Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TM-250 2Т 2009г.ендуро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TM-250 2Т 2009г.ендуро

Не ми е проблем английския и съм вършал достатъчно там.
    Не ми е проблем да кажа че Гас Гас са приятни машини които много уважавам.
    Проблем ми е обаче да се сравнява Sachs с Marzocchi и Гас Гас с Tm. Нека не сравняваме ябълки с круши - става въпрос за съвсем различни машини със съвсем различна реализация, клиентела и най-вече съвсем различна ЦЕНА. На Запад. Което и обосновава броя продадени от едната и от другата марка.
    За България не знам, не знам колко струва двутактовия Гас Гас на нашия пазар.
    Апропо на заводския сайт на Гас Гас за 2009 пише предница 48мм. Не че правя сравнения.

Това всичкото - ако горното е било адресирано до мен, а не до Миков
    Последно редактирано от Goblin; 31-10-08, 23:09.
    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Гледал съм ТМ в действие и съм останал с впечатление че наистина са резачки в буквалния смисъл на думата. Вариянтите са 2, или тия мотори искат да се карат само на як оборот и нямат добри ниски обороти, или райдърите им са толкова добри че могат да ги карат на макса.
      Незнам миков колко е добре с техниката на каране, но все пак внимавай преди да си купиш мотор, наистина ТМ е много добре направен, както и формула 1, но аз лично надали бих могъл да я подкарам както трябва.
      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Със сигурност не са от най-кротките машини, но в последните години ги правят много по-"използваеми" в сравнение с едно време. И могат допълнително да се укротят с 2009та електрониката. Но тогава малко се губи смисъла.

Коментар

Здравината му е завидно добра - Тм са специалисти по картинг двигателите и правят двутактови двигатели от 30 години. Нагласата на двигателя е спортна, резачка си е, но мощност има на всякакви обороти. Има опционални пружини за изпускателната клапа ако искаш да го направиш по-мек.

Е в това наистина няма по- добри от тях.
          [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
            Гледал съм ТМ в действие и съм останал с впечатление че наистина са резачки в буквалния смисъл на думата. Вариянтите са 2, или тия мотори искат да се карат само на як оборот и нямат добри ниски обороти, или райдърите им са толкова добри че могат да ги карат на макса.
            Незнам миков колко е добре с техниката на каране, но все пак внимавай преди да си купиш мотор, наистина ТМ е много добре направен, както и формула 1, но аз лично надали бих могъл да я подкарам както трябва.
            Краси има и трето положение-да са толкова добре направени, че да,не те затрудняват да им извадиш макса!!!

''Поживём, увидим''
            Последно редактирано от mikov.eit; 01-11-08, 12:01. Причина: добавяне цитат

Коментар

Първоначално публикуван от mikov.eit Преглед на мнение
              Краси има и трето положение-да са толкова добре направени, че да,не те затрудняват да им извадиш макса!!!
              На кой мотор е трудно да му извадиш макса. Въпроса е дали можеш да караш на "макс"?!?!

Коментар

Първоначално публикуван от BukToP Преглед на мнение
                На кой мотор е трудно да му извадиш макса. Въпроса е дали можеш да караш на "макс"?!?!
                Ами какво ще кажеш за Берга 600(с неконтролиурема мощ на
                двигателя) и КТМ 530 със много добър контрол на мощноста
                За мен лично истината е че има различни изисквания от всеки карач,та за това и моторите са различни,така че всички си имат любим модел или марка!

Това последното си е за,общи приказки и простотии.Извинявайте за спама!!!
                Последно редактирано от mikov.eit; 01-11-08, 12:33.

