При положение , че изискването е да държи магистрална скорост 5-6 часа , и при положение , че тази магистрала е в САЩ , задължително са нужни поне два цилиндъра и поне 750к.см. Всичко останало има пълни шансове да роди насред магистралата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Трети мотор за новобранец
Свий
X
-
-
Много харесвана,карана и надеждна машинка се води това тук,като тръгнем из горите горе само такива карат,спираш на паркинга и има по 5-6 GSa пред всяко кафе.
Проблем,че струва колко една Нова Хонда
-
Аве ше клекнеш ти ве, ама още малко бой ти требе ;-)
https://www.bmw-motorrad.bg/bg/model...adventure.html
-
-
Босе не гледай какво карат там,а какво ще караш ти.Още се ти малко километрите та да те бутаме в дълбокото.То и ЗХ14ка може някой да предложи,ама това не значи,че ще можеш да я караш.
А БМВ без боксер е като жена без цици.Върши работа ма няма кеф....
Няма страшно в умирачката...
Страшното е да си жив!...
Коментар
-
И да и не
Това по пътя е майтап,нито ти тежи мотора,нито ляга,нито падаш от него,дупки няма,няма борба.........та и средн хубост,кила и мощност мотор няма да са ми проблем.Аз все пак имам едни дни в пустинята - камъни,коловози,тръни,пясък,дървета,чакъл.........с 45 коня машина с леко състезателен характер.С това си падам истински, борбата там си е борба,мускулната треска ти е в кърпа вързана,и мотора ти ляга,и в коловози се тряскаш и.......всички екстри.В сравнение с това кой да е път тук,какво да е градско,по кой да е твърд път си е лесна работа - ни ти тежи мотора ни се бориш с него.
Остави ти тая далавера сьс супер лек мотор,като ти мине американски ТИР покрай тебе със 130 и се сещаш защо трябва да е средна хубост поне.Говорим все пак за трета машина,а не за колекция новобранци.
Много трудно ше загледам нещо в 500 класа,зяпам 650 до 900 кубикови машини с поне 2 цилиндъра и ви вярвам на това което пишете,но вярвам и на ония в магазинчето - за 3 цигари време 5 човека те навиват да е ПОНЕ 850 кубика машина,трима от тях говорят за 1000 и поне 130 коня.........да ‘фанеш па да им шибнеш по един.
-
-
Това днес минава на супермото,имам и 6.6 галона / 25 литра /резервоар за него,да ми тежи и да ми е гадно по пътя.Да съм жив и здрав то следващите 3-4 дни ще му врътна едни 1000 километра.
Леко имам,търси се удобно,средна хубост,яко добиче което да държи магистрална скорост с часове ако му се наложи,а по американски стандарт това не е 400 кубика машинка,не е едноцилиндров и не е 50 коня моторетка та и килата не са му 200 само.
Аз че съм новобранец си го знам ма купувам мотор който да не ми умалее за 3 седмици,аз като купя нещо и го продавам/подарявам 10-15 години след това........а това едно GS без цици го можело примерно
Последно редактирано от BENZBOSS; 09-12-20, 19:40.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Да оспамя малко темата за трети мотор, понеже в личния чат не мога да кача снимка.
Първоначално публикуван от KingofROADЗдравей колега,
Може ли снимка на кемпера, с мотора? Интересно ми е как превозвате КТМ-а.
Аз имам Ява Бабета, и Ява Стелла. Минимоторчета, и последната мога да я нося със сгънато кормило, в багажника на буса напречно отзад. За обикколка по магазини, или недалечни пътешествия е идеална, а и по талон се води 1+1. За бабетата пък гледам разни багажници на телича на буса, или на теглича на каравана, или ремарке.
Случайно тук съм хванал и задницата на кемпера в Кортина д'Ампецо.
Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!
"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."
- 1 like
Коментар
-
Два мотора ли може да носи теглича? А как го караш КТМ-а на снега? Гуми с шипове?
-
Един мотоциклет носи. Стойката е сертифицирана до 200 кг, но е захваната за теглича Оказа се, че рамата на кемпера поддава надолу в задната си част. Подсилвах я, но след това не съм пробвал до колко е успешно.
Аз като тръгнах към Италия в България беше пролет, а в Италия трябваше да бъде още по-топло. В този проход имаше закъсали и изоставени автомобили. Два дни преди да пристигна там е имало снежни бури. Пускаха само с вериги.
