Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XR 400 или Suzuki DR-Z 400 E

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Honda XR 400 или Suzuki DR-Z 400 E

Айде и аз да споделя малко впечатления от съвсем начинаещ ендурист:
    Ще пиша само за хондата, защото такава карам
    Мотивите ми да я избера именно като начинаещ, е че е с въздушно охлаждане и шанса да спукам радиатора при някое падане изчезва. Много приятен мотор за каране, с достатъчен запас от мощност(да не кажа, че на моменти ми идва в повечко)
    Адски проходим, лесен за каране...абе нямам оплаквания, освен че на моменти ми идва труден за удържане като тръгне да пада наляво или надясно, но това го отчитам на мои слабости.

Ще се радвам ако съм бил полезен поне малко
    Per aspera ad astra.

Коментар

Страхотна тема!
      Понеже съм в същата дилема, следа с интерес и очаквам с нетърпение понататачното развитието на темата.
      И двата мотора ми харесват... мненията за тях също.
      Съгласен съм, че зависи от техническо състояние, но при мен везните клонят повече към ДР-з, именно заради стартера...
      И все пак като за напред бих искал да видя и да покарам двата модела за да си преценя кой ще ми пасне най-добре.
      KTM Fen

Коментар

Да се включа и аз - значи имам дрз 400с 2003г. Дълго време търсих както казвате запазен ХР, но НЯМАШЕ! И си купих дрз-а. Бяха му махнати мигачите, та идеята ми е че си го направих за улицата. Супер, лек(относително...все пак е 132кг), маневрен и стабилен. Но постепенно ме влечеше гората все повече и все повече и накрая почнах само оффроад и да ви кажа честно бях изумен - той пак беше лек, маневрен и стабилен и мощността се усещаше 2но по-голяма. Та идеята ми е, че съм много много доволен от него. Сега го карам само оффроад(абсолютно любителско). За водното охлаждане- карах по едно време само в Най-големите жеги и абсолютно никакъв проблем......Ще си позволя да дам няколко снимки...(дано се виждат)

http://forum.offroad-bulgaria.com/pi...pictureid=2448

http://forum.offroad-bulgaria.com/pi...pictureid=2449

http://forum.offroad-bulgaria.com/pi...pictureid=2450
        09 YZ290F Athena BB

Коментар

Първоначално публикуван от SneFruu Преглед на мнение
          ..... Дълго време търсих както казвате запазен ХР, но НЯМАШЕ! ......
          Да!Това наистина е сериозен проблем!
          Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
          Джон Кенеди

Коментар

Някой знае ли дали DR-Z 400E има вариант със стартер

Коментар

Първоначално публикуван от Angel79 Преглед на мнение
              Някой знае ли дали DR-Z 400E има вариант със стартер
              Според мен щом е DR-Z 400E би трябвало да има.
              И след проверките ми
              точно така се оказа...

Suzuki DR-Z 400E
              Year | 2000
              Ignition / Starting | Digital CDI / electric

Suzuki DR-Z 400E
              Year | 2003
              Ignition / Starting | Digital CDI / electric
              Suzuki TS 200R - 1996, Suzuki Dr 250 SHC - 1991, Suziki RMZ 450 - 2007, Yamaha YZ 450F - 2010...

Коментар

Аз също имам XR 400 R.. като цяло в сравнение със стария ми XR 250 тоя направо е 5 класи над него.
                Като цяло в гората не мисля че отстъпва на никой мотор.
                Даже за изкачвания е доста удобен заради мощноста в ниски обороти.
                Доста здрав и e упростен максимално което за гората също е много важно.
                Като цяло не виждам за какъв друг мотор бих го сменил.

Коментар

Не че се пиша голям разбирач ама виш на кои му е по удобна седалката защото за дълги преходи с преобладаващи равни участъци това е много важно.

Коментар

Може ли на DR-Z да се сложи кик стартер

Коментар

Първоначално публикуван от Feress Преглед на мнение
                      Може ли на DR-Z да се сложи кик стартер
                      Може:
                      http://www.oneidasuzuki.com/store/pa...et-drz400.html

и не е чак толкова скъпо(да не кажа доста поносимо е), но поне за мен възникват два въпроса:

1. Колко ще натежи мотора, защото моят е DRZ 400S и е към 125 кг. след частично олекотяване(мигачи, огледала и т.н.)?

2. Дали лоста за ритане на кик-а ще може да се прибира плътно до рамата на мотора или ще ти задира панталона?
                      Ако няма къде да отидеш, ела на себе си!

Коментар

Ако става въпрос мисля, че и на ХР-а може да се сложи стартер.
                        Аз карам атв ТРХ400, което е със същият двигател като на ХР, но с други предавателни отношения естествено, и имам място за манивела което се вижда на капака, но оригинално модела няма. Стартера е голяма работа...инъче като падне батерията и...бутайте да видите лесно ли му е на стартера .

Коментар

Първоначално публикуван от naskoradew Преглед на мнение
                          Ако става въпрос мисля, че и на ХР-а може да се сложи стартер.
                          Аз карам атв ТРХ400....
                          Наско незнам дали си я чел тази тема,
                          но ако не си, ще ти е интересна щом си TRX 400 - XR мания - 400/440сс

Коментар

Интересна е да! Има доста инфо относно модела!
                            А за двигателя като цяло мога да кажа, че е много издръжлив и непретенциозен! Много ми се иска да пробвам един такъв ХР, за да сравня поведението на двигателя с ТРХ, според мен са променени предавките, защото атв-то няма макс. скорост колкото един мотор...на 5-та до прекъсвач съм стигал - 110 - 120 макс.скорост...а ги развива много бързо...даже идват доста къси предавките на дълги и равни преходи! Като цяло какви впечетления има от скоростите на ХР-а? Сега съм се захванал и тунинговам малко моя (дребни неща, но има коренна разлика). Като завърша ще пусна в темата за ХР мания впечетления...все пак сърцето му е на ХР .

Коментар

Първоначално публикуван от naskoradew Преглед на мнение
                              Интересна е да! Има доста инфо относно модела!
                              А за двигателя като цяло мога да кажа, че е много издръжлив и непретенциозен! Много ми се иска да пробвам един такъв ХР, за да сравня поведението на двигателя с ТРХ, според мен са променени предавките, защото атв-то няма макс. скорост колкото един мотор...на 5-та до прекъсвач съм стигал - 110 - 120 макс.скорост...а ги развива много бързо...даже идват доста къси предавките на дълги и равни преходи! Като цяло какви впечетления има от скоростите на ХР-а? Сега съм се захванал и тунинговам малко моя (дребни неща, но има коренна разлика). Като завърша ще пусна в темата за ХР мания впечетления...все пак сърцето му е на ХР .
                              На АТВ-то са му и по-малки (като диаметър и обиколка) и гумите, та и да са еднакви скоростите и зъбаците, пак ще е по-бавно но с повече ряз! Все пак предполагам че и зъбаците са различни!
                              "Do not correct a fool, for he will hate you;
                              Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Да прав си за гумите. Зъбаците оригинално са: отпред 14 отзад 38.
                                Сега ще намаля с 1 зъб отзад, да видим дали ще е по-добре, ако не обратно на 38.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X