Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бета 450, модел 2009 - питане на пълен новобранец!?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бета 450, модел 2009 - питане на пълен новобранец!?

Привет и предварително благодаря на всички!

Нов съм тук и май не съм си и позволявал да пиша, а само да чета засега, но имам въпрос

Какво Ви е мнението за ново ендуро Бета 450, модел 2009, която се продава в Еди Мотоцентър в момента на промоция 11500 лв? Интересуват ме всякакви мнения от типа цена, качество, пазара в България и т.н...даже не знам къде на друго място има достатъчно добър избор на нови или почти нови машини от този тип. Парите не съм ги надиплил, но мнението ми е, че си струва да се напъна за нов, имайки предвид, че не разбирам нищо, не бих могъл да отремонтирам сам в движение, както и не бих могъл да направя дори правилен избор на мотор втора ръка.

Определено съм пълен новобранец в офроуда. Не знам колко би било полезно, но имам доста опит с пистови мотори почти никакъв с ендуро. Немерението ми е да карам активно в гората и само в краен случай по асфалт. Висок съм 185 см и съм 90 кг.

Държа да отбележа, че изчетох доста мнения, тестове, статити и т.н. за ендуро машините на всички известни марки, но въпреки това благодаря за всякакви отговори!

До: Бета 450, модел 2009 - питане на пълен новобранец!?

Колега, аз минах по същия път като теб сега.От пистарки минах на ендуро и съм много доволен открих за себеси че това е точно каквото ми трябва.Моето мнение е че мотора към който си се ориентирал е добър избор като имам предвит телосложението ти.Аз също нямах опит с ендурото но опита от пистарките си каза думата и бързо влязох в час.Ако си взимаш някакъв по малък клас то той много бързо омалява и после искаш нещо по-силно.За това Бетата според мен ти е идеална от начало по внимателно докато свикнеш и после може да даваш гас.Относно цената не мога да я коментирам но ако си способен да дадеш толко пари за мотор си заслужава защото е чисто нов.Успех
    0878424143
    0887424150

Коментар

..............И ще дойдеш с нас да ти направим "Бойно кръщене"
      Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

Коментар

Първоначално публикуван от DragoM Преглед на мнение
        Висок съм 185 см и съм 90 кг....

тва е структура на ендурист !! защо си си губил времето с тия прахосмукачки?? взимай Бета-та , това за сега е най-доброто ендуро ,особено модел 2009 ,отлично окачване, много е лесен за поддръжка, здрав ,непретенциозен и на таа цена , направо супер ! а и досега никой не е казал нищо лошо за тези машини .
        "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Каквото и чисто ново ендуро 450 да купиш, няма как да сбъркаш дори и да се мъчиш.

Коментар

Благодаря на всички за отговорите...да разбирам ли, че е единодушно мнението, че съм се насочил към правилен избор - по възможност ново 4Т, цената е добра за състоянието на пазара у нас, както и че машината е качествена и изцяло подходяща за целите Позволявам си да поискам и други мнения, защото съм на вече на 33 години и не ми се минава по пътя проба-грешка, счупи-поправи и т.н.

Радвам, че срещнах само подкрепа, а очаквах и повече мнения, а някои от тях доста крайни мнения от сорта на - "Вземи си Ямаха, нищо друго не може да се сравни с нея"

Благодаря на всички още веднъж на всички

Коментар

...... и не ми се минава по пътя проба-грешка, счупи-поправи и т.н.
              ....... а някои от тях доста крайни мнения от сорта на - "Вземи си Ямаха, нищо друго не може да се сравни с нея"
              Пробата е направена ,много хора в Бг. карат Бета и няма грешка ! Аз ако имах кинти за чисто нов , досега щях съм се оборудвал вече точно с такъв , карах на един приятел Бета-та и си признавам че му завиждам за моторчето ...абе к'во чакаш ,бягай да го взимаш ...
              относно изказването след многоточието- нормално е , всички "сини фенове" винаги са били много крайни!!
              Успех

Коментар

Като голям фен на Ямаха това е единствената марка за която не мога да кажа нищо лошо.
                Gilera RC-125 Honda Dominator 650 Yamaha TT-350 yz250f WR-450-03 WR-450-05 WR-250F

Коментар

Бета ли, те от кога правят мотори ?
                  Ще кажа само, че миналата седмица минах през YAМAHA за масълце.
                  Поглеждам от входа леко в Уево и какво да вида ми WR450F 2009 Ох мамоооу красота

Значи цената и беше 22 бона а на Бетата 11 защо ли YAHAMA e 2-но по-скъпа.
                  Оставям сами да се досетите

Само ще дам жокер със случка в Илиенци Питам аз един Монголец колко струва тази отвертка а той ми вика ми 3 лева, хмм викам аз а тази по арната колко ми 15 лв. А аз, как така ееее?
                  И монгУлецо на развален китайски ми отговаря ми в нея има ЗИЛЕЗО а ЗИЛЕЗО скъпо
                  WR400-in-in-in...
                  LZ1RAO

Коментар

...
                    Има доста статии в раздела - защо не ги прочетеш? И не разбирам защо се хвърляте на големи кубици... честно... Ако ще се сравним то аз съм 189 см и съм 95-6 кила и старият ми 125 кубиков мотор имаше само две-три места от които не можеше да ме изкара... и то такива, че май доста хора не могат и с по-големи мотори да ги изкарат, но това е друга тема.

