Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мнение за Kawasaki KX250?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мнение за Kawasaki KX250?

Здравейте колеги нож съм във форума.
    От скоро се зарибих по офроуда и реших да си купя мотор.
    Попадна ми кx 250 2006 година .Какво ви е мнението за този мотор.
    Последно редактирано от kinex; 07-12-08, 17:39.

До: Мнение за Kawasaki KX250?

За това, че си нов разбрахме всички, ама защо си на нож още от началото ...
    КХ 250 е кросов мотор и ще ти е трудно в гората с него.
    Айде попрочети малко из темите в този раздел, включително и залепените, за да придобиеш малко яснота по въпроса.
    На всички вече до болка им е омръзнало да дават едни и същи отговор в безброй подобни теми.
    DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от kimbo73 Преглед на мнение
      какжо жи е мнението за този мотор.
      Спортно

Не е за теб купи си нещо по спокоино.

Коментар

Рязък и мощен мотор с много поддръжка... сигурен ли си, че можеш да издържаш физически и финансово на тая ламя? Пък и iva_kx ти го каза -това е кросак - не е за гора. За гора... Kawasaki KDX 200/220, KLX 250, Suzuki DR 250/350, DR-Z 400 (тежичък идва, но пък се държи добре доколкото има отзиви), Honda CRF 250 X, XR 250, Yamaha TTR (която и да е...) или още по-ясно да го кажа четиритактово ендуро... Не смея да те агитирам за 125-ца, че ще ми наскачат, че бил слаб.

Коментар

Е не съм чак толкова нов в карането. До сега карах четириколка/раптор-350/, ама ми дойде слаба пък и моите приятели са все с мотори/кросови/
          Между другото /господин никой/ аз съм от Кърджали. Като дойдеш обади се да покараме заедно.
          Последно редактирано от kinex; 07-12-08, 17:42.

Коментар

Все забравям да ви го покажа.
            Прикачени файлове

Коментар

Много ми е странно, когато някой си купи мотор и някой абсолютно непознат му казва - " Леле, колко си се прекарал, вземи си друг! Този не е за теб!" Ако съм на негово място вместо да се кефа яко, аз ще се ядосвам, че ми пишат колко МНОГО съм бил сбъркал.... Аз пък да ви кажа, че когато аз си взех моя мотор един приятел точно си беше купил CRF250R състезателен, демек смея да твърдя доста отпушен. Беше го карал 2-3 пъти по 1-2 часа преди да взема моя и оттогава допреди 1 месец се размазвахме от каране. Беше му 1ви мотор оффроад и не съм чул за цяла година Дори 1 оплакване(освен, по едно време вика давам газ и ме е яд, че свикнах с мощността). Цяло лато ГАЗ ГАЗ по цял ден и само в гората, тясно, дървета, стръмни наклони нагоре и надолу - никакви проблеми. Не ме разбирайте погрешно - може би има доста по-подходящи мотори; момчето е карало АТВ и знае как стоят нещата в калта. Нека покара мотора и ще види какво не му харесва, къде му е трудно и кое може да се промени. Може пък да се чувста идеално на КХ-а. Мотори всякакви, хора всякакви(дори такива с Много пари).....Та от мен честито, с кеф да си го караш и безаварийно. Съвет - покарай го и ако не ти хареса винаги можеш да го продадеш. Поздрави!
              Последно редактирано от nk_dimitrov; 27-11-08, 21:34.
              09 YZ290F Athena BB

Коментар

1.Абе то момчето маи не си е взело още мотор та затова пита,ако си беше взело нямаше да пита.

2.Никои не е казал,че не е за него когато попита никои незнаеше,че е карал раптор разбрахме накрая.

3.Никои не се е научил за една година да кара такъв мотор та в този ред на мисли ти и твоя приятел също незнаете как се кара.Повозили сте се едно лято по баира лошо нема,ама нали разбираш,че да се возиш и да караш са си две съвсем различни неща.

4.Мощноста когато се возиш е една когато караш е съвсем различно нещо,пак е толкова амм....когато се возиш я ползваш по един начин когато караш по съвсем друг.

5.Когато се вози човек няма за какво да се оплаква.....

............................и...........................................6.Последно никои не те разбира погрешно.... просто може би момчето търсеше компетентен отговор,обаче никои не разбра за какво ще се ползва моторетката и никои нищо не каза просто си начесахме езиците за пореден път.

Поне да беше казал,ще ходя по балкана или ще карам крос абе.....както и да е дано си ме разбрал.

