Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тест на реален електроендуро мотоциклет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тест на реален електроендуро мотоциклет

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
    сега гледам че новия прототип на опел примерно са го направили да има и двигател..който да дозарежда батериите ако се стигне до там да свършат
    нищо чудно на нещо е такова ..едно 30-40сс двигателче да пътърка тихичко с постоянни еко обороти и да дозарежда батерията..така пак ще свърши по някое време но ще изкара много повече а и като спреш да си починеш някъде ..през това време ще я презареди доста

проблема като гледам за сега са батериите при тях технологията май малко бавно се развива
    Ми не мисля, че ще правят такава система, тъй като ще натежи мотора и ще се загуби допълнително място за батериите. По-скоро се работи в насока много по-издръжливи батерии и т. нар. "бууст" зареждане - максимално много за максимално бързо. Доколкото си спомням, много напред в тази насока са електромобилите Tesla.

Коментар

Първоначално публикуван от nyvatest Преглед на мнение
      Не се ли губи чарът му тогава Все едно НИВА да вози като S класа
      На мен така ми харесва. Карам заради карането, но и заради природата. Сега с бръмчилката плаша животните отдалече, ако е безшумен ще се насладя на срещата с тях.

За автономността и ток в гората.
      Както каза колегата по-горе, можеш да отидеш до някоя къща, хижа, селски магазин. Не знам дали ще имат бензин, но ток със сигурност. За 2 лв ще си заредиш батерията и пак в гората.
      Номера е да го направят да издържа над 100 км и да се зарежда за около час - докато си почиваш, зареждаш и продължаваш.

Коментар

Идеята ми харесва и на мен.Ако го направят и да има възможност да се зарежда с онези слънчеви панели който си ги постилаш на земята като оделце и с едно кабелче към мотора супер ще е за лятото примерно.
        Иван Маринов
        Suzuki RMX 250 '92 - sold / Yamaha XTZ 750 Super Tenere '91 - sold / KTM EXC 250 2t '06 - sold
        ЕНДУРО ВАРНА

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
          На мен така ми харесва. Карам заради карането, но и заради природата. Сега с бръмчилката плаша животните отдалече, ако е безшумен ще се насладя на срещата с тях.

За автономността и ток в гората.
          Както каза колегата по-горе, можеш да отидеш до някоя къща, хижа, селски магазин. Не знам дали ще имат бензин, но ток със сигурност. За 2 лв ще си заредиш батерията и пак в гората.
          Номера е да го направят да издържа над 100 км и да се зарежда за около час - докато си почиваш, зареждаш и продължаваш.

Аз не карам мотор. Не че не искам, ама не мога. Ти си на това мнение, ама повечето мотористи ?
          Повечето които познавам, искат вятър в косите, звукът на мотора в ушите, и миризът на бензин...
          Не е лошо да има такива мотори. И съм сигурен че ще ги има някой ден. Аз искам джипка на ток. Особенно НИВА на ток. Тогава може да карам без тапи за уши. Ама искам да ги направят малко по мощи и повече да изкарват... Защото мотор се бута лесно, ама джип

А това за автономноста и токът от всяка къща... Абе дали ще ги направят на 220V. та да може да си ги зареждаме в контакта Аз не съм много сигурен... Ще и изкарат с някакъв волтаж и ампераж, че да се налага пак да цакаш на някой...
          И тогава Стефан ще почне да произвежда разни трафове, та да ни е по тънко
          Където Бирата, Там и Аз...

Коментар

Колеги недейте се зарича кое как ще е и как е било и как сте му свикнали. Човечеството хиляди години е живяло по един и същи начин, а за 100 години видя какво ли не. Дядовците и бабите са виждали само каручки като малки, а сега по улиците се движат космически всъдеходи нагъчкани с електроника. Какато се развиват нещата и мисленето на хората не се знае дали след 10-15 години този ел. байк няма да е демоде и да има измислено нещо тотално ново и двиг. с вътрешно горене да е в музеите.
            Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
              Колеги недейте се зарича кое как ще е и как е било и как сте му свикнали. Човечеството хиляди години е живяло по един и същи начин, а за 100 години видя какво ли не. Дядовците и бабите са виждали само каручки като малки, а сега по улиците се движат космически всъдеходи нагъчкани с електроника. Какато се развиват нещата и мисленето на хората не се знае дали след 10-15 години този ел. байк няма да е демоде и да има измислено нещо тотално ново и двиг. с вътрешно горене да е в музеите.
              +1

Много си прав, а и нуждата от алтернативни енергоизточници дава още по-силна тяга на развитието на нови технологии

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X