-
Ако са малки ги товариш вътре,събират се 2-3,ако имаш един среден размер минава на теглича,а ако са повече вече е ясно,ремарке или кемпер за целта.Не се сещам на тая стойка колко и дават,250 кила мотор сме качвали,а на 200 кила мотор и двама по 70 кила скачат около него / не на ход де / спи и сънува,нищо не се кърти,пробвано на 2 Секвоя и Тундра
Последно редактирано от BENZBOSS; 10-12-20, 18:51.TOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
- 1 like
Коментар
-
Да питам нещичко все пак - какво разбираш под магистрална скорост? 100км/ч, 130км/ч, или нагоре
Защото...над 100-110 км/ч за мен гол мотор не е работа да го карам с часове.
Имам Suzuki SV 650 за протокола, и съм убеден че е много удобен и приятен за каране мотор. Но...за час - два. Високата скорост уморява без предпазни пластмаси.
Успех в избора.
Панайот Бърдарски
0887 60 77 22
- 1 like
Коментар
-
130 докато му свърши бензина в резервоара,100 и сега ги правя за 3 часа с трактора,ма третия час минавам на резерва,това с 16 коня моторче и мотокрос каска.
Не споря за комфорт тук и за това ми трябва нещо което не е стола на мъченията,седалка ще му се сложи,каска нормална за целта ще си купя,а вече как ще свиквам 3 часа на 130 ше видим,най-много да му търся някоя експедиционна макина / на гол мотор само това му липсва ма гледам и на 07 слагат и то огромни което е мммммм странно да речем /.
Мерак,да не се чудиш какво ми еПоследно редактирано от BENZBOSS; 11-12-20, 09:27.
-
Не подценявай момента "околна среда", понеже 3-5 часа на припек и/или комбинация с вятър, дъжд, и друго... оказва до голяма степен влияние на плановете ако не за деня, то за следващия. Дехидратацията и топлинноя удар през лятото са винаги до теб и трябва да се съобразяваш лятото с тях. За другите сезони си има други "екстри".
-
Нищо не подценявам аз,в раница Кемълбек нося 3 литра вода,навлякъл съм се все едно не знам какво ще става,от яки ботуши,през гортекс гащеризон,яко яке с подплата и една лека за дъжд,а и ръкавици 3 сезона поне макар,че ставали и за зимата.
Жегата е лесна,на това свикваме в пустинята,там като е жега е 40 плюс,джвакат ти ботушите
-
Друго: ти мотора ще го ползваш за возене или пътуване? Първото предполага да не носиш багаж, второто - да носиш и да е за 1+ дена в посока, като ползваш само мотора за превозно средство.Публикувайте отговор
Коментар
-
Аз багаж винаги нося,в момента имам 3 литрова туба която е пълна и една раница с яке,военните му ботуши и работен панталон,отделно влача малка аптечка,малко инструменти,нож,вода,радио,телефон,а ако е студено и подплатите на якето и гащеризон.Това без телефона стои на една раница над тубата с бензина,на багажника му давали 3 кила натоварване / или 3.5 беше /,но аз съм поне двойно на това и за сега държи.
За КТМа съм намислил едни GIANT LOOP меки за седалката,лесно се махат и събират багаж за ден 2,а и са ниски,че сега трактора едва го прескачам с тая раница,не съм добре с шпагатите.
Да уточним нещо - возене за мен е 150 км минимум на ден с трактора в момента,пътуване е поне двойно на това,половин резервоар бензин е шмиткане,а онова прави по 70-75 мили на галон.
Градчето с околностите е 6 милиона,ниско строителство и къщи с дворове,докато се завлека из баирите и съм набил едни 100 километра,че живея до голямата локва.С тоя бавния ми отнема време и нося багаж с мен,12 на обяд да изляза и съм се прибрал в тьмницата,тия дни ше видя как е с Австрийския хулиган ма и там без багаж не тръгвам.
А и знам как стоят дисаги на КТМ,като на свинче звьнче ма аз срам нямам,дреме ми как ще изглежда,на трактора в момента съм с 3 различни огледала,обриви нямам
-
-
Аз пак да кажа за Vulcan S...60+ кс. Двигател от нинджа. На мен ми е комфортен и върви добре. Може да си караш и да си зяпаш гледки. Настройва се за хора с различна височина. Има и дисаги отделно . Мооже да му туриш и втора седалка.Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.
Коментар
-
Значи звъни ми наш модератор Димо, и вика “я кажи за тия лодки..” К’во да ти кажа бе, ела съ повозиш и ш видиш! И се срещаме в Хонолулу. Отиваме на лодката, до Калифорния ще се правим на моряци, и той вади каска от багажа /беше ме предупредил/. И 20 дни лакърдии за лодки и мотори, и как от Калифорния купува мотор и го кара до Бостън.
Паркираме се в Сан Диего, никой не се удави, и марш към магазина на наш Иван за моторетка. На витрината есно БМВ 700GS. Димо влиза, поглежда го, и вика “ето го мотора”. Абе не бе, виж и други има, разгледай. Да бе, има, ама това е мотора... И след 3 дни се завея за Бостън.
