Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Cz 350 vs Иж 350

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Cz 350 vs Иж 350

колеги решил съм да си врема някакъв по стар мотор да се разхождам лятото из гората намерил съм едно Cz 350 с по голям пиньон и таралежка и едно Иж 350 с два цилиндара та интересуваме кое е по добро от двете за начинаешт
    Ако няма каде да отидеш , ела на себеси

До: Cz 350 vs Иж 350

От това което съм чувал аз, тия Иж-та са тучове големи. Не само съм чувал, а и съм виждал. Повярвай ми, като спукаш гума, неискаш да знаеш как се бута такъв туч! Според мен, ЧЗ-то повече си заслужава! Аз лично бих взел ЧЗ-то! Но в гората, и двата мотора ще са ти тежки! Зависи колко са орезани де! Е тук в форума има хора който са карали много такива машини и съм сигурен, че ще те насочат към правилният мотор!
    Пази душата си, не гумите!

Коментар

Ставало е въпрос и по други теми, но едноименна такава няма.

От соц машините краля на гората е ИЖето!
      Говоря ти за истинската гора - там пътеки, наклони, завъртулки, дето трябва да се кара бавно и технично.
      ИЖето има нещо много важно което ЧЗто няма - огромен въртящ момент в най-ниските обороти(един пич му беше сложил плуг и си ореше градината с него ), абе няма спиране, само да имаш хубава гума отзад да те вади и да можеш да караш ще скриеш шапката на много "състезатели" в гората, от мене да го знаеш.
      ЧЗто върви, много върви, ама във високите, в ниските е мъртвец, но се свиква иска си чалъм, обаче си е мъка по засукани пътеки, трябва и да го спъваш и с венците.
      Иначе ако караш по равното, по полето и там по разни пътища, ЧЗака ще надделее, много обича да се "реже".
      За кила няма да говоря и двата кютука са си от един клас

И сега най-важното - ЧЗто грее.
      В голямата жега направо спира, затяга и това е. Съединителя спира да отцепва... Ако пушиш добре.
      Аз не пушех и това ме побъркваше
      ИЖа е с по-добре изчислено охлаждане за такава експлоатация.

Коментар

Аз имам ява 350 мога да кажа ,че до сега не е загревала никаде ,но колегата е много прав за съединителя въобще изчезва в гората ,но защастие имат съединител доло на лостта на скоростите като натиснеш лоста надоло и все едно си хванал съединител
        Според мен cz-то е доста по слабо от чиста ява или иже за в гората някак си никаква няма сила да те дръпне ,за разлика от ижето ,но то е по тежко(ижето) лично мнение

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
          От соц машините краля на гората е ИЖето!
          Само че едноцилиндровото ИЖ-е! Двуцилиндровите са по-калпави!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
            Само че едноцилиндровото ИЖ-е! Двуцилиндровите са по-калпави!
            То и едноцилиндровото има различни двигатели, но са си много добри.
            Двуцилиндровото е по-зле от еднц., но пак е по-добре от ЧЗто за пътеките!

Коментар

Доста време карам чз и не е загрявало.Хванеш ли цаката на палене проблеми няма.И лесно пали с бутане, ако го задавиш.ИЖ има декомпресор за тази цел.ЧЗ е по-добро за мен.Това е моето мнение, а избора е твои.Каквото и да изберешза, ще спечелиш.Кефа е голям.

Коментар

И двете са страшни машини, земи това което е с по- добър външен вид и естествено с добра цена !! Даже може да качиш някоя снимка на избора си след това
                Обичам всички блондинки..... и брюнетки :shock:
                [B]Yamaha YZ-F 250 2004[/B] THE BEST !!!

Коментар

Иж със сигурност е по кораво и ще ти дава по малко ядове.Чезетките дават и много проблеми със тоците почти не съм виждал такова да му работят постоянно 2та цилиндъра

Коментар

Едноцилиндров ИЖ-Планета перфектно за гората , двуцилиндровия харчи много. За ЧЗ мога да кажа , че са определено по шосейни машини с по малък разход , но имат проблеми с токовете още като нови.

Коментар

Така, аз имам 2 ИЖ-ета двуцилиндрово и едноцилиндрово за гората едноцилиндровото много по добре се представа от другото сащо така двуцилиндовото става за гора но много по барзо загрява. За асфалт едно ЧЗ е едно ИЖ двуцилиндров горе долу варвят заедно знам го от личен опит. За гора предпочитам двуцилиндрово пред ЧЗ

Коментар

Чз-то върви много само да му се оцели центровката, иначе не върви и като цяло мисля че е по подходящо за шосе.

Коментар

От тези два мотора за гора специално е иж едноцилиндров бавноходен с хубава задна гума просто много трудно ще те остави някаде в гората Просто Руски Звяр

Коментар

Аз имам един ИЖ Едноцилиндров и според мен е по добре да вземеш CZ-то защото ИЖ-то е Двуцилиндрово (пълен боклук) Тфа е мое мнение никога неможе да му се угоди на двуцилиндровото един приятел има CZ-350 кара го само в гората с една таралежка и върви мн добре ,а ако имаш възможност да смениш двигателя на ИЖ-то с Едноцилиндров от Планета 3 просто ти казвам няма да имаш равен в гората аз съм мн доволен но ти го искаш да си праиш кефа а не да го преправяш затова зимай CZ-то
                            Прикачени файлове
                            [SIGPIC][/SIGPIC]Не е Важно дали Ще паднеш, Важното е дАли ще Станеш :twisted:

Коментар

Битката между двата мотора е нереално жестока.Аз се присъединявам към почитателите на ЧЗ тъй като съм карал и знам, че хванеш ли му веднъж чалъма няма спиране.И накрая нали знаеш че няма значение какъв мотор караш всичко зависи от теб.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X