Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Honda XR 400 или Suzuki DR-Z 400 E

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Honda XR 400 или Suzuki DR-Z 400 E

За кой от двата мотора се намират по-лесно части в БГ и ако съм висок 2 метра дали DR-Z та няма да ми дойде малко нисък?

Коментар

Към момента определено за Хонда се доставят по-бързо частите през Бултрако. Освен това всичко може да бъде доставено стига модела да не е от световната война.
      При Сузуки схемата с частите е по-тромава.

Това за ръста е несериозен въпрос!
      Намираш си мотор, пробваш и преценяваш.

Коментар

охх най-накрая да я намеря тая тема с дрз . аз от всичко изписано не разбрах дали ДРЗ Е има кик или само ел.стартер .тези които аз гледам в мобилето (4 5 са не повече) всички си имат кик и ел.
        моя въпрос е дали мотора е еднакво подходящ за градско и за горско ,мисля че nk_dimitrov може най-добре да каже пак и можеш да ми споделиш как се оправяш с гумите.предното ми др-че много ми хабеше граифера като го карах по асфалт , а беше само 125, и затова кажи ти как си се справил с проблема ( разбирасе като предварително се разберем че аз ще си го карам доста градско и горско).
        и още да попитам какви пари варви хондата ( ако някои може да ме ориентира )

Коментар

Ето още: Сузуки DR 400 Z- '02 , Suzuki DRZ400 , колко неподходящ избор е Suzuki DR-Z400S за новобранец , търся мануал за сузуки др-з 400с (manual suzuki dr-z 400s)

Пък ще черпиш като се видим...

Коментар

Първоначално публикуван от kenanov Преглед на мнение
            и още да попитам какви пари варви хондата ( ако някои може да ме ориентира )
            Между 3000 и 6000лв-зависи от много неща-пробег,състояние,възможност(наличие) на регистрация(виждам , че си правиш сметки и за градско),тунинг или по-точно екстри(при нас тунинга е необходимост , а не гъзария) и т.н.
            ПП.Повече по темата:http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8590
            Последно редактирано от ЕМО; 06-08-09, 18:53. Причина: допълване
            Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
            Джон Кенеди

Коментар

Много благодаря за инфото и на двамата непременно ще черпя само да се докопам аз веднаж до моторчето. дажи бих искал и да покарам с вас ( но разбирасе аз нямам вашия опит , както чета из форума, но пак барзо се уча) .попринцип досега сам карал само из Рила и наи високото място на което сам се качвал е хижа Заврачица но ще се науча пак мерси много за инфото

Коментар

От: Honda XR 400 или Suzuki DR-Z 400 E

Малко ще "изтупам" праха от тази тема, защото уцели десетката на моите настоящи душевни терзания. Предстои ми да избера между двата модел 400 - ДРЗ 400 Е или ХР 400 Р. За голям мой късмет, сега, точно когато събрах парите, на пазара няма нито едно читаво моторче. Повод да пиша тук са коментарите за окачването. Имам следните въпроси:
                Какво точно се има предвид с твърдението, че окачването на ХР е по-слабо от това на ДРЗ?... или по-скоро, за какви терени е подходящо едното и другото окачване? Означава ли това, че ХР ще вози по-зле в гората или ще се затрудни да премине някои терени? По-лесно ли ще се счупи окачването на ХР?
                Предварително се извинявам за наивните въпроси.
                Скоро сам разбрах колко е важно окачването на машината за избрания стил на каране. Имах Хонда Дегри и я продадох. Това никога нямаше да се случи, ако не й бяха толкова къси ходовете. Чудесен мотор, но в гората, при по-бързо каране направо си е приключение. По дупките те подхвърля, вместо да ги "гаси". Затова обръщам толкова внимание на окачването. Знам, че двигателите и на ДРЗ и на ХР са добри и по-важно е състоянието към момента на покупката. Въздушно - водно, за мен е без значение. Кик или стартер - свикнал съм на стартер, но ще свикна и с кика. Но ако направя нова грешка с ходовете, окачването и здравината му, това ще е много разочароващо. Нагласил съм прилична сума пари и искам да я дам за най-доброто/подходящото.

