Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cz 350 vs Иж 350

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Cz 350 vs Иж 350

Ми колега и аз това казвам , но при положение , че вървят заедно с МЗ-250 на дълго / едното е250 , а другото 350куб./ със скорост 130-140 МЗ-250 не прегрява и стяга.А и нали знаеш 85год. и ония младежки и безразсъдни години , понякога правехме и кушии лятото в жегата. Мн. просто лошо охлаждане.
    Първо охлаждащата му площ е най много , колкото на МЗ-250 да не кажа и по малко.
    Второ Чз-350 не е с цилиндрови втулки набити в алуминиево оребрено тяло , като на Мз-250 , а е с цял чугунен оребрен цилиндър , както знаем алуминия има по добрите свойства да отдава температурата към околната среда. Колкото до паспортните спецификации и препоръки на ЧЗ 350 относно скоростта му то не си мн. точен. Препоръчителна шосейна скорост му дават 105км/ч , а стрелката е на крайната границата на зеленото /икономичен режим/на оборотомера при 4та предавка. И да мотора се води туристически и не е за издевателства. Другия му недостатък освен склонността към прегряване казвам при по големи издевателства бързо си отиват основните /съчмени/лагери , като почти винаги първите признаци ги дава десния по късно и средния , левия държи повече може би защото малко или много се маже по добре от маслената баня на съденителя и ск.кутия вследствие леки пропуски /износвания/ на семеринга , който ги отделя , всъщност доказателството е , като погледнеш едно ЧЗ отзад левия ауспуш винаги пуши повече от десния.
    Трофито МЗ-175 на времето бе голяма машина ,верно мн. меко окачване,возия , но пък да не коментираме недостатъка на предното му шарнирно окачване. Е верно не бе създаден за спорт и скорост в завоите , а за шосе и дълго туристическо пътуване. За него се продаваха цели двигатели на 250куб. и само цилиндър и бутало за да си го направиш 250куб. Еех спомени .......от 85 смених 3 ЧЗета , а това сега го продавам , мина ми времето , болят ме кокалите от ветровете зиме и лято през ония времена дето нямаше костюми , едно яке , един вестник под него , сняг вали , а ние айде на дискотека в Приморско. Поздрави!
    За гората още един плюс и от мен за руския кютук , но едноцилиндровия.
    Последно редактирано от traper2504; 04-07-14, 20:41.
    Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Бащами имаше орамжево, 6 волтово 350 внесено от Чехия. С двама човека вървеше 165км/ч. Дали, защото, не е направено за нашия пазар, дали заради друго, досега съм "гледал" 100 чезета, друго като това не съм видял. Тогава ни иж, ни ЕТЗ, нищо не му се опираше. Сега пак си търся Чезет, ако някой има читаво да свирка
      Ако е машина, нека бъде немска!
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Първоначално публикуван от ivodianov1992 Преглед на мнение
        Бащами имаше орамжево, 6 волтово 350 внесено от Чехия. С двама човека вървеше 165км/ч. Дали, защото, не е направено за нашия пазар, дали заради друго, досега съм "гледал" 100 чезета, друго като това не съм видял. Тогава ни иж, ни ЕТЗ, нищо не му се опираше. Сега пак си търся Чезет, ако някой има читаво да свирка
        Ей ти моето.........http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=185613
        Последно редактирано от traper2504; 05-07-14, 16:56.

Коментар

Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
          ..... Колкото до паспортните спецификации и препоръки на ЧЗ 350 относно скоростта му то не си мн. точен. Препоръчителна шосейна скорост му дават 105км/ч , а стрелката е на крайната границата на зеленото /икономичен режим/на оборотомера при 4та предавка.....
          Е добре , приемам критиката от 5 км/ч. Говорех ориентировъчно . Мисълта ми е че ако не го мъчиш със 140 ( то пък в ония години тази скорост си беше на една ръка разстояние от св. Петър ) ЧЗ-то преживява прилично . По шосе.

