Обява

Свий
Няма добавени обяви.

125cc 2Т ендура

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 125cc 2Т ендура

След разговора ми с Митков се запалих много по тези 125 кубикови мотори,и разговарях с хора които са имали такива мотори.Няма нищо общо с това което се пише по списанията и с реалноста.Гас Гас си е много добра моторетка и разликата в това е че нямат такъв маркетинг като на КТМ имат си и ниски и средни обороти на мотора и не се трошат и и на половината на КТМ,мнение на притежател на магазин за мотори и собственик на Гас Гас 125.А и още повече ми се промени мнението за КТМ онзи ден когато ходих да си взема дреболии за Хускварната.Там имаше една 125 2010 година и от приказка на приказка ,да же я и покарах малко,ами какво да кажа ако имаха и те парите да плащат като други марки за реклама и те щяха да са на това ниво.Мотора е супер лек и с доста силен двигател,ниски средни ,високи обороти колкото искаш.Работата е там че трябва да се пипнат карбураторите и това е.А за амотисьорите не меоже да се говори супер са и предницата на мотора е като зкован в земята.Дали няма да мина на 125 е въпрос на време май и определено няма да е КТМ.Хусаберга даже съм го обявил за продаване вече.
    Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
    0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

До: GAS GAS 300

[QUOTE=pepimotos;1044335]След разговора ми с Митков се запалих много по тези 125 кубикови мотори,и разговарях с хора които са имали ...

кво толкоз ви харесва у тия 125-ки? как ще се качите от 250 на 125 ? ще скъсате жилото на газта и със сигурност не могат да ви направят такъв кеф като 250-о . кое в тези мотопеди ви харесва ?
    "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Щом до сега не си го разбрал ,няма и да го разбереш.
      Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
      0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

освен за икономии от потдръжката, за друго не се сещам ...

Коментар

Е чак пък за икономии от подръжка едва ли.На 125-ците най-вероятно по често се сменят бутала, повече масло се сипва и т.н.По натоварен двигател според мен -> не може да му е по-евтина подръжката.Най-вероятно мислят за 125-ца заради лекотата и удоволствието да се кара такъв мотор (не съм карал и пиша само това което съм чел).И че всъшност 125-цата можеш да си я караш много повече на пълна газ и това да ти прави кеф че "издевателстваш" над мотора примерно, но това не за всеки човек важи, някой обичат да си карат с малко газ и големи кубици.

Нека те си кажат все пак, мисля че ще е интересно.
          Иван Маринов
          Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
          ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

мда... не се бях замислял. наистина може би чувството на "превъзходство над машината" , така започнах да се чувствам с 250 4т , той е мошен горе-долу колкото 125 2т . но у нас много им падат цените ,че да не кажа и нямат продаване...
            Последно редактирано от Жоро Донечки; 15-02-10, 12:01.

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
              мда... не се бях замислял. наистина може би чувството на "превъзходство над машината" , така започнах да се чувствам с 250 4т , той е мошен горе-долу колкото 125 2т . но в "Българистан" много им падат цените ,че да не кажа и нямат продаване...
              Колега всеки си има свои "чувства" към машината си и когато тя му допада значи е неговия тип. Пробвай ако искаш едно трасе със 125,250 и 450 виж си времената и тогава дай точна преценка кой мотор какво може. Това че си карал 250 а сега 450 нищо не значи, още по-малко че може да караш по-добре голяма кубатура. А и как да разбираме това "Българистан" ???
              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Българистан , наричат страната ни хората в югозападна азия, и като се замислих... ми точно така си е ,съвсем малко по-напред сме от тях , не сме "бяла страна" все още , за съжаление ... а относно тва кой къв мотор...ми да се беше уточнил колегата че става въпрос за "трасе" , и е важно мотора да е лек и повратлив , нали основно за ендуро се пише в този форум, и си помислих че иска да се катери с него по баирите , пък там се иска мощност която 125 няма.
                Последно редактирано от yurgana; 14-02-10, 23:03.

Коментар

Колега ,не съм съгласен с мнението ти че 125 няма сила.Това че в БГ когато купувате моторите гледате да вземете възможно най силния за определени парички зада ви е изгодна зделката работата е друга.За мен от 250 нагоре си е жив килишлък както му викат по нашия край.Пробвайте карайте и тогава пускайте мнения че иначе нямат почва такива изказвания.За горепосочените мотори никой не е говорил за кросови мотори ,става въпрос за ендуро.Пак ли ще трябва да се обяснява разликата между едните и другите.Продължавам да твърдя че новите 125 ендуро мотори са супер за екстремно каране а и покриват доста широк диапазон за употреба включително състезания от всякакъв тип които се провеждат в БГ.Не стават за много дълги преходи ,но лично при мене не ме и интересуват.
                  Последно редактирано от pepimotos; 14-02-10, 23:28.

