Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каква е разликата между КТМ 525 EXC и КТМ 520 EXC

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Каква е разликата между КТМ 525 EXC и КТМ 520 EXC

Здравейте на всичко във форума , имам следния въпрос само в кубиците ли е разликата между КТМ 525 EXC и КТМ 520 EXC и ако има и други неща които ги различават-кои са те? Искам да знам разликите за да мога да направя по добър избор.Казват ,че 525-ката двигателя е по сполучлив а на пръв поглед та са еднакви? Ако някои ми помогне ще съм благодарен!
    ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

До: каква е разликата между КТМ 525 EXC и КТМ 520 EXC

Колегата ktm450sxs вероятно може да ти обясни подробно.
    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

КТМ 525 EXC и КТМ 520 EXC

Вече близо една година внимателно прочитам темите гледам снимките и не пиша нищо понеже нямам наблюдения по отношение на мотори марки и тн. В момента (от близо година ) карам дърта HONDA CR250 и да ви кажа според мен се държа прилично по баирите и горите , но според мен е настпил момента да направя следващата крачка и да си купя 4Т мотор. Бих си купил HONDA ,но 450-ките наямат стартер (по старите около 2003-2006) не ми се дават повече пари от 5000-6000 хиляди и за това реших да е КТМ понеже там за около 4500-5500 мога да си взема със стартер и около 2003-2004год. Проблема е че не мога да направя избор поради незнание.Внимателно изчетох темите в избор на мотор ,но не постигнах ПРОСВЕТЛЕНИЕ с две думи не са ми ясни разликите и предимствата на КТМ 520 ЕХС и КТМ 525 ЕХС и ако някой има 10-тина минути свободни благодаря предварително!
      Не са ми нужни таблици спецификации и тн. просто основните разлики м/у моторите?
      ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

Коментар

не разбирам много от 4Т но като гледам из нета в тия двигателя май няма много различия, да не казвам никакви, просто едната година е 520 а следващата 525. С тези двигатели са и бетите и много хора карат и такива и са доволни от тях, въпреки че са старата конципция на ктм.
        Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

По-нов двигател и по-спортно поведение - ендуро ориентирано. Това не са мои изводи, а просто инофрмации, които съм чел в различни форуми. Има обширна тема за "Тестдрайв на KTM ECX 530 R", макар да не е ни единия от двата ще видиш каква е тенденцията в този клас, описана и обяснена от Жоро Хаджиев.

Коментар

Разликата между двата мотора е 1 година.
            520ЕХС се произвежда до около 2001 (не съм сигурен), а след това започват да го пускат като 525ЕХС а сега е 530ЕХС който е 510,4сс.
            Това го научих за 5 минути с търсачка.
            2010 CRF 250 R

Коментар

До: КТМ 525 EXC и КТМ 520 EXC

Първоначално публикуван от neweso Преглед на мнение
              Вече близо една година внимателно прочитам темите гледам снимките и не пиша нищо понеже нямам наблюдения по отношение на мотори марки и тн. В момента (от близо година ) карам дърта HONDA CR250 и да ви кажа според мен се държа прилично по баирите и горите , но според мен е настпил момента да направя следващата крачка и да си купя 4Т мотор. Бих си купил HONDA ,но 450-ките наямат стартер (по старите около 2003-2006) не ми се дават повече пари от 5000-6000 хиляди и за това реших да е КТМ понеже там за около 4500-5500 мога да си взема със стартер и около 2003-2004год. Проблема е че не мога да направя избор поради незнание.Внимателно изчетох темите в избор на мотор ,но не постигнах ПРОСВЕТЛЕНИЕ с две думи не са ми ясни разликите и предимствата на КТМ 520 ЕХС и КТМ 525 ЕХС и ако някой има 10-тина минути свободни благодаря предварително!
              Не са ми нужни таблици спецификации и тн. просто основните разлики м/у моторите?
              За парите и годината, вземи 400 EXC.Приеми думите ми на доверие ако искаш, не ми се обяснява.
              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
              Суперскан България www.decbg.com
              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Не си взимай 520, при положение, че имаш избор и на 525
                И двата са по 500 кубика, но моделът 520 е много по-рязък и неконтролируем в ниските ! Ще те лашка насам-натам и най-вече по катеренията.
                От 525 насам започна тенденцията в омекотяване на мощните ендуро КТМ-и.
                Имаме в клуба и от двата модела. Разликата е голяма !
                Ендурото и сексът не са шега работа !
                -------------
                Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                http://crazy-job.com

