Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв мотор бихте ми препорачали?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв мотор бихте ми препорачали?

Здравейте на всички,

нов сам във форума и сам решен да си купя мотор, но проблема ми е 4е не сам запознат с моделите и марките. Благодарен ще съм за помощ от всички вас които сте на "ти" с темата и можете да ми помогнете да избера.

Висок съм 186 см тежа 95 кг и силен фиически

Трябва ми мотор които да е street legal с фар и мига4и за да мога да го карам по улиците, но главната ми цел е да карам по 4ерни пътища, горски пътеки, да изка4вам каменисти байри и т.н. По-точно ще е ако кажа че тарся мотор за offroad но е важно да е street legal. Видях във форума че си организирате offroad походи и моята цел е точно такава да се науча да карам а после живот и здраве ако са добре дошли новаци да се присъединя кам вас

Не сам карал мотори така че покупката на нов мотор не е оправдана и предпо4итанието ми е да баде мотор втора употреба с цена до 5000 лв.

Предварително благодаря на вси4ки които ще се отзоват на молбата ми за съвет

До: Какъв мотор бихте ми препорачали?

На правилното място си поразровисе
    можеш да започнеш от тук:
    http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=7960

Коментар

250 кубика 4 тактов япоснки мотор аз ти препоръчвам Honda XR 250

Коментар

Първоначално публикуван от coolmanx Преглед на мнение
        250 кубика 4 тактов япоснки мотор аз ти препоръчвам Honda XR 250
        +1 (Стига да не е много хард желанието за каране)
        Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

KDX200/22O R/SR пак ще свърши работа като за начало.

Коментар

Приятелю в този форум има правила свързани с правописа, моля не използвай "4" вместо "ч". Благодаря!

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
              Пак се изказа неподготвен! R си е R, SR си съвсем друго
              Общи са до толкова, че единия и другия е Kawasaki KDX
              Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan Minkov Преглед на мнение
                Пак се изказа неподготвен! R си е R, SR си съвсем друго
                Общи са до толкова, че единия и другия е Kawasaki KDX
                Това ми е съвсем яснопросто ориентирам човека в ситуацията.

П.п И на Митков беше R ама си беше регестриран доколкото помня.А човека каза,че тук таме и по асфалт ще кара.Така че.................кво да ти кажа ти си знаеш кои колко е подготвен.

Коментар

Първоначално публикуван от hadji13 Преглед на мнение
                  Трябва ми мотор които да е street legal с фар и мига4и за да мога да го карам по улиците, но главната ми цел е да карам по 4ерни пътища, горски пътеки, да изка4вам каменисти байри и т.н. По-точно ще е ако кажа че тарся мотор за offroad но е важно да е street legal.
                  Ако можеш да си позволиш мотор до 5000, ти препоръчвам да вземеш по-нова концепция машинка. WR 250 или CRF250X засега са ми фаворити, погледни тази тема:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=29647

За 5000 не знам дали ще се вместиш, но не пречи да направиш малко огледи и да спазариш запазена машинка.

За екипировка трябва да заделиш още пари.
                  DCRT®

Коментар

Първоначално публикуван от iva_kx Преглед на мнение
                    Ако можеш да си позволиш мотор до 5000, ти препоръчвам да вземеш по-нова концепция машинка. WR 250 или CRF250X засега са ми фаворити, погледни тази тема:

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=29647

За 5000 не знам дали ще се вместиш, но не пречи да направиш малко огледи и да спазариш запазена машинка.

За екипировка трябва да заделиш още пари.

Ива благодаря за савета ти,

препорачваш ми Yamaha WR 250, но F или R имаш предвид. Първия е с 5 клапана а втория с 4 и има мигачи. И двата са 4Т и с риск да прозвучи "тъпо" двигателя ще има ли достатъчно мощност за човек който тежи 95 кг? Супер зелен сам в областта и не мога да преценя.

