Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КТМ 2007 ма моделите вече излязоха и се предлагат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Еее пу за мен си е SX 250 . Страшен е , карал съм такъв самоче с 10 години по стар и беше чудовищно бърз и мощен , представям си какво ли е това . А някои да знае какви цени са тия звярове , че да знам да чупя касичката и да скачам на един
    http://ftp.domainbg.com/CECO_KANGOTO...%20EGOISTE.bmp

Коментар

Първоначално публикуван от CECO_KANGOTO
      ...А някои да знае какви цени са тия звярове , че да знам да чупя касичката и да скачам на един
      Зависи от касичката ти. Ако дрънка /значи не е пълна, а не че е счупена/ май няма да можеш да си го купиш .
      Двутактовия 250 сс мисля че беше към 13 хиляди и шест-седем стотин лева. Ако ти трябва по-точно да ти дам тел. на представителите оказа се че са ми градски.

Коментар

Ендуро варянта на 450-ката е малко по тежак, защото незнайно защо хората са решили да удължат повече ауспуха на ендуро варианта след излизането му от цилиндъра, което при кросовия варянт липсва! което е минимум 300-400 грама.. отделно на ехс модела рамката е малко по тежка + това и задната вилка е по-подсилена - резервуара е по-голям, корите също и незнам защо тея от КТМ са направили тея промени а просто не вземат кривката примерно от крос и да спестят някой друг грам от тук малко от там малко.......капка по капка вир става
        [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
        [/FONT]________________________________________
        [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
        [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
        [/CENTER]
        [/CENTER]

Коментар

аххаха , маи поразмислих , абе това КТМ дървена далавера (дървена далавера като нямаш кинти да си го позволиш) , затова си карам КМХ , нема да има ядове и тои започва с "К" .

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
            Е, значи 450 ендуро са го посмъкнали с 4 кила. Пак е нещо !
            Не знам от къде са ги свалили, но е тежичко защото си е стария модел. Само разцветката и навярно някои дреболии са нови. Инъче двигателя, рама, пластмаси всичко е същото.

Първоначално публикуван от Десислав
            Че тя и боята тежи 0.5 кг. да вземат и да не ги боядисват
            Ами те почти са спрели. Пластмасите са си оцветени, алуминиевите части са оксидирани...

Първоначално публикуван от Different_Soul
            Според мен е неправилно да се електронизира чак толкова много !
            Верно.... няма да риташ като луд и да залиташ на кофти местата ... но... все пак "само за няколоко паления при екстремни ситуации " според мен не е работа тая работа...
            Туйков, това са глупости бе. Нали ти казах, че изобщо няма манивела. Начи генератор си има. А колкото до "електронизирането". Да ги правят с чукче още?!? :x Стартера ОСОБЕНО ЗА ЕНДУРО е невероятно голяма екстра!

аххаха , маи поразмислих , абе това КТМ дървена далавера (дървена далавера като нямаш кинти да си го позволиш) , затова си карам КМХ , нема да има ядове и тои започва с "К" .
            Цецко, не разводнявай темите, че да не те изгонят и от тука!!!
            К. Кулев

Коментар

Калине, искара ме хептен прост и явно не си разбрал какво искам да кажа !
              Това са двата нови модела за 2007-ма нали
              Първоначално публикуван от Калин Кулев

Кривката на Ендурото е по-тежка от тази на кроса, защото е има една свивка надолу която при просовия варянт я няма !
              Исках да кажа, че ако са ползвали подобна кривка и за Ендурото както на крос-а са щяли да свалят още малко теглото !
              Не си ме разбрал явно ... говоря за снимките, които е дал Митков и моля те опитай се да ме разбираш като пиша... явно щом не са ползвали подобна кривка значи има нещо ..... просто това беше едно мое наблюдение от двете снимки !!!!
              [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
              [/FONT]________________________________________
              [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
              [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
              [/CENTER]
              [/CENTER]

Коментар

точно така . и аз мисля като Different_Soul , но така поне има по голямо разнообразие . и Калине ако си спомняш аз поисках да ми се изтрии е профила че ми писна от намеци че вие сте профисионалисти а аз не и все пак мисля че мога да карам малко по добре от колкото някои от онзи "форум" , за съжеление нямам средства за да ви го докажа , но пак се отплеснах от темата , съжелявам

Коментар

А бре Даниелеее!!!
                  Аз нищо не съм те изкарал. Писах ти на лични.
                  Ти още ли не си разбрал за какво става въпрос???? Обясних ти 3 пъти!
                  Не са сложили такава друга кривка, друг шарнир и т.н. на новото EXC. Това просто е старото EXC което излезе 2004та, само разцветката е малко различна.
                  Виж са. Ей това е SXа който излезе 2004та:

Конструктивно този и произвежданите следващите години са еднакви, като всяка година сменят разцветката и правят незначителни промени.
                  2005та:

2006та:

Такъв е и EXC
                  2004та:

2005та:

2006та:

Виждаш ли че кривките им са еднакви . Новия шарнир го слагат 2005та на EXC и 2006та вече и на SX.
                  2007ма EXC е същото:

Но SX-F а е съвсем различен мотор. С променена рама, изцяло нов двигател, нов шарнир, нов дизайн и т.н и т.н.