Коментар

..до колкото аз знам тези модели и 520 и 525 и 530 -са просто маркетингова стратегия на фирмата ..иначе кубиците са същите -това го бях срещтнал да го обясняват когато за новия модел 150 кубика пишеха че си бил абсолютно същия като стария 144 само че -правят трик за да го представят като ..по обновен модел и споменаваха че същото било и с 520- 525 историята ..

-иначе тези разлики в поведението които споменава жоро ..могат да се проявят дори и при модели от една и съща моделна година..просто разлики в настройките могат да дадат такива разлики в усещането че все едно караш друг мотор ..това често не се разбира и понякога като пробваш на някой мотора ..и може да си извадиш погрешни изводи за модела като цяло ..е то и със сигурност от едната година до другата има и някакви леки промени по мотора но като цяло от човек който разбира и знае какво прави -може дори по стар модел мотор да се направи да е много по добре в много отношения от лошо настроен по нов такъв..но както и да е

..от мненията които изчетох съм съгласен и с мнението на кикит..наистина 400 модела за ендуро и особенно за по начинаещи е много по добър..и то не защото е слаб ..но по тая тема пък има много писано и при нас и по чужди форуми....и списания и е-издания

Коментар

Пропуснах важно нещо около (100 сух) -105 и повече килограма съм .Някои ще се засмеят но и с моите килограми се справям .Хондата ми ми идва слаба по големите баири и за това съм се насочил към 525-тицата на КТМ и вече имам ПРОЯСНЕНИЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯТ МОТОР.Слагам точка на дилемата и се надявам да си купя скоро 525-ка .Благодарности на отзовалите се.
                    ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

Коментар

До: КТМ 525 EXC и КТМ 520 EXC

Първоначално публикуван от neweso Преглед на мнение
                      Пропуснах важно нещо около (100 сух) -105 и повече килограма съм .Някои ще се засмеят но и с моите килограми се справям .Хондата ми ми идва слаба по големите баири и за това съм се насочил към 525-тицата на КТМ и вече имам ПРОЯСНЕНИЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯТ МОТОР.Слагам точка на дилемата и се надявам да си купя скоро 525-ка .Благодарности на отзовалите се.
                      колега , аз съм 115 кг и карам ехс 400 , досега не ми се е случвало да не ме качи някъде поради липса на мощност.
                      Можеш да изгубиш, само това което не можеш да си купиш.

Коментар

От Шумен съм и много малко хора могат да се похвалят с качването на 2 от БАИРИТЕ за които не ми стига ВЪТЪК(кончета).Доста са сериозни! Ще накарам да направят трасето от там или ако идвате до Шумен ще се разходим до там за проба ако има желаещи .Утре ще отида да направя снимки!!
                        Извинявам се на Модератора за това че е извън темата.
                        ГЛАВИ МЕ БОЛИЧКАТА

Коментар

Аз не знам колко е кубика точно,мисля че и двата са 500.На цилиндъра не пише.Имам всъщнос книга но не пише.

Коментар

Оказа се че:

Разликата била в настроиките.Ам..............кои ти знае то трябва да се пита и чак после да се чете.

Коментар

разликата между 520 и 525 е че всичко е еднакво с изключение на една тежест на ангренажното колело и с друг модул на зъбите в полза на 525-та , а 530е вече друго поколение двигатели те са разработени от инженерите на формула -1, на БМВ уилямс за КТМ
                              ами това е , ааа щях да забравя на 525-та се регулира бързата скорост на задния амортисьор ,

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X