Коментар

е несам чак толкова нов в карането,досега карах четириколка/раптор-350/ ама ми дойде слаба пък и мойте приятели са все с мотори/кросови/
                  между другото /господин никой/ аз съм от кърджали и като дойдеш обади се да покараме заедно
                  Е няма грижи за карането - само да изкарам TM-а от бокса, ще покараме. АТВ-то и мотора не са толкова еднакви. Добре е че си карал, но в покупката на мотор има и друго освен карането - поддръжката. Всеки се учи малко по малко да кара и с времето дори и да си с по-мощен мотор пак ще се научиш - по-бавно с повече проблеми, но ако си упорит ще успееш. Въпроса след, като разбрахме, че си карал, дали ще му удържаш на поддръжката? KX 250 е двутактов, а при кросарките бутала и т.н. са направо консуматив. Проблема с ниските си остава - след, като си от Кърджали познаваш терена и знаеш - всичко е в хълмове и просеки - с тия слаби ниски ще е доста сериозен проблем, особенно с двутактов крос. Или ще гасне, или ще рие, като добитък... Иска добро ползване на съединителя и доста тренировки. Казвам ти го да си подготвен.

Коментар

Буталото на КХ250 въобше не е консуматив
                    Консумативи са в ръцете на състезател, също и в ръцете на немарлив собственик.
                    Проблема на 250 2Т не е в ниските (имат си бая ниски) а в това, че са рязки и гаснат лесно. Не, че няма да го кара а просто ще му е по-трудно. И няма да разбере колко му е било трудно и ще се кефи на мотора докато не се качи на истинско модерно ендуро. И нали точно това се опитваме да направиме с тия разговори и съввети - да го насочиме от начало с кое ще му е най-лесно. Но колкото хора толкова и мнения - еднозначен отговор няма. Той сам трябва да смени няколко машини докато не открие неговия мотор... и пак не е сигурно че ще го намери и ще успее да го подготви и настрои както трябва Това иска години опит, проучвания и тестове.
                    DCRT®

Коментар

Колеги,човека може да говори за 4-тактов КХ.Ако не се лъжа 2006г. има и такъв.Но въпреки това ако се кара по тежки и бавни трасета в гората ще му трябва настройка на зъбчатките поне.Успех колега.

Коментар

еми .. пропуснал е едно незначително F
                        DCRT®

Коментар

е несам чак толкова нов в карането,досега карах четириколка/раптор-350/ ама ми дойде слаба пък и мойте приятели са все с мотори/кросови/
                          между другото /господин никой/ аз съм от кърджали и като дойдеш обади се да покараме заедно
                          Колега АТВ-то няма нищо общо с мотора само дето те духа вятъра това е общото.Имам едно приятелче караше Honda CBR 954,караше го доста добре,после си взе Polaris Predator и на него мното бързо му свикна,сега си взе CRF 450 F,и каза че има чувството все едно никога не се е качвал на мотор.
                          [SIGPIC][/SIGPIC] Yamaha WR 426
                          ВСЯКО ПАДАНЕ Е ПРЕДПОСЛЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от СПИДИ Преглед на мнение
                            Колеги,човека може да говори за 4-тактов КХ.
                            Такъв няма!
                            KX-F работи на 4 такта

А ако той е сгрешил модела на мотора ние няма от къде да знаем.

Затова правилното изписването на моделите е много важно.

Защото от КХ250 до KX250F има разлика от тука до Марс - първата и не толкова значителна разлика е има-няма 20тина коня в полза на първия и второ резкостта и начина на използване на двата двигателя е толкова различна, че ще ви трябват няколко години да се учите да карате 2тактовия, ако слезете от 4тактов и особено ако никога не сте карали 2тактов крос Това е луд мотор, който е много добър - НО в ръцете на много добър карач.

И всичко това не пречи да го подкара и новобранец - всеки луд с номера си.
                            Преди 11 години(бях само на 17) и аз исках 250 2т и то мнооого.
                            125та не я зачитах за мотор Но след време осъзнах че 125цата като се развихри минаваше предела на мойте възможности... Ейй готини времена бяха, безгрижни, ученически, време за каране много, ама мотори нямаше

Коментар

Това имах и аз предвид.Но предположих,че говори за КХ250F.А човека от къде да знае че този F е важен А и много често основния източник на информация на хора като него е mobile.bg а там често си го пишат просто КХ 250.А съвсем друг е въпроса,че когато търсиш информация трябва да знаеш за какво точно търсиш тази информация.И да не говорим,че в търсачката на форума като напишеш КХ 250 излизат теми,които можеш да си четеш няколко дена.Пък като гледам и колко е заинтересуван човека щом още не е уточнил за какъв модел точно става въпрос май само си чешем пръстите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X