Сигурно скоро ще изкарат и ново ендуро EXC с този двигател и дизайн ( и шарнир )
                  СЕГА ВЕЧЕ РАЗБРА ЛИ??????
                  К. Кулев

Коментар

точно така . и аз мисля като Different_Soul , но така поне има по голямо разнообразие . и Калине ако си спомняш аз поисках да ми се изтрии е профила че ми писна от намеци че вие сте профисионалисти а аз не и все пак мисля че мога да карам малко по добре от колкото някои от онзи "форум" , за съжеление нямам средства за да ви го докажа , но пак се отплеснах от темата , съжелявам
                    Колко можеш да караш няма никакво значение. Никой не ти е намеквал нищо. Няма значение професионалист или аматьор. Като пишеш глупости и разводняваш темите ще те изгонят и от тук. Ако мислиш да ми отговаряш давай на лични или в друга тема, защото тази е за КТМ 2007ма
                    К. Кулев

Коментар

калин е направил кратка ретроспекция на развитието на моделите
                      -все пак сте пропуснали да видите разликите в рамата м/у 2004 та и 2005 та рамата е доста по различна профилът на тръбите не е кръгъл а овален което е направено с цел стабилност и си е подобрение значително

кривката от сх новия няма как да я сложат на ехс то щото двигателя е СЪВСЕМ друг и те тия кривки не може току тъй да се разменят
                      а се настройват спрямо двигателя оборотите и т.н. така че да се използват трептенията вътре в системата за подобряване на мощтността
                      така че като му сложиш тая късата тръбичка и няма да тегли от ниски както трябва -и дреме ти тогаз че е 200 г по лек

освен това пропускате и други разлики
                      проблемното при ктм ите окачване WP се подобрява всяка година и то с по много за да могат да настигнат водещите шова и каяба
                      от година на година се правят промени по предницата и задния шок и всяка година като прочета мненията на пилотите на дирт райдър например пишат че окачването на таз годишният модел е по добро стандартно от на модела миналата година модифициран при тунинг фирма
                      сега са взели на работа в ктм и момчето от фирмата NOST който прави тунинг окачвания взимат също на сериозно и всички модификации които се правят и за състезанията в щатите
                      и всички тези неща се въвеждат много бързо в серийно производство

то точно това ме кефи при ктм че всичко се въвежда бързо и се правят неща така че да се угоди на възможно повече и повече клиенти
                      ще видите че постепенно това ще дава все повече резултати

японците станаха прекалено големи и мудни верно отдавна са в тая работа и знаят какво как тр да се прави а и технологично са напред
                      но ктм ите ще стават все по популярни

лично мен леко ме дразни само цената на ктм а че е колкото на един японец а хем си се прави в европа и има доста по малки разходи ..но то това донякъде е и маркетинг

преди време мерцедес например свалили цената на някакъв модел и установили че по малко взели да го купуват
                      тука е нещо подобно
                      а и ктм правят много разходи за реклама ,организиране на мероприятия отбори и т.н. а то това всичко се калкулира в крайната цена
                      според мен и реинвестират доста повече от японеца за да могат да вървят бързо напред
                      докато хонда например са много консервативен производител правят нещо много добро и след това го ползват по 100 години само с козметични промени
                      сега например са направили нов модел моторче като са използвали части от различни стари модели и ето ти нов модел
                      преди време така пуснаха и хр400 уж че нов модел а той всъщтност бе модел от преди 10 и кусур години с 50 кубика отгоре и нови шарки и дизайн и айдее удариха кьоравото продадоха сума бройки и още продават пестят всяка стотинка и пак правят хубави модели
                      ктм стратегията е по различна -правят се много модели и много неща само и само да тръгне работата
                      в една статия бях чел че ктм имали повече офф роуд модели от колкото всички японски производители взети заедно
                      няма начин в едни времена когато индивидуалността е издигната в култ тази стратегия да не даде резултат

Коментар

Дочух, че новия модел освен стартер има и специалния съединител който до сега беше само афтърмаркет възможност и то доооста скъпа (серийно го има само в някои пистови мотоциклети). Става въпрос за тъй наречения слипър клъч (съединителя с обратно действие, който е най-полезен май в супермотото и улеснява (да не кажа позволява) пързалянето при спиране). Дано това не е само слух.
                        И познайте кой е новият директор в спортната програма за световния шампионат по мотокрос МХ1 на КТМ. Въпрос с повишена трудност
                        К. Кулев

Коментар

Интересно звучи това , обаче сигорно и цената им е по различна , а Калине Ти няма ли да сменяваш "стария КТМ"
                          Кои е ... аиде издаи таината (да не си ти )

Коментар

Да бе аз!
                            Стефан Евертс, момчета!
                            Имал е оферта за същата (подобна) длъжност и в Ямаха, но е избрал КТМ заради програмата им която е наосчена към работата с млади пилоти.
                            Цената на новия КТМ си е както на стария когато беше нов
                            Аз определено искам да сменя моя точно с този, но ще го направя най-вероятно след година-две, като поостарее и поевтинее модела. Освен ако някой спонсор не реши да ми закупи един такъв...
                            К. Кулев

Коментар

да и аз вчера случайно научих за новината за евертс
                              бреее това леко ме изненада направо
                              КТМ пак удариха кьоравото

Коментар

НЕ не. Те инвестират!
                                Много умен ход btw.
                                К. Кулев

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X