Бетата не съм я помирисвал дори, но отзивите за тях са що годе добри. Най-малкото е нов мотор и имат представителство в България, което е сериозно предимство.

Преди да купиш каквото и да е - защо не пробваш мотора на някой около теб... Ако си около Кърджали да те сложа на TM-а за кръгче... горе-долу е като 450-ките

Коментар

Първоначално публикуван от anubis Преглед на мнение
                      Ще кажа само, че миналата седмица минах през YAМAHA за масълце.
                      Поглеждам от входа леко в Уево и какво да вида ми WR450F 2009 Ох мамоооу красота

Само ще дам жокер със случка в Илиенци Питам аз един Монголец колко струва тази отвертка а той ми вика ми 3 лева, хмм викам аз а тази по арната колко ми 15 лв. А аз, как така ееее?
                      И монгУлецо на развален китайски ми отговаря ми в нея има ЗИЛЕЗО а ЗИЛЕЗО скъпо
                      Ами да се досетим сами - тая Ямаха, дето си я видял, не е 2009, а е доста по-стара - може би 2006 беше. Стои от години в шоу-рума, и никой не иска да я купи, СЕТИ СЕ ТИ ЗАЩО
                      Иначе струва 22 бона, защото е 2х2, т.е. предно + задно предаване. Има из форума теми за нея.

Коментар

Първоначално публикуван от anubis Преглед на мнение
                        Нормално е да са по-скъпи , погледнете "атласа" и вижте къде е Япония ,китарата колко път е изминала до този магазин ...само че т'ва значи че и чарковете и са х2 ...а случайно да знаете че Япония внася ЗИЛЕЗО отвън , и това че акциза на японски МПС е по-голям в Европа...ето ви причини да са "малко" по-скъпички японските "предмети" ! Като се купува нещо ,се мисли и за бъдещата му поддръжка

Коментар

Модела си е 2008

А за Зилезото ми скъпо си е

Ех, знаех си, че ще има як отпор на моя пост

Надявам се да не наспамим темата, просто се пошегувах!
                          Поздрави на всички.
                          WR400-in-in-in...
                          LZ1RAO

Коментар

За информация статиите казах, че съм ги прочел...даже ги знам на изуст сигурно

За кубатурите спорът гледам си върви точно толкова, колкото за пистов мотор, ква да ми е първата сърф дъска, кой е най-подходящият калибър и т.н. Прецених на база прочетеното и споделеният опит, физическите си възможности, опитът ми на мотор, макар и друг тип, финансови възможности за постепенно израстване и т.н. че за мен ЛИЧНО няма да бъде проблем да започна с 450 кубика 4Т.

Относно Ямахите в магазина...офисът ми е в същата сграда, познавам пичовете, които работят там...ама трудно ще ме убеди някой, че 19К за нов ВР си струват в сравнение с БЕТА...доколкото разбрах възможната отстъпка също не би доближила особено цената до тази на БЕТА. Теориите за внос, Япония и не бих искал да ги коментирам...всеки си знае как си ценообразува и за кво работи Този ту-трак си го спомням като че ли от 2008, който си стои долу...красив е, няма спор...за съжаление още бая време сигурно ще краси само шоурума.

Затова моят въпрос беше най-вече за комплексна оценка на БЕТА, цена на нашия пазар и качества на машината...благодаря за всички дадени и предстоящи мнения

Коментар

За какво почване става въпрос? Да започнеш с 125 кубиков, минеш през 250 и чак тогава аджеба да подкараш 450? Не знам какво работиш, но във времената на пазарна икономика ще е доста глупаво и то не само заради това. Намерил си нова Бета на такава цена - няма какво да чакаш, перфектен мотор е. Няма нужда да слушаш никой - аз карам еди какъв си мотор, затова той е най-добър. По-горе един колега е написал, че каквото и да вземеш - ново 2009г., от доказалите се марки, няма да съжаляваш. Абсолютно съм съгласен. Аз лично почнах с нов 530 КТМ 2008г., почти не бях карал мотори, не ме е срам да кажа, че една година свиквах с мотора. Сега мога да кажа, че това е моя мотор, просто съм свикнал с него и другите ми се струват малко по "не като КТМ-а ми". Ако бях свикнал с Ямахата, тя щеше да моя мотор. Насочил си се към много добър мотор, на много добра цена и перфектното хоби.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X