От тогава като видя GS и все за това се сещам- ето го мотора!
Днеска седим в Енсенада /там от където стартира Baja 1000/, и ядем мексикански “дюнери”. И покрай нас минават моторетки, много карат из тая Baja, шемети от цял свят, явно е голяма работа тая пустиня с тия тръни. И повечето са с GS...
Аз седя, дъФча си такото /много готино нещо е това Мексико/ и му викам на екипажа, гледай бе, ей така искам и аз. Той горкия е единия от тия дето организират King of Hammers, цял живот по офроуд се е трошил /сума и пирони има по него, ако потънем, от пироните ще да е/, и ми вика “ей сега звънкам и ще те свържа с момчетата”. Момчетата ясно, ама аз не искам да наемам мотор, искам с мой мотор да ги карам тия 3000 километра пустиня...
И пак се заглеждам, дъФча тако, гледам моторетки... GS. И се сещам за Димо.
Я кажете F800gs с какво е по добър и по лош от предложените от вас. Гледам ги тия Сертао ги има почти на 1/2 от парите на F800gs. Що така?
Ако някой още не е разбрал, дрънчи ни средната възраст, някаква мъжка менопауза ще да е, и се чудим какво искаме. И с тия темпове на чудене ще ни трябва хале след година /нищо не се продава, само нови дръгели се купуват/. За да не си правим колекцийка, гледаме да не се прецакаме с неправилното нещо, ама пусто като сме новобранци и не им разбираме...
Димо ми викаше KLR да съм си вземел, кретеноустойчиви били, и ефтини, ама нещо тежко прасе ми се вижда /не че БМВто е перушинка де/.
И да допълня, ако въобще се засилим из Баха, ше е с една Секвоя багаш и поне 2 хладилника бири в нея, вече съм дърт да се правя на костенурка и да влача всичко с мене. Демек мотора не е нужно да става и за муле.
Ъъъъ, доброволци да карат обоза през Баха?Последно редактирано от NIKSD; 13-12-20, 02:34.
Коментар
-
Жената тъкмо я навих да кара обоз/линейка/сервиз от Барстоу до Вегас,а ти сега Баха,това или ще е развод или ще ни гази с комбито
Да ти се не видят и моторите,трактора вече има 1000 мили,утре в 6 товаря,децата стават в 5:30,майка им спи,по мъжки у пясъка,там ше го мислим мога ли да избягам от твоята идея за Баварец ГС или да се чуствам дьрт и аз.
-
-
Вие явно сте напреднали щом тръгнахте по Баха. Перфектният мотор/тежко ендуро/ за дълги офроуд преходи , трябва да е със система на смазване сух картер , много добро окачване , ниско разположени резервоари. Като , ниския център на тежестта и дългоходовото окачване пряко зависят от системата на смазване. Въпросните BMW-та , дето сте се захласнали по тях , не отговарят на условията. Изкопирали са двигател от преди 30г. , но при счетоводството са спестили от системата му на смазване , и от там всичко е объркано , същото е и с новата Ямаха , Хонда. И това е мое мнение , да не се засегне някой ,лично аз не бих си купил нито новата Ямаха , нито новото БМВ 850ГС , нито новата Хонда.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
Абе още никъде не сме тръгнали, ама и е до задника, от нас до мексиканската граница са 17 минути..
Я кажи ти какви би си купил.
Коментар
-
Аз предпочитам да си ги правя сам ,така , че да се получи това което аз искам. Но ако трябва да купувам , бих си купил BMW HP2 или KTM super enduro , но това само на старо. От новите ,избора е ограничен само до КТМ.Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнениеАбе още никъде не сме тръгнали, ама и е до задника, от нас до мексиканската граница са 17 минути..
Я кажи ти какви би си купил.В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода
Коментар
-
От едното май са пуснати 3000 бройки,от другото за Щатите само 1000,цените почват от 20 бона........знаеш ти какво да искаш,и аз искам S500 от ония години ма няма,кекави ги правят вече.
Баси,пак КТМ,ооооооранжево небето.........кой КТМ от по-новите?И гледай да е бил пускан в магазините,а не колекционерска мечта,че само се облизвам тука.
-
А е това е приказка,тия ги има и има запазени екземпляри,тоя долу е на 2 000 и малко мили,двойно на трактор ми.Има и машини на по 40 000 мили,всичко има.
https://www.cycletrader.com/listing/...990-5014839525
790Р модела става ли,че гледам на цифри го хвалят?
-
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Винаги си новобранец в тая история ... Иначе пробвай - едно ниво е над спортстера, 300 кила е само на паркинга, малко вибрира и са му лееееко кьопави спирачките
Коментар