Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се отказвам ли!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да се отказвам ли!

Здравейте колеги! На 45г. съм и мотор карам от около 14 годишен.В ония години нямаше много машини в Б.Г. както знаете които помните тези времена.Почнах от Верховина,ИЖ-Планета-3,Ява Угар,Урал...после японски машини и прекъснах докато не усетих чара на ендурото.Подкарах Ендуро и около 2 год.се кефихме тук в Пловдив с малка група наши момчета,то като гледаш проявите на колегите от Ст. Загора Харманли, Хасково как да не се надъхаш До тук добре но март 2006 тежко строших бедро-7 месеца,след което една разходка за 3 часа-счупен глезен на същия ляв крак.45 дена гипс и при същия доктор Всички взеха да ми намекват че е време да забравя моторите И това в един злополучен сезон а така ми се кара и днес покарах...но знам ли...някой с подобен преживян проблем би ли споделил нещо

Не е важно на колко си а на колко се чувстваш . аз бих те посаветвал да не оставяш моторите а просто да си вземеш по спокоен и тромав мотор , които да се управлява по лесно , за да не те турмози или пък да си вземеш хубава екипировка че когато паднеш само да станеш и да се изтупаш и да продалжиш . Имам и трети вариянт , да предадеш фронтана по младите и да им се радваш от страни ... но общо казано всичко е от според зависи
    http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Проблема е че предадох фронтана на по младите и бях с добра екипировка но мотора ми беше по тромав а пък аз исках да карам с тяхното темпо Може би ако карам сам ще си правя мое темпо но като се сетя че като се потроших нямаше обхват и ако бях сам

Коментар

Не ги слушай какво говорят докторите всеки път като отидя в Пирогов, и като чуят травма от мотор и почват"абе на тебе акъла не ти е дошъл още, що не спреш, бла бла бла".
        Майка ми стъпи на криво 100м от нас отивайки да пазарува и си пукна метатарзалните кости.
        Естественно трябва да внимаваш и да не се изхвърляш.

Коментар

е ти пък те няма да отидат до края на света , нали все пак ще ги стигнеш някога , баща ми казва "бързаи бавно " и е много прав . Имали желание всичко става
          http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

TT-Raa, ти какво караше сега ?
            Я си вземи един по як мотор, че да можеш да го контролираш! Не става въпрос да ти отскубва ръцете, но да го чувстваш, че те слуша. Мощният мотор тръгва бързо, но и се укротява бързо. Това е много важно условие, ама пък да не е някакъв струг !!!
            ... и никакво предаване
            Ендурото и сексът не са шега работа !
            -------------
            Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
            http://crazy-job.com

Коментар

И аз съм чупил бедро и глезен на един и същ крак но не в такъв кратък период /при това без мотор/. Може би затова ти е дошло малко нанагорно. Колкото за предаване на щафетата всичко зависи от теб и какаво очакваш от ендурото. Аз карам за кеф и не гоня състезателни цели. Ако човек не се разтоварва с нещо може и да спести някоя фрактура, но ядовете в града ще му докарат някой инфаркт. Затова не съм от мърморещите доктори в Пирогов, въпреки че бачкам там. ПОЗДРАВИ И НИКАКВО ПРЕДАВАНЕ!

Коментар

Важното е да знаеш къде да спреш ! но не да спреш да караш, а кога да спреш да даваш повече газ. Човек се увлича понякога от другите около него и тогава стават най-големите падания и травми
                Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от TT-Raa
                  Проблема е че предадох фронтана на по младите и бях с добра екипировка но мотора ми беше по тромав а пък аз исках да карам с тяхното темпо Може би ако карам сам ще си правя мое темпо но като се сетя че като се потроших нямаше обхват и ако бях сам
                  Еми ето че знаеш какъв ти е проблема. Просто трябва да върнеш малко газта. Намери си по тромава групичка и си правете кефа. И без това с това юркане нищо не може да се види от природата. Добър вариант е да намериш пичове които карат от скоро. Обикновено такива групи са с по стари мотори, по бавни и повече падат и се изчакват. Там ще може да си караш с съвсем нормално темпо без да се притесняваш че някой те чака и да се юркаш, а и ще може да им даваш акъл на младоците.

Не съм съгласен за тромавият мотор, колкото ти е по хубав мотора, толкова по малко те товари, по лесно се кара, и по малко се пада.

Коментар

Не се отказвай. Аз съм почти на твоята възраст и си купик мотор при това след дълго прекъсване.
                    LZ1VMH

Коментар

Ей, момчета благодаря ви,живнах малко просто малко стрес имам,че много ми се събра за кратко време и като се кача на мотор пак очаквам нещо кофти Потроших се сТТ-Ра вози като гондола ама както казва Жоро трудно се контролира особено на завой с по висока скорост.Наистина съм гледал как здравата машина реагира по бързо на командите ама пък иска ръчка и трябва да умееш да я караш.Вярно че за всеки вид каране трябва оптималната машина,иначе казано соред машината и карането,това го проумях по най-трудний начин Сега съм с Xl-200

Коментар

Гледай сега, проблема ти е в преценката а не в машината. Като си вземеш по добър мотор ще караш още по бързо, защото не се осещат скороста и се кара с лекота. Като виждаш ТТ-то как взима трудно завойте карай малко по бавно де. Просто трябва да спреш да рискуваш излишно ... според мен.

Коментар

видяхте ли оня шотландец на ДАКАР /забравих му името/, дето участвал в състезания от 50 години
                          дали си е чупил кокалите
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Напълно съм съгласен,Събине въпроса беше че ми надуха главата че било крайно време да спирам да карам ама не ми го казват мотористи ами хора без тръпка затова почувствах нужда да споделя проблема си с колеги,а как ми се кара както казва Голди не че сме стари и прекъсването не е проблем а както стана въпрос май трябва повече самоконтрол и по-реална оценка на възможностите на машината и карача.Сина ми наду главата за 2 такта 125 кубика ама аз смятам че тази машина не е нито за него 17 годишен нито за мен помогнете да го откажа ако смятате че съм прав

Коментар

Според мен, трябва да се кара с главата

А за сина , взимай му и на него мотор и да си карате заедно.
                              По-добре да си счупа ръка или крак отколкото да ходи да се друса.
                              Така поне аз мисля.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X