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
                  Малко ще "изтупам" праха от тази тема, защото уцели десетката на моите настоящи душевни терзания. Предстои ми да избера между двата модел 400 - ДРЗ 400 Е или ХР 400 Р. За голям мой късмет, сега, точно когато събрах парите, на пазара няма нито едно читаво моторче. Повод да пиша тук са коментарите за окачването. Имам следните въпроси:
                  Какво точно се има предвид с твърдението, че окачването на ХР е по-слабо от това на ДРЗ?... или по-скоро, за какви терени е подходящо едното и другото окачване? Означава ли това, че ХР ще вози по-зле в гората или ще се затрудни да премине някои терени? По-лесно ли ще се счупи окачването на ХР?
                  Предварително се извинявам за наивните въпроси.
                  Скоро сам разбрах колко е важно окачването на машината за избрания стил на каране. Имах Хонда Дегри и я продадох. Това никога нямаше да се случи, ако не й бяха толкова къси ходовете. Чудесен мотор, но в гората, при по-бързо каране направо си е приключение. По дупките те подхвърля, вместо да ги "гаси". Затова обръщам толкова внимание на окачването. Знам, че двигателите и на ДРЗ и на ХР са добри и по-важно е състоянието към момента на покупката. Въздушно - водно, за мен е без значение. Кик или стартер - свикнал съм на стартер, но ще свикна и с кика. Но ако направя нова грешка с ходовете, окачването и здравината му, това ще е много разочароващо. Нагласил съм прилична сума пари и искам да я дам за най-доброто/подходящото.
                  Здравей колега, нека споделя моите преки впечатления. Карам ХР400Р 1999г. (отскоро), а мой много добър приятел има ДРЗ400Е 2006г. (и той отскоро). Та какви са ми впечатленията:
                  - това за прегряването на един от двата просто забрави (трябва да си бая изрод с главно З)- ХР-чето си има маслено радиаторче (нищо че мойто е хванало крака), а ДРЗ-то си има разширително казанче! По този въпрос толкова.
                  - като окачване- аз съм 166 и 62кг. направил съм си окачването като за мене уж, но пак ми идва леко височък. ДРЗ-то е малко по висок от моя. Съществената разлика идва в предните колове - на ДРЗ-то са 49мм, на ХР видимо по-малко! Отзад нямам достатъчно технически познания да коментирам. В полеви условия чувствителни аномалии между двата мотора не се забелязват (все пак нямам много километри нито на единия, нито на другия).
                  - въпреки че като мощност ДРЗ-то го дават 10 коня по-мощен, ХР-а ми се струва доста по рязък (14/49 зъбаците на хондата, на сузукито предния не го знам, а задния е 51 зъба)
                  - за поддръжката по назад колегите са писали, основното което се е променило е времето за доставка от официалните вносители - в Сузуки са се стегнали и доставят по-бързо от Хонда (това е прясна информация от има няма три седмици).

В заключение мога да кажа, че ако си начинаещ, като мен определено няма да направиш големи разлики между двата мотора. И двата се катерят там, където ТИ можеш да ги качиш, и двата вървят толкова, колкото ТИ можеш д ги караш!

П.С. Забравих да спомена, че ХР-а ми се струва една идея по-лекичък от ДРЗ-та, което за моите килограми и тегло и мнго важно !

Коментар

Отзад ДРЗ има гресьорки, които позволяват да се гресира без да се разглобява. ДРЗ С е с 10 к.с. по-мощен, но Е и К ги дават по 48 к.с., т.е. не всички ДРЗ-и са 10 к.с. повече, по-скоро 17 .

Коментар

-ХР-а ми се струва доста по рязък (14/49 зъбаците на хондата, на сузукито предния не го знам, а задния е 51 зъба)

Според мен добре си ги усетил
                      на сушата и град помага

Коментар

15 на 45 са оригиналните веници на хондата .

Коментар

Стискайте палци, довечера ще ходя да гледам едно ХР 400. Дано да е чичо-пичо, че вече не издържам. Иде ми да срежа Фиата надлъжно на две, да му сложа ритач и степнки и да хуквам по гората!

Коментар

Първоначално публикуван от popov308 Преглед на мнение
                            Стискайте палци, довечера ще ходя да гледам едно ХР 400. Дано да е чичо-пичо, че вече не издържам. Иде ми да срежа Фиата надлъжно на две, да му сложа ритач и степнки и да хуквам по гората!
                            Успех колега с огледа.Ще чакаме да се похвалиш.
                            DRZ 400S

Коментар

Благодаря, ходих. Мразя да се заричам, но повече в Карлово и региона няма да стъпя за покупка на мотор. Бих отишъл, ако ми се прииска да видя музей на ендурото и ако не ме бърка, че експонатите са в лошо състояние и са изложени в обори и кокошарници....

Коментар

Тц, тц , тц .......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X