Искам да питам още, дали е вярно, че за да се регистрира един мотор и да имам право да се движа с него по пътната мрежа са необходими фар и стоп, но не и мигачи. Вапроса ми е продиктуван от това, че нямам възможност да си купя ремарке, а и поселдното би ме ограничило много в избора на места за каране някаде в бъдещето.

WR 250 е хубав мотор, но не знам дали ще ми варши работа за целта която имам.

Благодаря още веднъж

Коментар

Моето предложение до 5000лв XR-250 а за повечко пари Ива е споменала моделите.

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение

Проверих мотора и проучването ми показва, че е 2Т. Съветват ме да не купувам 2Т повече от 125 см3 имайки предвид че сам напално начинаещ, а мотора ще е прекалено мощен за мен. На другата граница са тези които даржат на 400 см3 ако е 4Т, а най-честият съвет е 250 см3 4Т.

Избора е тегав, а аз съм с нула опит и тежичък (имам идея че мотористите са по-лекички и подвижни хора) трябва ми мощен като за моята маса мотор, но не и нещо на което да не мога да се науча защото е прекалено рязко и трудно за овладяване от новак.

Благодаря на всички за съветите

Коментар

Като те гледам какви въпроси задаваш - направо те съжалявам!!!

Не за друго, а заради това, че за тях е изписано поне 100 (СТО) пъти едно и също и едва ли ще се наеме сега пак някой да повтаря едно и също само заради теб, щото си решил първо да питаш, а не да четеш.

А и кой въобще ти одобри това мнение? Аз щях да го изтрия още преди одобрението.

Само е това да беше прочел: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=29647 щеше да се ограмотиш с пъти преди да питаш

Коментар

А и като почнете да си казвате мерките - кила, сантиметри, години... започвам да се чувствам като във форум за мода или нещо запознанства там, а не за мотори... що така незнам...
                            Не са супер важни килата за човек който неможе да кара... Мотор се владее с техника и възможности, а не с кила и ръст запомнете го...
                            След като натрупате солиден опит тогава тея неща ще започнат да ви пречат или помагат в определени ситуации, НО тогава вече ще сте достатъчно грамотни, за да прецените сами или поне да знаете какъв въпрос да зададете за конкретна ситуация...

Пичове не се обиждайте, ако ви звуча малко по така иначе...
                            Винаги говоря открито, но и добронамерено с цел нещата да са ясни и да не се заблуждаваме наивно едни други. За доброто на всички ни тук е.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро XR 600 Преглед на мнение
                              А и като почнете да си казвате мерките - кила, сантиметри, години... започвам да се чувствам като във форум за мода или нещо запознанства там, а не за мотори... що така незнам...
                              Не са супер важни килата за човек който неможе да кара... Мотор се владее с техника и възможности, а не с кила и ръст запомнете го...
                              След като натрупате солиден опит тогава тея неща ще започнат да ви пречат или помагат в определени ситуации, НО тогава вече ще сте достатъчно грамотни, за да прецените сами или поне да знаете какъв въпрос да зададете за конкретна ситуация...

Пичове не се обиждайте, ако ви звуча малко по така иначе...
                              Винаги говоря открито, но и добронамерено с цел нещата да са ясни и да не се заблуждаваме наивно едни други. За доброто на всички ни тук е.
                              Абсолютно съм съгласен с това мнение.
                              В неделя на първото закриване имаше мотористи на възраст от 15 до 65 годишни сигурно и като гледах, че всеки е тръгнал с каквото си има изведнъж ми светна, че въпроса "какъв мотор да си избера" е напълно безсмислен.
                              Човек може ди си достави удоволствие по баирите с какъвто и да е офроуд мотор стига да има мерак.

Ако всеки който е решил да си купи мотор зададе въпроса какво ще ми препоръчате тук ще стане лудница.
                              Смятам, че темата трябва да се заключи или да се залепи към темата за избор на мотор.
                              2010 CRF 250 R

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X