуро, което като се приземи от скоковете имаш чувство че ще се разцепи попивката
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
      Двутактовата машина е школата за един моторист. Там човек се учи да работи върху мотора, а не да се вози.
      Моторист, който не е карал 2т машина винаги ще носи една празнота в моторджийската си душа. Това е доказано от специалистите в бранша, не си го измислям.
      Не случайно всички школи и треньори държат клас 65 и 85 да си останат двутактови и са против ЦРФ 150 4т.
      Просто децата, за да се научат да управляват истински мотоциклета трябва да минат през 2-та такта, в противен случай се превръщат просто в едни мързели и нямат шанс за успехи в съвременния мотоспорт.
      Не са точно против CRF150, защото е 4-тактов, а затова че на един родител в Западна Европа му излиза с 2000 Евро горница мотоциклета и така състезателите намаляват Това е главният проблем. Ямаха преди 3 години имаха готова 150 4-такта даже я бяха докарали в Европа на тестове, но точно поради тази причина не я пуснаха в произвдство. Затова и спряха да развива YZ85.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Донечки Преглед на мнение
        Двутактовата машина е школата за един моторист. Там човек се учи да работи върху мотора, а не да се вози.
        Моторист, който не е карал 2т машина винаги ще носи една празнота в моторджийската си душа.
        +1, с мен така стана. Усещането да си изремонтираш целия мотор и после да го запалиш и да направиш едно хубаво каране е незаменимо... Поздрави!
        09 YZ290F Athena BB

Коментар

• От: Какво да избера Европейско или Японско, 2Т или 4Т

Търся си 250 2т мотор ама не мога да избера насочете ме към някой марка.

Коментар

Първоначално публикуван от Stoicho.Kirilov Преглед на мнение
            Търся си 250 2т мотор ама не мога да избера насочете ме към някой марка.
            според мен най сполучливи са ямаха и сузуки, като има някои разлики между двете.
            ямахата е по мощна и рязка, от ниски, средни, до високи обороти върви като луда, сузукито е по слабо във ниските и средните(като типичен 2т мотор) но е по плавно и удобно за каране, ямахата е доста груба
            това е за кросовете YZ 250 и RM 250
            ти крос или ендуро предпочиташ?

Коментар

Аз предпочитам крос точно към тия марки съм се насочил но не знам коя от 2-те да избера гледам пише че и от годината зависи ама гледам спрямо парите около 2500 лв. не повече за 2т и двете марки са добри ама коя е по-издражлива

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X