Иначе , понеже го сравняваш с МЗ : на мен МЗ си ми е слабост По нищо ЧЗ-то не може да се сравни с гедерееца.
          Преди ЧЗ-то имах един Трофи 250 , който надградих от 175 именно с бутало и цилиндър . При 90 км : 3 - 3,2 /100. Нема такива работи като греене , трудно палене и т.н. С него имам около 80- 100 000 км. по пътищата на НРБ. Ама това е за друга тема ... че ме налегнаха и мен спомените

.... а за руския кютук в гората имах предвид именно едноцилиндровия.
          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
            Е добре , приемам критиката от 5 км/ч. Говорех ориентировъчно . Мисълта ми е че ако не го мъчиш със 140 ( то пък в ония години тази скорост си беше на една ръка разстояние от св. Петър ) ЧЗ-то преживява прилично . По шосе.

Иначе , понеже го сравняваш с МЗ : на мен МЗ си ми е слабост По нищо ЧЗ-то не може да се сравни с гедерееца.
            Преди ЧЗ-то имах един Трофи 250 , който надградих от 175 именно с бутало и цилиндър . При 90 км : 3 - 3,2 /100. Нема такива работи като греене , трудно палене и т.н. С него имам около 80- 100 000 км. по пътищата на НРБ. Ама това е за друга тема ... че ме налегнаха и мен спомените

.... а за руския кютук в гората имах предвид именно едноцилиндровия.
            Хаха колега това за свети Петър как ти хрумна.......баш си е така , за Трофитата и изобщо гедерейците също , еехх 9 ти клас 80 година , ,,М,, категория , балканчето с него на училище на 120км. до Грудово , а как мечтаех за трофито тогава или Симсина51 мани, мани.......... Поздрави!

Коментар

Здравейте и много се извинявам ако има вече отворена тема на въпроса ми но не можах да намеря та искам дави питам Може ли да се сложи иглен лагер и бутален болт от планета 5 на планета 3, без да се правят някакви корекции на биелата на планета 3, предварително Благодаря

Коментар

Здравейте колеги от скоро станах собственик на чз 180 искам да попитам и аз имам същия проблем с съединителя не отделя хубаво и е много твърд крачния съединител не работи (така го купих но ръчния си работеше) дисковете са нови и е регулиран идеално кажете от къде може да е проблема благодаря предварително

Коментар

Смени дисковете и ще се оправят нещата
                  KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Механизмът под десния капак на двигателя, или ТНТМ.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Здравейте колеги,искам да попитам балкан 250 добър ли е за в гората,мога да го взема изгодно защото има проблеми с вала (чувало се някакво чукане).

Коментар

Чукане се чува и от износен шибър на карбуратора от което човек може да си помисли, че е от двигателя. Чукане се чува и при износена втулка на буталния болт, а до къто двигателя не се отвори може само да се гадае от къде е.....а иначе що да не става за гората, повдигаш задните амортисьори, взимаш хубави гуми и караш....

Коментар

Ако си решил да го вкарваш в доста критики си вземи иж. Един мой приятел си е направил атв от двигател на иж планета 3. В какви ли не критики го е вкарвал, а колко газ му е раздавал какво ли не го е правил двигателя не пръднал до днес.

Успех с избора на мотор..

Коментар

Първоначално публикуван от mz etz 251 Преглед на мнение
                            Ако си решил да го вкарваш в доста критики си вземи иж. Един мой приятел си е направил атв от двигател на иж планета 3. В какви ли не критики го е вкарвал, а колко газ му е раздавал какво ли не го е правил двигателя не пръднал до днес.

Успех с избора на мотор..
                            Той ако пръдне направо ще се нас.ре.)
                            0888 074 049

Коментар

Първоначално публикуван от kokiimm Преглед на мнение
                              Здравейте колеги от скоро станах собственик на чз 180 искам да попитам и аз имам същия проблем с съединителя не отделя хубаво и е много твърд крачния съединител не работи (така го купих но ръчния си работеше) дисковете са нови и е регулиран идеално кажете от къде може да е проблема благодаря предварително
                              Ако принципа на съединит. е със сачма между осичките разделящи дисковете най вероятно е загубена и я няма.Успех и да черпиш!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X