Коментар

Ако си фен на 2тактовия фън, дето няма нищо общо с 4тактовия, взимай ТМ-а
                  и обещай че ще дадеш едно завойче
                  Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

ТМ са мотори за хора с доста претенции в ендурото,и като че ли се продават повече заради дизайна и начина на реклама от колкото другите показатели.Най добрия вариант да разбереш кое ендуро ти пасва е като наблюдаваш тестове състезания и пр.Много е рейсингов и това му е проблема,иначе е без коментар.А ако искаш да си като манекен по баирите мотора е номер едно за това.Коклеги нека да не бъркаме че Марцочито е по добро от Олинса просто говорим за два различни свята.
                    Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                    0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Хоп. Пак се почна. Интересно как на всяка тема за Тм неминуемо се появяваш Ще те провъзглася за агент на гас гас - колко такива имаше ?

- Да си виждал някъде, някога, където и да е, по преса списания или интернет, реклама за Тм ? Аз не съм. Много хора не знаят въобще че съществува този мотор. Който трябва - знае.

- Дизайнът на Тм-а никога не ме е впечатлявал с нищо. Детайлите - да. Но дизайнът си е класически. Предният фар е без промяна от 10 години (е, за 2009та го смениха). Какъв дизайн, какви пет лева ?!?
                      Една Хускварна например винаги е имала по-зрелищен дизайн.

- Марцокито 50мм е по-добро от единствения Олинс който Олинс продаваше на различните производители до 2008ма (включително на Тм), а именно - класическият застаряващ Олинс 48мм който е на пазара от сто години. В деня в който пуснат примерно Олинс ТТХ серията в продажба за производители - 90% съм сигурен че ще се появи като опция и на Тм-а, както до преди две години 48 милиметровият Олинс беше опция. Тм и Олинс имат дългогодишно партньорство. Думите на италиянеца не бяха "Марцокито е по-добро от олинса", а "това марцоки е по-добро от този олинс". Иди ми говори после за мода и за робуване на марки.

- Тм просто са прагматична фирма и слагат най-доброто което може да се сложи на мотор без да го направи невъзможна за поддръжка екзотика. В момента най-добрият заден амортисьор е Олинс - слага се олинс. Отпред марцокито е дало по-добър резултат - слагат него.

Както и да е. По въпроса съм до тук - нямам намерение да защитавам нещо което не се нуждае от защита. Продължавам да твърдя че Тм са несравняеми машини и че конкретната 250ка е на невероятна цена, която нямам намерение да споделям тук. От там - всеки си прави избора, изводите, и си създава мнението.

Коментар

Goblin не ти вярваме, само един тест райд може да ме разубеди

Коментар

Те тука всички са разбиратели ама от класа ,щото 99% са добри в компютрите и нета а на практика са ..............
                          Шефе а ти знаеш ли че при марцоки единия кол работи на комресия а другия на реверс . В това съм ги признал .
                          пс.Само на Годзини нещо немогат да му издържат на двигатели.

Коментар

Първоначално публикуван от Краси Преглед на мнение
                            Ако си фен на 2тактовия фън, дето няма нищо общо с 4тактовия, взимай ТМ-а
                            и обещай че ще дадеш едно завойче
                            (след 2-3 седмици ще имаш късмет(щото съм ревнив )На тия от Разлог не давам За Кайчо от Белица може(това е друга писта)
                            Последно редактирано от mikov.eit; 01-11-08, 23:19.

Коментар

Първоначално публикуван от ktm450sxs Преглед на мнение
                              Те тука всички са разбиратели ама от класа ,щото 99% са добри в компютрите и нета а на практика са ..............
                              Шефе а ти знаеш ли че при марцоки единия кол работи на комресия а другия на реверс . В това съм ги признал .
                              пс.Само на Годзини нещо немогат да му издържат на двигатели.
                              +1

Коментар

Първоначално публикуван от pepimotos Преглед на мнение
                                ТМ са мотори за хора с доста претенции в ендурото,и като че ли се продават повече заради дизайна и начина на реклама от колкото другите показатели.Най добрия вариант да разбереш кое ендуро ти пасва е като наблюдаваш тестове състезания и пр.Много е рейсингов и това му е проблема,иначе е без коментар.А ако искаш да си като манекен по баирите мотора е номер едно за това.Коклеги нека да не бъркаме че Марцочито е по добро от Олинса просто говорим за два различни свята.
                                Познаваш ли ме?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X