Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети за начинаещата ендуристка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвети за начинаещата ендуристка

А HONDA ХР-125 със стартер дали няма да стане?
    Имам даже такава.Много спокойно и кротко моторче.Само за жена.
    Взех го за мойта жена но май,ще си ходи.Моторчето де,не жената.То много щастие на едно място няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Shifta Преглед на мнение
      Здрасти колежке,......
      Привет!!Снимката наистина е от събора на Света гора,миналата година!!!Мерси за окуражителните думи-веднага светнах моичкия/мъжо ми/,че мисията НЕ Е невъзможна и ще се наложи може би, да дели тенерето с мен-стига разбира се да се справя с курсовете.А между другото ти като врял и кипял-можеш ли да ми препоръчаш фирма към която да ги изкарам - по принцип съм се насочила към "Силвиана".

Коментар

Първоначално публикуван от Тончита Преглед на мнение
        Привет!!Снимката наистина е от събора на Света гора,миналата година!!!Мерси за окуражителните думи-веднага светнах моичкия/мъжо ми/,че мисията НЕ Е невъзможна и ще се наложи може би, да дели тенерето с мен-стига разбира се да се справя с курсовете.А между другото ти като врял и кипял-можеш ли да ми препоръчаш фирма към която да ги изкарам - по принцип съм се насочила към "Силвиана".
        Колежке,тая работа с курсовете я забрави! Там могат единствено да ти дадат извинение за пред КАТ. Намери някой печен моторист да те научи да караш , защото повярвай ми имаш доста за учене...
        ПП.Иначе е хубаво да имаш "А"-спестява доста главоболия!
        Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
        Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
          Колежке,тая работа с курсовете я забрави! Там могат единствено да ти дадат извинение за пред КАТ. Намери някой печен моторист да те научи да караш , защото повярвай ми имаш доста за учене...
          ПП.Иначе е хубаво да имаш "А"-спестява доста главоболия!
          Със сигурност няма да се осланям изцяло на подготовката по време на курсовете-имам самочувствието че съм доста добър шофьор категория "В"-но това естествено се получи след много изправящи косите ситуации, и огънати брони, и счупени фарове............. и какво ли още не!!!!!!Според мен човек не просто трябва да премине през дадена ситуация,ами и да си даде сметка какво точно му се е случило!!!!!

Коментар

До: Какво ендуро да избера?

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
            Едно Тенере си е истинско изпитание за жена без грам опит
            И най-лошото - ще и бъде доста по-трудно и изтеглено във времето усвояването на техниката

Има едно важно правило при моторите! - Липсата на опит се компенсира с физическа сила
            И обратното!
            Тези мотори са трудни и за мъжете по черни пътища, да не говорим за пътеки, та според мен (аз не разбирам колкото експертите) не бива да се правят експерименти защото после възтановяването е много дълго. Определено от някакъв детски мотор трябва да се започне е моето мнение, но вие си знаете. Успех!
            Bling bling, money ain't a thing :)

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
              А HONDA ХР-125 със стартер дали няма да стане?
              Имам даже такава.Много спокойно и кротко моторче.Само за жена.
              Напълно подкрепям

Поне в началото трябва да се почне на нещо малко...е, има и корави мацки, които карат CBR 900RR и BMW R1100, ама предполагам не са им били първи мотори.
              Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Тануцо Преглед на мнение
                ...е, има и корави мацки, които карат CBR 900RR...
                ако е същата за която и аз се сещам-верно , бая корава е...
                ПП.Сори за спам-а!
                Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                Джон Кенеди

Коментар

Лично мнение на също начинаеща ендуристка :
                  За момента, при липса на по-малък мотор, се научи да караш Тенерето на асфалт, за да свикнеш с управлението на мотор като цяло, да тренираш рефлексите си и да придобиеш увереност в реакциите си.
                  Най-добре в градски условия, където отвсякъде те дебнат изнервени и не-обичащи-мотористи шофьори и е пълно с непредвидени ситуации . Това е в кръга на шегата, но помага .
                  И чак след това започни с оффроуда. Но за гората задължително си вземи малко ендуро. Ще се чувстваш много по-добре и много по-сигурна, че ти доминираш над машината и ситуацията, а не обратното . Още повече, че при евентуално падане няма да успееш да си вдигнеш мотора сама, което те прави абсолютно зависима от компания при всяко излизане в гората.
                  Не че те съветвам да ходиш сама, де, ама понякога се случва...
                  Успех и от мен!

Коментар

Изобщо не се притеснявай , че започваш на 650 . Аз през живота си не се бях качвал на мотор и веднага след курса го направих на 650 . В началото голям ужас - тежък, баланса ми го няма никакъв и колко пъти по кръстовищата на Варна го лягах на една страна, защото не го удържах а той залита не е за питане ... Сигурна автомобилистите са си умрели от смях... Само едно е важно : да не те е срам, да не се притесняваш и най вече да не си под него ако тръгне да пада. Боята се оправя. Успех

Коментар

Първоначално публикуван от Marinur Преглед на мнение
                      Изобщо не се притеснявай , че започваш на 650 . Аз през живота си не се бях качвал на мотор и веднага след курса го направих на 650 . В началото голям ужас - тежък, баланса ми го няма никакъв и колко пъти по кръстовищата на Варна го лягах на една страна, защото не го удържах а той залита не е за питане ... Сигурна автомобилистите са си умрели от смях... Само едно е важно : да не те е срам, да не се притесняваш и най вече да не си под него ако тръгне да пада. Боята се оправя. Успех
                      Колега, става дума за ЖЕНА!
                      Per aspera ad astra.

Коментар

Първоначално публикуван от Тончита Преглед на мнение
                        Със сигурност няма да се осланям изцяло на подготовката по време на курсовете-имам самочувствието че съм доста добър шофьор категория "В"-но това естествено се получи след много изправящи косите ситуации, и огънати брони, и счупени фарове............. и какво ли още не!!!!!!Според мен човек не просто трябва да премине през дадена ситуация,ами и да си даде сметка какво точно му се е случило!!!!!
                        Недей разчита на подготовката която ще получиш от курсовете.
                        Обукновено моторите на които се обучават курсистите са коренно различни (ниско оборотни и с малка мощност) от масовите ендуро мотори.
                        А примера който даваш с "B" категорията не е много уместен - ако при колата огъваш брони, при мотора имаш директен контакт земя-тяло - при който резултатите могат да са много по-опасни.
                        Единствения съвет който мога да дам на база личен опит е да намериш човек с достатъчно знания, който да ти обясни поне основата при ендурото и в никакъв случай не подцявай предпазната екипировка - задължителна е, особено за хора с малко опит, при които паданията са неделима част от процеса на задобряване.
                        Успех и по-малко падания!
                        Success is like being pregnant! - Everybody congratulates you, but nobody knows how many times you were fu..ed ....

Коментар

Моят съвет е да започнеш с нещо доста по малко!!!

Когато караш курсовете за категория А , най-вероятно ще караш мотоциклет 125 или 250 сс. Тогава ще разбереш колко лесно се управлява един по-маломощен мотор, особено за човек без опит.

Успех в начинанието.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X