Коментар

който не е карал 125 не знае какво е кеф
                    това е най приятният и забавен мотор за каране..стига да му знае човек челъмите
                    а това че не качвал баири .. си е смешно..не качва баири ако го караш като 530 ка..ако се кара като 125 качва всичко
                    ..преди време буховци ни развеждаха по баирите и екстремите край връх мургаш след състезанието 2006 та..тогава карах 125 и то модел 97 ма и то кросово..нямаше баир където да не излезе
                    верно иска да вкараш техника и яко газ и съединител но забавлението е голямо..от известно време търся 125 ендуро 2 ра употреба и в англия и в германия..не можете да си представите какви цени държат тези "мотопеди" там..много повече от големите кубици и има оромно търсене а например ктм 125 ехс е най продаваният модел на компанията..верно трудно се дават бързи времена с 125 но повярвайте ми това са най забавните мотоциклети по всички тестове из списания и интернет тест пилотите споделят че усмивките им не могат да слезнат от лицето след като са карали 125 моделите ..между другото и аз преди време ги мислех за колела и карах 250 400 500 и прочее но след като покарах 125 ката на един приятел на едно състезание по крос..реших че тва не е за пропускане ..но все пак наистина не на всеки допада особенно от хората от по новата генерация в ендурото и които не са карали навремето 2 тактови мотоциклети

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                      Българистан , наричат страната ни хората в югозападна азия, и като се замислих... ми точно така си е ,съвсем малко по-напред сме от тях , не сме "бяла страна" все още , за съжаление ... а относно тва кой къв мотор...ми да се беше уточнил колегата че става въпрос за "трасе" , и е важно мотора да е лек и повратлив , нали основно за ендуро се пише в този форум, и си помислих че иска да се катери с него по баирите , пък там се иска мощност която 125 няма.
                      Спора е за 125 а не за Българистан, и какво общо има това с темата. А и трасетата не са само крос а и ендуро, ама явно още не си го разбрал. Трасе може да си направиш на 500м от вас в някое дере с много стръмни изкачвания и спускания, карай го със 125 и 450 2 часа и тогава ще разбереш за какво говоря.
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

До: 125cc 2Т ендура

И аз като най-големия фен на 125 2Т ендурата да се включа след като ви метнах мненията където трябва
                        От година и половина карам 1998 ЕХС 125 и от моторите които съм имал този най-много ме радва. Тия дни се наложи да отбивам настойчиви предложения да го продавам.
                        В събота му сменях буталцето и му почистих, и нагласих едно друго. Сега е като малка ракета. Такова ускорение нямат дори по-мощни 4Т мотори. За изкачване на стръмни склонове само с въртене на ръчката на газта наистина не става ама те хората затова са сложили и другите органи за управление, не само за красота За местата от където може да се мине с това "колело" с по-тежките мотори ще трябва бая сила, пот и помощ от приятели.
                        На мен ще ми е много интересно да пробвам ГАСГАС125 и да направя сравнение с КТМ, който от ниски тегли както никоя друга 125-тица.
                        Една малка тънкост - 125 2Т мотор трябва да е добре настроен за да има радост. Определено не препоръчвам този клас на хората които не им се занимава с подръжка на мотора. За тях наистина е по-добре да си карат големите кубици на които не им е нагласено всичко по двигателя, но пак е останала някоя конска сила.
                        2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                          Спора е за 125 а не за Българистан, и какво общо има това с темата. А и трасетата не са само крос а и ендуро, ама явно още не си го разбрал. Трасе може да си направиш на 500м от вас в някое дере с много стръмни изкачвания и спускания, карай го със 125 и 450 2 часа и тогава ще разбереш за какво говоря.
                          има общо , нали по-горе ме питахте "кво да разбираме тва Българистан ?"
                          отговорих ви без много лирични отклонения . м-у другото тоо "спор" се зароди в далечния 14.02.2010 ,когато аз се поинтересувах какво толкова ви харесва у 125 сс. моторетки, и вместо да получа отговор , разбрах "колко съм тъп" ... пак се наложи "Митков" да дава най-изчерпателни и ясни отговори, за което му благодаря !! че даже и предупреждение от модератора имам... не помня кой участник във форума имаше един мноо готин подпис -" германски форум-задаваш въпрос и ти отговарят; руски-отговарят ти с въпрос; Български форум-задаваш въпрос и ти казват колко си тъп", браво на човека , много е прав!

Коментар

Ами то на тъпи въпроси, тъпи отговори. Какво друго очакваш.
                            Нищо лично, просто коментирам подписа за който споменаваш.
                            Идеята ми беше такава: че когато човек пише мнение трябва да се позамисли дали ще е полезен с нещо, а не като твоето мнение "кво толкоз ви харесва у тия 125-ки?"

Ами харесват си ги, щом се произвеждат и масово се купуват, щом в световното ендуро има клас Е1 който е 125, щом в световното по мотокрос пак ги връщат значи има защо.

Коментар

ами тук нали не е само за мнения, а и за въпроси ? пък и то, от мойто въпросче се роди цяла тема ...и то мноо хубава даже ! ама аз съм корава къртуна и си знам че 200сс. е по-хубуу от 125 , точка!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X